Will the Circle Be Unbroken

The Nitty Gritty Dirt Band - Will the Circle Be Unbroken

In dit programma zoals altijd weer bijzondere countrymuziek met deze keer een keuze uit de rijke verzameling van Dolly Parton.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met aandacht voor The Grascals met twee songs van hun album “The Famous Lefty Flynn’s en vervolgens ook nog de Nitty Gritty Dirt Band, Vince Gill en The Seldom Scene.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse country gospelmuziek met The Country Trail Band, die zaterdag a.s zullen optreden in Capelle a.d. IJssel.

Vervolgens naar het “crème de la crème” van de Australische countrymuziek met The McClymonts, Adam Brand en als uitsmijters van dit programma Carter & Carter uit de staat Victoria in Australie met hun song “Best Things in Life Are Free”.

The Grascals - Last Train to Clarksville

We begonnen het programma met “Last Train to Clarksville” zeer bekend van de “Monkees” .

Deze song staat op “The Famous Lefty Flynn’s”, het 4e album van één van Amerika’s meest gerespecteerde en gevierde bluegrassgroepen “The Grascals”. Het album vorig jaar op 30 maart werd uitgebracht door Rounder Records.

De gevoelige stemmen van de drie lead-zangers Terry Eldredge, Jamie Johnson en Terry Smith tezamen met de instrumentale virtuositeit en hun prima song keuze hebben ervoor gezorgd dat The Grascals zo enorm populair zijn.

Vervolgens ook nog “I’m Blue, I’m Lonesome” door The Grascals samen met Hank Williams Jr. met de Bill Monroe/Hank Williams song, die eveneens staat op het album “The Famous Lefty Flynn’s”.

Eigenlijk meer een oude Hank Williams country song hier door The Grascals in bluegrass stijl gespeeld.

In 2009 werd hun album “Keep on Walkin’”, dat in 2008 werd uitgebracht, onderscheiden met de Award “Album of the Year” door de SPBGMA 0f te wel “Society of the Preservation of Bluegrass Music in America”.

Het nieuwste lid van de groep is Kristin Benson en die werd zowel in 2008 als 2009 door de IBMA of te wel “International Bluegrass Music Association” uitgeroepen tot “Banjo Speler van het Jaar”.

“The Grascals” , eigenlijk een samenvoeging van de term “Bluegrass Rascals” of te wel “Bluegrass kwajongens” hier bij Countrymusic Round-Up met hun nieuwste en fraaie album “The Famous Lefty Flynn’s”.

Tijd voor een fraai “live-optreden” van The Grascals tijdens het “Red, White & Bluegrass Festival” op 2 juli 2010 in Morganton North Carolina met een Hank Williams Jr. medley.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The NGDB en vrienden van Vol.2

Dan nu verder terug in de tijd van de bluegrass met hier de Nitty Gritty Dirt Band met een klassieker van de countrygospel muziek “Will the Circle Be Unbroken” met medewerking van tal van senioren van de countrymuziek, die inmiddels niet meer onder ons zijn, zoals Johnny Cash , Roy Acuff, Anita Carter en June Carter Cash.

Maar ook Ricky Skaggs en Levon Helm destijds van The band” en andere country coryfeen als Emmylou Harris, Sam Bush, Jerry Douglas, Randy en Earl Scruggs waren in deze song te horen.

Dit lied staat trouwens op het album “Will the Circle be Unbroken” Volume Two in 1989 uitgebracht door MCA Records.

U kunt ze allemaal nog even zien in de studio! Een fraaie video-clip van de NGDB en de talrijke vermelde musici en vocalisten in actie tijdens de opname van de song “Will the Circle be Unbroken”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - High Lonesome Sound

Vervolgens nog Vince Gill met de song “High Lonesome Sound” de titelsong van het album, dat in 1996 werd uitgebracht door MCA.

Een bijzonder album met 11 songs, waarbij Vince Gill wordt vokaal bijgestaan door o.a. Patty Loveless, Alison Krauss, Shelby Lynn en instrumentaal door o.a. Jerry Douglas, Adam Steffey en Dan Tyminski. Een fraai album, dat nog steeds is te verkrijgen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live’ optreden van Vince Gill, Alison Krauss & Union Station hier met de song “High Lonesome Sound” in “The Grand Ole Opry”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Seldom Scene - Scene 20

En dan als laatste bluegrass song in dit programma “Wait a Minute” door The Seldome Scene hier met een song, die o.a. staat op het speciale album “Scene 20” : 20th Anniversary Concert”, dat in 1991 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Voor hun 20-tigste jubileum organiseerde de bluegrassgroep Seldom Scene een concert en nodigden ook alle vroegere leden uit om mee te spelen tijdens het optreden. En iedereen kwam en de opnames van dit concert leverde een fraai album op bestaande uit twee schitterende CD’s met een brede keuze uit de muziek.

Ze speelden van alles in bluegrass stijl van traditionele bluegrass songs zoals “Pictures from Life’s Other Side”, Satan’s Jeweled Crown” en “In the Pines”, maar ook deze “Wait a Minute” van Herb Pedersen en Wilson Pickett’s “In the Midnight Hour”. In die tijd was dit album voor de fans van Seldoms Scene een onverwachte, maar hartstikke mooie verrassing.

Het kan weer niet op hier bij “The El-Okay-Ranch” met nog een “live-optreden” van The Seldom Scene hier tijdens de “Tommy Hunter Show” met de song “Wait a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - Honky Tonk Songs

Dan nu zoals aangekondigd uit de rijke verzameling van Dolly Parton met twee songs en om te beginnen “Honky Tonk Songs” gevolgd door “Satin Sheets”, die staan op haar verzamelalbum “the Collection” in 2004 uitgebracht door Universal International/Spectrum.

Nadat zij in de jaren ‘90 vertrok bij Columbia nam zij in 1996 het album “Treasures” op voor het “Rising Tide” label en later dat jaar weer door RCA werd uitgebracht en in 1998 het album “Hungry Again” voor MCA.

Tijd voor een mooie video-clip van Dolly Parton hier met de song “Honky Tonk Songs”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - The Collection

In 2004 werden deze twee albums door Universal International op een CD geperst en dus onder de naam “The Collection” in de handel gebracht.

In die periode van de jaren ‘90 werden haar singles niet veel meer gedraaid op de radio en nam zij de tijd om weer eens een aantal “covers” op te nemen met een groot aantal beroemde gasten, zoals Alison Krauss en John Sebastian van “The Lovin’ Spoonful”, David Hildalgo van de groep Los Lobos, Lady Black Smith Mambazo, Raul Malo en versie van songs als  “Before the Next Teardrop

Falls”, die de vorige week nog heeft kunnen beluisteren door Freddy Fender, “After the Goldrush” van Neil Young en Merle Haggard song “Today I Started Loving You Again”.

Deze songs en “Satin Sheets” staan van oorsprong op het “Treasure” album, terwijl “Honky Tonk Songs” op het “Hungry Again” album staat.

Maar nogmaals alle twee te vinden op het fraaie verzamelalbum “The Collection” uit 2004.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar “Satin Sheets” middels een “slide-show” met fraaie foto’s van Dolly Parton.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Country Trail w Wim Pols - Practice What You Preach

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met deze keer alvast een voorproefje op het optreden van de Zuid-Afrikaan Piet Smit begeleid door The Country Trail Band met Wim Pols in Capelle aan den Ijssel.

Tijd om weer eens te kijken en luisteren naar Piet Smit en The Country Trail Band hier tijdens een “live-optreden” met z’n lied “Meer en Meer zoals Jezus”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Country Trail Band hier met de songs “Practice what you Preach” en “Written in the Stones” of te wel “Gegrift in steen”, die staan op het album “Labour of Love” in 2003 uitgebracht via Living Water Music.

De laatstvermelde song is geschreven door Marcel Langeland, die de lead-gitaar voor z’n relening neemt, terwijl “Practice What You Preach” is geschreven door Wim Pols.

Wim Pols speelt op de akoestische gitaar met lead-zang, Astrid Langeland eveneens lead-zang, Hans Steeds op de bas-gitaar met lead- en achtergrond zang, Ruud van de Meeberg op drums en met achtergrondzang, Johnny Holman op de pedalsteelgitaar en Hans de Heer hier op piano.

Nog even terug naar het concert van zaterdag, 28 mei :  Piet Smit zal voor de derde keer een concert geven in de Ontmoetingskerk in Capelle Schollevaar en ook deze keer zal hij dit samen doen met de Nederlandse “Country Trail Band” met Wim Pols.

Voor wie Piet Smit niet kent van de radio, hij is een van de bekendste gospelartiesten in zijn land, zingt luisterliedjes in het Afrikaans, Nederlands en Engels met de duidelijke boodschap dat God, dank zij Jezus, een heel persoonlijke relatie met ons wil hebben.

Het geloof is niet zweverig en theoretisch, maar bepaalt de praktijk van het leven van elke dag. De Country Trail Band timmert al meer dan 25 jaar aan de weg in binnen- en buitenland met schitterende gountry gospelmuziek.

Country Trail Band - Once Upon a Hill

Voor u ook nog een fraaie video-clip van The Country Trail Band hier met de song “Once Upon a Hill” met lead-zang door Astrid Langeland.

Dit lied staat op de DVD/CD “Silver”, dat  vorig jaar werd opgenomen in het Evertshuis te Bodegraven ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van The Country Trail Band .

Voor meer informatie echt even naar de website van The Country Trail Band, waar u natuurlijk ook dit album bestaande uit een DVD en een audio CD met 21 songs kunt bestellen!

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

The McClymonts - Baby's Gone Home

Hierna zoals reeds aangekondigd het “Creme de la Creme” van de Australische countryuziek met The McClymonts en de song “Baby’s Gone Home”, die staat op hun Ep “The McClymonts”.

De groep, bestaande uit de drie zussen Brooke Maree, Samantha Kate en Mollie Therese McClymont uit New South Wales Australie werden in 1997 ontdekt door Universal Records.

Sedertdien hebben zij drie albums uitgebracht en waarbij hun laatste album “Wrapped Up Good” in 2010 werd uitgeroepen tot beste countryalbum, terwijl The McClymonts al meerdere malen werden uitgeroepen tot “beste zingende groep” door de CMAA of te wel de “Country Music Association of Australia”.

Vanuit Australie natuurlijk een zonnige video-clip met de drie zussen mcClymonts hier met de song “Baby’s Gone Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Adam Brand - Good Things in Life

Vervolgens “Good Things in Life” door Adam Brand hier met een song, die staat op z’n album “Good Friends” in 2000 uitgebracht door Flying Nun Records/Compass Brothers Records.

Adam Brand van oorsprong uit Perth maar tegenwoordig woonachtig in Sydney heeft inmiddels 8 albums uitgebracht,  talrijke singles en vorig jaar de DVD “Ready for Love”.

Hij is vele malen genomineerd niet alleen als countryzanger van het jaar en voor tal van z’n albums, maar werd in 2009 ook uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”.

In 2009 trad hij als bekende countryzanger ook op in de bekende TV-show “Dancing with the Stars” en werd op 9 september 2009 uitgeroepen tot winnaar.

Ook Adam Brand nog voor u met de song “Good Things in Life” middels een leuke “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carter & Carter -Best Things in Life Are Free

En dan tenslotte onze uitsmijters Carter & Carter uit Victoria Australie hier met de song “Best Things in Life Are Free” en die staat op hun album “Special Edition” en waarvan de baten zijn bestemd ter ondersteuning van de overlevenden van van de “Zwarte Zaterdag” de grote brand zo rond zaterdag, 7 februari 2009 in vooral in de staat Victoria en waarbij als gevolg van het vuur 173 mensen omkwamen en 414 zware verwondingen opliepen.

En met onze uitsmijters Carter & Carter is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van dit weblogbericht hier met de song “Open Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 24 ‘11 19.00 – 20.00 uur heruitzending op mei 28 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Grascals   ***   Last Train to Clarksville   ***   Rounder Records

3. The Grascals   ***   I’m Blue, I’m Lonesome   ***   Rounder Records

4. The Nitty Gritty Dirt Band   ***   Will the Circle Be Unbroken   ***   Universal Music

5. Vince Gill   ***   High Lonesome Sound   ***   MCA

6. The Seldom Scene   ***   Wait a Minute   ***   Sugar Hill Records

7. Dolly Parton   ***   Honky Tonk Songs   ***   Spectrum

8. Dolly Parton   ***   Satin Sheets   ***   Spectrum

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. The Country Trail Band with Wim Pols   ***   Practice What You Preach   ***   Living Water Music

11. The Country Trail Band with Wim Pols   ***   Written in Stones   ***   Living Water Music

12. The McClymonts   ***   Baby’s Gone Home   ***   Decca International

13. Adam Brand   ***   Good Things in Life   ***   Compass Brothers Records

14. Carter & Carter   ***   Best Things in Life Are Free   ***   Crestway

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *