Somewhere South of Crazy

Webcasted by Cybergrass

In dit programma alvast een voorproefje op het optreden van Americana zangeres/schrijfster/gitariste Eilen Jewell & Band op zondag, 16 oktobera a.s., in Lantaren Venster te Rotterdam.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer met een aantal IBMA Award winnaars, zoals The Gibson Brothers, Dale Ann Bradley en Steve Martin & The Steep Canyon Rangers.

Vervolgens ook een inleiding op het Karibu-concert van The Old Time Stringband in Andijk op zondagmiddag, 23 oktober a.s., met ook nog weer eens aandacht voor de stringbandmuziek hier bij “Countrymusic Round-Up” door “The Highwoods Stringband”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlands bijdrage aan dit programma door Henry van Wijmeren en ook nog de Goudse countrygroep “Change of Key”, die op 23 oktober a.s. zal optreden in Haastrecht.

Dan net als de vorige week enkele toppers uit de canadese countrymuziek met o.a. Gord Bamford, Jessie Farrell en treedt Jimmy Rankin op als uitsmijter van dit programma.

The Gibson Brothers ft. Claire Lynch - Talk to Me

We begonnen dit programma trouwens met The Gibson Brothers met de song “Talk to me”, die staat op hun album “Help My Brother”, waarbij zij vokaal worden bijgestaan door ”Claire Lynch”, ook niet de eerste de beste, want zij werd in 1997 en vorig jaar uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar”.

Het album “Help My Brother” werd in februari van dit jaar uitgebracht door Compass Records.

Het was ook een zeer bijzondere avond voor The Gibson Brothers, want zij werden tijdens het schitterende festival in de Ryman Auditorium te Nashville Tn uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year” en mochten tevens de “Album of the Year Award” voor hun album “Help My Brother” in ontvangst nemen.

Tijd om weer eens kennis te maken met de multi-Award winnaars The Gibson Brothers hier in de Compass Records studio bij de introductie van hun album “Help My Brother”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Ann Bradley - Somewhere South of Crazy

Vervolgens “Somewhere South of Crazy” door Dale Ann Bradley hier met de titelsong van haar album, dat op 30 augustus j.l. werd uitgebracht door Compass Records. 

Dale Ann Bradley schreef deze song samen met de bekende countryzangeres Pam Tillis, die ook nog vokale ondersteuning verleend. Dale Ann wordt verder nog bijgestaan door Stuart Duncan op viool, Steve Gulley op gitaar en met achtergrondzang, Sierra Hull op mandoline, Andy Hall op dobro, Mike Bub op de bas en Alison Brown niet alleen op de banjo, maar is tevens producer van dit album.

Dale Ann Bradley werd tijdens het IBMA Award festival voor de 4e keer uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year”.

Voor u als lezer ook nog het achtergrondverhaal en introductie door Dale Ann Bradley m.b.t. haar nieuwe album “Somewhere South of Crazy” met natuurlijk vergezeld door fraaie muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the link!

Russell Moore and IIIrd Tyme Out - Milk Cow Blues

Dan nu weer verder met het IBMA Festival hier met Russell Moore & IIIrd Tyme Out” met een live-optreden tijdens het bekende “Muscians Against Childhood Cancer”concert met de song “Milk Cow Blues” tijdens een “live” optreden op het MACC-festival of te wel “Musicians Against Childhood Cancer”, waarbij de baten van het concert ten goede komen van het St. Jude Children’s Research Hospital. Van dit concert is een dubbel CD album uitgebracht door Skaggs Family Records en waaraan door tal van bekende bluegrass-coryfeeën zoals “The Lonesome River band”, “Seldom Scene”,The Grascals”, Doyle Lawson & Quicksilver deelnamen.

Een schitterend album met in totaal zo’n 37 tracks!

Russell Moore werd voor de 4e keer onderscheiden met de IBMA Award “Male Vocalist of the Year”. 

Even terug in de tijd naar vorig jaar met Russell Moore & IIIrd Tyme Out tijdens een optreden tijdens de “Rural Rhythm VIP Showcase” met de song  “Footprints in the Snow” op 29 september 2010 gedurende de IBMA “World of Bluegrass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Steve Martin and The Steep Canyon Rangers ft. The Dixie Chicks - You

Vervolgens ook nog “You” door Steve Martin & The Steep Canyon Rangers in deze song vokaal hier bijgestaan door de Dixie Chicks.

Dit lied staat op het album “Rare Bird Alert” of te wel een “waarschuwing voor een bijzondere vogel” op 15 maart van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

Een album met 13 tracks, waarvan ééntje, “Atheists Don’t Have No Songs”(opgelet: dubbele ontkenning)  “live” opgenomen tijdens hun optreden in de bekende David Letterman Show.

Steve Martin is niet alleen een zeer bekende filmacteur, komiek, toneelspeler en producer, maar tevens een goede banjospeler met als muzikale passie de bluegrassmuziek.

In 2009 verscheen van hem het album “The Crow: New Songs for the Five String Banjo”, waarbij hij werd geholpen door Dolly Parton, Vince Gill, Earl Scruggs, Bela Fleck, Tim O’Brien en Mary Black.

Op dit nieuwe album werkt hij samen met de bluegrassgroep “The Steep Canyon Rangers’, die in 2007 tijdens het IBMA Award Festival werd onderscheiden met de “Horizon Award”.

En zoals reeds vermeld ook de Dixie Chicks uit Texas zijn vokaal aanwezig evenals toch wel heel bijzonder Paul McCartney in de song “Best Love”.

Tijdens het 22ste jaarlijkse IBMA Festival op 29 september j.l. werden Steve Martin & The Steep Canyon Rangers onderscheiden met de prestigieuze Award “IBMA Entertainers of the Year”.

Natuurlijk adviseer ik u het album onmiddellijk aan te schaffen, maar u kunt alvast als lezer even luisteren naar de fraaie song “You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Highwoods Stringband - You Ain't Talking to Me

En dan nu zoals reeds aangekondigd Stringband muziek door The Highwoods Stringband met de songs “You Ain’t Talking To Me” en “My Dixie Darling”, een echte traditonal en zeer bekend van de 1ste opname’s van deze song in 1936 door The Carter Family met A.P., Sara en Maybelle en zoals, die staat op hun album “The Original Carter Family from the 1936 Transcripts”.

Maar hier dus gezongen en gespeeld door The Highwoods String Band en zoals die staat op hun verzamelalbum met de humoristische titel “Feed Your Babies Onions, So You Can Find Them in the Dark”.

U kunt als lezer ook nog eens luisteren naar de originele uitvoering van “My Dixie Darling” door The Carter Family middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit album hoorde u ook nog de Charlie Poole song “You Ain’t Talking to Me” ook door de The Highwoods Stringband bestaande uit Jenny Cleland op de bas en hier met lead-zang, Mac Benford op banjo, Doug Dorschug op gitaar, Walt Koken op viool en tenslotte Bob Potts eveneens op viool. Met uitzondering van Bob Potts zingen de andere bandleden ook nog eens uitstekend.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met een korte introductie van de documentaire gemaakt door Horse Archer Productions over de opleving van de stringbandmuziek in de jaren ’70 met o.a. The Highwoods Stringband en “Green Grass Cloggers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Poole - You Ain't Talking to Me

Deze muziek stamt uit de jaren ’70 toen er een opleving kwam van de stringband muziek uit een periode van de jaren ’20 –’30, toen er nog geen country en bluegrass bestond en waarbij deze muziek nu wordt aangeduid met de term “old-time music”.

Charlie Poole & The North Carolina Ramblers hebben in de periode 1925-1930 veel populaire songs opgenomen. Nadat zij in 1925 een platencontract hadden verkregen bij Columbia Records werd hun zeer succesvolle song “Don’t Let Your Deal Go Down Blues” uitgebracht.

Van deze song werden meer dan 102 duizend platen verkocht in een periode, dat er naar schatting slechts 600 duizend grammofoons in de zuidelijke staten van de VS.

Voor u nog even fraaie versie van “Don’t Let Your Deal Go Down” in de stijl van Charlie Poole, maar nu door Doc Waston op gitaar met lead-zang, Mike Seeger op de banjo en Kirk Sutphin op viool.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Old Time Stringband at the Karibu Concert!

Hierbij het programma “Countrymusic Round-Up” dus alvast een voorproefje op het KARIBU-CONCERT  met The Old Time Stringband, dat op 23 Oktober om 15.00 uur in ‘De Kapel’, aa de Middenweg 48 te Andijk zal plaatsvinden.

The Old Time Stringband, de band is vorig jaar ontstaan,heeft een origineel en aardig repertoire opgebouwd met nummers van Charlie Poole, Hank Williams, John Prine en vele anderen.

Eilen Jewell and Band- Over Again

En dan nog een inleiding van het concert door Eilen Jewell & Band a.s. zondagmiddag in Lantaren Venster in Rotterdam hier met de songs “Rain Roll In” en “Over Again” geschreven en gezongen door Eilen Jewell

De laatstvermelde song staat op haar album “Queen of the Minor Key” op 28 juni van dit jaar uitgebracht door Signature Sounds.

Haar muziek beweegt zich tussen de oudere countrymuziek (jaren ‘60) en de blues en waarbij haar songs de samenhang duidelijk weergeven.

“Queen of the Minor Key” is haar 6de album en opvolger van haar album “Butch Holler”, een eerbetoon aan de songs van Loretta Lynn.

Ik heb al eens eerder in het programma “Countrymusic Round-Up” muziek van dit tribute album laten horen, maar ik kon het even niet meer terugvinden in m’n voorraadschuur, waarbij de albums keurig op de naam van de artiest en op het alphabet zijn opgeslagen. Kennelijk is zo nu en dan het alphabet veranderlijk.

Het album “Queen of the Minor Key” omvat 14 songs, die allemaal door haarzelf zijn geschreven, waarbij zij wellicht aan Patsy Cline dacht, nadat zij al eerder aandacht had bested aan Patsy’s vriendin Loretta.

Eilen Jewell’s Band bestaat uit Jerry Glenn Miller op gitaar, Johnny Sciascia op staande bas en Jason Beek op drums.

Eilen Jewell and Band - Rain Roll In

De song “Rain Roll In” door Eilen Jewell staat op haar album “Sea of Tears” in 2009 eveneens door Signature Sounds uitgebracht.

A.s. zondagmiddag is zij dus in Rotterdam voor een optreden met haar groep, waarbij zij zeker veel aandacht zal besteden aan haar nieuwe album “Queen of the Minor Key”, maar een varrasing zal er zeker ook wel zijn.

Tijd om eens kennis te maken met Eilen Jewell & Band hier tijdens een “live’ optreden in Threadgill’s South Austin gedurende het jaarlijkse “South by Southwest” Festival, dat sedert 1987 in de lente wordt georganiseerd in Austin Texas

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Henry van Wijmeren - Lonely Hearts Motel

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer  Henry van Wijmeren hier met de song “Lonely Hearts Motel”.

Dit lied staat op het promotie-album van de DCMA “Country 2011. Een album met 21 songs ingebracht door tal van bekende en minder bekende countrymusici en die middels dit album meer bekendheid kunnen geven aan hun countrymuziek. 

In 2007 deed deze zilvergrijze zanger/gitarist mee aan de SBS TV-show “So You Wanna be a Popstar”.

In 2008 bracht hij zijn debuutalbum “All About Time” uit.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Henry van Wijmeren hier tezamen met de groep Desperado tegenwoordig onder de naam “The Eagles Tribute Band” met hun cover van Neil Young’s song “Heart of Gold”. Ook deze song staat op z’n album “All About Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key at the DCMA 2011 Award Gala

Vervolgens “Broken Home Blues” door de Goudse countrygroep Change of Key, die tijdens het DCMA Award Gala op zondag, 11 September drie Awards in ontvangst mochten nemen, waaronder de Award “Countryzangeresa ht jaar” voor Danielle Poot, de Award “Duo/Trio van het Jaar” en de Award”Show/Evenement/Festival van het Jaar” voor hun jubileumconcert samen met The Goods op 21 maart in Reeuwijk.

Wellicht heeft u als regelmatige lezer van m’n weblog-berichten als eens gebruikt gemaakt van de hierna vermelde link om te kijken en luisteren naar Change of Key met de song “Broken Home Blues”.

Zondagmiddag, 23 okotber nog eens kijken en luisteren in  theatercentrum Cocordia te Haastrecht. Niet vergeten even te boeken bij Marijke! Kijk ook nog even naar hun uitnodiging!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gord Bamford - Hank Williams Lonely

Dan nu naar de canadese toppers met hier Gord Bamford met de song “Hank Williams Lonesome”,

die staat op z’n 4de album “Day Job”, dat in april 2010 werd uitgebracht door Royalty Records.

Ook Gord Bamford heeft al meerdere CCMA Awards in ontvangst mogen nemen en staat op dit moment met deze song op de 9de plaats van de Candian Top 10.

Voor u als lezer nog deze fraaie video-clip van Gord Bamford met de Honky-Tonker “Hank Williams Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Jessie farrell - Turned You Down

Vervolgens “Turn You Down” door Jessie Farrell hier met de song, die staat op haar album Love Letter op 30 agugustus van dit jaar uitgebracht door 604 Records/Universal Music Canada.

In 2008 werd zij niet alleen uitgeroepen tot CCMA “Female Artist of the Year”, maar ontving tevens de “Rising Star Award” en `Top Female Talent of the year`.

Inmiddels is dus haar 4e studio/album uitgebracht, waarbij de song “Turn You Down” eveneens als single op de markt is te verkrijgen.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de video-clip van Jessie Farrell hier met de song “Turned You Down”, die ook als single is uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmie Rankin - I'm Just saying

Dan met een kijkje op de klok op naar  onze uitsmijter Jimmie Rankin hier met de song “I’m Just saying”, die staat op z’n album “Forget the World” en hij staat met dit lied op de 10e plaats van diezelfde Canadian Top 10.

Tijdens het CCMA Award festival 2011 in Hamilton Ontario werd aan Jimmie Rankin de “Roots Artist or Group of the Year” Award uitgereikt.

En dus tot slot van dit programma nog eeven naar een fraaie video-clip met “live” optreden van Jimmy Rankin met de song “I’m Just Sayin”  op 7 augustus j.l. in het Harbourside Commercial Park in Sydney,Nova Scotia

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Oct. 11 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 15 ‘11 12.00-13.00

Samestelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Gibson Brothers ft. Claire Lynch   ***   Talk to Me   ***   Compass Records

3. Dale Ann Bradley ft. Pam Tillis   ***  Somewhere South of Crazy   ***   Compass Records

4. Russell Moore & IIIrd Tyme Out  ***   Milk Cow Blues   ***   Skaggs Family Records

5. Steve Martin & The Steep Canyon Rangers ft. The Dixie Chicks   ***   You   ***   Rounder Records

6. The Highwoods Stringband   ***   You Ain’t Talking to Me   ***   Rounder Records

7. The Highwoods Stringband   ***   My Dixie Darling   ***   Rounder Records

8. Eilen Jewell   ***   Rain Roll In   ***   Signature Sounds

9. Eilen Jewell   ***   Over Again   ***   Signature Sounds

10. Henry van Wijmeren   ***   Lonely Hearts Motel   ***   DCMA/Nash Music

11. Change of Key   ***   Broken Home Blues   ***   CoK/DCMA/Nash Music

12. Gord Bamford   ***   Hank Williams Lonesome   ***   Royalty Records

13. Jessie Farrell   ***   Turn You Down   ***   604 Records

14. Jimmy Rankin   ***   I’m Just Saying   ***   Song Dog Music/Fontana North

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *