Heartache and Stone

Monroe Crossing - Heartache and Stone

In dit programma gaan we voor fraaie countrymuziek uit de eind jaren ‘90 naar Texas met Charlie Robison met muziek van zijn album “Life Is a Party”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass met deze keer Charlie Sizemore met een drietal songs van zijn album “The Story Is: The Songs of Tom T. Hall”.

Vervolgens uit de Mid-West staat Minnesota de bluegrassgroep “Monroe Crossing” tijdens een “live” optreden in het Chautaugua Theater in Mathomedi vlakbij de hoofdstad St.Paul.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een

overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse bijdrage in dit programma met net als de vorige week “de singer/songwriter” Bart de Win met de song “Summer Dresses” van zijn nieuwe album “Little World”.

Daarna gaan we naar Nashville TN voor de hedendaagse countrymuziek door Justin Moore gevolgd Chip Taylor samen met Carrie Rodriguez en treedt Brad Paisley op als onze uitsmijter van dit programma met de song “This Is Country Music”.

Charlie Sizemore - Mama's Got the Catfish Blues

We begonnen het programma met drie verhalen van Tom T. Hall n.l. “Mama’s Got the Catfish Blues”, de “Ballad of Forty Dollars” en “I Flew Over Our House Last Night” gezongen en gespeeld door Charlie Sizemore.

Deze songs staan op z’n album “The Story Is: The Songs of Tom T. Hall” in 2002 uitgebracht door Rebel Records met in total zo’n 14 “stories” van Tom T. Hall.

Was “I Flew Over the House Last Night” nog een droevig verhaal over een verloren gegane liefde, de “Ballad of Forty Dollars”is wel een heel bijzonder verhaal en die typisch thuis hoort in de countrymuziek. Even voor u het eerste couplet:

The man who preached the funeral

Said it really was a simple way to die …

He laid down to rest one afternoon

And never opened up his eyes …

They hired me and Fred and Joe

To dig the grave and carry up some chairs …

It took us seven hours

And I guess we must have drunk a case of beer. …

Tom T. Hall - Ballad of 40 Dollars

Voor u als lezer nog even terug naar 1969 en de originele uitvoering van “Ballad of 40 Dollars” door Tom T. Hall

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Sizemore geboren en getogen in het oosten van Kentucky komt uit een muzikale familie, want zowel z’n vader als opa waren banjospelers, terwijl hijzelf op zeer jonge leeftijd al viool speelde.

Hij was zestien jaar, toen hij als opvolger van Keith Whitley als lead-zanger en guitarist bij Ralph Stanley & the Clinch Mountain Boys ging spelen.

Bij deze groep speelde hij bijna tien jaar en werkte gedurende eind ‘70 en de begin jaren ‘80 mee aan tal van schitterende bluegrassalbums van deze groep.

The Charlie Sizemore band on Stage

Daarna begon hij niet alleen met z’n eigen groep “The Charlie Sizemore band, maar ging ook naar de universiteit van Kentucky voor z’n studie politieke wetenschappen en waar hij met success afstudeerde.

Ondertussen toerde hij met z’n groep veelvuldig door Amerika en maakte ook nog zo’n zeven albums, waarvan de meeste bij Mark Feeeman’s Rebel Records.

Nog even terug naar dit album van Charlie Sizemore en de mooie songs van Tom T. Hall, waarbij hij wordt bijgestaan door o.a. Kathy Mattea, vokaal aanwezig in de song “I Flew Over the House Tonight”  en ook z’n oude muziekvriend Ralph Stanley werkte mee met ook nog J.D. Crowe op de banjo, Aubrey Haynie op de viool, Randy Khors op de dobro, Danny Barnes op mandoline en natuurlijk Charlie zelf op de gitaar met lead-zang.

Voor u als lezer nog even naar een “live” optreden van Charlie Sizemore tijdens het IBMA Festval 2007 geintroduceerd door Tom T. Hall met de song “That’s How I Got to Memphis”.

De opname is vanuit de zaal en het geluid is niet echt mooi, maar in ieder geval even een indruk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Monroe crossing - Heartache and Stone

De volgende week is de bluegrassgroep “Monroe Crossing” voor de eerst keer in Nederland voor een drietal optredens.

In dit programma alvast een voorproef met een “live” optreden met de songs “Heartache & Stone” en “Into the Fire” door de bluegrass groep “Monroe Crossing”, die staan op hun DVD met een “live” optreden op 19 february 2010 in het Theater voor Schone Kunsten “Chautauqua” in Mahtomedi, Minnesota.

Deze zeer fraaie DVD werd vorig jaar september werd uitgebracht, met tal van eigen geschreven songs, zoals ook deze “Into the Fire” en “Heartache and Stone”.

Mocht u in de gelegenheid zijn de volgende week een concert van deze groep bij te wonen dan adviseer ik u deze DVD ook aan te schaffen als een fraaie herinnering.

Heartache and Stone” is trouwens ook de titelsong van hun album, dat in 2009 in eigen beheer werd uitgebracht, terwijl “Into the Fire”, dat werd geschreven door de violiste en zangeres Lisa Fuglie, de titelsong is van hun album, dat in augstus 2007 werd uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met  Monroe Crossing hier tijdens hun “live” optreden met de song “Heartache and Stone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep bestond toen uit zoals reeds eerder aangegeven Lisa Fuglie niet alleen met lead-zang en viool maar ook ook nog op mandoline, Art Blackburn op gitaar en met lead-zang, Matt Thompson op de mandoline, Benji Flaming op de banjo en Mark Anderson op de staande bas.

Monroe Crossing

Zij hebben inmiddels tien albums uitgebracht en dus sedert kort ook nog de reeds vermelde fraaie DVD.

Sedert 1 januari van dit jaar is Art Blackburn na vijftien jaar toeren, waarvan 10 jaar bij “Monroe Crossing”, gestopt als lead-zanger/ gitarist en treedt op als “manager” van de Monroe Crossing”. Voor hem in de plaats is Derek Johnson aangetreden van oorsprong afkomstig uit de prairies van Dakota en medeoprichter van de “High 48s Bluegrass Band” uit Minneapolis.

Z’n eerste succesvolle optreden was in januari van dit jaar tijdens de Blythe Bluegrass festival, een prestieuze drie-daagse bluegrass festival bij de Colorado River Fair Grounds te Blythe, gevolgd door optredens aan boord van zo’n mooi passagiersschip gedurende een zevendaagse reis in de Carribean en dus nu voor het eerst met de hele groep een toer door Europa, waaronder drie optredens in Nederland en waarover meer informatie tijdens de agenda van dit programma.

Deze groep mag u dus echt niet missen en dus ook nog even met hun bluegrass gospel song “Into the Fire”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Robison - Poor Man's Son

Dan nu naar de Lone Star State voor de countrymuziek van Charlie Robison hier met de songs “Poor Man’s Son”, My Home Town” en “Don’t Call me a Fool”.

Deze songs staan op z’n album “Life of a Party” in 1998 uitgebracht door Columbia/Lucky Dog label.

Charlie is ook al weer zo’n sterke tak aan de altijd maar doorgroeiende Texas-boom van zanger/schrijvers/gitaristen.

Nog even terug in de tijd naar een jonge Charlie Robison hier met de song “A Poor Man’s Son”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op dit album wordt Charlie nog bijgestaan door z’n broer,eveneens zanger/schrijver/gitarist,  Bruce Robison op drums, gitaar en met achtergrondzang en z’n schoonzus Kelly Willis met Lloyd Maines op steelgitaar en tevens als producer van dit album.

Een fraaie countrymuziek album met voor iedereen wat. Van hartverscheurende honky tonks zoals “You’re Not the Best” en “Barlight” met herinneringen aan de jaren ’60  tot en met het stevige werk zoals “Poor Man’s Son” en muziek uit het grensgebied met Mexico te horen in “Don’t Call Me a Fool”.

Charlie Robison, geboren in 1964 en opgegroeid in Bandera Texas, had in 1996 z’n album Bandera uitgebracht en twee jaar later dus dit fraaie album “Life of a Party”.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar Charlie Robison hier met z’n song “My Home Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Robison - Cowboy Take me Away

Het jaar daarop trouwde hij met Emily Erwin, die deel uitmaakt van de Dixie Chicks en met wie hij drie kinderen kreeg. Zij gingen echter in 2008 uit elkaar en hun huwelijk duurde dus echter slechts negen jaar.

Emily Erwin is evenals haar zus Martha (Martie) multi-instrumentalist met o.a. gitaar, dobro, mandoline, banjo, sitar en accordeon en schrijfster van o.a. Top-hit en “love” song voor Charlie Robison “Cowboy Take Me Away”.

Nog even herinneringen ophalen aan deze mooie countrysong van de Dixie Chicks!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1995 kwam Natalie Maines, dochter van Lloyd Maines, als lead-zangeres bij de groep “Dixie Chicks”.

Charlie Robison - Beautiful Day

Nog even voor de liefhebbers van Charlie Robison het volgende in 2009 verscheen z’n fraaie album “Beautiful Day” uitgebracht door Dualtone Music.

Charlie Robison is te gast in de studio van het radiostation New Braunfels TX, KNBT, even ten noordoosten van San Antonio voor een interview over z’n nieuwe album “Beautiful Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bart de Win - Summer Dresses

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met net als de vorige week Bart de Win, maar nu met z’n vrolijke en zonnige “Summer Dresses” , die dus ook staat op z’n nieuwe album “Little World” in eigen beheer uitgebracht.

Een zeer fraai album met alternatieve country ook wel “Americana” genoemd voor een groot deel opgenomen in Ron Flynt’s “Jumping Dog” studio in Austin Texas met een aantal Texaanse musici onder wie Walt Wilkins & The Mystequeros en natuurlijk niet te vergeten  de vrouwelijke hoofdrol voor Arianne Knegt. “Call You in the Morning” is geschreven door Bart de Win samen met Arianne, terwijl de overage twaalf songs zijn geschreven door Bart tevens multi-instrumental aanwezig op dit album met o.a. z’n piano, Wurlitzer, accordion en gitaar.

Nog even herinneringen ophalen aan die mooie zomer in Texas met de video-clip van Bart de Win en z’n song “Summer Dresses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin Moore - I Could Kick Your Ass

Dan nu weer naar Nashville voor  een nieuw talent aan de country horizon de jonge countryzanger/schrijver/gitarist Justin Moore hier met de song “I Could Kick Your Ass”, die staat op z’n debuutalbum met z’n eigen naam uitgebracht op 11 augustus 2009 door Valory.

In oktober 2009 werd de song “Small Town USA” zeer succesvol met een 3e plek in de countrymuziek overzichten en van deze song werd ook een fraaie video-opname gemaakt, die als 12e track op de CD.

U kunt nog even luisteren naar “I Could Kick Your Ass” met fraai en heftig gitaarwerk middels deze clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de bovenvermelde video-clip van Justin Moore met de song “Small Town USA”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chip Taylor and Carrie Rodriguez - Your Name Is on My Lips

Vervolgens “Your name is on my lips” door Chip Taylor en Carrie Rodriguez hier met  een song, die staat op het album “The New Bye & Bye” uitgebracht door de platenmaatschappij Train Wreck Records” van Chip Taylor, maar vanwege de vele fans hier in Nederland door Continental Records Service.

Een bijzonder album met vier nieuwe songs en vervolgens ook nog 13 van de mooiste songs uit de Train Wreck jaren 2002—2007. Een mix dus van een nieuw album en een verzamelalbum.

Voor de liefhebber dus nu vier nieuwe tracks plus een aantal mooie herinneringen van het duo Chip Taylor en Carrie Rodriguez.

Chip Taylor met lead-zang, akoestische gitaar en harmonica en Carrie met zang en op viool.

“Welcom to The New Bye & Bye”. In veel Amerikaanse gospels wordt deze uitdrukking “Bye & Bye” vaak gebruikt om de periode na de dood aan te geven, maar het wordt hier natuurlijk bedoeld om aan te geven, dat het om muziek gaat, die was opgenomen tijdens de vijf-jarige samenwerking van de New Yorker singer/songwriter/gitarist Chip Taylor en de Texaanse vioolspeelster en zangeres Carrie Rodriguez van 2001 tot en met 2006.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar de fraaie ballade “Your Name Is on My Lips” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use The Link!

Brad Paisley - This Is Country Music

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Brad Paisley hier met de song “This Is Country Music” op dit moment nog slechts als single uitgebracht door Arista Nashville en op dit moment staat deze song reeds 8 weken bij de Top 10 songs in de Countrymusic Billboard.

Natuurlijk kunt u nog even kijken luisteren naar een “live” optreden van Brad Paisley tijdens het CMA 2010 Festival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 8 ‘11 19.00 – 20.00 uur. Heruitzending op Feb. 12 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Charlie Sizemore   ***   Mama’s Got the Catfish Blues   ***   Rebel Records

3. Charlie Sizemore   ***   I Flew Over Our Home Tonight   ***   Rebel Records

4. Charlie Sizemore   ***   Ballad of Forty Dollars   ***   Rebel Records

5. Monroe Crossing   ***   Heartache and Stone   ***   Monroe Crossing

6. Monroe Crossing   ***   Into the Fire   ***   Monroe Crossing

7. Charlie Robison   ***   Poor Man’s Son   ***   Columbia/Lucky Dog

8. Charlie Robison   ***   My Hometown   ***   Columbia/Lucky Dog

9. Charlie Robison   ***   Don’t Call Me a Fool   ***   Columbia/Lucky Dog

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Bart de Win   ***   Summer Dresses   ***   Munich Records

12. Justin Moore   ***   I Could Kick Your Ass   ***   Valory/Humphead Country

13. Chip Taylor and Carrie Rodriguez   ***   Your Name Is on My Lips   ***   Train Wreck Records

14. Brad Paisley   ***   This Is Country Music   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *