Going Up Home

Chris Hillman and Herb Pedersen - Going Up Home

In dit programma weer een aantal mooie countrysongs uit de mid-jaren 90 door o.a. Tim McGraw en Mark Wills.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass vanuit Washington DC door “Seldom Scene” met John Duffey in de hoofdrol.

Vervolgens naar de “Edwards Barn” in Nipomo Californie voor een optreden van het duo Chris Hillman en Herb Pedersen.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma deze keer geheel opgedragen aan Leo van Reeven uit Vlaardingen,lead-guitarist van Westlandse countrygroep Calyx, die zondag 21 november j.l. op 61 jarige leeftijd overleed.

Muziek dus van de groep Calyx.

Daarna gaan we naar de “Record Store van Ernest Tubb” op Broadway Nashville TN voor een “live”optreden van Alan Jackson.

Vervolgens maken we een uitstapje naar Texas voor Delbert McClinton en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, de Texaanse groep “Cooder Graw”.

The Seldom Scene - Girl in the Night

“Let Old Mother Nature Have Her Way” en “Girl in the Night” door de Seldom Scène hier met lead-zang door de flamboyante John Duffey tevens op mandoline, Phil Rosenthal op gitaar en met zang, Ben Eldridge op de banjo, Tom Gray op de staande bas, Mike Auldridge op de dobro en Met Carl Nelson als gastspeler op viool.

Deze songs staan  respectievelijk op het album “Act Four” en “After Midnight” in de begin jaren 1980 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Om voor de lezer mee te starten: een fraaie video-clip van een ‘live-optreden” van Seldom Scene in de Canadese CBC “Tommy Hunter Show” met de song “Wait a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon in dit programma aan John Duffey, de muziekinstrument maker, die in 1971 samen met de legerarts John Starling,  de wiskundige Ben Eldrige, grafisch kunstenaar Mike Auldridge en cartograaf voor de National Geographic, de bluegrassgroep “The Seldom Scène” oprichtte, nadat hij daarvoor zo’n 10 jaar had gespeeld en gezongen bij The Country Gentlemen.

John Duffey, de grote stuwende kracht van de groep, overleed op 10 december 1996 op 62-jarige leeftijd aan een hartaanval.

 

John Duffey - Let Old Mother Nature Have Her Way

In 2000 werd door Sugar Hill Records als een eerbetoon aan hem nog een schitterend verzamelalbum met de titel “John Duffey—Alway in Style” uitgebracht, waar ook de eerder vermelde songs op staan.

Een album met 21 tracks afkomstig van diverse fraaie albums van de bluegrassgroep “Seldom Scene”.

Zoals ik al zei een eerbetoon aan hem in dit programma, maar toch ook aan de bluegrass groep “The Seldom Scène”, die nog steeds met Ben Eldridge als enige oorspronkelijke banjospeler van de groep nog steeds succes boekt met nu oa. de bekende zanger/gitaarspeler Dudley Connell.

Hun laatste album “Scenechronized” verscheen in 2007.

Ook nog even naar het TV-programma “Fire on the Mountain” op het Nashville Network met Seldom Scene hier met de song “Old Home Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Hillman and Herb Pedersen - Tu Cancion

Van Washington DC naar de Edwards Barn in Californie voor een “live “ optreden van Chris Hillman samen met Herb Pedersen hier met de bluegrass gospel “Going Up Home”, “Tu Cancion” of te wel “Jouw lied” en ook nog “Together Again” ooit geschreven door Bakersfield Buck Owens.

Het duo Chris Hillman en Herb Pedersen tijdens een “live” optreden in de multi-functionele Edwards Barn in Nipomo Californie ergens aan de kust tussen San Francisco en Loas Angeles.

Deze songs staan op het album “Chris Hillman & Herb Pedersen at Edwards Barn” op 21 September j.l. uitgebracht door Rounder Records.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar het “live-optreden” van Chris Hillman & Herb Pedersen in Edwards Barn hier met de song “Desert Rose”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terwijl hij deel uitmaakte van twee van meest invloedrijke Amerikaanse rock-bands van de jaren ‘60, The Byrds en de F;ying Burritto Brothers en ook aanzienlijk success had in de countrymuziek overzichten van de jaren ‘80 met z’n groep “The Desert Rose Band” stond Chris Hillman nooit op de voorgrond.

Hij is een groot musicus en kundige liedjesschrijver, die meer oog heeft voor de songs dan voor z’n eigen ego en waarbij z’n beste solo-albums meer het werk lijken te zijn van een uitstekend spelende groep musici dan van een ster, die groep om zich heen heeft verzameld.

Dat geldt ook weer voor dit album, waarbij hij regelmatig de lead-zang voor z’n rekening neemt en een paar prachtige mandolin solos laat horen.

Z’n oude vriend en medewerker Herb Pedersen, een indrukwekkende studiomusicus en vroeger deeluitmakend van o.a. de Dillards en de Desert Rose Band, deelt op de voorgrond gelijkelijk mee met het succes.

Chris Hillman, Herb Pedersen and Band at Edwards Barn

De twee worden tijdens dit benefit concert nog bijgestaan door drie ervaren musici, waarmee zij al eerder hadden samengewerkt n.l. gitarist Larry Sparks, violist David Mansfield en hun oude vriend Bill Bryson op de bas.

Een album met ook nog mooie herinneringen aan de Byrds en The Flying Burritto Brothers met songs als “Turn, Turn, Turn” ,“Have You Seen Her Face” en “Sin City”.

We blijven nog even in Edwards Barn met Chris & Herb hier met de song “Have You Seen Her Face”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw -I Like It, I Love It

Dan nu naar de countrymuziek van de mid-jaren ‘90 met hier Tim McGraw en de song “I Like It, I Love It”, die staat op z’n album “All I Want” in 1995 uitgebracht door Curb.

Tim McGraw heeft met Curb Records op 30 november j.l. een mooie verzamelaar uitgebracht onder de titel “Number One Hits”.

Een verzamelaar bestaande uit twee CD’s met elk twaalf songs en op de tweede CD ook nog het nieuw uitgebrachte “Felt Good On My Lips”.

Voor u als lezer hier nog een “live’ optreden van Tim McGraw voor een enthousiast publiek in het Comcast Center te Mansfield Massachusetts op 7 juni 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Alan jackson - Tall, Tall Trees

Vervolgens hoorde u ook nog Alan Jackson uit Newnan Georgia met de song “Tall Tall Trees”, die o.a. staat op z’n verzamelalbum “Greatest Hits Collection” in 1995 uitgebracht door Arista Nashville.

Op 22 november van dit jaar is trouwens door Alan Jackson en Arista opnieuw een schitterende verzamel album “34 Number Ones” uitgebracht.

Een niet te versmaden mooie verzamelaar voor de liefhebbers van Alan Jackson bestaande uit twee CD’s met respectievelijk 19 en 18 Hits, waaronder ook deze Tall, Tall Trees.

Een bijzondere video-clip van Alan Jackson hier met de song “Tall, Tall Trees”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Wills - Places I've Never Been

Ook in dit programma nog “Places I’ve Never Been” door Mark Wills hier met een song, die staat op z’n eerste album met z’n eigen naam in 1996 uitgebracht door het label Murcury. Afkomstig uit het kleine plaatsje “Blue Ridge” Georgia nam hij deel aan een talenten show bij de “Buckboard Country Music Showcase” in het nabijgelegen Marrietta.

Hij werd prompt winnaar en trad vervolgens wekelijks op in de “Buckboard” en speelde gedurende vijf jaar ook vijf dagen per week in de club.

Tijdens zo’n optreden werd ook waargenomen door Carson Chamberlain en Keith Stegall, die hem vervolgens hielpen om een contract te krijgen bij Mercury. Ofschoon Mark nooit zo beroemd en countrymuziek albums heeft verkocht als Tim McGraw en Clay Walker, die ook in de mid-jaren ‘90 aan de country-horizon verschenen, heeft hij toch veel fans een groot plezier gedaan met niet alleen z’n eerste album, maar met “| Wish You Were Here” in 1998 en “Permanently in 2000.

Tijd om weer een kennis te maken met Mark Wills middels een leuke video-clip met de song “Places I’ve Never Been”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wim Pols en calyx - Family Reunion

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in ded regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer een eerbetoon aan de zondag, 21 November j.l. overleden lead-gitarist van de Westlandse country groep “Calyx”, Leo van Reeven.

Van het laatste album, waaraan hij meewerkte de Johnny Bond song“I Wonder Were You Are” met lead-zang door Wim Pols, Paul van Dongen op banjo en autoharp en Leo van Reeven op lead-gitaar Deze song staat op het album van Paul van Dongen “Me, Myself and I” zeer recent uitgebracht door Nash Music.

Vervolgens ook nog “Family Reunion” door de countrygroep Calyx met lead-zang door Wim Pols en Thecla Rutting  en zoals altijd Leo van Reeven op lead-gitaar.

Deze song staat trouwens op het album “Two Doors Down” in 2002 uitgebracht door “Living Water Music”.

Leo van Reeven op steel-gitaar

Op zondagavond  21 november jl. is hij op 61-jarige leeftijd overleden. Minder dan zes weken geleden trad hij nog met de band Calyx op in Naaldwijk met het succesvolle theaterprogramma The History of Country Music.

Met Calyx maakte hij verschillende CD’s en mensen in binnen- en buitenland genoten van zijn gitaarspel en won hij met z’n collega’s in de afgelopen jaren twee country awards.

In 2007 werd het theaterprogramma “The History of Country Music” gekozen als “Concert van het Jaar” en een jaar later won de dubbel CD van dit theaterprogramma de Dutch Country Music Award voor “Album van het Jaar”.

Een persoonlijk hoogtepunt in Leo’s muzikale loopbaan was het uitbrengen van zijn solo-album “Daydream” in 2003, waarop hij nummers speelde van verschillende van zijn gitaarhelden.

Tijd om nog eens terug te gaan naar “betere tijden” met een “live” optreden van Calyx tijdens het Floralia Country Festival 2008 met een medley aan songs!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson

Dan nu naar The Ernest Tubb Record Store in Nashville voor Alan Jackson tijdens een “live-optreden”met de song  “I Don’t Even Know Your Name”.

Geen studio opname dus maar een fraai verslag van een kort optreden met 10 songs in 1996 en waarvan door door Arista Nashville een albums is uitgebracht.

Tijd voor een leuke humoristische video-clip van Alan Jackson met z’n song “I Don’t Even Know Your Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Delbert McClinton - Birmingham Tonight

Vervolgens “Birmingham Tonight” geschreven en gezongen door Delbert McClinton vokaal bijgestaan door Iris DeMent hier met een song, die staat op het album “Nothing Personal”.

Met het oog op het koude weer speciaal gekozen om de tekst van dit fraaie lied geschreven door Delbert McClinton:

“It sure is cold tonight out here on this highway

And my mind is on someone warm and far away

Although it’s been all wrong

I know I’d make it right

If I could be in Birmingham tonight”.

Het album “Nothing Personal” werd in 2001 uitgebracht door New West Records met een mix van mooie ballades tot barroom rockers en blues en waarbij Delbert o.a. wordt bijgestaan door producer Benmont Tench, die ook deel uitmaakt van “Tom Petty & The Heartbreakers” en eveneens is te horen op de key-board.

Voor u ook weer eens een bijzondere video-clip met een toepasselijke slide-show en natuurlijk Delbert McClinton met de song “Birmingham Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Cooder Graw - Ain't Living Long Like This

Dan met een kijkje op de klok tijd voor onze uitsmijter de Texaanse groep “Cooder Graw” hier met de Rodney Crowell song “Ain’t Living Long Like This”, die staat op het verzamelalbum “Compadre’s Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre.

Nog even terug naar een uitvoering door de schrijver van de song Rodney Crowell hier samen met Waylon Jennings, die met deze song in de top van de countrymuziek overzichten stond.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot kunt u ook nog even luisteren naar “Ain’t Living Long Like This” in de uitvoering door de inmiddels niet meer actieve Texaanse country-rock groep “Cooder Graw”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist?

Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen?

Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov.30 ‘10 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Dec. 4 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Seldom Scene   ***   Let Old Mother Nature Have Her Way   ***   Sugar Hill Records

3. Seldom Scene   ***   Girl in the Night   ***   Sugar Hill Records

4. Chris Hillman & Herb Pedersen   *** Going Up Home   ***   Rounder Records

5. Chris Hillman & Herb Pedersen   *** Tu Cancion   ***   Rounder Records

6. Chris Hillman & Herb Pedersen   *** Together Again   ***   Rounder Records

7. Tim McGraw   ***   I Like It, I Love It   ***   Curb

8. Alan Jackson   ***   Tall, Tall Trees   ***   Arista Nashville

9. Mark Wills   ***   Places I’ve Never Been   ***   Mercury

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***                Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury

11. Paul van Dongen   ***   I Wonder Where You Are Tonight   ***   Nash Music

12. Calyx   ***   Family Reunion   ***   Living Water Music

13. Alan Jackson   “live”   ***   I Don’t Even Know Your Name   ***   Arista Nashville

14. Delbert McClinton   ***   Birmingham Tonight   ***   New West Records

15. Cooder Graw   ***   Ain’t Living Long Like This   ***   Compadre Records

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *