Galaxie 500

Kate Campbell - Miles of Blues

In dit programma gaan we o.a. naar de Blue Rock Artist Ranch and Studio in Wimberley Texas voor een “live” optreden van Kate Campbell. Ook nog weer eens aandacht voor het album “Working in Tennessee” van Merle Haggard.

Maar zoals u van ons gewend bent, beginnen met de bluegrass deze keer verzorgd door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met een aantal vrienden, zoals Vince Gill en Patty Loveless.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met de nr. 1 elektrisch spelende countrygroep van Nederland, Savannah, en vervolgens vanuit de Betuwe Dick van Altena.

Dan ook weer eens aandacht voor de hedendaagse countrymuziek uit Canada met multi-Award winner, Johnny Reid.

De vorige week kwam hij er een beetje bekaaid af en dus nu meer tijd voor Neal McCoy uit Texas en dan is het ook al weer tijd voor Terri Clark uit Canada als uitsmijtster van dit programma.

Ralph Stanley and Friends

We begonnen dit programma met de Carter Stanley song “Nobody’s Love Is Like Mine” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met Ricky Skaggs als beste vriend.

Deze song staat namelijk op het album “Clinch Mountain Country” door Ralph Stanley & Friends in 1998 uitgebracht door Rebel Records.

Het album bestaat uit twee CD’s en zou in het bezit moeten zijn van iedere bluegrassmuziek liefhebber.

Ralph Stanley hier samen met “The Clinch Mountain Boys” met de song “Nobody’s Love Is Like Mine” tijdens een “live” optreden tijdens de “Nashville” met Ricky Skaggs als gastheer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “If That’s the Way You Feel” een schitterende song geschreven door The Stanley Brothers, maar hier dus samen met het crème de la crème van de hedendaagse country & bluegrass Vince Gill en Patty Loveless eveneens van hierboven vermelde album.

Geen bluegrass, maar wel een schitterende countrysong “My Kind of Woman – My Kind of Man” gezongen door Vince Gill en Patty Loveless tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En we blijven nog even bij de bluegrass van dit fraaie album met een dramatisch verhaal “Another Night” met nu Joe Diffie als gast en met lead-zang.

Joe Diffie, een uitstekende schrijver van songs, zoals “There Goes My Heart Again”, “Home” en “If You Want Me  To” bracht z’n eerste album “A Thousand Winding Roads” uit in 1990.

Joe Diffie - Homecoming - The Bluegrass Album

Sindsdien heeft hij een groot aantal countrymuziek albums uitgebracht en zijn deelname aan het project met Ralph Stanley bracht hem er toe om in 2010 het album “Homecoming : The Bluegrass Album” via Rounder Records uit te brengen.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even kennismaken met Joe Diffie en zijn terugkeer naar de bluegrassmuziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’ve Just Seen the Rock of Ages” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier samen met The Raybon Brothers her met een song,die dus ook staat op het reeds eerder vermelde album van Ralph Stanley & Friends.

The Raybon Brothers

Een traditionele bluegrass-gospel met de broers Marty en Tim Raybon uit Greenville Alabama. Vooral Marty is actief in de countrymuziek. Hij maakte in de jaren ’90 als leadzanger deel uit van de groep Shenandoah en produceerde in 1997 samen met z’n broer een album met als titel “The Raybon Brothers”.

Daarna ging Marty op de solo-tour en maakte in de loop van de jaren 6 albums, waarbij vooral het album met zijn naam, dus “Marty Raybon”, in 2000 uitgebracht door TriChord zeer aanbevelenswaardig is.

Tot slot van de bluegrassmuziek in dit programma nog even herinneringen ophalen aan “The Clinch Mountain” en Carter Stanley met Ralph Stanley door Ricky Skaggs, nadat hij eerst nog even met z’n groep de Stanley song “If That’s the way You Feel” tijdens de TV-show “Nashville Now”zong.

Gewoon even luisteren/Just Use the Link!

Kate Campbell at the Blue Rock Ranch

Dan nu naar the Blue Rock Artist Ranch voor een “live’ optreden van Kate Campbell hier met de song “Miles of Blues” , die staat op haar album “Two Nights in Texas” op 27 september van dit jaar uitgebracht door Large River Music.

Een album in eigen beheer uitgebracht, want voor Kate Campbell is deze maatschappij tevens haar huis. zoals zijzelf zegt.

De naam Large River is trouwens de vertaling van de Indiaanse naam “Mississippi” en tevens de naam van de staat waar zij vandaan komt.

Van dit album opgenomen tijdens tweedaagse optreden op de Blue Rock Artist Ranch en Studio in Wimberley Texas in dit programma ook nog de songs “Miles of Blues” en “Galaxie 500”.

Ford Galaxie 500 XL 1963

De laatste titel is gebaseerd op die fraaie en vooral grote Ford personen-auto “Galaxie 500”, die gedurende de periode 1959 tot 1974 door Ford werd geproduceerd. Er was er zelfs eentje met een 7-liter motor.

Tijd om eens kennis te maken met Kate Campbell en haar “Galaxie 500” song hier tijdens een “live” optreden tijdens het Wildflower festival in Richardson Texas op 20 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar het album met de toepasselijke titel “Two Nights in Texas”, waarbij singer/songwriter/gitariste Kate Campbell wordt bijgestaan door de bekende Sally Van Meter op dobro , Scott Ainslie op gitaar, banjo, tambourine en Don Porterfield op de bas en allemaal ook nog vokaal aanwezig.

Kate Campbell, afkomstig dus uit het “Zuiden” baseert haar muziek op de mensen en de cultuur van het moderne zuiden en werkend vanuit Nashville TN, schrijft songs, speelt gitaar en piano.

In 1995 verscheen haar eerste album “Songs from the Levee”, dat werd uitgebracht door Compass in 1997, ‘98 en ‘99gevolgd door resp. “Moonpie Dreams” , “Visions of Plenty” en “Rosaryville”.

Daarna veranderde zij een paar keer van platenmaatschappij om in 2005 over te gaan naar “Large River Music”.

Don't Be Square! Just Go There!

De promotie van haar muziek in Europa wordt verzorgd door het Zweedse bedrijf “Hemifrån”van Peter Holmstedt. Voor meer fraaie informatie over tal van Amerikaanse singer/songwriters en natuurlijk ook een aantal Scandinavische musici in de folk en Americana sfeer moet u echt even zijn website bezoeken!

Kate Campbell  - Bury Me in Bluegrass

Inmiddels heeft Kate Campbell zo’n 11 albums uitgebracht met een fraaie mix van folk, country en Americana.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van Kate Campbell hier met de song “Bury Me in Bluegrass”, die staat op haar album “Songs from the Levee”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Merle Haggard - What I Hate

Dan nu naar de “old-timer” Merle Haggard met fraaie herinneringen aan “Down on the Houseboat” gevolgd door “What I hate” door Merle Haggard.

Songs, die staan op z’n nieuwste album “Working in Tennessee” op 4 oktober 2011 j.l. uitgebracht door Vanguard Records.

Voor u nog een fraai interview van Merle Haggard niet alleen over z’n nieuwe album, maar ook over z’n zoon Chris en herinneringen aan Bakersfield Cal.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

“Working in Tennessee” Merle Haggard’s  tweede album voor Vanguard Records overeenkomstig zijn leeftijd in een iets langzamer tempo en zachter dan z’n vorige album “I Am What I Am”.

Een album met 11 songs, waarbij hij zo nu en dan refereert z’n leeftijd zoals bijvoorbeeld in de song “Sometimes I Dream”, maar hij verwijst ook naar hetgeen er te horen is via de radio in de song “Laugh It Off”.

En waarbij in de song “Down on the Houseboat” Merle Haggard herinneringen ophaalt aan z’n jeugd. Heel natuurlijk, want “Hoe ouder je bent hoe meer herinneringen je hebt”.

Op het album ook een aantal oude favorieten zoals “Cocaine Blues”, “Jackson” en een nieuwe versie van “Working Man Blues”.

“Working Man Blues” een fraaie western swing vertoont meer overeenkomst met de vriendelijke keurige versie van Hank Thompson dan de ruige Bob Wills.

Merle Haggard, die in 2008 aan longkanker werd geopereerd, waarbij een deel van z’n long werd weggenomen, is gelukkig goed hersteld en samen met een aantal familieleden, zoals z’n vrouw Teresa, die niet alleen met een grappige vokale bijdrage in de “Johnny Cash en June Carter-Cash song “Jackson”, maar ook bij het schrijven van de songs.

In de song “Sometimes I Dream” werkt hij samen met z’n dochter Jenessa, terwijl z’n zoon Tim ook nog is te horen.

Een paar weken geleden heb ik een aantal links naar video-clips over z’n nieuwe album “Working in Tennessee” toegevoegd en vandaar dus nu een paar herinneringen zoals deze fraaie song “Are the Good Times Really Over”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Savannah - Why You Have Been Gone So Long

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer weer eens de nr.1 electrische spelende countrygroep van Nederland, “Savannah”,  hier met de song “Why You Been Gone So Long”.

Deze song staat op hun album, dat in 2009 werd uitgebracht door M.O.D. Records

“Why You Have Been Gone So Long” nu eens in een flitsende akoestische uitvoering door Tony Rice samen met z’broer Wyatt met Sam Bush op mandoline, Jerry Douglas op de dobro en Mark Schatz op de staande bas!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Wienter '63

“Wienter ‘63” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album “Snêw ien mien Hart” in 2005 uitgebracht door Telstar BV.

Een fraai album geheel in Betuuws dialect met 12 fraaie songs geschreven door Dick van Altena hier natuurlijk op gitaar en met zang met  medewerking van o.a. Joost van Es op viool, Paul Vlodrop op banjo en mandoline, Frans Senden op accordion en dobro.

Voor u als lezer hierbij nog een link naar een fraai duet van Dick van Altena en Carmen Steneker met de song “It Turned Out to Be You”. Deze song staat ook op de fraaie CD/DVD “Country Cafe” van Ben & Carmen Steneker in 2007 uitgebracht door RoodHitBlauw.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Op dit moment is het natuurlijk helemaal nog geen winter, maar meer een mistige en koude herfst, maar wees gewaarschuwd volgens meteorologen wordt het een barre winter, maar zo koud als in ‘63??

De winter van 1963 was de koudste van de vorige eeuw: over drie maanden december 1962 en januari en februari 1963 had De Bilt een gemiddelde temperatuur van -3,1 graden (+2,6 graden is normaal). Het IJsselmeer was vóór Kerst dichtgevroren en tijdens die jaarwisseling waren er zware sneeuwstormen die in het hele land, terwijl op 18 januari 1963 de elfstedentocht in barre omstandigheden werd gereden, waarbij slechts 1% van de deelnemers de finish bereikte met Renier Paping als eerste!

Koud was het niet, maar wel fris!??

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Reid - You Gave My heart a Home

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek uit Canada hier door Johnny Reid met de song “”You Gave My Heart a Home”, die staat op z’n album “A Place Called Love” in 2010 uitgebracht door EMI Records.

Johnny Reid afkomstig uit Schotland, maar sedert z’n 13e wooachtig in Canada en sedert eind jaren ‘90 actief in de countrymuziek, is zeer succesvol, want hij heeft inmiddels zes albums uitgebracht, waarvan de laatste twee keer platinum.

In 2008, 2009 en dit jaar 2011 werd hij door de Canadian Country Music Association uitgeroepen tot “Male Artist of the Year” naast in de loop van de jaren tal van andere CCMA Awards.

2010 was een ongelofelijk jaar voor Johnny Reid en zijn team. Hun tour ter promotie van het album “A Place Called Love” nam hen mee naar alle uithoeken van Canada, waar zij ontzettend veel nieuwe vrienden maakten en onvergetelijke herinneringen opdeden.

Als dank aan alle fans hebben zij een fraaie muzikale video laten maken met opnamen van de toer en deze wordt speciaal aan hen opgedragen

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Neal McCoy - A-Ok

Vervolgens in dit programma de song “A-Ok”. Na jaren van afwezigheid is hij weer op het concert tour de Texaan Neal McCoy hier met de song “A-Ok” op dit moment als single uitgebracht en die naar verwachting in januari volgend jaar op z’n nieuw album “XII” zal staan.

Deze song is in samenwerking met Blake Shelton en z’n vrouw Miranda Lambert tot stand gekomen en zij leveren ook nog en vokale bijdrage.

U kunt ook nog even weer kennismaken met Neal McCoy tijdens een grappig interview in de aanloop naar het 45ste jaarlijkse CMA Award festival op 9 november j.l.

Natuurlijk gaat het ook over z’n nieuwe single “A-Ok” en z’n 12e album met de titel “XII”, dat in januari a.s. zal worden uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terri Clark - Here for a Good Time

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijtster Terri Clark hier met de song “Here for a Good Time”, die staat op haar album “Roots and Wings”, dat op 13 september j.l. uitgebracht door Bare Track Records.

Tenslotte kunt u ook nog kijken en luisteren naar het optreden van Terri Clark, CCMA Countryzangeres van het Jaar 2011, tijdens het CCMA Festival met de song “Here For a Good Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 22 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 26 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and Ricky Skaggs   ***   Nobody’s Love Is Like Mine   ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Vince Gill &Patty Loveless   ***   It That’s the Way You Feel   ***         Rebel Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and Joe Diffie   ***   Another Night   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and The Raybon Brothers   ***   I’ve Just Seen the Rock of Ages   ***   Rebel Records

6. Kate Campbell   ***   Miles of Blues   ***   Large River Music

7. Kate Campbell   ***   Galaxie 500   ***   Large River Music

8. Kate Campbell   ***   New South   ***   Large River Music

9. Merle Haggard   ***   Down on the Houseboat   ***   Vanguard Records

10. Merle Haggard   ***   What I Hate   ***   Vanguard Records

11. Savannah   ***   Why You Have Been Gone So Long   ***   M.O.D. Records

12. Dick van Altena   ***   Wienter ’63   ***   Telstar BV

13. Johnny Reid   ***   You Gave My Heart a Home   ***   EMI Records

14. Neal McCoy   ***   A-Ok   ***   Blaster Records

15. Terri Clark   ***   We’re Here for a Good Time   ***   Bare Track Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *