His Master’s Choice

His Master's Choice

De 500ste “Countrymusic Round-Up” en dus tijd voor niet alleen een feestje hier in de studio, maar ook een special programma met mijn eigen favorieten en daarvoor ga ik terug in de tijd en haal o.a. herinneringen op aan o.a. Vern Gosdin en Hank Snow.

Maar zoals altijd beginnen met bluegrass en ook daarvoor gaan we terug in de tijd naar 1 december 1971 en zijn daarvoor aanwezig in het huis van Clarence White bij een muziekfeestje van The Kentucky Colonels met een aantal van vrienden. 

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlands bijdrage aan dit programma met deze keer een van de beste electrisch spelende countrygroepen van ons land “Cash on Delivery”

Daarna gaan we de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met Collin Raye en Tim McGraw en treedt de Texaanse groep“The Dixie Chicks” op als uitsmijter van dit programma.

The Kentucky Colonels - Live and Let Live

U hoorde achtereenvolgens de medley met o.a. “Live and Let Live”, “Hot Corn, Cold Corn” , “Don’t Let Your Deal Go Down” en “Crying My heart Out Over You” door de The Kentucky Colonels samen met Byron Berline en Roger Bush tijdens een muziek feestje onder vrienden in het huis van Clarence White, de oprichter, gitarist en zanger van deze bluegrass groep op 12 januari 1971 in Topanga Canyon en dat ligt even ten noordwesten van Los Angeles in Californie.

“Kentucky Colonels” nog eens een keer in hun oorspronkelijke bezetting met Clarence White, een virtuoos op de gitaar, z’n broer Roland op de mandoline, Roger Bush op de staande bas, Leroy (Mack) McNees dobro, Billy Ray Latham op banjo en ook nog gastspeler Byron Berline op viool. Zoals reeds aangegeven unieke opname’s van avondje thuis bij Clarence White  op 1 december 1971 met vrienden onder elkaar weer eens bijeen, nadat ze al een aantal jaren elk hun eigen gang waren gegaan.

Leroy  McNees maakte met z’n bandrcorder opnames van deze “jamsessie” en uw presentator en samensteller heeft hiervan weer een kopie en op een CD gebrand. Niet in muziekwinkels te vinden, maar wel te beluisteren hierbij uw lokale omroep Vrolek in het “Groene hart van de Krimpenerwaard”.

Als troost voor de lezer nog een fraaie gospelsong van The Kentucky Colonels uit, die staat op het album “Livin’ in the Past : Legendary Live Recordings” met 37 opnames, waaronder ook introducties uit de periode 1961 – 1965 en inmiddels ook op CD verkrijgbaar.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

 

The kentucky Colonels - Livin' in the Past

Het verhaal begint begin jaren 50 bij de broertjes White, toen bestaande uit Roland, Eric, Clarence  en zus Joann White, die samen de bluegrass groep “The Kentucky Colonels” vormden.

Toen hun zus de groep verliet gingen zij verder onder de illustere naam “ The three little country boys”.

Ze waren “so wie so” al klein van stuk. Later veranderden ze de naam in “The White Brothers”, dat was in de periode, dat hun vader “Eric” zo nu en dan ook meespeelde op de “harmonica”.

Toen hun broer Eric ging trouwen kwam Roger Bush voor hem in de plaats.

Roland White moest vervolgens ook nog eens in dienst en zo rond 1963 kwam hij terug en kwam ook Bobby Sloane als violist bij de groep.

U kunt ook nog even kijken naar een filmopname uit 1958 van de familie White tijdens een picnick in het Griffith Park in Los Angeles en let ook evenop vader Eric me z’n mondorgel. ( Deze video-clip staat ook in de website van Roland White).

Als achtergrondmuziek de song “Last Thing on My Mind” van hun op album “Live in Sweden”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De naam werd toen weer gewijzigd naar The Kentucky Colonels en onder deze naam bleef de groep zo’n 10 jaar bij elkaar.

In juli 1973 werden Roland en Clarence tijdens het inladen van hun muziekinstrumenten aangereden door een dronken automobilist, waarbij Clarence verongelukte en Roland zwaar gewond raakte.

Hank Snow - Old Shep

Vervolgens de legendarische zanger/schrijver/gitarist Hank Snow met de songs “I Don’t Hurt Anymore” , Old Shep en “There’s A Star Spangled Banner Waving Somewhere”, die staan op het schitterende verzamelalbum “The Singing Ranger Vol.3”.

 “Old Shep” staat oorspronkelijk op het album “When Tragedy Struck” of te wel “Toen het noodlot toesloeg” een vinyl album uit 1958, maar gelukkig vorig jaar opnieuw uitgebracht op CD door Righteous.

Natuurlijk kunt u ook als lezer van dit bericht nog even luisteren naar het dramatische verhaal van “Old Shep” gezongen en gespeeld door Hank Snow  samen met z’n “Rainbow Ranch Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Hank Snow - I Don't Hurt Anymore

“The Singing Ranger Vol. 3” is een verzamelalbum bestaande uit 12 CD’s met z’n meeste songs uit de periode 1958 t/m 1969 met daarbij nog een aantal songs uit 1974 met daarbij nog heel veel aanvullende informative, fotomateriaal en een aantal interviews met Hank Snow.

Een overweldigend album in 1994 uitgebracht door de Duitse firma “Bear Family Records”.

Hank Snow wordt ook wel Canada’s grootste countrymuziekbijdrage genoemd, want hij werd op 9 mei 1914 geboren in Brooklyn Nova Scotia.

Dit album is de laatste van een serie van 3 en begint met “The Singing Ranger  : 1949 – 1953” met o.a. “I’m Movin’ On” en “The Rhumba Boogie” en een schat aan nog niet eerder uitgebrachte opnames en andere versies.

Niet alleen terug in de tijd met de muziek, maar ook nog een bijzondere TV-opname van een optreden van Hank Snow voor CBS-TV in 1950 naturlijk “zwart-wit”, hier met de song “Music Making Mamma from Memphis”.

Gewoon even doorschakelen/just Use the Link!

 

Mijn vrouw en ik waren een aantal jaren geleden op vakantie in de Canadese Maritieme Provincies, zoals Nova Scotia, New Brunswick en Prins Edward Island en we hebben toen ook het Hank Snow museum bezocht in Liverpool.

Zeer de moeite waard als u daar toch in de buurt bent, dus niet alleen Peggy’s Cove, maar ook even doorrijden naar Liverpool om heel veel van deze legendarische countryzanger/schrijver/gitarist te vernemen. Hij was daarnaast ook nog eigenaar van twee radiostations en twee muziekuitgeverijen.

Hank Snow in Nashville TN at WSM

In de jaren ‘60 maakte ik kennis met de muziek van Hank Snow, een kleine man met een dijk van een stem en hij behoort tot een van m’n mooie herinneringen uit de begin periode van m’n voorliefde voor de countrymuziek.

Heeft u dus een verzoek voor een song van Hank Snow? Aarzel niet, want ik heb het vast wel in m’n bezit.

Hank overleed op 1 December 1999 in Madison TN op 85-jarige leeftijd en rest mij nog nog de de traditionele afscheidswoorden van Hank Snow tijdens z’n concerten te vermelden :

“Good Night, Good Luck, Good Health and may the Good Lord always be proud of you.”

Vern Gosdin - 10 Years of Hits

Dan nu naar een andere grote held Vern Gosdin hier met de songs “Friday Night Feeling” en “This Ain’t  My First Rodeo”, die staan op het album “10 Years of Hits—Newly Recorded” in 1990 uitgebracht door Columbia.

En natuurlijk heb ik niet zomaar gekozen voor dit album van Vern Gosdin, die ooit samen met z’n broer Rex deel uitmaakte van de bluegrass groep “The Hillmen” samen met Chris Hillman en Don Parmley.

Voor u als lezer nog een “slide-show” van Vern Gosdin met de eerste song van het album “10 Years of Hits – Newly Recorded” , “If You’re Gonne Do Me Wrong, Do It Right”. Een schitterende song, een echte hartbreker! “Go For It”!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

“10 Years of Greatest Hits” met een verwijzing naar het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” met vandaag de 500ste uitzending en dus bijna 10 jaar onafgebroken bijzondere countrymuziek variërend van old-timey, stringband, bluegrass, Tex–Mex, Cajun en countrymuziek in alle geuren en kleuren, van tradioneel tot hedendaags.

U komt het allemaal tegen hier in dit programma.

Nog even terug naar Vern Gosdin met de bijnaam “The Voice of Country Music”, die nog steeds tot een van m’n favorieten behoord ondanks het feit, dat hij vorig jaar april op 74-jarige leeftijd overleed.

Vern heeft heel veel muziek uitgebracht en ook van hem heb ik de meeste albums in m’n bezit.

Ook voor de muziek van Vern Gosdin geldt : U vraagt en wij draaien het hier in het “Groene Hart van de Krimpenerwaard!

Zo nu en dan vind ik tijdens m’n digitale zoektochten toch eigenlijk onverwacht nog een fraaie video-clip, zoals deze van Vern Gosdin tijdens een “live-optreden” in de beginjaren ’90 in Nashville TN.

En voor u als lezer waarschijnlijk toch ook weer een leuke verrassing! Dat maakt deze blog ook voor mij erg leuk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Cash on Delivery - Amicitia Lekkerkerk

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer bijzondere aandacht voor de groep “Cash on Delivery” hier met de songs “When Do I (Get to be Me) en “Stupidville”.

Het laatst vermelde lied gezongen en op rhythm-gitaar gespeeld door Jaqueline van der Griend als frontzangeres van de meer dan uitstekende groep “Cash on Delivery”, die staat op het album “Echoes of Leaving” , in 2007 uitgebracht door Rounder Europe.

Van dit zelfde album hoorde u ook nog “When Do I (Get to be Me)” met lead-zang en lead-gitaar door Wim van de Vliert, ook frontman van de groep “Cash on Delivery”.

Deze groep werd reeds eerder uitgeroepen tot “Beste Electrische Spelende Country groep van Nederland”, waarbij zowel Wim als Jaqueline ook werden uitgeroepen tot resp. countryzanger en zangeres van het jaar en waarbij ook steelgitarist Johan Jansen in het bezit kwam van “Beste Instrumentalist van het Jaar”.

Ook dit jaar zijn zij weer genomineerd voor een DCMA Award, waarvan het Gala wordt gehouden op 12 September a.s. in theater “De Lievekamp” in Oss met als thema “Home Sweet Home” en zij zullen op die dag ongetwijfeld ook optreden. Voor meer informatie gewoon even doorschakelen naar de website van de DCMA!!

Voor die tijd kunt u natuurlijk een optreden van deze groep bijwonen op zaterdag, 28 augustus vanaf 21.00 in Stars & Bars in Delft.

U kunt ook nog even terug naar een optreden van de “Cash on Delivery” met een medley van mooie countrysongs in theater “De Lievekamp” op 9 november 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just use the link!

 

Collin Raye - My Kind of Girl

Dan nu weer naar de andere kant van de oceaan met special voor Janny van Dam Collin Raye en dat kan natuurlijk niet missen hier met de song “My Kind of Girl” van z’n album “Extremes” in 1994 uitgebracht door EPIC.

Met dit album ging Collin Raye een beetje meer de richting op van de stevige country rock in plaats van mooie ballade’s, zoals “Love, Me” en “In This Life”.

Een uitstekend album met niet alleen stevige muziek zoals hier, maar dat geldt ook voor de 1ste track van het album “That’s My Story” en trouwens eveneens een bijzonder fraaie versie van de Waylon Jennings song “Dreaming My Dreams with You”.

Natuurlijk in deze weblog  ook nog een erg grappige video-clip van Collin Raye hier met z’n song “My Kind of Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

 

Tim McGraw - Just to See You Smile

Vervolgens “Just to See You Smile” door  Tim McGraw hier met een song, die staat op z’n album “Everywhere” in 1997 uitgebracht door Curb.

Een mooi album, z’n 4e studio-album met fijne countrymuziek om te luisteren.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar de song “Just to See You Smile” door Tim McGraw middels een “slide-show” met tevens de tekst van de song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dixie Chicks - Hello Mr. Heartache

Dan met een kijkje op de klok op naar de Texaanse Dixie Chicks hier met de song “Hello Mr. Heartache”, die staat op hun album “Fly” uitgebracht door Monument. Deze song straat tevens op hun”World on Tour album “Live.

Zoals te verwachten hier aan het einde van de  “500ste Countrymusic Round-Up” speciale uitsmijters uit Texas “The Dixie Chicks” tijdens hun “ World on Tour live-optreden” in 2003 hier met de song “Hello Mr. Heartache”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

 

One Stair Dow for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juli 20 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op 24 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*.       Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Kentucky Colonels   ***   Live and Let Live   ***   Leroy McNees Tapes

3. The Kentucky Colonels   ***   Hot Corn, Cold Corn   ***   Leroy McNees Tapes

4. The Kentucky Colonels   *** Don’t Let Your Deal Go Down   ***    Leroy McNees Tapes

5. The Kentucky Colonels   *** Crying My Heart Out Over You   ***   Leroy McNees Tapes

6. Hank Snow   ***   I Don’t Hurt Anymore   ***   RCA

7. Hank Snow   ***   Old Shep   ***   RCA

8. Hank Snow   ***   There’s a Star Spangled Banner Waving Somewhere   ***   RCA

9. Vern Gosdin   ***   Friday Night Feeling   ***   Columbia

10. Vern Gosdin   ***   This Ain’t My First Rodeo   ***   Columbia

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***                Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Cash on Delivery   ***   When Do I (Get to Be Me)   ***   Rounder Europe

13. Cash on Delivery   ***   Stupidville   ***   Rounder Europe

14. Collin Raye   ***   My Kind of Girl   ***   EPIC/Sony

15. Tim McGraw   ***   Just to See You Smile   ***   Curb

16. The Dixie Chicks   ***   Hello Mr. Heartache   ***   Monument

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *