Happy Birthday Rodney!

The Dillards - There Is a Time - 1962-70

In dit programma zoals altijd weer bijzondere countrymuziek met deze keer de Zweedse groep “Little Green”, die al gedurende drie achtereenvolgende jaren werd genomineerd als “Zweedse countrygroep van het Jaar”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met aandacht voor de jarige Rodney Dillard en z’n broer Doug, The Dillards dus!

Vervolgens naar de countrymuziek uit de jaren ‘90 met o.a. LeAnn Rimes, Mark Chesnutt en Garth Brooks.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countrymuziek met een “live” optreden van de Texaanse violist John Permenter samen met de groep Desperado en ook nog eens Savannah. Vervolgens terug naar de jaren ’90 countrymuziek met Wynona, zelfs nog naar de mid-jaren ’70 met Freddy Fender en z’n grote hit “Before the Next Teardrop Falls” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Lee Parnell Roy met een bijzondere metafoor n.l. de song met de titel “Givin’ Water to a Drowning Man”.

The Dillards - The Old Home Place

We begonnen het programma met de aankondiging van een ‘live’ optreden van The Dillards met de songs “The Old Home Place” en “Never See My Home Again” met de originele Dillards uit de jaren 63-70 met de jarige Rodney Dillard, die vandaag 17 mei 69 is geworden.

Een plezierige dag met z’n allen!

Voor de lezer van deze blog ook nog even de mogelijkheid om even te kijken en te luisteren naar een “live” optreden van The Dillards met de song “The Old Home Place” in de “Executive Inn” te Owensboro in Kentucky in juni 2006.

Rodney hier op gitaar met lead-zang en Doug op de banjo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Dillard and Clark - She Darked the Sun

Vervolgens in dit programma ook nog Doug Dillard en Gene Clark op een fantasische tocht met de songs “She darked the Sun” en “The radio Song” hier met een songs van hun album “The fantastic Expedition of Dillard & Clark” een album uit 1968 en tezamen met hun album “Through the morning, through the night “ uit 1969  in 2001door A & M Records op 1 CD geperst.

Doug Dillard, geboren op 6 maart 1937 in Salem Missouri, staat bekend als een van de beste banjo-speler van de bluegrass muziek uit de jaren ‘60 ‘70 actief samen met z’n broer Rodney bekend als “The Dillards” met nieuwe bluegrassmuziek, muziek waarin pop, folk en country rock elementen aanwezig waren.

Voor u ook nog even de jarige Rodney Dillard met de aankondiging en introductie van Maggie Peterson en samen terug naar de tijd (53 jaar later) als “The Darlings” in de Andy Griffith-show hier met de song “Salty Dog Blues” in The James Garner Center in Troy, N.C

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ter vergelijking ook nog even terug naar 1966 met de jonge “The Darlings” hier tijdens de “Andy Griffith-show” met Andy op de rhythm-gitaar

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doug Dillard werd in 1992 door de Society of the Preservation of Bluegrass Music in America als lid van de “Hall of Greats” opgenomen, maar dat wil niet zeggen dat hij inmiddels op z’n lauweren is gaan rusten, want hij wordt nog veel gevraagd als “banjo-tovenaar”. Doug Dillard is op 6 maart van dit jaar 74 jaar geworden en is woonachtig in Nashville Tn.

The Dillards - I'm a Man of Constant Sorrow

” I’m a Man of Constant Sorrow” in een bijna vokale uitvoering door The Dillards.

Een song, die staat op de  LP “Roots and Branches” in 1972 uitgebracht door Liberty/Capitol en in 1996 door BGO Records samen met hun andere album “Tribute to the American Duck” op 1 CD geperst.

De groep bestond uit de jarige Rodney Dillard, de humorist Mitch Jayne op de bas, Dean Webb op de mandoline, Paul York op de bas en Billy Ray Lathum op de banjo.

Voor u ook nog de song “One A.M.”, die ook staat op hun album “Roots & Branches” en daar kunt u via  deze slide-show met mooie en uniek nostalgische foto’s nog even naar luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

LeAnn Rimes - Blue

Zoals aangekondigd terug naar de jaren ’90 met de toen heel jonge LeAnnRimes met de titelsong van haar weergaloze album “Blue” in 1996 uitgebracht door Curb Records.

Met dit mooie album bracht zij de vreugde en plezier terug voor alle liefhebbers van de countrymuziek in de mid-jaren ‘90.

Voor deze song “Blue” ontving LeAnn Rimes een Grammy Award, maar het hele album “Blue” met songs geschreven door de beste countrysongwriters, zoals Allan, Owens en Tyler is een plezier om naar te luisteren

Met dit album kreeg de toen 15 jarige LeAnn Rimes meer welverdiende aandacht in de countrymuziek.

Voor de lezer ook nog even terug naar een fraaie video-clip van LeAnn Rimes met de song “Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Chesnutt - It Sure Is Monday

Dan uit Beaumont Texas Mark Chesnutt met de song “It Sure Is Monday” of te wel “Het is zeker maandag” , die staat op het verzamelalbum “Boot Scootin’” in 2002 uitgebracht door TM Century of te wel Triton Media Century uit Dallas Texas.

Een album met 21 songs van verschillende countryzangeres/zangeressen zoals ook David Allan Coe, Wade Hayes, Tim Mcgraw, Alan Jackson, Wynonna en Skeeter Davis.

Van oorsprong staat deze song op z’n 3e album “Almost goodbye” in 1993 uitgebracht door MCA en stond destijds ook nog in de Top Countrymuziek overzicht van herfst ‘93.

Een blik van herkenning? Heeft U dat ook wel eens op de maandagmorgen? Een fraaie video-clip van Mark Chesnutt hier met de song “It Sure Is Monday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Garth Brooks - Shameless

Vervolgens ook nog “Shameless” door Garth Brooks hier met een song, die staat op het verzamelalbum “Boot Scootin’” in 2002 uitgebracht door TM Century of te wel Triton Media Century uit Dallas Texas.

Een album met 21 songs van verschillende countryzangeres/zangeressen zoals ook David Allan Coe, Wade Hayes, Tim Mcgraw, Alan Jackson, Wynonna en Skeeter Davis.

“Shameless” ooit een ‘rock-power ballad” van Billy Joel hier door Garth Brooks omgetoverd tot fraaie countrymuziek uit de jaren ‘90, want deze song staat van oorsprong op z’n album “Ropin’ the Wind” in 1991 uitgebracht door Capitol.

De song “Shameless” bereikte in 1991 in zowel Amerika als Canada de nr. 1 positie in de Country Bill Board en van het album “Ropin’ the Wind”  werden in Amerika bijna 14 miljoen exemplaren verkocht en dat betekent 14 x platinum en wereldwijd in totaal 19 miljoen stuks.

Terug naar het eerste album van Garth Brooks in 1989 uitgebracht met als 7e track “Much too Young to Feel This Damn Old” en dus een video-clip met de toen 27-jarige Garth hier tijdens een “live’ optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Little Green - Innocent Again

Dan nu naar Zweden voor de groep “Little Green’ hier met de songs “Time ‘til Monday” of te wel “Tot maandag de tijd” en de titelsong van het album “Innocent Again”, dat op 11 mei van dit jaar werd uitgebracht door Paraply Records.

Deze songs maken deel uit van 11 songs, die zijn geschreven door de leden van “Little Green”. Andreas Johanneson ,Thomas Pontén en Karl Wassholm.

Andreas tevens op akoestische gitaar en met lead-zang, Andreas op akoestische, electrische gitaar en mandoline met achtergrondzang, Karl op de bas met Jonas Holmberg op drums en percussie.

Voor dit album kregen ze ook nog vokale ondersteuning door o.a. de Texaanse Kimmie Rhodes bij de song “Innocent Again” en de singer/songwriter Ted Russell Kamp bij de song “Don’t Tell Me It’s Over”.

Ted Russel Kamp and Little Green on stage Uppsala

Little Green in front & Ted Russel Kamp behind them.

De Zweedse groep “Little Green” uit Gothenburg hebben reeds voor de derde achtereenvolgende keer de finale bereikt van het Zweedse kampioenschap “Zweedse Countrymuziek” en hebben de L.A. singer/songwriter Ted Russel Kamp gedurende drie tournee’s in Zweden begeleid.

Dat is zo goed bevallen, dat ook zij ook dit jaar Kamp in augustus tijdens zijn tournee weer zullen begeleiden evenals trouwens in de maand juni de bekende Amerikaanse singer/songwriter Annie Keating

Hemifran - Just Go There!

Het album “Innocent Again” heb ik begin deze maand ontvangen van Peter Holmstedt. Peter Holmstedt is een Zweed, die met zijn bedrijf Hemifrån cd’s distribueert over Europa.

Het gaat dan voornamelijk albums van Amerikaanse singer/songwriters in de Americana sfeer en een aantal Scandinavische artiesten, die vaak ook dit soort muziek maken.

Peter Holmstedt  stelt Americana & country DJ’s van radiostations in de gelegenheid u als luisteraar te informeren over de diverse singer/songwriters, die hun muziek via zijn bedrijf Hemifrån in Europa proberen te verkopen en gelet op de kwaliteit doe ik daar graag aan mee.

Voor meer informatie gewoon even naar de website van Peter Holmsted!

Tijd voor de lezer om ook eens kennis te maken met Andreas Johanneson en Thomas Pontén van de Zweedse groep “Little Green” bij een optreden in “Dirty Records” te Gothenburg op 19 januari 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Permenter - Live on Stage

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met deze keer John Permenter samen met Desperado tijdens een ‘live’ optreden met de song “We’re from the Country” and We Like It that Way

Deze song staat op hun album “Live on Stage”, dat in 2002 werd uitgebracht door Sweet Lake

Destijds trad de uitstekende begeleidingsgroep “Desperado”, specialisten op het gebied van de countrymuziek, veel op tijdens countryfestivals zoals Floralia Countryfestival te Oosterhout en in dit geval dus samen met de Texaanse violist/zanger John Permenter, maar ook met andere grootheden uit de countrywereld zoals Kenny Rogers en Don Williams.

De groep treedt inmiddels op onder de naam “The Eagles Tribute Band” en daar kwam natuurlijk ook hun oorspronkelijke naam “Desperado” vandaan.

U kunt middels een aantal korte opnames niet alleen kennis maken met John Permenter en Desperado, maar ook nog met de zangers Noamie Priest, Saskia van Gerven en Richard Schneider.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - You Ain't What You Ain't

Vervolgens “You Ain’tWhat You Ain’t” door de nederlandse top-countrygroep “Savannah” met een song, die staat op hun album “Love Me”.

De song is geschreven door Dick van Altena, terwijl het album “Love Me” in 1999 werd uitgebracht door CRS of te wel Continental Record Service.

Een album met 14 songs met een mix van Dick van Altena songs, Vince Gill, Becky Hobs en Don Williams.

Het album even ik even opgezocht in de voorraadschuur, afgestoft en meegenomen naar de studio van radio Vrolek.

Afgelopen zondagmiddag 15 mei a.s., gaven het Savannah Trio met singer-songwriter Marcel Verbeek een akoestisch luisterconcert Partycentrum Oase te Tilburg, maar jammer genoeg hier dus niet in de regio.

Tijdens het optreden van Savannah in theater 013 in Tilburg bij de presentatie van hun album “Savannah” heeft de lokale omroep Goirle TV-opnames gemaakt en kunt middels hun video-clip nog even luisteren naar Savannah’s versie van de Merle Haggard song “Working Man Blues” en Lefty Frizell’s “Always Late”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wynonna - Girls with Guitars

Dan nu weer terug naar de countrymuziek uit Nashville Tn met Wynonna Judd hier met de song “Girls with Guitars”, die staat op haar album “Tell Me Why” in 1993 uitgebracht door Curb/MCA.

Als ene helft van de Judds werd Wynonna Judd een de meest populaire en gerespecteerde vrouwelijke countryster van haar tijd. Nadat de andere helft van de Judds, haar moeder Naomie, ernstig ziek werd, ging zij sedert de begin jaren ’90 op de solo-tour met meer vrijheid in de keuze van de muziek, waardoor de “hardcore” countryfans en country DJ’s  het spoor enigszins bijster raakten, maar hielpen haar wel aan groter luisterpubliek.

Haar solo-albums bevatten nog steeds de countrypop-stijl van de Judds, maar ook roots-rock, blues, gospel, folk en de zuidelijke Rhythm & Blues

In 2005 verscheen er nog het fraaie album “Her Story: Scenes from a Lifetime” , een dubbel CD met in totaal 27 songs opgenomen tijdens een “live” optreden in The Grand Oly Opry House op 1 februari 2005 met een terugblik op fraaie hits uit de periode samen met haar moeder en hits uit haar solo-carriere met ook nog een paar versies van andere toppers uit die periode.

Voor u als lezer nog Wynonna Judd hier met de song “Is It Over Yet”, die ook staat op het album “Tell Me Why” en trouwens ook op het vermelde verzamelalbum van haar “Her Story: Scenes from a Lifetime”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Freddy Fender - Greatest Hits

Vervolgens nog verder terug in de tijd met Freddy Fender en z’n song “Before the Next Teardrop Falls”, die oorspronkelijk stond op z’n LP met dezelfde titel in 1975 uitgebracht door Universal Special Products en vervolgens in 1994 op CD uitgebracht door MCA Special products.

Een mooi album met country en TexMex muziek met daarbij songs zoals deze en “Wasted Days and Wasted Nights”, die nog steeds regelmatig zijn te beluisteren via de radio en zeker in het programma “Countrymusic Round-Up”.

U kunt ook nog even herinneringen ophalen aan Freddy Fender hier met de songs “I Love My Rancho Grande” en natuurlijk “Before the Next Teardrop Falls” tijdens zijn optreden tijdens het Rotterdam Country Festival in Rotterdam in 1979.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Roy Parnell - Givin' Water to a Drowning Man

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, de Texaan Lee Roy Parnell hier met een song met een wel heel bijzondere tekst, een metafoor van jewelste,  “Givin’ Water to a Drowning man”.

Dit lied staat op z’n album “We All get Lucky Sometimes” in 1995 uitgebracht door Career Records.

Op dit album wordt hij nog bijgestaan door o.a. Flaco Jeminez op accordeon en Mary Chapin Carpenter met zang.

En natuurlijk tot slot onze uitsmijter Lee Roy Parnell hier met de titelsong van z’n album “We All get Lucky Sometime”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 17 ‘11 19.00 – 20.00 uur. Heruitzending op mei 21 ‘11 12.00-13.00

Speellijst, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. The Dillards   ***   The Old Home Place   ***   Vanguard Records

3. The Dillards   ***   Intro+Never See My Home Again   ***  Vanguard Records

4. Dillard & Clark   ***   She Darked the Sun   ***   A & M Records

5. Dillard & Clark   ***   The Radio Song   ***   A & M Records

6. The Dillards   ***   I’m a Man of Constant Sorrow   ***   BGO Records

7. LeAnn Rimes   ***   Blue   ***   Curb

8. Mark Chesnutt   ***   It Sure Is Monday   ***   MCA

9. Garth Brooks   ***   Shameless   ***   Capitol

10. Little Green   ***   Time ‘til Monday   ***   Paraply Records/Hemifrån

11. Little Green with Kimmie Rhodes  ***   Innocent Again   ***   Paraply Records/Hemifrån

12. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

13. John Permenter & Desperado   ***   We’re From the Country   ***   Sweet Lake

14. Savannah   ***   You Ain’t What You Ain’t   ***   MRK/CRS

15. Wynona   ***   Girls with Guitars   ***   Curb/MCA

16. Freddy Fender   ***               Before the Next Teardrop Falls   ***   MCA

17. Lee Parnell Roy   ***   Givin’ Water to a Drowning Man   ***   Career Records

Be There next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *