Christmas Time’s A-Comin’

Ben Keith  Silver Bells

In deze donkere en koude dagen van december besteden we net als de vorige week aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende Kerstsongs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar “iets heel anders” bluegrassversies met Carolina Road, the Stoney Point Quartet en Billy Boone Smith.

Vervolgens John Prine, die alles onder controle heeft en ook nog een intiem Kerstfeestje bij de familie “McGarricle”.

Dan meer richting hedendaagse countrymuziek met o.a. Brooks & Dunn en uit Canada Michelle Wright met haar White Christmas.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countryevenementen in de regio. Daarna gaan we gewoon door met Nederlandse country in Kerstsfeer met Cash on Delivery en ook nog Ruud Hermans sam met Cor Mutsers.

Dan terug naar de US of A met Doug Stone met zijn versie van “All I Want for Christmas Is You” vervolgens een bijzondere uitvoering van “Blue Christmas” door Elvis Presley en Martina Mcbride en met vanavond tot slot een zeer bijzondere uitsmijter,  Neil Young met koor.

Voor de verandering eens een start van dit weblogbericht met een video-clip van The Father of Bluegrass, Bill Monroe, hier tezamen met “The Bluegrass Boys” tijdens de Bill Emory TV-Show hier met de song “Christmas Time’s A- Comin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lorraine Jordan and Carolina Road - Christmas in Carolina

We begonnen het programma trouwens met de titelsong van het album “Christmas in Carolina” geschreven door Dixie Hall, maar hier gezongen en gespeeld door Lorraine Jordan & Carolina Road.

Een fraai album geheel in Kerstsfeer met 18 songs in 2008 uitgebracht door Blue Circle Records.

De groep bestaat uit Lorraine Jordan op mandoline, Jerry Buttler hier met lead-zang, Todd Meade op de bas, Josh Goforth op gitaar, viool en met achtergrondzang en Ben Greene op de banjo eveneens met achtergrond zang. Lorraine maakt ook deel uit van de zeer succesvolle bluegrassgroep “Daughters of Bluegrass”.

Stony Point Quartet - Oh Christmas Candle

*In dit programma ook nog de Kerstsong “Oh Christmas Candle” geschreven door Tom T. Hall maar hier gezongen en gespeeld door het Stony Point Quartet. Dit lied staat op hun album “Christmas Time Back Home” dat in 2003 in een beperkte oplage werd uitgebracht door Cracker Barrel Records. Inmiddels bijna niet meer te verkrijgen uitsluitend nog als “Collector’s Item” met Dudley Connell op gitaar met zang, Billy Lux op de bas met zang, Ron Stewart op de banjo en viool, David McLaughlin en Linda Lay met zang.

Billy Boone Smith and band - Walking Through Bethlehem

Vervolgens “Walking Through Bethlehem” door Billy Boone Smith hier met een song, die staat  op een verzamelablum met 14 liedjes in de Kerstsfeer, uitgebracht door Good Home Grown Music van de bekende schrijvers Tom T. en Dixie Hall.

Billy Boone Smith op rhythm-gitaar met lead-zang, Robert Bowlin eveneens op gitaar, Shad Cobb op viool en Terry Smith op de bas. Terry Smith is ook de basspeler van de bekende bluegrassgroep “The Grascals”.

De vorige week heeft u in m’n weblogbericht nog kunnen kijken en luisteren naar een video-clip van Billy Boone Smith en daarom in dit bericht gekozen voor iets anders. We blijven wel in Bethlehem in het bijzondere kerstlied “Take a Walk Through Bethlehem” door Trisha Yearwood middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Prine - Everything Is Cool

Dan gaan we nu door naar de Midwest met een bijzonder onderkoelde humoristische Kerstsong door zanger/schrijver/gitarist John Prine en dat staat op het album “John Prine Christmas” uitgebracht in 1993 door zijn eigen platenmaatschappij “Oh Boy”.

Ik heb het album al jaren in m’n bezit, een album met slechts 8 tracks, waarvan 3 “live’ opnames van “All the Best” , If You Were the Woman and I Was the Man” en “Christmas in Prison” en nog steeds zeer de moeite waard om naar te luisteren.

Voor de lezer van dit bericht nog de gelegenheid om aanwezig te zijn bij een “live” optreden van John Prine met z’n song “Everything Is Cool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Samen met Steve Goodman schreef John Prine ook nog de humoristische countrysong “You’ve Never Even Called Me By My Name”, die zeer bekend werd door de uitvoering van David Allen Coe.

Maar de uitvoering door John Prine tijdens een “live” optreden moet u ook echt eens bekijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

TheMcGarrigle Christmas Hour- Blue Christmas

“Blue Christmas” in een “folk-sfeer” tijdens een Kerstviering bij Kate & Anna McCarrigle hier met lead-zang door Chaim Tannenbaum. Deze

bijzondere uitvoering staat op het album “The McGarrigle Christmas Hour” in 2005 uitgebracht door Nonesuch.

Kate en Ann McCarrigle nodigden een aantal familieleden en vrienden uit om een mooi Kerstalbum te maken.

Zoon en dochter van Kate, Rufus en Martha Wainwright waren aanwezig evenals collega’s van het 1ste uur, zoals Chaim Tannenbaum en getalenteerde vrienden zoals Emmylou Harris en Teddy Thompson.

Kate en Anna treden in dit album voornamelijk op als gastvrouwen op de achtergrond met drie eigen songs, terwijl Rufus en Martha, allebei op gitaar en Rufus ook nog op de piano met zang, ook nog een song hadden meegebracht..

Kate & Anna zijn vooral schitterend vokaal aanwezig bij de songs “Wise Men” en “Post Starboard Sox”.

Maar in deze song “Blue Christmas” of te wel “Een eenzame Kerst”dus een hoofdrol voor hun vriend en collega Chaim Tannenbaum op de mandoline en met lead-zang!

Op 18 januari 2010 overleed Kate thuis in Montréal aan de gevolgen van sarcoom, een zeldzame vorm van kanker. Kate McGarrigle leed sinds 2006 aan deze kanker. Ze had een stichting opgezet om kankeronderzoek te stimuleren.

Voor u als lezer geen Kerstsong, maar wel “Hard Times Come Again No More” op zeer fraaie wijze gezongen door Kate & Ann McGarricle, Mary Black & Emmylou Harris met tal van vrienden tijdens de “Trans Atlantic Sessions”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brooks and Dunn - Hangin' Around the Mistletoe

Dan nu naar de meer hedendaagse Kerstcountry songs met het duo “Brooks & Dunn” hier met de song “Hangin’ ‘Round The Mistletoe” en die staat op hun speciale Kerstalbum “It Won’t Be Christmas Without You” met 11 songs en die in 2002 werd uitgebracht door Arista Nashville.

Na bijna 20 jaar succesvolle samenwerking als “Brooks & Dunn” hebben zij in 2010 afscheid genomen van het publiek als “duo”.

Als verrassing voor u nog een optreden van Brooks & Dunn hier met de titelsong van hun album “It Won’t Be Christmas Without You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben Keith - Silver Bells

Vervolgens in het programma de bekende “Silver Bells” in een toch wel heel romatische versie door steelgitarist Ben Keith.

Deze uitvoering staat op het album “Christmas at the Ranch” een bijzonder Kerstalbum met veel en uitstekend steelgitaarwerk van Ben Keith, die sinds 1971 heeft samengewerkt met Neil Youn, maar op 26 juli j.l. op 73-jarige leeftijd overleed in Woodside Californie.

Een bijzonder album oorspronkelijk in 1994 uitgebracht met de titel “Seven Gates: A Christmas Album”, maar vorig jaar opnieuw “geremastered” door Vapor Records uitgebracht.

Voor de lezer een andere maar ook leuke versie van “Silver Bells” hier door Sir Terry Wogan en Aled Jones. U moet echt even kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Michelle Wright - White Christmas

En dan Michelle Wright met haar versie van “White Christmas”, die staat op haar album “A Wright Christmas” in oktober 2008 uitgebracht door Savannah Music.

Voor u als lezer natuurlijk ook nog een leuke video-clip van Michelle Wright hier met de song “I Know Santa’s Been Here” van haar vermelde Kerstalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een “Wright Christmas”, het eerste Kerstalbum van de Canadese countryster Michelle Wright, reeds meerdere malen uitgeroepen tot Canadese countryzangeres van het Jaar.

Een album met 12 Kerstsongs met een aantal traditionele songs in een verrassende nieuwe versie en een aantal songs uit deze donkere December periode van haar keuze en een originele Kerstsong.

Toch ook nog even een fraaie muzikale countrymusic clip van Michelle Wright hier met de song “Take It Like a Man”, die o.a. staat op haar album “Now & Then”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - December

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek in Kerstsfeer met om te beginnen Cash on Delivery hier met de song “December”.

Deze song staat staat op het verzamelalbum “The Best of Country Christmas”, dat in 1999 werd uitgebracht door Mirasound Red Hat.

Een verzamelablum met tal van andere bekende Nederlandse countrymusici als Jany Szabo, Savannah, Frank Jansen en 4 Wheel Drive.

Voor u als lezer hier een andere maar zeer bekende uitvoering van “December” door Merle Haggard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ruud Hermans en Jacqueline van der Griend

Ook de song “The Mistletoe is Waiting” door Ruud Hermans in samenwerking met guitarist Cor Mutsers staat op deze CD.

Jammer, jammer, dat Ruud eind 2008 is gestopt met zijn optredens, maar sedert mei van dit jaar is hij muzikaal actief tijdens huiskamerconcerten en trad tevens op in de musical  “Man van la Mancha” als Sancho Panza met Peter Faber als Don Quixote.

Voor meer informatie even z’n website raadplegen!

Ruud Hermans hier samen met Jacqueline van der Griend hier tijdens een huisconcert met een aantal song, maar daarnaast treden zij ook incidenteel samen op.

Wellicht is deze leuke mogelijkheid iets voor u! Alvast even bespreken!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doug Stone - The First Christmas

Dan nu terug naar Nashville TN met Doug Stone met de song “All I Want for Christmas Is You”.

Deze zanger/schrijver/gitarist uit Newnan Georgia, die vooral in de jaren 90 veel succes boekte met hedendaagse countrymuziek en tal van mooie albums maakte.

Vooral met vooral z’n eerste “Doug Stone Album” , z’n 2e  album “I thought It Was You” en in 1993 z’n 3e “From the Heart” was hij erg succesvol.

In 1992 bracht hij nog z’n speciale Kerstalbum met de titel “The First Christmas”, waar op deze song dus staat.

Voor de lezer nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Doug Stone hier met de song “I’d Be Better Off in a Pinebox”, die staat op z’n 1ste album “Doug Stone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Elvis Presley and Martina McBride - Blue Christmas

Een eenzame Kerst “Blue Christmas” in een zeer bijzondere uitvoering door Elvis Presley hier samen met Martina Mcbride met een song, die staat op het album “Elvis Presley – Christmas Duets” in 2008 uitgebracht door RCA/Sony.

Met moderne opname technieken van RCA werd met de hulp van tien welwillende duetpartners uit de countrysfeer op bijzondere kundige manier het geluid en de emoties van de klassieke Elvis Presley kerstsongs uit de jaren ’50 en een paar van de beginjaren ’70 een fraai hedendaags Kerstalbum gemaakt.

De producers kregen hierbij ook nog hulp meer dan een paar musici, die Elvis goed kenden met o.a. Gordon Stoker, de leider van Jordanaires (destijds Elvis belangrijkste achtergrondkoor) en Hargus “Pig” Robbins, de bekende sessie-piano en keyboard speler die o.a. samenwerkte met George Jones, Merle Haggard, Loretta Lynn en Alan Jackson en de mooiste Elvis songs tevoorschijn toverde.

U kunt als lezer ook nog deze bijzonder getruceerde video-clip van Elvis Presley samen met Martina McBride.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Neil Young en z'n Band in Toronto 2007 met Ben Keith geheel rechts

Dan een passend slot in Kerstsfeer van deze voorlaatste uitzending van uw “Countrymusic Round-Up” verzorgd door  Ben Keith met Neil Young in de hoofdrol met zang en op gitaar met z’n jongerenkoor met de song “Greensleeves”.

U kunt als lezer nog luisteren naar Neil Young tijdens een optreden met de song “Greensleeves”, die ook bekend staat onder de naam “What Child Is This”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec.21 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 25 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Lorraine Jordan & Carolina Road   ***   Christmas in Carolina   ***   Blue Circle Records

3. Stony Point Quartet   ***   Oh, Christmas Candle   ***   Cracker Barrel Records

4. Billy Boone Smith   ***   Walking Through Bethlehem   ***   Good Home Grown Music

5. John Prine   ***   Everything Is Cool   ***   Oh Boy

6. Kate & Anna McGarricle ft. Chaim Tannenbaum   ***   Blue Christmas   ***   Nonesuch

7. Brooks & Dunn   ***   Hangin’ Around the Mistletoe    ***   Arista Nashville

8. Ben Keith   ***   Silver Bells   ***   Vapor Records

9. Michelle Wright   ***   White Christmas   ***   Savannah Music

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Cash on Delivery   ***   December   ***   Mirasound Red Hat

12. Ruud Hermans & Cor Mutsers   ***   The Mistletoe Is Waiting   ***   Mirasound Red Hat

13. Doug Stone   ***   All I Want for Christmas Is You   ***   EPIC/Sony

14. Elvis Presley & Martina McBride   ***   Blue Christmas   ***   RCA/Sony

15. Greensleeves   ***   Ben Keith, Neil Young & Choir   ***    Vapor Records

Be There Nexst Week! Same Time Same Frequency and via the Internet

Wishing You a Merry Christmas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *