A “Happy New Year”

A Happy New Year!

In de laatste week van december halen we nog eens herinneringen op aan de eind jaren ‘70 met o.a. Kenny Rogers, Dolly Parton en Waylon Jennings.

Maar ook in dit programma beginnen we weer met de bluegrass en een eerbetoon aan de oude meesters door o.a. Lonesome Standard Time, Marty Stuart en ook nog Jonathan Edwards samen met Seldom Scene.

Met de laatstgenomende groep gaan we ook nog terug naar 27 en 28 September 1974 naar een live optreden in “The Cellar Door” te Washington DC.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek  evenementen in de regio.

Daarna gaan we gewoon door met nederlandse country met de Goudse groep “Change of Key” en ook nog Ben en Carmen Steneker.

Vervolgens naar de meer hedendaagse countrymuziek uit Nashville TN met Billy Currington, de “Pistol Annies” en treedt George Strait uit Texas op als uitsmijter van dit programma.

Lonesome Standard Time - I'm Lonesome Withou You

“I’m Lonesome Without You” de bekende Raph Stanley song hier gespeeld en gezongen door  groep “Lonesome Standard Time” met een eerbetoon aan de eerste generatie bluegrassvertolkers Bill Monroe, Lester Flatt & Earl Scruggs en The Stanley Brothers.

Deze song staat op het fraaie bluegrass album “Legay” of te wel “Erfenis” in 1997 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Een verzamel album met 15 songs door verschillende groepen zoals ook Byron Berline samen met Vince Gill, “Doyle Lawson & Quicksilver”, The Nashville Bluegrass Band” en The Lonesome River Band.

De song “Lonesome Without You” door Lonesome Standard Time staat trouwens ook op hun album “Mighty Lonesome” met niet alleen de bekende Larry Cordle op gitaar en met lead-zang, maar ook de zeer gewaardeerde snarenvirtuozen Butch Baldassari op mandoline, Larry Perkins evnals Keith Little op banjo.

Daarna in dit programma Marty Stuart met de Lester Flatt song “Get in Line Brother” en ook deze song staat op het verzamelalbum “Legacy”.

Marty Stuart - Get in Line Brother

Van oorsprong stond de vertolking door Marty Stuart op z’n album “Busy Bee Cafee” uit 1982 op LP uitgebracht en in 1991 op CD door Sugar Hill Records.

Een ongetwijfeld heeft u als luisteraar niet alleen Marty Stuart gehoord, maar ook Johny Cash en wellicht ook nog Alan O’Bryant.

We beginnen de “clips”in deze blog met een terugblik naar 1951 met de originele Lester Flatt & Earl Scruggs and the Foggy Mountain Boys hier met hun gospel “Get In Line Brother”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan ook nog een eerbetoon aan de “bluegrassmeesters uit het verleden” door Jonathan Edwards samen met Seldom Scene met de Flatt & Scruggssong “Don’t This Road Look Rough & Rocky” ook weer van het “Legacy” album en oorsponkelijk op het album “Blue Ridge” uit 1985 van Seldom Scene.

Een onverwachte samenwerking van zanger/schrijver Edwards en de op volle sterkte aanwezige Seldom Scene.

En nu dan toch hun naam is gevallen, gaan we verder terug in de tijdmet een “live” ptreden van Seldom Scene in Washington DC hier met de Bob Dylan song “Baby Blue” of te wel “It’s All Over Now, Baby Blue” geschreven door Bob Dylan en vervolgens ook nog de bekende Steve Goodman folksong “City of New Orleans”.

De naam van de trein, die reed tussen Chicago, Illinois en New Orleans, Louisian (zo’n 1,503 km).

Een schitterende vertolking van de song “It’s All Over Now, Baby Blue” door The Seldom Scene in de oorspronkelijke line-up.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Seldom Scene - The Fields Have Turned Brown

Vervolens de bekende Carter Stanley song “The Fields Have Turned Brown” door  “The Seldome Scene” in The Cellar Door” of te wel “De kelder deur” in Washington DC in het Georgetown-gebied en dat is het centrum van de hoofdstad van de V.S.

John Duffey op mandoline met zang , John Starling op gitaar met zang, Mike Auldridge op dobro met zang, Ben Eldridge op de banjo en Tom Gary op de bas.

De mooiste muziekalbums nemen de luisteraar mee naar een andere plaats en tijd en het album “Live at the Cellar Door” is daarop geen uitzondering.

Naar 37 jaar geleden en het is eind 1974 om precies te zijn 27 en 28 december 1974 en de plaats dus Washington DC.

Het optreden was zoals reeds opgemerkt in “The Cellar Door”, een toen bekende muziek club in het centrum van de stad Washington.

Op het podium “The Seldom Scene” toen reeds een grote naam in het plaatselijke circuit met reeds 4 albums op hun naam met een groeiende nationale reputatie als leiders van de progressieve bluegrass.

Er staan zowel “traditionals” of te wel “oude bluegrasssogs”, zoals de door Carter Stanley geschreven “The Fields have Turned Brown” en nieuwe songs op dit album en o.a. ook “He rode all the way to Texas” geschreven door Dolly Parton en maar op dit album met John Starling in de hoofdrol.

City of New Orleans

U kunt als lezer nog eens luisteren en kijken naar een schitterend optreden van “The Highwaymen” in 1992 in het Fox Theater hier met de song “City of New Orleans” met leadzang door Willie Nelson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De naam Dolly Parton hoorde u ook net en daarom gaan we in de laatste week van dit jaar nog even voor haar naar de begin jaren ’80, maar we eerst beginnen met Kenny Rogers hier met de song “The Gambler” of te wel “De Gokker” in 1978 zeer bekend geworden door zijn vertolking.

Kenny Rogers - The Gambler

In 1980 kreeg hij een Grammy Award voor het “Het beste mannelijke countrymuziek optreden”.

De song was eveneens 1 van de vijf achtereenvolgde nr.1 Hits in de Country Billboard.

Niet vergeten nog even te kijken en luisteren naar de zeer fraaie video-clip van Kenny Rogers hier met de song “The Gambler”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan nu eindelijk Dolly Parton met de bekende song “Jolene”.

Deze song natuurlijk bij de countrymuziek liefhebbers nog steeds zeer bekend en waarmee zij in 1973 een van haar eerste hitsingles uitbracht.

Dolly Parton - Jolene

“Jolene”, een song met 200 woorden, die zij schreef naar aanleiding van het veelvuldig bezoek van haar man aan de plaatselijk bank, waar een roodharige kassiere kennelijk dol op hem was.

Dolly mopperde hierover op haar echtgenoot met o.a. de opmerking, dat het onbegrijpelijk was en ze toch echt maar weinig geld op de bank hadden staan.

De carriere van Dolly begon al in de eind jaren ‘60 met haar eerste televisie optreden in een countrymuziek tv-show.

De song “Jolene” is door meer dan 30 verschillende artiesten vertolkt en ook nog eens in vele talen over de wereld bekend geworden.

Waylon Jennings - Dreaming My Dreams With You

En dan als 3e uit de jaren ’80 “Dreaming My Dreams with You” door Waylon Jennings hier met een uitvoering, die staat op een fraai nieuw verzamelalbum met de titel “101 Country Classics” dit jaar uitgebracht door EMI.

Voor de liefhebbers van klassieke countrymuziek een “must”, want het album bestaat uit vier CD’s met elk zo’n 25 bijzondere herinneringen met niet alleen Kenny Rogers, maar ook o.a. Willie Nelson, Don Gibson, Bobbie Gentry,  TammyWynette en Billie Jo Spears.

U begrijpt natuurlijk wel, dat ik ze niet allemaal kan opnoemen, maar in ieder geval een heel bijzondere verzameling.

Natuurlijk voor u ook nog even deze fraaie versie van Waylon Jennings “Dreaming My Dreams With You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - When Music Calls My Name

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en voor de laatste week van dit jaar heb ik gekozen voor de Goudse groep “Change of Key” met de song “Sweet Green Eyes”,  die staat op hun album “Home Is Where the Heart Is”.

Dit album werd in 2007 uitgebracht en waarvan de eerste uitzending hiervan via de ether plaatsvond in dit programma “Countrymusic Round-Up” bij de lokale omroep Vrolek i de gemeente Nederlek.

In april a.s. zal hun nieuwe album “When Music Calls My Name” worden gepresenteerd tijdens een concert in Theater Concordia in Haastrecht op zaterdagavond, 21 en zondagmiddag 22 april a.s.

Voor meer informatie en toegangskaarten voor dit veel belovende concert even hun website raadplegen.

Voor een optreden van Change of Key  in dit programma  gaan we even terug naar hun optreden in Wagenborgen (Groningen) samen met Doug DeForest en Jody Booth hier met de bekende Merle Haggard  song “That’s the Way Loves Goes”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - The Gift

Dan “The Gift” door Ben en Carmen Steneker hier met eigenlijk nog een Kerstsong, die als

“ bonustrack” als laatste staat op hun album “Never Ending Love” op 7 oktober van dit jaar uitgebracht door RoodHitBlauw.

Ben Steneker al meer dan 50 jaar in de Countrymuziek toch wel een knappe prestatie en er staan ook al weer een aantal optredens in 2012 geboekt.

In deze periode van het jaar kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een fraaie intieme video-clip van Ben & Carmen Steneker met de song “The Gift”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Currington - Like My Dog

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met hier Billy Currington met de song “Like My Dog”, die staat op z’n album “Enjoy Yourself” en die dit moment ook als single is uitgebracht en eveneens door Mercury is uitgebracht.

Een leuke song geschreven door Scotty Emerick en de zeer recent verleden zangerschrijver/gitarist Harley Allen over een jongen, die hoopt dat de vrouw van zijn leven net zoveel van hem houdt als z’n hond.

Een grappige “dog slide-show” voor de lezer van dit bericht met de song “Like My Dog” gezongen door Billy Currington.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pistol Annies - Boys from the South

Vervolgens nog “Boys from the South” door het trio “Pistol Annies hier met een song, die staat op hun album “Hell on Heels”,dat 30 augustus j.l. werd uitgebracht door Sony Music Entertainment.

Pistol Annies bestaat uit de Amerikaanse countryzangeres van het Jaar Miranda Lambert, college countryzangeres en schrijfster Ashley Monroe en Angeleena Presley, die hun succesvol debuut optreden hadden met de song “hell on Heels” tijdens een TV-optreden bij “The Academy of Country Music Girls’Night Out : Superstar Woman of Country” in april van dit jaar.

Natuurlijk ook nog even luisteren naar de “Pistol Annies” hier met de song “Boys From the South”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Love's Gonna Make It Allright

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter uit Texas George Strait hier met de song “Love’s Gonna Make It Alright”, die staat op z’n album “Here for the Good Time” recent uitgebracht door MCA Nashville.

Tot slot van het laatste bericht van dit jaar kunt u nog even luisteren naar George Strait hier met de song “Love’s Gonna Make It Allright”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

For Technical Details One Stair Down

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 27 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 31 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Lonesome Standard Time   ***   I’m Lonesome Without You   ***   Sugar Hill Records

3. Marty Stuart   ***   Get in Line Brother   ***   Sugar Hill Records

4. Jonathan Edwards & Seldom Scene   ***   Don’t This Road Look Rough & Rocky   ***   Sugar Hill Records

5. Seldom Scene   ***   Baby Blue   ***   Rebel Records

6. Seldom Scene   ***   City of New Orleans   ***   Rebel Records

7. Seldom Scene   ***   The Fields Have Turned Brown   ***   Rebel Records

8. Kenny Rogers   ***   The Gambler   ***   EMI

9. Dolly Parton   ***   Jolene   ***   EMI

10. Waylon Jennings   ***   Dreaming My Dreams With You   ***   EMI

11. Change of Key   ***   Sweet Green Eyes   ***   Change of Key

12. Ben en Carmen Steneker   ***   The Gift   ***   RoodHitBlauw

13. Billy Currington   ***   Like My Dog   ***   Mercury

14. Pistol Annies   ***   Boys from the South   ***   Sony Music Entertainment

15. George Strait   ***   Love’s Gonna Make It Alright   ***   MCA Nashville

 

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet
Happy New Year

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *