Been on the Line

Caleb Klauder - Worn Out Shoes

In dit programma gaan we voor bijzondere “back to basic” Western Country muziek naar  de staat Oregon in het Noordwesten van de V.S. voor Caleb Klauder en z’n Country Band.

Vervolgens aandacht voor mooie fiolk-muziek uit de provincie Yukon Canada door Kim Beggs.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de groep “Hot Rize” , Peter Rowan en vervolgens ook nog uit Californie de Laurel Canyon Ramblers met een fraaie bluegrassgospel.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma deze keer terurg in de tijd met Frank Jansen uit Tholen en Dick van Altena met z’n song “Wienter ‘63”

Daarna gaan we naar Nashville TN voor Wynonna Judd met de song “Girls with Guitars, vervolgens nog naar Texas voor George Strait met de titelsong van zijn album “Ocean Front Property.

Het gelegenheidsduo Marty Stuart en Travis Tritt treedt tenslotte op als uitsmijter van dit programma.

Hot Rize - If I Should Wander Back Tonight

We begonnen trouwens dit programma met de song “If I Should Wander back Tonight” door de bluegrassgroep “Hot Rize” hier met een song, die staat op hun album “Traditional Ties” in 1986 door Sugar Hill uitgebracht.

De groep bestond uit Nick Forster op de bas, Tim O’Brien op viool en mandoline;Charles Sawtelle op Gitaar en Pete Wernick (Dr. Banjo) op de banjo en allemaal zongen ze mee.

In 1976 voor het eerst bij elkaar als groep en in 1992 opgeheven en ging ieder z’n eigen weg. Charles Sawtelle overleed in maart 1999 aan leukemie.

Pete Wernick was gedurende de periode 1986-2001 de eerste voorzitter van de IBMA (International Bluegrass Music Association).

Nick Forster begon in 1991 samen met z’n vrouw Helen met een onafhankelijk radioprogramma “Etown” vanuit het Boulder Theatre en waarin hij op een zeer ontspannen manier muzikale gasten ontvangt, maar zelf ook regelmatig meespeelt!

Neem eens een kijkje in de Colorado Magazine Online!

Natuurlijk kunt u ook hun website  raadplegen en eens via “streaming audio” meeluisteren, zich gratis inschrijven en luisteren naar oudere programma’s vanuit het theater.

Zo nu en dan toch nog weer eens een optreden van Hot Rize hier met de bluegrassgospel  “Let’s See What the Lord has Done” tijdens het Grey Fox Bluegrass Festival 2008 op de Walsh Farm in Oak Hill, N.Y. met Tim O’Brien op mandoline, Pete Wernick op de banjo en Nick Forster op bas-gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Peter Rowan - Sweetheart You Done Me Wrong

Vervolgens ook nog in de bluegrass sfeer Peter Rowan met de song “Sweetheart You Done Me Wrong”, die staat op z’n album “The First Whippoorwill” in 1985 uitgebracht door Sugar Hill en in 1990 opnieuw op CD uitgebracht.

Peter Rowan hier met een aantal bluegrasscoryfeen als Sam Bush, Alan O’Bryant, Bill Keith, met Richard Green en Buddy Spicher op viool en tenslotte Roy Husky Jr. op de bas.

Voor u nu eens niet door Peter Rowan maar hier de song “Swseetheart You Done Me Wrong” door Doyle Lawson, Russell Moore en vrienden tijdens een “live’ optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Laurel Canyon Ramblers - Preachin', Prayin', Singin'

Dan “Preachin, Prayin’’, Singin’” door The Laurel Canyon Ramblers hier met een song, die staat op hun album “Blue Rambler 2” in 1996 uitgebracht door Sugar Hill Records.

De Laurel Canyon Ramblers genoemd naar een straat in Los Angeles, die de Hollywood Boulevard kruist, werd opgericht toen Herb Pedersen in 1994 terugkeerde naar de bluegrass.

Herb, zoon van een politieman geboren in 1944 en opgegroeid in Berkeley had in de mid-jaren ‘60 ingevallen als banjo-speler voor een zieke Earl Scruggs bij de legendarische groep “Flatt & Scruggs and The Foggy Mountain Boys” en had daarna in 1968 ook nog banjospeler Doug Dillard bij The Dillards vervangen.

In 1971 vertrok hij om samen met Byron Berline en Alan Munde, Roger Bush  de beroemde Westkust bluegrassgroep “Country Gazette op te richten.

Die periode duurde trouwens ook maar ongeveer twee jaar, waarna hij veel optrad als sessiemuzikant voor o.a. Linda Ronstadt, John Denver, Jerry Garcia e.v.a. Daarna vele jaren samen met Chris Hillman in de Desert Rose Band en die nauwe samenwerking is er tot op de dag van vandaag.

De vorige week heeft u ze nog kunnen horen met hun nieuwe album “At Edwards Barn”.

Voor u als lezer nog even ver terug in de tijd voor de bluegrass gospel “Preachin’, Prayin’, Singin’” uitgevoerd door Lester Flatt & Earl Scruggs and the Foggy Mountain Boys.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Caleb Klauder Band - Worn Out Shoes

We blijven nog even aan de Westkust van de V.S. in “Western Country” voor Caleb Klauder en z’n “Country Band” hier met de songs “Worn Out Shoes”, My Time Is Gonna Come” en “Been on the Line” of te wel “Op het rechte pad gebleven”, die staan op z’n nieuwste album “Western Country” uitgebracht door Quicksilver Productions.

Caleb hier op gitaar en mandolin met lead-zang, Ned Folkerth op drums, Stephen “Sammy” Lind op viool en gitaar, Sohpie Vitells op viool, Paul Brainard op electrische gitaar, pedalsteel en piano, Jesse Emerson op de staande bas en tenslotte Nadine Landry en allemaal zingen ze ook nog.

Nog niet zo vaak in dit programma en misschien voor u als lezer de eerste kennismaking met Caleb Klauder en z’n “Country Band” hier met de 1ste track van z’n album “Western Country” tijdens een radioprogramma bij het radiostation KEXP Seattle Washington.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Caleb heeft vanavond (dinsdagavond 7 december) nog een optreden in Troutdale, Oregon om vervolgens snel op weg te gaan voor een optreden in Denemarken en Zwedensamen met Betse Ellis, de dynamische violiste en zangeres van The Wilders en vervolgens op 21 december a.s. weer op te treden in Edgefield Winery in Troutdale Orgeon en dat is een van de noordwestelijke staten van de V.S.

Caleb Klauder heeft de meeste vanb de 12 songs op dit album zelf geschreven in de tuin van z’n huis in Portland Orgeon, waar hij werkt als musicus en timmerman.

In 2008 was hij winnaar van de “Portland Music Award Oustanding Achievement in Country Music” nadat hij daarvoor 15 jaar had opgetreden met o.a. de groep Calobo en The Foghorn Stringband” en Dirk Powell uit Lousiana. De song “Been on the Line” is dan ook een fraaie wals met de typische “Cajun”-smaak.

Joel Savoy-left Jesse Lege-right

Daarnaast had hij ook al openingsacts voor o.a. J.J. Cale, Iris DeMent, Kevin Burke en de Del McCoury Band. Zoals reeds gemeld komende weekeinde dus samen met Beste Ellis van The Wilders, maar hij werkt ook nog regelmatig samen met Justin Townes Earle en Dirk Powell.

Het “Western Country” van Caleb Klauder een zeer aanbevelenswaardig album met een mix aan echte “back to basic” countrymuziek uit het Verre Westen.

We blijven nog even bij het radioprogramma van KEXP voor de Caleb Klauder Country Band hier met de song “Hole in My Heart”. Tijdens het radioprogramma waren ook nog z’n vrienden uit Lousiana, zoals Joel Savoy aanwezig voor een gezamenlijk optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kim Beggs - Honey and Crumbs

Van staat Oregon in de VS  naar de provincie Yukon in Canada voor singer/songwriter Kim Beggs hier met de songs “Honey and Crumbs” en “I’ll Be Your baby Tonight”.

Dit laatste lied is  ooit geschreven en gezongen door Bob Dylan maar hier bij het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” gespeeld en gezongen door de Canadese singer-songwriter Kim Beggs.

Deze songs staan op haar nieuwste 3de album “Blue Bones” in juli van dit jaar uitgebracht door Black Hen Music en in Nederland door Continental Record Service gedistribueerd.

De meeste songs op dit album heeft zij trouwens zelf geschreven met uitzondering van de reeds gemelde song van Bob Dylan, “Trapeze” van Patty Griffith , “”Just Someone I Used to Know” van Jack Clement en de traditional “Thinking Tonight of My Blue Eyes” bekend van de vertolking door The Carters”.

Alvast even kennismaken met Kim Beggs middels een mooie video-clip met fragmenten van haar albums “Streetcar Heart” en “Wanderer’s Paean”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terwijl heel veel musici op zoek naar bekendheid en roem naar de “grote stad” verhuizen, zocht Kim Beggs haar inspiratie op een afgelegen maar mooie plek in de provincie Yukon in Noordwest-Canada. Kim geboren in het plaatsje Val “d’Or in de provincie Quebec groeide op in een gezin, dat regelmatig in Noord-Ontario verhuisde van de ene mijnstad naar de andere.

Op een gegeven moment vestigde de familie zich zich in Toronto, maar Kim vond het stadsleven niks en vertrok met 50 dollar op zak en een goedkope gitaar met de bus naar Yukon’, waar zij regelmatig met inmiddels gemaakte vrienden speelde op feestjes en zelf liedjes ging schrijven.

Na veel avonturen werd in 2004 haar eerste album “Streetcar Heart” uitgebracht, die in Canada bij de folkmuziek liefhebbers tot veel enthousiasme leidde.

In 2006 vervolgens haar 2e album “Wanderer’s Paean, waarvoor zij de Canadian Folk Music Award ontving en werd genomineerd voor de Western Canadian Music Award.

Het werd toen een poosje stil, maar gelukkig hebben de mensen van Black Hen’s Music Beggs haar de mogelijkheid geboden om een derde album op te nemen.

“Blue Bones”, een album, waarop Beggs naast producer en multi-instrumentalist Dawson ook nog eens hulp krijgt van Gurf Morlix, bassist; Keith Lowe, toetsenist; Chris Gestrin (Loudon Wainwright III ) en drummer John Raham (Be Good Tanyas), zeer de moeite waard!

Nu maar hopen dat we niet opnieuw vier jaar moeten wachten op een opvolger van Blue Bones want deze Canadese songstress heeft ontegensprekelijk heel wat in haar mars.

Frank Jansen - If You Ever Need a Fool

Dan is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer terug in de tijd met Frank Jansen en de song “If You Ever Need a Fool, die staat op z’n album “My Way or the Highway” uitgebracht door Pink Records.

Een mooi album met traditionele songs in de bijbehorende pure countrysound.

Zeven liedjes zijn mede door Frank Jansen geschreven of bewerkt, naar zijn zin voor de country zoals hij de country het liefst hoort en brengt.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Frank Jansen en z’n band tijdens een optreden in Standaardbuiten op 27 juni 2009 met een aantal songs.

Gewoon even doorchakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Wienter '63

Met het oog op de huidige winterse omstandigheden “Wienter ‘63” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album “Snew In Mien Hart” in 2005 uitgebracht door Telstar.

Was het koud in 1963? Nou nee hoor! Maar fris was het wel. Dus kun je maar beter iets warm opzetten!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album geheel in het Betuuws dialect met medewerking van o.a. Joost van Es op viool, Paul Vlodrop op mandolin en Frans Senden op accordion en dobro.

Toch ook nog even Dick van Altena hier met de titelsong van z’n album “Moan bove de Betuwe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wynonna - Girls with Guitars

Dan gaan we nu naar Nashville TN voor Wynonna Judd hier met de song “Girls with Guitars”, die staat op haar album “Tell Me Why” in 1993 uitgebracht door Curb/MCA.

Wynonna kennen we natuurlijk als de dochter van Noamie Judd en samen vormden zij een fraai duo onder de naam “The Judds” en maakten gedurende de jaren ‘90 zo’n 8 albums.

U kunt als lezer nog eens luisteren naar Wynonna Judd middels een fraaie video-clip met een slide-show van niet alleen Wynonna, maar ook een aantal andere country “sterren”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Ocean Front Property

“Ocean Front Property” door George Strait hier met de titelsong van het album, dat in 1987 werd uitgebracht door MCA en hem in korte tijd 3 maal platinum opbracht met mooie hits als “All My Ex’s Live in Texas”, “Am I Blue” en “My Heart Won’t Wander”.

Ook deze grappige “Ocean Front Property” stond destijds op de nr. 1 plek van de Country Bill Board, terwijl u als lezer natuurlijk ook wel begrijpt, dat een dergelijk bezit in de staat Arizona onmogelijk is, want het is ingesloten door New Mexico in het oosten, Utah in het Noorden en Nevada en Californie in het westen.

George Strait hier geintroduceerd door Garth Brooks tijdens CMA “Artist of the Decade” Award met een “live” optreden met de song “Ocean Front Property”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart and Travis Tritt - Honky Tonkin's What I Do Best

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter, het gelegenheidsduo countrymuziekkenner en historicus Marty Stuart en country-rocker Travis Tritt hier met de titelsong van het album “Honky Tonkin’s What I Do Best”, dat in 1996 werd uitgebracht door MCA.

Tot slot besluiten we dit bericht ook weer met een fraaie video-clip van Marty Stuart en Travis Tritt, die de “Honky Tonk” worden uitgesmeten door een stevige “dame”, terwijl zij toch het beste zijn in “Honky Tonkin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec.7 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 11 12.00-13.00

Speellijst, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Hot Rize   ***   If I Should Wander Back Tonight   ***   Sugar Hill Records

3. Peter Rowan   ***   Sweetheart You Done Me Wrong   ***   Sugar Hill Records

4. Laurel Canyon Ramblers   ***   Preachin’, Prayin’, Singin’   ***   Sugar Hill Records

5. Caleb Klauder   ***   Worn Out Shoes   ***   Quicksilver Productions

6. Caleb Klauder   ***   My Time Is Gonna Come   ***   Quicksilver Productions

7. Caleb Klauder   ***   Been on the Line   ***  Quicksilver Productions

8. Kim Beggs   ***   Honey and Crumbs   ***   Black Hen Music/CRS

9. Kim Beggs   ***   Mama’s Dress   ***   Black Hen Music/CRS

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***                Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Frank Jansen   ***   If You Ever Need a Fool   ***   Pink Records

12. Dick van Altena   ***   Wienter ’63   ***   Telstar

13. Wynonna   ***   Girls with Guitars   ***   Curb/MCA

14. George Strait   ***   Ocean Front Property   ***   MCA

15. Marty Stuart and Travis Tritt   ***   Honky Tonkin’s What I Do Best   ***   MCA

Be There next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *