Ramble at the Ryman

Levon Helm and Friends - Ophelia

In dit programma bijzondere aandacht voor het nieuwe album van Levon Helm “Ramble at the Ryman” of te wel “Een zwerftocht in de Ryman”, dat op 17 mei j.l. werd uitgebracht door Vanguard Records.

Dat betekent dus een “live-optreden” van één van de oprichters van de legendarische “The Band” met de Levon Helm Band hier bij Countrymusic Round-Up.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer uit de voorraadschuur Ted Lundy & The Southern Mountain Boys, The Dry Branch Fire Squad en Don Rigsby & Midnight Call.

Vervolgens traditionele countrymuziek uit Texas door Kenny Seratt

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countryartiesten met Mark Lavender uit Leidschendam en ook weer eens “Cash on Delivery”.

Vervolgens is het weer eens tijd voor bijzondere countrymuziek uit Texas door Jody Nix en uit Calfornie Fur Dixon & Steve Werner met een song van hun nieuwe album “Songs of the Open Road” en treedt het duo Sugarland op als uitsmijter op met de song “Stuck Like Glue”.

Ted Lundy, Bob Paisley and the Southern Mountain Boys - The Old swinging Bridge

We begonnen het programma met de song “The Old Swinging bridge” door Ted Lundy & The Southern Mountain Boys”, de titelsong van hun LP, die in 1973 werd uitgebracht door Rounder Records, maar gelukkig in 1995 door Rounder werd opgenomen in hun 25-jarig jubileum album.

Ted Lundy uit een heel muzikale familie op de banjo en met zang, z’n neef Jerry op de viool, John Haftl op de mandolin met Bob Paisley op de gitaar en Wes Rineer op de staande bas.

Toen Ted in 1980 zelfmoord pleegde hield de groep op te bestaan, Bob Paisley had in 1979 de groep al verlaten in verband met heupproblemen. Later vormde hij met z’n zonen en de zonen van Ted Lundy de bluegrassgroep “Southern Grass” en trad ook een aantal keren in nederland op, waarbij in 2003 nog het fraaie album “Color of the Blues” door Strictly Country Records werd uitgebracht. Na een moedige strijd van twee jaar tegen kanker overleed de 73-jarige Bob Paisley op 29 november 2004.

Bob’s zoon Dan, eveneens een begenadigd gitaarspeler en uitstekende zanger, die op 15 jarige leeftijd ook deel uitmaakte van de groep, zet samen met z’n broer, basspeler Michael,de zonen van Ted Lundy, Bob op de banjo en T.J. op de viool en Don Eldreth op mandoline de rijke familietraditie voort onder de naam Danny Paisley & The Southern Grass.

Van de laatst vermelde groep verscheen in 2005 het album met de toepasselijke titel “The Tradition Continues” en in 2008 “The Room Over Mine”.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Ted Lundy & “The Southern Mountain Boys” hier met de titelsong van hun album “Slipping Away” in 1976 uitgebracht

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dry Branch Fire Squad - Golden Ring

Vervolgens hoorde u ook nog The Dry Branch Fire Squad met hun bluegrass versie van de bekende countrysong “Golden Ring” en die staat op het album “Antiques & Inventions” in 1980 uitgebracht door Rounder Records.

Ook deze groep is er eentje met een lange traditie, want de humorist , mandolinespeler en zanger Ron Thomason startte in 1976 met de DBFS.

En mocht u als lezer nog een enkel album van de groep in uw bezit hebben dan is er nog een ruime keuze voorradig met als aanbeveling toch wel hun 30-jarig jubileum album “30th Anniversary Dry Branch Fire Squad” met 21 songs, waaronder ook deze “Golden Ring”, maar dan opnieuw opgenomen.

George Jones en Tammy Wynette bereikten met deze song over de betrekkelijke houdbaar en breekbaar-heid van het huwelijk in 1970 de nr. 1 positive van de Countrymuziek overzichten. 

Voor u nog een optreden van de Dry Branch Fire Squad met de song “Someone Play Dixie for Me”, die staat op hun album “Live at Last” met opnames van hun concert op 13 en 14 april 1995 en in 1996 uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Rigsby - Midnight Call

Aan het begin van de volgende song het geluid van een rinkelende telefoon! “The Midnight Call” door Don Rigsby hier met de titelsong van z’n album, dat in 2003 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

De vorige week heb ik in de agenda nog het optreden van Don Rigsby met z’n groep Midnight Call op zondagmiddag, 19 juni in de “Oude Veiling” te Aalsmeer aangekondigd.

Van mijn radio-college Dick Groot van o.a. het radioprogramma WL-Country, dat op de maandagavond van 20.00-22.00 wordt uitgezonden via Radio Purmerend, heb ik gehoord, dat het een werkelijk schitterend optreden was als laatste in de reeks van optredens in Europa tijdens de European World of Bluegrass maand.

Het was jammer genoeg geen uitverkocht huis en dat had wellicht te maken met “vaderdag of zo?” of ik had misschien uw telefoon wat meer moeten laten rinkelen! “Midnight Call” door Don Rigsby hier op gitaar en mandolin met leadzang en hij wordt op dit album oa. Muzikaal bijgestaan door Jim Hurst op gitaar, Glen en Stuart Duncan op viool, Carl Jackson op de banjo, Randy Kohrs op slide-gitaar, Ron McCoury op de banjo.

Ook een “live-optreden van Don Rigsby & Midnight Call mag natuurlijk niet ontbreken. Voor de lezer hier met de song “Blue Night” tijdens hun concert tijdens de “Mountaineer Opry” op 13 februari 2010 in Milton West Virginia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Seratt - She's the Trip I've been On

Dan nu naar de traditionele countrymuziek uit Texas met de songs “She’s the Trip I’ve Been On” en “Seashores of Mexico” of te wel “De kusten van Mexico” door Kenny Seratt, die staan op het verzamelalbum “The Best of Kenny Seratt Volume 2” dit jaar uitgebracht door Hillside Records.

Kenny Seratt een beetje een onbekende countryzanger/schrijver in dit programma, die in de jaren ‘80 ook in Europa, waaronder ook in Nederland, diverse concerten heeft gegeven.

Inmiddels al gepensioneerd en woonachtig op een ranch in Montana, waarbij hij in de barre winters vertrekt naar z’n huis in Rowlett Texas en dat ligt in de buurt van Dallas.

En daar trad hij gedurende de wintermaanden meer dan 16 jaar elke zaterdagavond op als zanger/gitarist, gastheer en ceremoniemeester in “Little Opry” in Wylie Texas.

In samenwerking met Hillside records heeft hij in 2009 het verzamelalbum “The best of” uitgebracht en waarbij hij  muzikaal werd geholpen door o.a. andere Texaanse zangers/gitaristen zoals Curtis Potter, Darrel McCall en Justin Trevino.

En op 23 januari j.l. verscheen z’n album “The best of Kenny Seratt Vol. 2”, een album met 15 mooie traditionele countrysongs uitgebracht door Hillside Records met ook weer een duet met Curtis Potteren zelfs twee duetten met Leona Williams.

Kenny Seratt hier tijdens een optreden in z’n “Little Opry” in Wylie met de song “All My Friends Gonne Be Strangers”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Levon Helm at the Ryman Auditorium

Dan nu zoals reeds aangekondigd naar een ‘live’ optreden van Levon Helm met tal van vrienden de Midnight Ramblers hier met de opening van het concert met de bekende “Band” song “Ophelia”.

Deze song is geschreven door Robbie Robertson en staat ook op het eerste studio-album “Northern Lights-Southern Cross”, dat in 1975 op LP werd uitgebracht door Capitol.

Een “live’ optreden van Levon Helm in the Ryman mag natuurlijk ook niet ontbreken hier dus met de song “Ophelia”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens ook nog de bekende Cajun song “Evangeline” en de “A.P.Carter” song “No Depression in Heaven” door Sheryl Crow en de Midnight Ramblers tijdens een “live” optreden van Levon Helm & The Midnight Rable op 17 september 2008 in het legendarische historische theater “the Ryman Auditorium” in Nashville TN.

Van de hoogtepunten van dit concert werd op 17 mei j.l. door Vanguard Records het album “Ramble At The Ryman” uitgebracht.

Vergezeld door muzikale sterren als Buddy Miller, John Hiatt, Sam Bush, George Receli, Billy Bob Thornton en Sheryl Crow samen met de Levon Helm Band bezorgden zij de aanwezigen in The Ryman een avond om nooit te vergeten.

De hoogtepunten van het concert werden niet alleen op een fraai CD uitgebracht, maar ook voor de “Band– Die Hearts” in een vinyl uitvoering op twee LP’s en een fraaie DVD

 “The Band” werd gedurende de eind jaren ‘50 opgericht, maar kreeg pas echt de aandacht gedurende de mid-jaren ‘60 toen zij als sessiespelers door Bob Dylan tijdens zijn wereld tournee 1965-1966 werden ingehuurd.

The Band ft Emmylou Harris - Evangeline

In 1976 kwam er een aan de activiteiten van “The Band” met hun verfilmde schitterend afscheids-concert, dat in april ‘78 op film werd uitgebracht en later ook op een album bestaande uit 2 CD’s en DVD werd uitgebracht.

En dan ook nog eens terug in de tijd van “The Band” hier samen met Emmylou Harris achter de schermen van hun laatste concert op 25 september 1976 met een schitterende uitvoering van “Evangeline” met Levon Helm op mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Maar nu toch terug naar Levon Helm als drummer en mandolinespeler met z’n band nog steeds zeer actief en onder de naam “Midnight Rambler” concerten geeft en op dit album vrij vertaald ook op een zwerftocht door allerlei muziekgenre’.

“Ramble at the Ryman”. Een geweldig fraai album met schitterende muziek en die ik van harte kan aanbevelen.

Voor u ook nog Sheryl Crow hier met haar versie “No Depression in Heaven”  tijdens het concert op 17 september 2008 in The Ryman met Levon Helm hier op z’n mandoline en o.a. Buddy Miller op gitaar en Sam Bush op mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Lavender - My Guitar and My Bottle of Whiskey

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met deze keer weer eens uit de oude countrymuziek voorraad Mark Lavender uit Leidschendam hier met de song “My Guitar & My Bottle of Whiskey”, die staat op z’n verzamelalbum “16 Lovely Linedance Hits”.

Mark trad trouwens met deze song in de eind jaren ’90 op de de TV-show van Marga Bult en tezamen met het door hem geschreven lied “Memories of Yesterday” werd uitgebracht op een Country & Western Hits verzamel-CD.

Er waren zoveel positieve reacties op zijn bijdrage aan het vermelde verzamelalbum dat in 1998 het “16 Lovely Linedance Hits” verzamelalbum van Mark Lavender.

Op dit album o.a. ook een aantal tracks van z’n album “Fly Away” (1994) en “Love and Lavender” (1996).

Tijd om eens kennis te maken middels een fraaie video-clip van Mark Lavender hier met zijn versie van de song “The Eyes of Jenny”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Cash on Delivery - Addicted to You

Vervolgens ook nog de groep “Cash on Delivery” hier met de song “Addicted to You”, die staat op hun album “ C.O.D. Deliverance”,  dat in 2002 werd uitgebracht via Nash Music.

Een fraai album met 13 songs.

De vorige week, vrijdag 17 juni, trad Cash On Delivery nog op tijdens de festiviteiten rond de Samenloop voor Hoop in Leerdam, waaarbij geld werd in gezameld voor de  KWF Kankerbestrijding.

Cash on Delivery speelde daar s’avonds twee sets  van drie kwartier

U kunt als lezer ook nog even naar het “live-optreden” van Cash on Delivery tijdens op 9 november 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jody Nix - It's the Cheatin' She Loves

Dan gelet op de tijd snel door naar Texas voor Jody Nix hier met de song “It’s the Cheatin’ She Loves”,  die staat op z’n album “Twin Fiddles Turn me On” vorig jaar uitgebracht door Hillside Records.

Jody Nix met lead-zang en op viool wordt bijgestaan door Junior Knight op steel– acoestische en lead-gitaar, Robert Weeks op mandoline en ook nog op viool, op de drums Dixie Hankins met Brandy Weeks op de bas en “Tim “Professor”Alexander op de piano.

Een fraai album met mooie traditionele Texaanse countrymuziek

Tijd om eens kennis te maken met de Texaanse violist en zanger Jody Nix en z’n Texas Cowboys uit Big Spring TX  hier met de song “Sorry, Sad & Lonesome”.

Deze song staat op z’n album “Fiddle Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Fur Dixon and Steve Werner - Do Re Mi

Vervolgens gaan we naar Californie  voor “Do Re Mi” door Fur Dixon & Steve Werner met een een aantal muzikale vrienden hier met een song, die staat op hun album “Songs of the Open Road” dit jaar uitgebracht door Grass & Gravel Records.

Fur Dixon op rhythm-gitaar en met leadzang en haar muzikale partner Steve Werner op lead-gitaar en banjo eveneens met lead-zang met mooie bekende songs om mee te zingen op lange ritten van het ene vakantie adres naar het andere.

De song “Do Re Mi’ is in het verre verleden geschreven door de beroemde folk-singer/songwriter Woody Guthrie, maar er staan ook recentere songs op van o.a. Doc en Merle Watson.

Fur Dixon and Steve Werner - Songs of the Open Road

Fur Dixon en Steve Werner, een bijzonder duo, hier tijdens een ‘live’ optreden met de song “Ventura County Line”.

Deze song staat op hun album “The Pearl & the Swine”, dat in 2006 werd uitgebracht door Grass & Gravel records

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Switch!

Sugarland - Stuck Like Glue

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter “Sugarland’ hier met de song “Stuck Like Glue”,  die staat op hun album “The Incredible Machine” vorig jaar uitgebracht door Mercury Records.

Hedendaagse countrymuziek gebaseerd op op de countrymuziek uit de jaren ‘80 door Jennifer Nettles en Kristian Bush op hun vierde studio-album.

In 2002 werd de groep opgericht en bestond uit drie zangers/tekstschrijvers uit de regio Atlanta: zangeres Jennifer Nettles, samen met Kristian Bush en Kirsten Hall, die in 2006 vertrok.

Van hun debuutalbum  “Twice the Speed of Life”, dat in 2004 werd uitgebracht door Mercury Nashville Records,  werden twee miljoen exemplaren verkocht.

In het najaar van 2005 trad de band met Bon Jovi op tijdens de Country Music Television’s muzikale “fusieshow”, Crossroads.

Nettles zong met Bon Jovi op hun single Who Says You Can’t Go Home. Sugarland tourde in 2005 door de Verenigde Staten en Canada met Brad Paisley en een jaar later met Brooks & Dunn.

De groep werd genomineerd voor een Grammy voor de Beste Nieuwe Artiest en speelde “Something More” tijdens de 48ste Grammy Awards-uitreiking in februari 2006.

Later dat jaar bracht Sugarland een nieuw album uit: Enjoy The Ride, waarvan de al eerder uitgebrachte single Want to en de singles Settlin en Everyday America afkomstig waren.

Tijdens hun (gedeeltelijk) Europese tour in 2009 heeft het duo ook in Nederland een concert gegeven.

Sugarland - Award Winning Duo Vocal of the Year

In april van dit jaar traden zij op als gastheer/vrouw tijdens de1ste jaarlijke  “American Country Music Fan Jam” tijdens de ACM Award Show en ook nog eens de Award “Vocal Duo of the Year” in ontvangst mochten nemen en waarbij hun video behorende bij de song “Stuck Like Glue” werd uitgeroepen to “Video of the Year”.

En mocht u als lezer deze fraaie video-clip nog niet hebben gezien dan heeft u hierbij nog even de mogelijkheid om Jennifer en Kritstian te bewonderen tijdens hun vakantietocht!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 21 ‘11 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Juni 25 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Ted Lundy & the Southern Mountain Boys   ***   The Old Swinging Bridge   ***   Rounder Records

3. Dry Branch Fire Squad   ***   Golden Ring   ***   Rounder Records

4. Don Rigsby   ***   The Midnight Call   ***   Sugar Hill Records

5. Kenny Seratt   ***   She’s the Trip I’ve Been On   ***    Hillside Records

6. Kenny Seratt   ***   Seashores of Mexico   ***   Hillside Records

7. Levon Helm   ***   Ophelia   ***   Vanguard Records

8. Levon Helm   ***   Evangeline   ***   Vanguard Records

9. Levon Helm ft. Sheryl Crow   ***   No Depression in Heaven   ***   Vanguard Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Mark Lavender   ***   My Guitar & My Bottle of Whiskey   ***   De Muziekfabriek/Multi Sounds

12. Cash on Delivery   ***   Addicted to You   ***   Nash Music

13. Jody Nix   ***            It’s the Cheatin’ She Loves   ***              Hillside Records

14. Fur Dixon & Steve Werner   ***   Do Re Mi   ***   Grass & Gravel Records

15.Sugarland   ***   Stuck Like Glue   ***   Mercury Records

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *