There’s a Tear in My Beer

Happy New Year

In dit laatste programma een eerbetoon aan de “vader van de hedendaagse country-muziek, Hank Williams, die in de nacht van 31 december en 1 januari 1953 onderweg naar Canton Ohio overleed op de achterbank van z’n nieuwe Cadillac.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met ook een soort eerbetoon, maar dan aan The Seldom Scene met een terugblik op hun “live” optreden op 27 en 28 December 1974 in het theater “The Celler Door” in Washington DC.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio. Daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage in dit programma door Wim van Altena met een lied van zijn winteralbum “Snew in Mien Hart” en Hilde Vos uit Nijmegen met een song van haar nieuwe album “A Heartbeat Away”. 

Daarna gaan we weer terug naar het eerbetoon aan Hank Williams door Waylon Jennings samen met de zoon van Hank Williams gevolgd door Sharon White met “Mansion on the Hill” en tot slot een bijzonder gemonteerde opname van Hank Williams samen met z’n zoon Hank Jr. met de song “There’s a Tear in My Beer”.

Seldom Scene - City of New Orleans

We waren aanwezig bij de aanvang van het optreden van Seldom Scene met de song “California Cottonfields”geschreven door Dallas Frazier en Earl Montgomery, vervolgens de bekende Steve Goodman treinsong “City of New Orleans”, “The Fields Have Turned Brown” en ook nog met de song “He Rode All the Way to Texas” geschreven door John Starling hier gespeeld en gezongen door “The Seldome Scene” in The Cellar Door” of te wel “De kelder deur” in Washington DC in het Georgetown-gebied en dat is het centrum van de hoofdstad van de V.S.

Tijd voor de eerste video-clip en kunt u als lezer van dit weblogbericht nog even kijken naar fraaie opname van treinen op de route van de “City of New Orleans” en luisteren naar de uitvoering door Willie Nelson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Duffey op mandoline met tenorzang , John Starling op gitaar met leadzang, Mike Auldridge op dobro met achtergrondzang, Ben Eldridge op de banjo en Tom Gary op de bas.

De mooiste muziekalbums nemen de luisteraar mee naar een andere plaats en tijd en het album “Live at the Cellar Door” is daarop geen uitzondering.

36 jaar geleden en het is eind 1974 om precies te zijn 27 en 28 december 1974 en de plaats dus Washington DC.

Het optreden was zoals reeds opgemerkt in de Cellar Door, een toen bekende muziek club in het centrum van de stad Washington.

The Seldom Scene on Different Roads

Op het podium “The Seldom Scene toen reeds een grote naam in het plaatselijke circuit met reeds 4 albums op hun naam met een groeiende nationale reputatie als leiders van de progressieve bluegrass.

Nog een unieke opname van een “live” optreden van “The Seldom Scene” tijdens het Berkshire Mountain Bluegrass festival hier met de song “The Fields Have Turned Brown” met lead-zang door John Starling met Phil Rosenthal de opvolger van John Starling ook reeds aanwezig.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Er staan zowel “traditionals” of te wel “oude”, zoals de Carter Stanley geschreven “The Fields have Turned Brown”, die u natuurlijk ook nog heeft kunnen horen en nieuwe songs op dit album en o.a. ook “He rode all the way to Texas” ook beken geworden van de vertolking door Dolly Parton, maar nu dus met John Starling in de hoofdrol.

“Live at the Cellar Door” uitgebracht door Rebel Records nog steeds via het internet te bestellen en zeer de moeite waard!

Een verrassend fraaie uitvoering van “He Rode All the Way to Texas” door de Tsjechische bluegrassgroep “Manana Bluegrass Band” in het huis van de bassist Zdeněk Vágner.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Larry Sparks - No One Will Ever Know

Dan nu naar het eerbetoon aan de “vader van de hedendaagse country-muziek” Hank Williams, maar nu in bluegrass stijl door Larry Sparks hier met de Hank Williams song “No One Will Ever Know” , “Someday you’ll call my name and I wont answer” ooit bekend geworden door Hank Williams, maar hier dus gezongen en gespeeld door Larry Sparks.

Voor u als lezer terug in de tijd naar een opname van Hank Williams van de song “Someday You’ll Call” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Twee songs, die staan op het album “Larry Sparks sings Hank Williams” ooit in 1977 op een LP gezet, maar gelukkig in 1991 door Rebel records op een CD geperst.

Larry Sparks vertolkt op schitterende bluegrass wijze een aantal van Hank Williams songs. Gedurende de geschiedenis van de countrymuziek zijn er heel wat dynamische en belangrijke personen geweest, maar er zijn er maar weinig, die zoveel invloed  op de muziek hebben gehad als de jonge magere en droevig kijkende Alabamian met de naam King Hiram Williams beter bekend als Hank Williams.

In de loop van de jaren zijn de songs van Hank Williams door tal van artiesten vertolkt en ofschoon zijn songs ook in de bluegrassmuziek niet onbekend zijn, heeft Larry Sparks er een schitterend eerbetoon van gemaakt.

Larry Sparks, geboren op 15 september 1947 in Lebanon Ohio, was 19 jaar toen Carter Stanley overleed en hij werd door Ralpn Stanley gevraagd om bij zijn groep “The Clinch Mountain Boys” te komen spelen, nadat hij al een paar keer was ingevallen in de groep.

Larry heeft ruim 3 jaar hiervan deel uitgemaakt en deze jaren kunnen worden aangemerkt als de “ Stanley Brothers School of Bluegrass”. In 1969 vormde hij zijn eigen groep “The Lonesome Ramblers”.

Op het album “Larry Sparks Sings Hank Williams” wordt hij op sublieme wijze geassisteerd door Tommy Boyd op dobro en banjo, Ricky Skaggs op de mandoline, Art Wynder en Jerry Schieber op de bas en tenslotte Chubby Wise op de viool. 

Johnny Cash - I Dreamed about Mamma Last Night

“I Dreamed About Mamma Last Night”  door Johnny Cash hier met het dramatische verhaal van Hank Williams in z’n rol als “Luke The Drifter”.

Onder het pseudoniem van Luke the Drifter, waarbij Hank zichzelf sumier begeleidde op gitaar of door een steelgitaar of orgel vertelde hij meer korte verhalen waaronder ook nog “Be Careful of Stones That You Throw”, “Pictures from Life’s Otherside”, “The Funeral”, “Men with Broken Hearts” en “Too Many Parties, Too Many Pals”.

U kunt ook nog even luisteren naar de originele versie van “I Dreamed About Mamma Last Night” door Hank Williams & The Drifting Cowboys” als “Luke the Drifter”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is bijna ongelofelijk, dat een jongeman van nog maar net 20 jaar zulke verhalen kon schrijven.

Hank  Williams in front of his new house in Nashville with the  Cadillac

Hank Williams, geboren op 17 september 1923 in Mount Olive in de staat Alabama en in Oudejaarsnacht op 1 januari 1953 tijdens een sneeuwstorm op de achterbank van z’n Cadillac al op 30-jarige leeftijd overleden te Oak Hill, West Virginia. 

Hij was onderweg van Charleston naar Canton Ohio waar hij zou optreden.

Hank Williams heeft in z’n korte carriere van 6 jaar ontzettend veel countrysongs geschreven en gezongen.

Teveel om op te noemen, dus gewoon blijven luisteren naar het programma en/of deze weblog lezen en u zult nog wel een paar bekende songs tegenkomen.

Van Cheryl Crow hoorde u haar versie van de Hank Williams song “Long Gone Lonesome Blues”, die nog terug te vinden is op het verzamelalbum van Hank Williams met de title “Long Gone Lonesome Blues  Aug.1949—Dec 1950” in 1987/1992 op CD uitgebracht door Mercury.

De versie van Cheryl Crow staat trouwens op het album “Timeless” A Tribute to Hank Williams’ in 2001 uitgebracht door UMG Recordings.

Ook de bekende “Your Cheatin’ Heart”, die u ook nog hoorde, staat er op, maar hier in een versie van zanger/gitarist Beck.

Voor u ook nog een optreden van Hank Williams Jr. hier op lap-steel met de song “Your Cheatin’ Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - De Moeder en de Boer

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan nu tijd voor de nederlandse countrymuziek en aangezien het concert van zondagmiddag, 9 januari van Dick van Altena en Hilde Vos al is uitverkocht als troost voor degenen, die hier niet bij aanwezig kunnen zijn, nu Dick van Altena met de song “De Moeder en de Boer”.

Ook dit lied is een eerbetoon, maar dan nu aan de boerenvrouwen, die dag in dag uit voor hun gezin en ook nog het boerenbedrijf moeten zorgen ongeacht wat het geloof daar ook over vindt.

Het is te vinden om z’n mooie album “Snêw Ien Mien Hart” in 2005 uitgebracht door Telstar en waarbij een aantal gastspelers zoals Paul van Vlodrop op mandoline, Joost van Es op viool en Frans Senden op dobro en accordion Dick van Altena muzikaal voortreffelijk bijstaan.

Voor u als lezer ook nog een bijzondere video-clip van Dick van Altena tijdens een optreden in het radioprogramma “Wim Drent Draait Door” bij Radio Continu.NL met z’n deelname aan een “quizz” en ook nog solo met de bekende Don Williams song “You’re My Best Friend”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Hilde Vos - Truth

Vervolgens “Truth’ of te wel “Oprechtheid” geschreven door Patty Griffin maar hier gezongen door Hilde Vos.

Dit lied staat op haar eerste album “A heartbeat Away” dit jaar uitgebracht door P&C en gedistribueerd door Continental Record Service.

Hilde Vos uit Nijmegen, die voor het eerst in de countrywereld met groot optrad tijdens het DCMA Gala 2009 samen met Dick Altena met de song “How’s the World Treating You”.

Dick van Altena ook uit de omgeving van Nijmegen, maar dan aan de Betuwse kant heeft haar behoorlijk gepromoot en dat heeft dan ook geleid tot dit fraaie album met 12 songs, waarvan drie geschreven door Dick en twee, waaronder de titelsong, door Hilde Vos.

De overige songs zijn covers van o.a. Patty Griffin, Judie Miller en natuurlijk de song “How’s the World Treating You” van Chet Atkins en Boudleaux Bryant.

Voor u als lezer ook nog even terug naar het DCMA Festival 2009 en het optreden van Hilde Vos samen met Dick van Altena en de countrygroep “savannah” hier met de song “How’s the World Treating You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Waylon Jennings - The Very Best of

Dan nu weer verder met het eerbetoon aan Hank Williams hier met Waylon Jennings samen met Hank Williams Jr. & The Company met “The Conversation”.

Het gesprek ging natuurlijk over de “vader van de hedendaagse countrymuziek en de vader van Hank Williams Jr. of eigenlijk Randall Hank Williams, die van z’n vader bij z’n geboorte de bijnaam Bocephus kreeg.

Bocephus was de naam van de buikspreekpop van Rod Brasfield, die in de jaren 50 samen met Minnie Pearl regelmatig optraden in de Grand Ole Opry.

De song “The Conversation” staat o.a. op het album “The Very Best of Waylon Jennings” in 2008 uitgebracht door RCA Legacy.

Natuurlijk ook de bijzondere song “The Conversation” tussen Waylon Jennings en Hank Williams Jr. in een bijzondere Honky-Tonk en “Lots of Booze”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Sharon Stone - Mansion on the Hill

Vervolgens “Mansion on the Hill” de Hank Williams/Fred Rose song hier vertolkt door Sharon White . Deze song staat op het album “Transatlantic Sessions” Volume 2 in 1998 uitgebracht door Iona Records. Zeer de moeite waard.

Het album bestaat uit 2 CD’s met ook weer een samenwerkings verband van Engelse, Schotse, Ierse en Amerikaanse artiesten zoals Maura O’Connel, Paul Brady, John Martyn, Michael Doucet, Jerry Douglas en Rosanne Cash.

Sharon hier op gitaar met lead-zang samen met o.a. haar echtgenoot Ricky Skaggs op de mandoline, Jerry Douglas op dobro en Michael Doucet op viool.

Voor u als lezer nog de bijzondere fraaie video-clip met een schitterende versie van de Hank Williams song “Mansion on the Hill” door Sharon White.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Williams Jr and hank Williams. - There's a Tear in My Beer

Dan tot slot van dit programma nog een bijzondere opname van de song “There’s a Tear in My Beer” met vader en zoon Williams en die staat op het album “That’s How They Do It in Dixie” in 2006 uitgebracht door Curb.

Tijd voor de laatste video-clip in deze laatste weblog van het jaar 2010 met een optreden van Hank Williams Jr. tijdens de 24ste Academy of Country Music Awards met de song “There’s a Tear in My Beer” met een gemonteerde opname van z’n vader!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec.28 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 1 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Seldom Scene   ***   California Cottonfields   ***   Rebel Records

3. The Seldom Scene   ***   City of New Orleans   ***   Rebel Records

4. The Seldom Scene   ***   The Fields Have Turned Brown   ***   Rebel Records

5. The Seldom Scene   ***   He Rode All te Way to Texas   ***   Rebel Records

6. Larry Sparks   ***   No One Will Ever Know   ***   Rebel Records

7. Larry Sparks   ***   Someday You’ll Call My Name   ***   Rebel Records

8. Cheryl Crow   ***   Long Gone Lonesome Blues   ***   UMG Recordings

9. Beck   ***   Your Cheatin’ Heart   ***   UMG Recordings

10. Johnny Cash   ***   I Dreamed About Mamma Last Night   ***   UMG Recordings

11. The Kentucky Colonels   ***   Listen to the Mocking Bird   ***   agendamusic   ***   BGO Records

12. Dick van Altena   ***   De Moeder en de Boer   ***   Telstar

13. Hilde Vos   ***   Truth   ***   P & C Records Inlok

14. Waylon Jennings & Hank Williams Jr.   ***   The Conversation   ***   RCA/Legacy Records

15. Sharon White   ***   Mansion on the Hill   ***   Iona Records

16. Hank Williams & Hank Williams Jr.   ***   There’s a Tear in My Beer   ***   Curb

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and on the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *