Don’t You Ever Get Tired of Hurting Me

Gene Watson - Don't You Ever Get Tired of Hurting Me

In dit programma “Weg van de snelweg van de hedendaagse countrymuziek” en tijd voor fraaie traditionele countryballades en dramatische Honky-Tonk songs door Gene Watson samen met een aantal vrienden.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer terug in de tijd met The Seldom Scene naar 1973 met de song “Little Georgia Rose”.

Vervolgens ook nog The Nashville Bluegrass Band en het gelegenheidsduo “Alison Krauss & Gillian Welch met een song uit de fil “O Brother Where Art Thou?”.

Ook alvast een voorproefje op de concerten van Corinne West en Kelly Joe Phelps in o.a. Den Haag en Lichtenvoorde.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countrymuziek met deze keer nog eens de Nymeegse groep Dix en uit Limburg ook nog Texas Renegade.

Vervolgens terug naar Nashville Tn en de hedendaagse country door Drew Emmit met een mooie “truckerssong” gevolgd door de nieuwste single “Crazy Girl” van de Eli Young Band en treedt de nieuwe country-popster Tonja Rose op als uitsmijtsters van dit programma met haar single “Where Would Your heart Be”.

Seldom Scene - Little Georgia Rose

We begonnen dit programma met The Seldom Scene en de Bill Monroe song “Little Georgia Rose”, die staat op hun album “Act 3” en dat betekent natuurlijk dat het hun 3e album was.

Het album werd in 1973 op LP uitgebracht door Rebel Records en in 1994 opnieuw door deze maatschappij uitgebracht maar nu op CD.

Seldom Scene bestond toen uit John Starling op gitaar, John Duffey op mandolin, Ben Eldridge op de banjo en guitar, Mike Auldridge op Dobro, en gitaar en tenslotte Tom Gray op de staande bas en allemaal met zang.

De groep kreeg bij dit album nog assistentie van Ricky Skaggs op viool en Clayton Hambrick op guitar.

Natuurlijk beginnen voor u als lezer ook nog met een zeer dynamische versie van de song “Little Georgia Rose” door Travis Tritt samen met Ricky Skaggs en vrienden tijdens een optreden in The Grand Ole Opry.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The nashville Bluegrass Train - Blue Train

Vervolgens hoorde u ook nog The Nashville Bluegrass Band hier met de song “Blue Train”, die staat op hun fraaie album “Home of the Blues” in 1991 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Een album met 14 tracks met als bonus ook nog een gezamenlijk “live” optreden met de gospelgroep “The Fairfield Four”.

The Nashville Bluegrass Band bestond in die tijd uit o.a. Jerry Douglas op dobro, Roland White op mandoline, Stuart Duncan op viool en Pat Enright op gitaar en Alan O’Bryant op de banjo.

Voor u ook nog The Nashville Bluegrass Band hier tijdens een “live” –optreden met de song “Blue Train”.

Voor deze song kreeg de groep tijdens het IBMA “World of Bluegrass Festival 1991 ” de “Song of the Year” Award.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmylou Harris - Gillian Welch and Alison Krauss

“I’ll Fly Away” een fraaie country gospel song geschreven door Albert E. Brumley en hier gezongen door de twee Award-winnaars Alison Krauss en Gillian Welch.

De song maakt deel uit van de soundtrack van de film “O Brother Where Art Thou?” en waarvan natuurlijk ook in 2000 een schitterend album is uitgebracht.

 Een album met 19 songs, waaraan wordt meegewerkt door tal van bekende country en bluegrass coryfeen als Emmylou Harris, John Hartford, the Cox Family, Ralph Stanley, The Peasall Sisters en met een hoofdrol natuurlijk voor de gelegenheidsgroep “The Soggy Bottom Boys”.

Ook nog even herinneringen ophalen aan die schitterende film “O Brother, Where Art Thou?” met de versie “I’ll Fly Away” door Alison Krauss en Gillian Welch met natuurlijk nog fraaie beelden van de film!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Corinne West and kelly Jou Phelps - Whiskey Poet

Dan zoals de vorige week reeds toegezegd alvast een voorproefje op het optreden van Corinne West en Kelly Joe Phelps, a.s. donderdag, 12 mei in Den Haag en zaterdag, 14 mei in Stonevalley Lichtenvoorde en  in dit programma met de song “Whiskey Poet” en Lily Ann.

Twee songs, die staan op hun album “Magnetic Sky” in maart 2010 uitgebracht door Tin Angel.

Hoog tijd om eens kennis te maken met Corinne West en Kelly Joe Phelps hier met de song “Whiskey Poet” tijdens hun “live” optreden in het Climate Theater te San Francisco, California op 19 mei 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Corinne West vertrok op haar vijftiende van huis met haar gitaar  en in een oude gele schoolbus trok ze samen met andere artiesten de Verenigde Staten door.

Inmiddels heeft  ze 3 solo CD’s uitgebracht. Haar laatste ‘The Promise’ (2009) is door critici omschreven als ‘elegante, nieuwe, sexy, akoestische jazz-rock-folk.

Met haar mooie, krachtige en integere stem en zo’n 200 shows per jaar doet ze zeker niet onder voor haar partner Kelly Joe Phelps.

Kelly Joe Phelps toert al zo’n 15 jaar over de hele wereld, heeft inmiddels acht cd’s op zijn naam en staat bekend om zijn akoestische- en slide gitaar spel dat,  in combinatie met zijn ‘smoky voice’, moeilijk te weerstaan is.

Phelps heeft met vele grote namen samengewerkt zoals Townes Van Zandt, Greg Brown, Jay Farrar en Steve Earle.

Sinds eind 2009 zijn Corinne West & Kelly Joe Phelps zo’n beetje onafscheidelijk en het resultaat is een verfijning van wat ze beiden muzikaal te bieden hebben, met twee giganten op akoestische gitaar en een wederzijdse muzikale omlijsting van elkaars talenten, waarmee ze echt het kippevel gevoel oproepen bij hun fans.

Corinne en Kelly hier met de song “Audrey Turn the Moon” tijdens een optreden op 25 februari 2011 in “Schoenberg Guitars” in Tiburon, California.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hun eerste gezamenlijke CD, ‘Magnetic Skyline’ (2010), is daar een prachtig voorbeeld van, met acht songs, waarvan de laatste twee in een Amsterdamse radio studio zijn opgenomen.

Rhythm and Blues Night 2011

Afgelopen zaterdag, 7 mei traden Corinne en Kelly Joe op tijdens het Groningse Rhythm & Blues festival in het theater “De Oosterpoort” en ik heb begrepen, dat het  magnifiek mooi was: gave harmonies, geweldig gitaarspel van Kelly Joe, een heleboel nieuwe liedjes, dus echt de moeite waard. A.s. donderdag, 12 mei dus hier in de regio in Den Haag, de daarop volgende vrijdag in Ottersum(Limburg) en vervolgens zaterdag, 14 mei vrijdag in Lichtenvoorde (Gelderland), maar daarover straks in de agenda meer bijzonderheden.

U kunt als lezer van dit weblogbericht natuurlijk ook nog even naar het optreden van Corinne West en Kelly Joe Phelps hier met de song “Lily Ann” tijdens het “Roots on the Road festival 2010” in Café ’t Keerpunt in Spijkerboor

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Gene Watson _ Don't You Ever Get Tired of Hurting Me

Dan nu terug naar de traditionele country door Gene Watson hier samen met Mark Chesnutt en de song “This Side of the Door”.

Na heel veel countryhits in de jaren ’70 en ’80 bij Capitol en MCA verdween de tradtionele countryzanger Gene Watson net als Merle Haggard en George Jones van de voorgrond ook al omdat zij geen deel uitmaakten van de “trends”. Meer pop-country, soms pop-muziek met een vleugje country.

Hij bleef z’n tradtional country trouw en maakte in de jaren ’90 ook nog een aantal fraaie countrygospel albums.

In 2007 ging hij aan de slag voor het fraaie label Sanachie en maakte samen met een aantal vrienden onder wie Vince Gill, Lee Ann Womack, Rhonda Vincent en Joe Nichols het album “In a Perfect World”.

En van dit dit album hoorde u nog de songs “This Side of the Door” waarbij Gene vokaal wordt bijgestaan door de Texaan Mark Chesnutt en ook nog de dramatische song “Don’t You Ever Get Tired of Hurting Me”, waarbij Gene wordt bijgestaan door Connie Smith en Rhonda Vincent en de Farewell Party Band.

Ook nog even een mogelijkheid voor de lezer om even te luisteren naar Gene Watson met de song “Don’t You Ever Get Tired of Hurting Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Gene Watson and Rhonda Vincent - Staying Together

In 2008 werd door Humphead het verzamel album “Matters of the Heart” uitgebracht met fraaie muziek uit de periode 1980-1985 en vervolgens in 2009 via Sanachie ook nog het album “A Taste of the Truth” met o.a. Trace Adkins en ook weer Rhonda Vincent.

Van dit laatst vermelde album in dit programma ook nog “Staying Together” door Gene Watson hier samen gezongen met de zeer succesvolle bluegrass-zangeres en mandoline speelster Rhonda Vincent.

Voor u ook nog een “live’ optreden van Gene Watson samen met Rhonda Vincent hier met de song “Staying Together”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dix - Damned

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met deze keer nog weer eens de Nijmeegse groep Dix hier met de song “Damned”, die staat op hun album “Sayonara” in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestaat uit Erik van Oijen op akoestische gitaar en met zang, Raymond van Haalen op electrische en akoestische gitaars, Johan van Haalen op drums, Johnny Ariens op staande bas en met zang en tenslotte Tom Ensink op pedalsteel en dobro.

Voor meer informative even naar hun website!

Op zaterdag, 4 juni treden zij op op het Cultureel Podium Roepaen in het Limburgse Ottersum

Ook voor u als lezer wellicht een hernieuwde kennismaking met de groep “Dix” hier met de titelsong van hun album “Sayonara”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Texas Renegade - Texas Renegade

Vervolgens de song “Texas Renegade” gespeeld en gezongen door Limburgse groep Texas Renegade hier met een song, die staat op het laatste album tot dusver “Lonestar Girl” in juni 2010 door Continental Record Services/Munich Records uitgebracht.

Lonestar Girl’ is de lang verwachte opvolger van de in 2005 uitgekomen live cd ‘That’s Life’ van de Nederlandse country formatie “Texas Renegade”.

Deze in 1997 opgerichte band heeft over belangstelling niets te klagen. Zelf beschrijven zij hun muziek als echte Amerikaanse Country.

Op hun live repertoire staan naast uiteraard hun zelf geschreven stukken covers van onder andere  Merle Haggard, Johnny Cash, Dale Watson, Garth Brooks, George Strait, George Jones en James Intveld.

De band telt maar liefst zes leden en op deze cd worden zij ook nog eens bijgestaan door een aantal goede gastmuzikanten. “Texas Renegade” met lekker rollende pianoklanken van gastmuzikant Ton van Leeuwen en de heerlijke pedal steel geluiden van Bert Vreuls krijgt dit nummer precies waarom het vraagt.

Voor u ook nog de mogelijkheid om eens een ‘live” optreden van Texas Renegade mee te maken in Het Oude Wapen in Blijham, hun “hometown” in het Hoge Noorden van het land, hier met de song “Lodi”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Drew Emmitt - Get 'Er Rollin'

Dan nu door naar Nashville Tn special voor de truckers mandolinespeler en zanger Drew Emmitt hier met de song “Get ‘er Rollin’” van het fraaie album “Long Road”, dat in 2008 door Compass Records werd uitgebracht.

Een fraai album met 11 songs waarvan 7 eigen songs en waarbij ook nog hulp kreeg van de bekende John Cowan bij de titelsong en van Jime Lauderdale bij de song “I’m Alive”.

Drew Emmitt heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek en album en natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar o.a. de titelsong van z’n album “Long Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eli Young Band - Crazy Girl

Vervolgens “Crazy Girl” door de Eli Young Band hier met hun single, die is uitgebracht door Universal Republic en die naar verwachting zal staan op hun nieuwe binnenkort te verwachten album

De band kwam donderdag, 5 mei j.l. nieuw binnen in de Billboard Country Song Top 30 met dit Crazy Girl.

De Eli Young Band heeft tot nu toe drie studio en één live album uitgebracht.

De groep bestaat uit Mike Eli (lead vocals, guitar), James Young (lead guitar, backing vocals), Jon Jones (bass guitar, backing vocals) en Chris Thompson (drums).

Voor u ook nog een fraaie video-clip van de Eli Young band hier met hun song “Crazy Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tonja Rose - Where Would Your Heart Be

Dan nu op naar onze uitsmijtster van dit programma, voor mij een nieuwe ster aan het pop-countryfirmament Tonja Rose hier met haar single “Where Would Your Heart Be” op dit moment als single uitgebracht door het label Identical/Turnpike.

Tot slot de laatste video-clip van dit bericht met een nadere kennismaking met Tonja Rose en natuurlijk de muziek van haar single “Where Would Your Heart Be” op de achtergrond!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 10 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op mei 14 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Seldom Scene   ***   Little Georgia Girl   ***   Rebel Records

3. The Nashville Bluegrass Band   ***   Blue Train   ***   Sugar Hill Records

4. Alison Krauss & Gillian Welch   ***     I’ll Fly Away   ***   Mercury Records

5. Corinne West & Kelly Joe Phelps ***   Whiskey Poet   ***   Tin Angel

6. Corinne West & Kelly Joe Phelps ***   Lily Ann   ***   Tin Angel

7. Gene Watson & Mark Chesnutt   ***   This Side of the Door   ***   Shanachie

8. Gene Watson   ***   Don’t You Ever get Tired of Hurting Me   ***   Shanachie

9. Gene Watson & Rhonda Vincent   ***   Staying Together   ***   Shanachie

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Dix   ***   Damned   ***   Dixmusic

12. Texas Renegade   ***   Texas Renegade   ***    CRS/Munich Records

13. Drew Emmitt   ***   Let ‘Er Rollin’  ***   Compass Records

14. Eli Young Band   ***   Crazy Girl   ***   Universal Republic 

15. Tonja Rose   ***   Where Would Your Heart Be   ***   Identical/Turnpike

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *