More Music From Home

More Music From Home - You Only Live Once

In dit programma besteden we speciale aandacht aan het 26ste jaarlijkse Joe Val Bluegrass Festival, dat werd gehouden van 18 tot en met 20 februari j.l. middels een “live” optreden uit 1984 van Joe Val & The New England Bluegrass Boys.

Maar eerst beginnen we met bluegrass uit 2009 door Bill Emerson & Sweet Dixie, Randy Kohrs en ook nog Russell Moore samen met IIIrd Tyme Out.

Vervolgens naar het fraaie nieuwe album “I Like It Better Here – More Music From Home” voor Americana muziek door de Scandinavische groep “Smashing Tempchins” en ook nog uit Amerika Fassoux Starling

Dan is ook al weer tijd voor de agenda

met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse bijdrage in dit programma door “So You Wanna Be a Popstar” zanger/gitarist Henry van Wijmer en ook nog de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Daarna gaan we naar Nashville TN voor de hedendaagse countrymuziek door Alabama met een Waylon Jennings Tribute, vervolgens naar Texas voor Heybale en tenslotte treedt dan Aaron Russell uit Illinois op als onze uitsmijter van dit programma.

Bill Emerson and Sweet Dixie - I Don't Care Anymore

Zoals aangekondigd begonnen dit programma met de song “I Don’t Care Anymore” ook door de bekende Bill Emerson samen met The Sweet Dixie en die staat op het album “Southern”, dat in januari 2010 ook werd uitgebracht door Rural Rhythm.

Tijd voor de eerste video-clip en natuurlijk kunt u als lezer ook nog even kennismaken met de nog steeds vingervlugge bonjo-speler Bill Emerson hier met “Sweet Dxie” tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Big” Bill Emerson, die in 1956 een trio vormde met zanger en mandoline-speler Buzz Busby en zanger/gitarist Charlie Waller.

Toen Buzz door een auto-ongeluk werd uitgeschakeld vormden Charlie Waller en Bill Emerson samen met mandolinespeler John Duffey en bassist Tom Gray de legendarische bluegrass groep “The Country Gentlemen”.

En zoals u inmiddels heeft kunnen horen Bill Emerson speelt nog steeds uitstekend banjo in Hills of Roane County met Paul Williams op mandoline met lead-zang, Dudley  Connell op gitaar, Pat Whitge op viool en Joe Wheatley op de bas.

Randy Kohrs - Devil of the Trail

Vervolgens in dit programma ook nog de bekende dobrospeler Randy Kohrs hier met de song “Devil of the Trail”,  die staat op het album “Quicksand” in 2010 eveneens uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Randy Kohrs met tal van bekende vrienden zoals Ron Block, Ronnie en Garnet Bowman, Tim Crouch op viool en jawel Russell Moore ook nog met zang, Adam Steffey op mandoline en Bryan Sutton op gitaar e.v.

Deze grappige video-clip moet u wel even bekijken! Randy Kohrs hier met de song “Who’s Going With Me”, die staat op z’n album “Old Photograph” in 2007 eveneens door Rural Rhythm Records uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Russell Moore and IIIrd Tyme Out - My Angeline

En als laatste in dit eerste gedeelte van het bluegrassblok  “My Angeline” door zanger/gitarist Russell Moore hier samen met de bluegrassgroep IIIrd Tyme Out hier met een song, die staat op hun album met als title “Russell Moore & IIIrd Tyme Out”  op 19 mei 2009 uitgebracht door het label Rural Rhythm Records. Russell Moore kenden we ook als lead-zanger/gitarist van Doyle Lawson & Quicksilver, maar hier dus met de 4 leden van de bluegrassgroep IIIrd Time Out met een fraaie song op het album met 12 songs.

Hier is ook nog Russell Moore & IIIrd Tyme Out  voor u als lezer met hun nieuwe ” I ‘m Leavin Town”, tijdens een “live”-optreden in het The James Garner Center in Troy, North Carolina

Deze song staat eveneens op album”Russell Moore & IIIrd Tyme Out” en dat al het 15e album is gedurende hun 18 jarig bestaan en tevens hun eerste studio-album sedert vijf jaar.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Joe val and the New England Bluegrass Boys - The Fields Have Turned Brown

Vervolgens naar een eerbetoon aan Joe Val tijdens een van z’n laatste “live” optredens op hun “frontporch” in 1984 en ook nog aangekondigd door Joe Logan met de traditional  “Sunny Side of the Mountain” en The Stanley Brothers klassieker “The Fields Have Turned Brown” door Joe Val & The New England Bluegrass Boys vooraf gegaan door de aankondiging van hun optreden in 1984 in de TV-show “Bluegrass Ramble” van Bill Logan van het radio & TV-station WCNY  Syracruse NY.

Joe Val hier natuurlijk op mandoline met z’n vlijmscherpe heldere tenorzang met Dave Hainey op gitaar en ook met lead-zang, Karl Lauber op de banjo en Eric Levinson op de staande bas.

In 24 januari 1981 was Joe Val voor het laatst voor een optreden in “The Home of Strictly Country” in Harpel in de buurt van Vlagtwedde toen ook met de bassists Eric Levinson, Dan Paisley op gitaar en Paul Silvius op de banjo.

Net toen hij en z’n groep meer bekendheid kreeg werd Joe Val in de begin jaren ‘80 getroffen door kanker, waaraan hij op 11 juni 1985 overleed.

Ter nagedachtenis aan deze bijzondere bluegrass zanger en mandolinespeler uit Boston Maine wordt er door de Boston Bluegrass Union ieder jaar in februari een fraai bluegrassfestival georganiseerd in Framington Maine.

Ook dit jaar van 18 tot en met 20 februari waren er weer tal van bluegrass groepen, die een eerbetoon brachten en Joe Val & The New England Bluegrass Boys met o.a. optredens van natuurlijk Danny Paisley & The Southern Grass, The Grascals, The Whites en The Boxcars, een nieuwe groep bestaande uit aantal oude rotte uit het bluegrassvak met o.a. Adam Steffey, meermalen door de IBMA uitgeroepen tot mandoline-speler van het Jaar, Ron Stewart IBMA Banjo-speler van het Jaar. Verder traden ook nog Robin en Linda Williams, The Larry Stephenson Band en Mac McHale & The Radio Gang.

Al met al een heel bijzonder bluegrassfestival met een fraai eerbetoon aan Joseph Valiante beter bekend als “Joe Val” daar in New England.

Voor u als lezer weer eens zeker voor de “pure” bluegrass liefhebbers een unieke video-clip in m’n weblogbericht.

Joe Val & The New England Bluegrass Boys “on home ground” met de twee vermelde schitterende songs “The Fields Have Turned Brown” gevolgd door “Sunny Side of the Mountain” met dank aan de Boston Bluegrass Union.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Fayssoux - Golightly Creek

Dan nu naar de Americana met o.a. “Golightly Greek”  door zangerer/schrijfster en gitariste Fayssoux hier met een song op dit moment als “single” uitgebracht en waarbij zij wordt geassisteerd door de bekende Lloyd Green op pedal steelgitaar, Peter Cooper op gitaar met achtergrondzang,  evenals Eric Brace en tenslotte Tom Mason op mandoline.

Tijd om eens kennis te maken als lezer middels een fraaie opname van Fayssoux hier samen met Brandon Turner met de song “Love And Happiness”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even nog voor uw informatie Fayssoux trad twee jaar geleden nog op tijdens het EWOB festival in Voorthuizen en zij was de echtgenote van John Starling, destijds zeer bekend als de bekende lead-zanger/gitarist de bluegrassgroep “Seldom Scene”.

Dez song staat trouwens op het verzamelalbum “More Music From Home” een schitterende promotiealbum, die ik begin deze maand ontving van Peter Holmstedt.

Ook kunt u via de fraaie website van Hemifrån ook nog even luisteren naar Fayssoux met haar song “Golightly Creek”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hemifran Music

Peter Holmstedt is een Zweed, die met zijn bedrijf Hemifrån singer/songwriters en hun albums/muziek promoot en distribueert over Europa.

Het gaat dan voornamelijk CD’s  van Amerikaanse singer/songwriters in de Americana sfeer en een aantal Scandinavische artiesten, die vaak ook dit soort muziek maken.

Hemifrån brengt nu voor de tweede keer een compilatie uit om te laten horen hoe breed het spectrum aan kwaliteitsmuziek is dat Hemifrån verspreidt.

Peter heeft het mooi gedaan, want de cd is opgebouwd rond het thema “nog meer muziek van thuis” en zo luidt dan ook de titel van het album “I Like It Better Here—More Music From Home”.

Zeer de moeite waard om via z’n website eens kennis te nemen van zijn aanbevolen muziek!

Smashing Tempchins - You Only Live Once

Van dit album in dit programma ook nog de song “You Only Live Once” door de Smashing Tempchins bestaande uit Pelle Johansson met lead-zang en op de bas, Mikael Persson op gitaar, Klas Qvist op gitaar en keyboard met achtergrondzang en opgenomen in Linnegatan Gothenburg Zweden.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even via de website van Hemifran luisteren naar de Smashing Tempchins met de song “You Only Live Once”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kennelijk als een soort eerbetoon aan  de schrijver van de song, Jack Tempchin van o.a. de bekende Eagles song “Peaceful Easy Feeling”, die ook als 3e single werd uitgebracht van hun debuutalbum “Eagles”.

Daarnaast heeft hij ook als solo-artiest veelvuldig opgetreden en “openings-acts” verricht voor o.a.  Ringo Starr, Jackson Browne, Dolly Parton, Tom Rush en Emmylou Harris.

Citizen K - Somewhere Up North

Smashing Tempchins met Klas Qvist, een multi-instrumentalist met “roots” diep in de Americana muziekwereld en die ook een aantal solo-albums en singles heeft uitgebracht, zoals “Somewhere Up North”.

Klas Qvis a.k.a. Citizen K heeft inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek en daar kunt u natuurlijk ook luisteren naar een aantal songs, waaronder “A Place to call Your Own”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Op het album “I Like It Better Here – More Music From Home” staan trouwens nog veel meer bijzondere songs zoals van o.a. Kimmie Rhodes, Annie Keating, Albert & Cage en Ted Russell Kamp, maar u houdt er nog een paar te goed in dit programma “Countrymusic Round-Up” via uw lokale omroep Vrolek.

Henry van Wijmeren - Lonely Hearts Motel

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met om te beginnen “Lonely Hearts Motel” door zanger/gitarist Henry van Wijmeren hier met een song, die staat op het promotiealbum van de DCMA 2011.

In 2007 deed deze zilvergrijze zanger/gitarist mee aan de SBS TV-show “So You Wanna be a Popstar”.

In 2008 bracht hij vervolgens zijn debuutalbum “All About Time” uit.

In dit bericht natuurlijk ook een fraaie video-clip van Henry van Wijmeren hier met de song “Lonely Hearts Motel”, die dus ook staat op z’n album “all About Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

DCMA Country Album 2011

Even terug naar het verzamelalbum van de DCMA, een album dus met 21 songs van verschillende nederlandse musici op het gebied van de nederlandse countrymuziek.

Neem eens een kijkje in de website van de DCMA of te wel  Dutch Country Music Association, die natuurlijk zeer actief is op het gebied van de promotie van de countrymuziek.

En bovenal adviseer ik u natuurlijk ook lid worden.

Change of key - Broken Home Blues

Op dit album ook de nieuwe song van de Goudse countrygroep “Change of Key”, die op dit moment nog druk bezig zijn met hun nieuwe album.

Zij zullen op zondagmiddag, 20 maart a.s. optreden hier in “our hometown’ Lekkerkerk tijdens een dubbelconcert met de canadese groep The Good brothers.

Dat wordt vast weer een hele fraaie countrymuziekmiddag, waarvoor u zich natuurlijk kunt aanmelden via de website van “Change of Key” dan wel van “Amicitia…”

U als lezer middels deze video-clip oook even kennisnemen van de muzikale avonturen van “Change of Key” en zien, dat zij nog steeds druk bezig zijn met hun nieuwe album en zoals in deze video-clip ook staat aangekondigd wordt het album in de loop van dit jaar officieel gepresenteerd! Hou het in de gaten.

Alvast even luisteren naar deze fraaie song “Broken Home Blues”, die natuurlijk niet zal ontbreken op hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alabama - Are Your Sure Hank Done It This Way

Dan nu terug naar Nashville TN voor een eerbetoon aan Waylon Jennings hier door Alabama met de song “Are You Sure Hank Done It This Way”, die staat op het album “The Music Inside: A Collaboration Dedicated to Walon Jennings” op 8 februari j.l. uitgebracht door Scatter/Big Machine Records.

Aan dit album werkten o.a ook nog mee. Jamey Johnson, Randy Houser, Shooter Jennings, Sunny Sweeney and Jessi Colter, James Otto, John Hiatt w/ Waylon Jennings, Kris Kristofferson en

Patty Griffin en Trace Adkins.

Voor u als lezer ook de “good old boys” Alabama hier met de song “Are Your Sure Hank Done It This Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heybale - Mr. Record Man

Vervolgens gaan we naar Austin Texas voor “Mr. Record Man” ooit geschreven en bekend geworden door Willie Nelson, maar vanavond in dit programma ook op mooie wijze gezongen en gespeeld door de Texaanse groep Heybale hier met de steelgitarist Red Volkart in de hoofdrol met lead-zang.

Deze song staat op het album “The Last Country Album” in 2008 uitgebracht door Shuffle 5 en ik mag hopen, dat de titel niet op waarheid berust, maar schitterende countrymuziek is het wel.

Een schitterende ballade voor u als lezer “House of Secrets” gespeeld en gezongen door “Heybale” tijdens een “live-optreden’ in The Continental Club” op de  South Congress Avenue te Austin TX.

Ook deze song staat op hun album “The Last Country Album”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Aaron Russell - It Don't Get No Better Than This

En dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter uit illinois Aaron Russell hier met de titelsong van zijn album “It Don’t Get Any Better Than This” uitgebracht door het label Outback.

Van de Aaron Russell Band is mij verder nog niet zoveel bekend, maar wellicht komt daar in de nabije toekomst verandering in.

Ook voor minder bekend talent is natuurlijk ruimte hier in de programma “Countrymusic Round-Up”.

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 22 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 26 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, Techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*.       Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Bill Emerson & Sweet Dixie   ***   I Don’t Care Anymore   ***   Rural Rhythm Records

3. Randy Kohrs   ***   Devil of the Trail   ***   Rural Rhythm Records

4. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***   My Angeline   ***   Rural Rhythm Records

5. Joe Val & the New England Bluegrass Boys   ***   Sunny Side of the Mountain   ***   BBU

6. Joe Val & the New England Bluegrass Boys   ***   The Fields Have Turned Brown   ***   BBU

7. Smashing Tempchins   ***   You Only Live Once   ***   Paraply Records/ Hemifrån

8. Fayssoux   ***   Golightly Creek   ***   Fayssoux Starling McLean/Hemifrån

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records

10. Henry van Wijmeren   ***   Lonely Hearts Motel   ***   Henry van Wijmeren/DCMA/Nash Music

11. Change of Key   ***   Broken Home Blues   ***   Change of Key/ DCMA/Nash Music 

12. Alabama   ***   Are You Sure Hank Done It This Way   ***   Scatter/Big Machine

13. Heybale   ***   Nr. Record Man   ***   Shuffle 5

14. Aaron Russell   ***   It Don’t Get No Better Than This   ***   Outback

Be There next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *