They Rage On

Dan Seals - They Rage On

In dit programma halen we nog eens herinneringen op aan Dan Seals met een tweetal countrysongs uit zijn succesvolle periode eind jaren ‘80.
Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass met deze keer o.a. Connie & Babe and the Backwood Boys, Don Stover en de Dry Branch Fire Squad.
Vervolgens gaan we ook nog naar Anchorage, Alaska voor een hedendaagse mix van bluegrass en folk door de groep “Bearfoot”.
Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma met de groep “Texas Renegade” en terug naar 1976 met de Nederlandse groep “The Bluegrass Clodhoppers” samen met Charlie Moore.
Vervolgens naar de meer hedendaagse countrymuziek uit Nashville TN  met Jake Owen “Keepin’ It Country” , de jonge Scotty McCreery met een song van zijn album “Clear as Day” en treedt Craig Campbell op als uitsmijter van dit programma met de song “Makes You Wanna Sang”.

Connie and Babe - Home Is Where the Heart Is

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up”  met Connie & Babe samen met The Backwood Boys en de song “Home Is Where the Heart Is”, die staat op hun album “Backwoods Bluegrass” uitgebracht door Rounder Records.
Deze opname van de song is uit de jaren ‘75 met Connie Gately en Babe Lofton geholpen door Jody Drumright op mandoline en Fred Gately op de bas en het traditionele vioolwerk door Red Roberts.

Deze track staat trouwens ook op een schitterend verzamelalbum bestaande uit twee CD’s in 1995 uitgebracht door Rounder Records als eerbetoon aan hun activiteiten met het uitbrengen van 25 jaar bluegrassmuziek.

Hand Pic ked - 25 Years of Bluegrass on Rounder Records

Op elke CD ruim twintig songs door tal van bekende bluegrassgroepen zoals J.D. Crowe & the New South, Bluegrass Cardinals, The Johnson Mountain Boys en The warrior River Boys. Een “must have” voor de bluegrass muziekliefhebber.
Voor de lezer van dit bericht ook nog luisteren naar “Home Is Where the Heart Is” op verschillende manieren worden mooie herinneringen bezongen, maar deze door Connie & Babe and The Backwood Boys is toch wel heel bijzonder!
Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Don Stover Things in Life

Vervolgens “Things in Life” door Don Stover hier met de titelsong van z’n album, die in 1972 werd uitgebracht door Rounder toen natuurlijk nog op een LP, maar gelukkig in 1995 ook op CD uitgebracht.
Don Stover in die tijd al een veteraan onder de bluegrassmusici heeft een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de muziek van Bill Monroe evenals met z’n lange samenwerking met de broers Everett en Bea Lilly aan de Boston’s Hillbilly Ranch gedurende de jaren ‘50 en ‘60.
Hier met zijn bijzondere manier van spelen op de 5-snarige banjo en zijn terughoudende manier van zingen verklaart hij hier, dat in het leven best wel veel moeilijkheden moeten worden overwonnen, maar dat er toch ook sprake is van success als je aan het eind van de leven kunt verklaren “Ik heb m’n best gedaan”.

Don Stover hier met o.a. David Grisman op mandoline, John Hall op viool , Dave Dillan en Dan Marcus op gitaar. ok deze song staat op het vermelde jubileumalbum van Rounder Records.U kunt ook nog even luisteren naar banjospeler/gitarist en zanger Don Stover hier met z’n song “Things in Life”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Allen Brothers - When Somebody Wants to Leave

We blijven nog even bij het vermelde Rounder Records jubileum album  met The Allen Brothers hier met hun versie van de Dolly Parton Song “When Somebody Wants to leave” een droevige song over een scheiding.

Harley, Greg en Ronnie, zoons van de bekende bluegrass legende Red Allen, met schitterende samenzang.In de jaren ’70 maakten zij een aantal albums en deze song staat dan ook op een LP met de titel “Sweet Rumors”in 1976 uitgebracht.
Harley Allen, de bekende zanger/ gitarist en vooral songwriter ging later op de solotour en bracht nog drie countrymuziek albums uit.

Hij was ook de achtergrondzanger van de bekende nr. 1 bluegrass countryhit “Man of Constant Sorrow” in de film “Oh Brother Where Art Thou”, waarvoor ook hij twee  Grammy Awards ontving. Harley overleed op 55-jarige leeftijd aan longkanker in de lente van 2011.
Voor u nog even de originele uitvoering van “When Somebody Wants to Leave”door Dolly Parton middels deze slide-show.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dry Branch Fire Squad - Golden Ring

Vervolgens “Golden Ring” natuurlijk heel bekend van de vertolking door George Jones en Tammy Wynette, maar hier toch ook in een schitterende uitvoering door Ron Thomasson en Jon Baker van de bluegrassgroep “Dry Branch Fire Squad. Deze song staat op hun b ijzondere album “Antiques & Inventions” in de jaren ‘80 uitgebracht door Rounder Records.
Uit het grijze archief maar toch kunt u als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar deze uitvoering door de “Dry Branch Fire Squad”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bearfoot Bluegrass - Follow Me

Dan nu naar Anchorage, Alaska voor de groep “Bearfoot”hier met een vrolijke squaredance “Follow Me” gevolgd door “Just Stay” en “Easier Days” of te wel “Er zijn ook gemakkelijker dagen”.Songs, die staan op hun album “Follow Me” in 2006 uitgebracht door Glacier Records, maar in 2010 nogmaals via het bekende label Compass Records.

Bluegrassgroepen bestaan op een paar uitzonderingen na vaak alleen uit mannen, maar de vrouwen in “Bearfoot Bluegrass’ zoals de groep ook wel wordt genoemd, hebben hier de overhand.

Annalise Tornfeit speelt niet alleen op de viool, maar neemt ook de lead-zang voor haar rekening en heeft ook zeven van de twaalf aanwezige songs van dit album geschreven.
Kate Hamre hier op bas en met tenor zang, terwijl Angela Oudean eveneens op viool speelt met bariton zang.
De mannen in de groep zijn Jason Norris en Mike Mickelson op gitaar en ook met zang. oals reeds vermeld komen alle bandleden uit de Noordelijke staat Alaska, waar zij elkaar ook ontmoetten tijdens muzikale bijeenkomsten.Hun benadering van de bluegrassmuziek is toch iets anders dan die van de groepen uit Kentucky, Virginia, Tennessede en “New England”.
Het doet iets meer “old-timey” en Celtisch aan.

Bearfoot doet het gewoon wat rustiger aan met de bluegrass en iets meer naar de “swing en shuffle” kant van de traditionele songs.
Dit album werd geproduceerd door de Nashville Bluegrass Band bekende Gene Libbea en opgenomen in Denver Colorado in de “Notably Fine Audio” studio.
Bearfoot Bluegrass hier dus met een vernieuwende benadering van de bluegrass, die zowel jonge als oude liefhebbers zou kunnen aanspreken. De groep heeft trouwens in de loop van de jaren een aantal albums uitgebracht zoals in 2002 Only Time Knows, in 2004 Back Home en vorig jaar het album “American Story”.
Voor u als lezer even de tijd om eens kennis te maken met een “live’ optreden van Bearfoot Bluegrass in Laguna Beach Californie  met de song “Little Bird”, die ook staat op het album “Follow Me”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan Seals - Bop

Dan nu terug naar countrymuziek uit de jaren ‘’ 80 met Dan Seals hier met de song “Bob” gevolgd door “They Rage On”. Songs, die staan op het verzamelalbum “Greatest Hits” in 1991 uitgebracht door Liberty.

Deze song was tevens de titelsong van het album, dat in 1988 eveneens werd door Liberty. Een fraai album met mooie countrysongs zonder cliché’s, maar dat geldt trouwens ook voor het vermelde verzamelalbum met toppers als “Love on Arrival”, “Addicted” destijds geschreven door Cheryl Wheeler en “Big Wheels in the Moonlight”.
Mooie countrymuziek van de Texaan Dan Seals, die eerst onder de naam “England Dan” en John Ford Coley een succesvolle soft-rock duo vormde en in de tweede helft van de jaren ‘80 op de solo tour ging als country-pop zanger en enorme successen boekte.

Z’n jongere broer Jim Seals vormde met Crofts in die tijd ook een succesvol soft rock duo.
En dat zegt eigenlijk al iets over de familie Seals, een muzikale familie, die uit elkaar viel, toen hun ouders gingen scheiden.

Terug naar de jaren ‘80 toen Dan een platencontract tekende bij Liberty/Capitol en waar hij in 1984 een aantal Top 10 Country hits scoorde zoals “You Bring Out0 The Wild Side of Me”, “God Must be a Cowboy” en “My Baby’s Got a Good Timing”.

Dan Seals and Marie Osmond - Meet Me in Montana - Oct 1986

Z’n volgende succesvolle single was “Meet me in Montana”een duet met Marie Osmond.
De daarop volgende jaren waren ook zeer positief voor Dan, maar in de begin jaren ‘90 veranderde het countrymuziek landschap met de komst van Garth Brooks en boekte hij geen succesvolle countryhits meer.

Dan Seals was in de latere jaren nog steeds een gevraagde countryzanger, maar kwam in ernstige problemen toen in 2006 lymphklier kanker werd geconsteerd en ondanks veel behandelingen overleed hij op 25 maart 2009 in Nashville TN.
Tijd voor wellicht de mooiste video-clip van dit bericht met Dan Seals hier met de song “They Rage On”. U moet beslist even kijken en luisteren.
Gewoon even aanklikken/Just Use the Link!

Texas renegade - Different Eyes

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands countrymuziek met om te beginnen de bekende electrisch spelende countrygroep “Texas Renegade” hier met de song “Different Eyes”, die staat op hun album “Lonestar Girl” in 2010 uitgebrachtr door CRS/Inlok.

Charlie Moore and the Bluegrass Clodhoppers - Talk of the Town

Vervolgens de bekende “Talk of the Town” door de Nederlandse bluegrassgroep “The Bluegrass Clodhoppers” hier in 1976 samen met de Amerikaanse zanger/schrijver/gitarist Charlie Moore.
Charlie Moore was in die tijd op tournee door Europa en werd in Nederland begeleid door “The Blugerass Clodhoppers” uit Leiden, die bestond uit Frans Sluyters op de bas, Hans Hoevelaak op de mandoline, harmonica en met tenorzang, Bart v.d. Velde op rhythm gitaar en baritonzang, Jerry Gout op de 5-snarige banjo, Fred Koning op de viool en u hoorde ook nog de Amerikaanse zangeres Sallie Miller.

In 1984 vonden de leden van de Clodhoppers het genoeg, waarbij een aantal leden zo nu en dan opdoken in andere groepen zoals Skyland.
Nog verder terug in de tijd dan Charlie Moore & The Bluegrass Clodhoppers met een opname van een optreden van Don Reno & Red Smiley hier met hun song “Talk of the Town”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Scotty McCreery - I Love You This Big

Dan is het bij “Countrymusic Round-Up” nu toch tijd voor de meer hedendaagse countrymuziek uit Nashville TN met “I Love You This Big” door Scotty McCreery hier met een song, die staat op z’n album “Clear as Aday” op 4 oktober vorig jaar uitgebracht door Mercury Nashville.
Scotty McCreery met z’n ontwapende glimlach en ontspannend gedrag werd op 25 mei 2011 uitgeroepen tot winnaar van het 10e “American Idol” seizoen.
De 18 jarige Scotty met z’n diep donkere stem was al sedert z’n jeugd bezig met gitaar en zingen en maakte op de diverse scholen deel uit van vokale ensembles.

Maar 5 maanden na het ontvangst nemen van de grote prijs een fraai debuutalbum uitbrengen, is wel een hele snelle wending in de geschiedenis van American Idol.
In ieder geval een professionneel opgezet album, dat gebruik maakt van de bekendheid en populariteit van American idol en met een jonge zanger, die er ook nog eens aardig uitziet.
Met de song “Trouble With Girls”ook van dit album staat hij op dit moment op plaats 26 van de American Count Down.
U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de jonge Scotty hier met z’n song “I Love You This Bug”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jake Owen - Keepin' It Country

Op plaats 23  van diezelfdee “American Count Down” staat trouwens Jake Owen en van hem in dit programma de song “Keepin’ It Country”, die staat op z’n album “Barefoot Blue Jean Night” op 30 augustus vorig jaar uitgebracht door RCA Country.
Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog luisteren naar Jake Owen hier met de song “Keepin’ It Country”.
Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Craig Campbell - Makes You Wanna Sang

Dan is het nu toch echt tijd voor Craig Campbell hier met de song “Makes You Wanna Sang”, die staat op het album met z’n eigen naam uitgebracht door Bigger Picture.
Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar onze uitsmijter, Craig Campbell, hier dusmet z’n song “Makes You Wanna Sang!”
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.
Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!
Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!
Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 
Datum: Jan. 10 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 14 ‘12 12.00-13.00
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis
Nr*    Artiest/groep ***    Titel muziek ***    Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Connie & Babe and The Backwood Boys   ***   Home Is Where the Heart Is   ***   Rounder Records
3. Don Stover   ***   Things in Life   ***   Rounder Records

4. The Allen Brothers   ***   When Somebody Wants to Leave   ***   Rounder Records
5. Dry Branch Fire Squad   ***   Golden Ring   ***   Rounder Records

6. Bearfoot   ***   Follow Me   ***   Compass Records
7. Bearfoot   ***   Just Stay   ***   Compass Records
8. Bearfoot   ***   Easier Days   ***   Compass Records

9. Dan Seals   ***   Bob   ***   Liberty/Capitol
10. Dan Seals   ***   They Rage On   ***   Liberty/Capitol

11. Texas Renegade   ***   Different Eyes   ***   CRS/Inlok
12. Charlie Moore & The Bluegrass Clodhoppers   ***   Talk of the Town   ***   Philips

13. Jake Owen   ***   Keepin’ It Country   ***   RCA Country
14. Scotty McCreery   ***   I Love You This Big   ***   Mercury Nashville
15. Craig Campbell   ***   Makes You Wanna Sang   ***   Bigger Products

Be There Next Week!  Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *