Here We Go a-Going

Tom T. and Dixie Hall with Best Christmas Wishes

In dit programma special aandacht voor de “Coal Miner’s Daughter Tribute Album” met o.a. Gretchen Wilson, Lee Ann Womack en Loretta mag natuurlijk zelf ook niet ontbreken.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass deze keer al even proeven aan de Kerstsfeer met Frances Mooney, Heather Berry en ook nog Billy Boone Smith.

Vervolgens ook nog uit de jaren ‘60 Red Allen & The Kentuckians met “hard-core” bluegrass!

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma deze keer terug in de tijd met Cash on Delivery met een song van hun album “Deliverance”en Ilse de lange met z’n song van haar nieuwe album“Next to Me”

Daarna gaan we naar Beaumont TX voor Mark Chesnutt dan naar Nashville in 1981 met het duo Conway Twitty & Loretta Lynn en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter John Michael Montgomery.

Frances Mooney and Fontanna Sunset - Here We Go A-Going

We begonnen dit programma met Frances Mooney & Fontanna Sunset hier met de door Dixie Hall geschreven song “Here We Go A-Goin’”, als single uitgebracht, maar ook dit lied staat op het verzamelalbum, dat in de vorige maand ontving van het bekende schrijversechtpaar Hall ter promotie van hun muziek.

Frances Mooney hier zoals altijd met lead-zang en op de bas met als gastspeler Sam Bush op de mandoline en viool, Mark Mundy op lead-gitaar met achtergrondzang en Ronnie Wilbanks op de banjo.

Tijd om eens even kennis te maken met Frances Mooney & Fontanna Sunset hier tijdens een ‘live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Heather Berry and Tony - One Empty Chair

Van het vermelde verzamelalbum “The Christmas Collection” van Tom T. & Dixie Hall in dit programma ook nog Heather Berry & Tony met de door Tom T. Hall geschreven song “ One Empty Chair” of te wel “Een lege stoel” met Heather Berry op gitaar met lead-zang, Tony Mabe op de autoharp en mandoline en met achtergrondzang en Bobby Davis op de bas.

Dit lied werd door Heather en Tony in augustus van dit jaar opgenomen in de studio van het echtpaar Hall in Franklin TN en waarbij ze de hulp kregen van Bobby Davis, die ook als basspeler deel uitmaakt van de bluegrassgroep Valerie Smith & Liberty Pike.

Voor u nog even een optreden van Heather Berry & Tony tijdens het IBMA World of Bluegrass Festival 2007 met de song “Can You Hear Me Now” aangekondigd door Tom T. Hall.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Boone Smith - Keep Christ in Christmas

Vervolgens “Keep Christ in Christmas” door Billy Boone Smith hier met een song, die op een verzamelablum met 14 liedjes in de Kerstsfeer, uitgebracht door Good Home Grown Music van de bekende schrijvers Tom T. en Dixie Hall.

Billy Boone Smith op rhythm-gitaar met lead-zang, Robert Bowlin eveneens op gitaar, Shad Cobb op viool en Terry Smith op de bas. Terry Smith is ook de basspeler van de bekende bluegrassgroep “The Grascals”.

“Keep Christ in Christmas” is trouwens ook geschreven door Billy Smith en dat is trouwens niet zo vreemd, want hij heeft veel songs geschreven voor tal van bluegrassgroepen als de Lonesome River Band, Lewis Family, Del McCoury, David Parmley enz.

Door Billy Boone Smith zijn tot dus in 2008 het bluegrass gospelalbum | Five Flat Rocks” en in 2009 het bluegrass album “Live from the Moose Lodge” uitgebracht.

Nog niet in Kerstsfeer een optreden van Billy Boone Smith en z’n groep tijdens het IBMA World of Bluegrass Festival 2009 met de song “Back of the Wagon”, die staat op z’n album “Live from the Moose Lodge”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Red Allen - What About You

Maar dan nu terug naar de begin jaren ‘60 voor Red Allen & The Kentuckians hier met het lied “Little Birdie”, “What About You” en  “Out on the Ocean”.

De eerste song was opgenomen in april 1963 in de Wynwood Studio in Falls Church, Virginia met Red Allen op gitaar en met leadzang, Frank Wakefield op de mandoline, Ralph Robinson op banjo en Jim Cox op de staande bas.

U kunt ook nog even luisteren naar Red Allen & The Kentuckians met de song “Hello City Limits” met de Greer Springs in de Southern Missouri Ozarks als achtergrond.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op het album “Red Allen” Keep on Going” The Rebel & Melodeon Recordings in 2004 uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD-1127 eigenlijk tezamen met het andere album “Lonesome & Blue” “The Complete County Recordings” met kenmerk REB-CD 1128.

“What About You” , ooit eind jaren ‘40 geschreven door  Johnny Wright & Jack Anglin , en “Out on the Ocean” waren een opnames van December 1965 met Red Allen met lead-zang en op gitaar, Porter Church op banjo en met zang en Wayne Yates op de mandoline,  Bill Yates op de bass en tenorzang, Richard Green op viool

Deze song staat op het laatst vermelde album “Lonesome and Blue”

Een Red Allen van de periode  begin 1963 tot begin 1967 met grote succesen en waarbij hij z’n beste bluegrassmuziek speelde samen met musici als Frank Wakefield, David Grisman, Bill Emerson, Scotty Stoneman, Richard Greene, Porter Church en Wayne en Bill Yates.

Red Allen - Down Where the River Bends

In 1991 maakte Red Allen met een aantal vrienden, zoals David Grisman en Jerry Garcia  nog het schitterende album met de naam “Bluegrass Reunion”.

Red Allen overleed op 3 april 1993, maar met deze twee albums is zijn mooiste bluegrassmuziek voor toekomstige generaties bewaard gebleven.

Een heel bijzondere clip van Red Allen samen met David Grisman en Herb Pedersen hier tijdens een optreden in de jaren ’90 met de song “Down Where the River Bends”, die ook staat op het vermelde album “Bluegrass Reunion”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Coalminer's Daughter- Loretta Lynn

Dan nu naar een eerbetoon aan “The Coal Miner’s Daughter” Loretta Lynn met om te beginnen Gretchen Wilson hier met de song “Don’t Come Home a Drinkin’(With Lovin’ on Your Mind)” gevolgd door Lee Ann Womack met “I’m a Honky Tonk Girl”.

Ook “Coal Miner’s Daughter” door Loretta Lynn samen met Cheryl Crow en de “Countryzangeres van het Jaar” Miranda Lambert natuurlijk in dit programma.

Even terug in de tijd van Loretta Lynn hier tijdens een “live concert” in Edmonton Canada met een medley van bekende songs, maar ze begint met “Don’t Come Home a Drinkin’ (With Lovin’ on Your Mind) en vervolgens “Coal Miner’s Daughter”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit is de titelsong en tevens de uitsmijter van het album, dat op 9 novmber j.l. werd uitgebracht door Sony Music Distribution met nog als aanvulling op de titel “A Tribute to Leretta Lynn”, een eerbetoon dus aan de countryzangeres.

Loretta Lynn, in april 1935 geboren als Loretta Webb in Butch Holler in Kentucky, dochter inderdaad van een mijnwerker, die al op jonge leeftijd begon met zingen in allerlei gelegenheden van kerk tot plaatselijke concerten en die op 14 jarige leeftijd trouwde met Oliver “Mooney” Lynn en vervolgens verhuisde naar Custer Washington en samen vier kinderen kreeg.

Loretta Lynn in de Grand Ole Opry in 1966

Na 10 jaar begon ze weer met zingen begeleid door “band” van haar broer Jay Lee Webb. In 1960 bracht ze jaar eerste dingle met de song “I’m a Honky Tonk Girl” uit, die door de echtpaar Lynn enorm werd gepromoot. Ze reisden heel veel radiostations af om DJ’s over te halen haar lied te laten horen evenals dat ze heel veel copien aan radiostations verzonden. Het leverde in ieder geval veel bekendheid op en de song kwam op dee nr. 14 plek van de countrymuziek overzichten te staan. Dat was dus het begin van een roemrijke carriere als spraakmakende en populaire countryzangeres. Veel succesvolle albums en fraaie samenwerking met o.a. Dolly Parton en Tammy Wynette in 1993 met het album “Honky Tonk Girls”.

Het boek  “Coal Miner’s Daughter”, dat zij in de mid-jaren schreef, werd in 1980 zeer succesvol als film uitgebracht met een ijzersterke rol van Sissy Spacek als Loretta Lynn.

U kunt ook nog even kijken naar de trailer van de film “Coal Miner’s daughter” met Sissy Spacek en Tommy Lee Jones in de hoofdrol.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

from l. to r. - Miranda Lambert, Cheryl Crow and Loretta Lynn

Inmiddels dus ruim 75 jaar en voor en van haar terecht een fraai eerbetoon met 12 songs verpakt in al een mooi en aanbevelenswaardig album “Coal Miner’s Daughter : A Tribute to Loretta Lynn”.

Voor u ook nog even een terugblik naar de CMA Awards Show met een optreden van Miranda Lambert, Cheryl Crow en jawel, jawel ook Loretta Lynn komt nog haar bijdrage leveren met de song “Coal Miner’s Daughter”.

Gedwoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - A.K.A. a Friend

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer terug in de tijd met Cash on Delivery hier met de song “A.K.A. a Friend” of te wel “Ook wel bekend als een vriend” .

Deze song staat als laatste op hun album “Deliverance” uit 2002, die ik maar weer eens tevoorschijn heb gehaald.

Cash on Delivery is al sedert 1996 zeer actief op het gebied van de countrymuziek en waarbij zowel de groep als individuele musici tal van Nederlandse meerdere countrymuziek Awards hebben ontvangen.

Tijd voor een bijzonder optreden van Cash on Delivery tijdens een “Kirkekonsert” in Skjåk in de Noorse provincie Oppland in 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ilse de Lange - Beautiful Distraction

Vervolgens “Beautiful Distraction” door Ilse de Lange hier met een song van haar nieuwste album “Next to Me”.

Een album met 8 songs op 27 augustus van dit jaar uitgebracht door Universal Music.

Een tijdje hoorden we niet zoveel van haar, maar dat was ook niet zo verwonderlijk, want ze was met een aantal liedjes vertrokken naar een studio in Nashville. Ilse bewijst met het album “Next To Me” opnieuw dat ze als geen ander perfecte liedjes kan schrijven.

Zijn er een aantal hedendaagse Amerikaanse country-artiesten, zoals Blake Shelton, die met success een zogenaamde six-pack uitbrengen. Dit album met acht songs is ook een uitstekend album en er valt geen slecht nummer te ontdekken.

Voor u als lezer nog even de officiele video-clip van Ilse de Lange met de fraaie song “Beautiful Distraction”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Mark Chesnutt - Blame It On Texas

Dan gaan we nu naar Beaumont Texas voor Marck Chesnutt hier met de song “Blame It on Texas”,

die staat op z’n debuut album “Too Cold at Home” in 1990.

Een indrukwekkend album met traditionele countrymuziek met een mix van George Jones, ook afkomstig uit Beaumont TX en Texas Swing met mooie songs zoals ook  deze titelsong “Too Cold at Home”, “Brothert Jukebox” en “Your Love Is a Miracle”.

Natuurlijk ook weer eens een ‘live” optreden van Mark Chesnutt hier met de song “Blame It On Texas” en “Brother Jukebox” tijdens een TV-show op The National Nework.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conway Twitty and Loretta Lynn - I Still Believe in Waltzes

Vervolgens “I Still Believe in Waltzes” door Conway Twitty en Loretta Lynn hier met een song, die staat op hun album “Two’s a Party” in 1981 uitgebracht door Universal Products.

Gedurende de eind jaren ‘70 begonnen Conway en Loretta een professionele samenwerking met het uitbrengen van hun eerste duet in de song “After the Fire is Gone” begin 1971. Dit lied werd de eerste van vijf nummer een countrysongs achter elkaar, waaronder ook “Lead Me On”, “Lousiana Woman, Missippi Man”, “As Soon as I Hang Up the Phone” en “Feelings”.

Drama! Drama en dat allemaal over de telefoon! “As Soon As I Hang Up The Phone” van het duo Loretta Lynn & Conway Twitty.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gedurende zo’n 10 jaar werkten zij samen en brachten ieder jaar een album uit met in totaal zo’n 14 Top 10 Hits. Conway Twitty en Loretta Lynn ontvingen vier keer de “Duo of the Year Award”, drie keer de Award “Vocal Group of the Year” en nog een Grammy voor de “

Best Vocal Performance by a Group (“After the Fire Is Gone”). Conway Twitty overleed in 1993 op 60 jarige leeftijd.

Voor u als lezer ook nog hun nr. 1 hit uit het prille begin van hun samenwerking “After the Fire Is Gone” middels deze “slide-show’.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

John Michael Montgomery - Sold (The Grundy County Auction Incident)

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter John Michael Montgomery hier met de song “Sold (The Grundy County Auction Incident)”, die staat op z’n album met z’n eigen naam als titel in  1995 uitgebracht door Atlantic.

Tot slot kunt u ook nog even luisteren naar onze uitsmijter, John Micheal Montgomery middels deze “slide-show” met de tekst van dit lied!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stairf Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec.14 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 18 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Frances Mooney & Fontanna Sunset   ***     Here We Go A-Going   ***   Good Home Grown Music

3. Heather Berry & Tony   ***   One Empty Chair   ***   Good Home Grown Music

4. Billy Boone Smith   ***   Keep Christ in Christmas   ***   Good Home Grown Music

5. Red Allen & The Kentuckians   ***   Little Birdie   ***   Rebel Records

6. Red Allen & The Kentuckians   ***   What About You   ***   Rebel Records

7. Red Allen & The Kentuckians   ***   Out on the Ocean   ***   Rebel Records

8. Gretchen Wilson   ***   Don’t Come Home a Drinkin’ (With Lovin’ on Your Mind)   ***   Sony Music Distribution

9. Lee Ann Womack   ***   I’m a Honky Tonk Girl   ***   Sony Music Distribution

10. Loretta Lynn, Cheryl Crow and Miranda Lambert   ***   Coal Miner’s Daughter   ***   Sony Music Distribution

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic  ***   Mercury Records

12. Cash on Delivery   ***   A.K.A. a Friend   ***   Starsound

13. Ilse de Lange   ***   Beautiful Distraction   ***   Universal Music

14. Mark Chesnutt   ***   Blame It on Texas   ***   MCA

15. Conway Twitty & Loretta Lynn   ***   I Still Believe in Waltzes   ***   Universal Products

16. John Michael Montgomery   ***   Sold (The Grundy Country Auction Incident)   ***   Atlantic

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *