We Shall Overcome : The Seeger Sessions”

Bruce Springsteen - Jesse james

In dit programma besteden we speciale aandacht aan het 27ste jaarlijkse Joe Val Bluegrass Festival, dat werd gehouden van 17 tot en met 19 februari j.l. en gaan terug in de tijd naar een “live” optreden uit 1984 van Joe Val & The New England Bluegrass Boys

Maar eerst beginnen we met bluegrass uit 2009 met Bill Emerson & Sweet Dixie, Randy Kohrs en ook nog Russell Moore samen met IIIrd Tyme Out.

Vervolgens naar de countrymuziek van gisteren met Patty Loveless en Randy Travis en zelfs nog bijzondere folkmuziek door Bruce Springsteen met een song van zijn album “Whe Shall Overcome ”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door Change of Key en ook nog Henry van Wijmeren met hun bijdrage aan het DCMA Country album van 2011.

Dan de hedendaagse country rock en pop -muziek uit Nashville met Blake Shelton, Brad Paisley en treedt Dierks Bentley op als uitsmijter van dit programma met de song “Lot of Leavin’ Left to Do”.

Bill Emerson and Sweet Dixie - I Don't Care Anymore

We begonnen dit programma met de song “I Don’t Care Anymore” of te wel “Het kan mij niets meer schelen” ook door de bekende Bill Emerson samen met The Sweet Dixie en die staat op het album “Southern”, dat in januari 2010 ook werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

“Big” Bill Emerson, die in 1956 een trio had met zanger en mandoline-speler Buzz Busby en zanger/gitarist Charlie Waller.

Toen Buzz door een auto-ongeluk werd uitgeschakeld, vormden Charlie Waller en Bill Emerson samen met mandolinespeler John Duffey en bassist Tom Gray de legendarische bluegrass groep “The Country Gentlemen”.

En zoals de luisteraars ook hebben kunnen horen, speelt Bill Emerson nog steeds uitstekend banjo in Hills of Roane County met Paul Williams op mandoline met lead-zang, Dudley  Connell op gitaar, Pat White op viool en Joe Wheatley op de bas.

Tijd voor de eerste video-clip in dit bericht met de bluegrass groep Bill Emerson & Sweet Dixie hier met de song “My Baby Thinks He’s a Train”, die staat op hun nieuwste album “The Tough of Time” op 31 januari van dit jaar uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Kohrs - Devil of the Trail

Vervolgens  de bekende dobrospeler Randy Kohrs hier met de song “Devil of the Trail”,  die staat op het album “Quicksand” in 2010 eveneens uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Randy Kohrs met tal van bekende vrienden zoals Ron Block, Ronnie en Garnet Bowman, Tim Crouch op viool en jawel Russell Moore ook nog met zang, Adam Steffey op mandoline en Bryan Sutton op gitaar e.a.

Voor u ook nog even Randy Kohrs hier met de song “Who’s  Going With Me”, die staat op z’n album “Old Photograph” in 2006 uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Russell Moore and IIIrd Tyme Out - My Angeline

Dan “My Angeline” door zanger/gitarist Russell Moore hier samen met de bluegrassgroep “IIIrd Tyme Out” hier met een song, die staat op hun album met als title “Russell Moore & IIIrd Tyme Out”  op 19 mei 2009 uitgebracht door de reeds eerder genoemde platenmaatschappij.

Russell Moore kennen we ook als lead-zanger/gitarist van Doyle Lawson & Quicksilver, maar hier dus met de 4 leden van de bluegrassgroep IIIrd Time Out met een fraaie song op het album met 12 songs.

Voor de bluegrassmuziek liefhebbers nog een “live”-optreden van Russell Moore & IIIrd Tyme Out hier met de song “My Angeline”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joe Val and The New England Bluegrass Boys

Dan nu naar een eerbetoon aan Joe Val met een van z’n laatste “live” optredens in 1984 hier aangekondigd door Joe Logan in zijn TV-show Bluegrass Ramble” van het radio & TV-station WCNY Syracruse NY met de songs “Sunny Side of the Mountain” en de Stanley Brothers klassieker “The Fields Have Turned Brown” door Joe Val & The New England Bluegrass Boys.

Joe Val hier natuurlijk op mandoline met z’n vlijmscherpe heldere tenorzang met Dave Hainey op gitaar, Karl Lauber op de banjo en Eric Levinson op de staande bas.

In 24 januari 1981 was Joe Val voor het laatst voor een optreden in “The Home of Strictly Country” in Harpel in de buurt van Vlagtwedde, toen ook met de bassists Eric Levinson, Dan Paisley op gitaar en Paul Silvius op de banjo.

Net toen hij en z’n groep meer bekendheid kreeg werd Joe Val in de begin jaren ‘80 getroffen door kanker, waaraan hij op 11 juni 1985 overleed.

Ter nagedachtenis aan deze bijzondere bluegrass zanger en mandolinespeler uit Boston Maine wordt er door de Boston Bluegrass Union ieder jaar in februari een fraai bluegrassfestival georganiseerd in Framington Maine.

Ook dit jaar van  17 tot en met 19 februari waren er weer tal van bluegrass groepen, die een eerbetoon brachten aan Joe Val & The New England Bluegrass Boys met optredens van o.a.The Josh Willams Band, The Steep Canyon Rangers, The Whites en The Clare Lynch band, Blue Highway en ook nog het echtpaar Darin en Brooke .

Al met al een heel bijzonder bluegrassfestival met een fraai eerbetoon aan Joseph Valiante beter bekend als “Joe Val” daar in New England.

Een unieke video-clip van Joe Val & The New England Bluegrass Boys hier in een schitterende omgeving op de varanda met de songs “The Fields Have Turned Brown” en “The Sunny Side of the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Patty Loveless - Blame It on Your Heart

Dan nu naar de countrymuziek van gisteren door Patty Loveless hier met de song “Blame It on Your Heart”, die staat op het album”Classiss” in 1999 uitgebracht door Epic Records met haar echtgenoot Emory Gordy als producer.

Een fraai album met 12 songs in de sfeer van “Somebody Done Somebody Wrong” traditionele countrysongs.

“Somebody Done Somebody Wrong” heel heel duidelijk! Patty Loveless hier in een fraaie video-clip met de song “Blame It On Your Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bruce Springsteen - Jesse James

Vervolgens Bruce Springsteen op de folktour met het verhaal over “Jesse James”, die staat op het album “We Shall Overcome : The Seeger Sessions” in 2006 uitgebracht door Columbia Records.

Een zeer bijzonder album van Bruce Springsteen, waarbij hij terug gaat naar de jaren ‘50 en de luisteraar herinneringen laat ophalen aan “the Wavers”,waarvan Seeger in die tijd deel uitmaakte.

Het album “We Shall Overcome: The Seeger Sessions” is trouwens ook uitgebracht op DVD met een nog mooiere “sound” en de tywee bonus-tracks “Buffalo Gals” en “How Can I Keep from Singing” en voor de echte die-hards ook nog eens op vinyl.

Natuurlijk voor u als lezer van dit bericht ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een “live optreden” van Bruce Springsteen in Dublin met de song “Jesse James”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Travis - Better Class of Losers

Terug naar de traditionele country met “Better Class of Losers” door Randy Travis hier met een song van zijn verzamelalbum met de titel “The Platinum Collection” in 2006 uitgebracht door Rhino/Warner Platinum.

Een album voor de liefhebbers van traditionele countrymuziek met 20 fraaie songs uit de rijke carriere van Randy.

Deze song staat van oorsprong op z’n album “High Lonesome” in 1991 uitgebracht door Warner Bros/Wea, terug dus naar de jaren ‘90, waarbij countryartiesten als Marty Stuart, Ricky Skagss, George Strait, Reba McEntire en natuurlijk Patty Loveless een belangrijke bijdrage leverden aan de opleving van de traditionele countrymuziek.

Randy Travis met zijn mooie zangstem is tot op heden trouw gebleven aan deze stijl en een paar weken geleden in dit programma ook nog een aantal songs van z’n 25-jarig jubileumalbum met bijdrage’s van net alleen z’n oude vrienden Alan Jackson, John Anderson, Kris Kristofferson en Willie Nelson, maar ook door hedendaagse countrymusici als Brad Paisley en de Zac Brown Band.

Randy Travis - Better Class of Losers

Van het album Randy Travis 25 Anniversary Celebration is van de song “Better Class of Losers” ook nog een aardige video-clip gemaakt en daar kunt u natuurlijk ook even naar kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Change of Key - Broken Home Blues

Na de agenda met een overzxicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma en deze keer nog eens de Goudse countrygroep “Change of Key’ hier met de song “Broken Home Blues”, die staat op het promotiealbum 2011 van de DCMA.

Deze song zal ook staan op het dubbelalbum van Change of Key, dat officieel op zaterdagavond, 21 april en zondagmiddag, 22 april zal worden gepresenteerd in theater “Concordia” te Haastrecht.

Alvast even een voorproefje op de presentatie van het dubbelalbum van Change of Key hier met de song “Broken Home Blues’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar het reeds vermelde verzamelalbum van de DCMA. Een album dus met 21 songs van verschillende nederlandse musici actief op het gebied van de nederlandse countrymuziek.

Neem eens een kijkje in de website van de DCMA of te wel “Dutch Country Music Association”, die natuurlijk zeer actief is op het gebied van de promotie van de countrymuziek!

En bovenal kunt u natuurlijk ook lid worden.

Henry van Wijmeren - All About Time

Vervolgens “Lonely Hearts Motel” door zanger/gitarist Henry van Wijmeren hier met een song, die ook staat op het promotiealbum van de DCMA.

In 2007 deed deze zilvergrijze zanger/gitarist mee aan de SBS TV-show “So You Wanna be a Popstar” en bracht in 2009 zijn debuutalbum “All About Time” uit.

U kunt als luisteraar ook nog even luisteren naar Henry van Wijmeren hier met de song “Lonely Hearts Motel” via een toepasselijke slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Blake Shelton - The More I Drink

Dan nu naar de hedendaagse country rock en popmuziek uit Nashville met hier Blake Shelton met de song “The More I Drink”,die staat op z’n album “Loaded : the Best of Blake Shelton” in 2010 uitgebracht door Reprise.

“Loaded” of te wel veel songs n.l. 15 songs op het verzamelalbum en aanbevelenswaardig voor de luisteraar, die nog weinig nog niets in z’n bezit heeft van deze countryzanger/gitarist uit Ada Oklahoma, maar al sinds z’n 17e woonachtig in Nashville op zoek naar countryroem en dat is hem dan inmiddels aardig gelukt met in 2011 o.a. de CountrymusicAward als “Entainer of the Year” en “Male Vocalist of the Year”.

In dat zelfde jaar trouwde hij met de Texaanse Miranda Lambert, die tijdens datzelfde Countrymusic Award festival werd uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar”.

Het echtpaar woont inmiddels weer in Oklahoma in het Texoma gebied.

“Who’s the Bob”?? “The More I Drink” door Blake Shelton natuurlijk met een knipoog.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Little Moments

Vervolgens “Little Moments” door Brad Paisley hier met een song, die staat op z’n album “Hits Alive” op 2 november 2010 uitgebracht door Arista Nashville.

Een bijzonder album voor de liefhebbers van Brad Paisley na zeven studio albums hier een verzamelalbum bestaande uit een CD met 14 van zijn studio hits als “Mud on the Tires”, When I Get Where I’m Going” samen met Dolly Parton en “Whiskey Lullaby” samen met Alison Krauss en vervolgens de 2e CD met elf van zijn  hits, waaronder “Water” en ook nogmaals deze “Alcohol”, maar nu opgenomen tijdens een “live” concert.

Voor u nog zo’n fraaie video-clip maar nu van Brad Paisley hier met de song “Little Moments”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - Lot of Leavin' Left to Do

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Dierks Bentley hier met de song “Lot of Leavin’ Left to Do”, die staat op z’n album “Modern day Drifter” in 2005 uitgebracht door Capitol Records.

Nu al weer tijd voor de laatste video-vlip voor de lezer met onze uitsmijter Dierks Bentley hier met de song “Lots of Leavin’ Left to Do”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 21 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 25 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Bill Emerson & The Sweet Dixie   ***   I Don’t Care Anymore   ***   Rural Rhythm Records

3. Randy Khors   ***   Devil of the Trail   ***   Rural Rhythm Records

4. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***   My Angeline   ***   Rural Rhythm Records

5. Joe Val & The New England Bluegrass Boys   ***   Sunny Side of the Mountain   ***   Rounder Records

6. Joe Val & The New England Bluegrass Boys   ***   The Fields Have Turned Brown   ***   Rounder Records

7. Patty Loveless   ***   Blame It on Your Heart   ***   Epic Records

8. Bruce Springsteen   ***   Jesse James   ***   Columbia Records

9. Randy Travis   ***   Better Class of Losers   ***    Rhino/Warner Bros.

10. Change of Key   ***   Broken Home Blues   ***   Change of Key/DCMA

11. Henry van Wijmeren   ***   Lonely Hearts Motel   ***   DCMA

12. Blake Shelton   ***   The More I Drink   ***   Reprise

13. Brad Paisley   ***   Little Moments   ***   Arista Nashville

14. Dierks Bentley   ***   Lot of Leavin’ Left to Do   ***  Capitol Records

Be There Next Week!  Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *