Truck Stop in La Grange

Dale Watson and His  Lone Stars - Truck Stop in La Grange

In dit programma speciale aandacht voor Dale Watson & His Lone Stars, die begin augustus weer eens in Nederland zijn voor een optreden in Klaaswaal en ook nog in Delft. 

Dat betekent dus veel muziek uit Texas, want ook de bekende Tex-Mex zanger/schrijver/gitarist Rick Trevino maakt nog z’n opwachting met twee songs van z’n album “Whole Town Blue”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen met bluegrass deze keer verzorgt door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met een aantal vrienden zoals Dwight Yoakam, Bob Dylan en Laurie Lewis.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma met deze keer uit Friesland Country Wytske en uit de Betuwe Dick van Altena.

Daarna gaan we naar de hedendaagse country-popmuziek uit Nashville met The JaneDear Girls en Julianne Hough en treedt de Texaan Kevin Fowler op als uitsmijter van dit programma met z’n single “Pound Sign (#?*!).

Ralph Stanley and Friends - Old Love Letters

“Old love letters “ of te wel “Oude liefdes brieven” door Laurie Lewis & Ralph Stanley met daarvoor nog de song “The Lonesome River” door Bob Dylan & Ralph Stanley en we begonnen dit programma met de song “I got wise” door Dwight Yoakam & Ralph Stanley allemaal samen met The Clinch Mountain Boys.

Songs, die staan op de schitterende album “Clinch Mountain Country”, die is uitgebracht door Rebel onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van gastspelers zoals Marty Stuart, George Jones, Patty Loveless, Vince Gill, Alison Kraus, Ricky Skagss en in de laatste track dus met Laurie Lewis.

Ralp Stanley and Laurie Lewis on stage

Laurie is zelf een eerste klas violiste, bassiste en zangeres, die zich vooral bezig houdt met hedendaagse bluegrass muziek en trouwens ook regelmatig in Nederland optreedt.

De song “The Lonesome River” werd opgenomen op 30 november 1997 en het was de eerste keer sedert z’n album “Nashville Skyline” in 1969, dat Bob Dylan weer eens een opname maakte in Nashville.

Dan nog even over “I got wise” met Dwight Yoakam is een echte vertolker van de Bakersfield en Honky Tonk Countrymuziek met oa. albums als “Guitars & Cadillacs” en “Hillbilly DeLuxe”.

Een schitterende video-clip van een “live-optreden” van Dwight Yoakam samen met Ralph Stanley met de song “Miner’s Prayer” . Deze song staat op de 2e CD van het album “Saturday Night & Sunday Morning” in 1992 uitgebracht door Freeland Recording Co.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In mei 1997 begonnen Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys met een serie opnames, die werden gehouden in Nashville Tennessee.

De bedoeling van Ralph Stanley was om een album op te maken met een aantal van zijn favoriete collega musici. Een dergelijk project opgenomen in 1992 had het succesvolle album “Saturday Night, Sunday Morning” opgeleverd. “Clinch Mountain Country” werd opgenomen over een periode van 8 maanden en het resultaat daarvan is zo’n 36 tracks met schitterende bluegrass songs.

Zo’n 30 zangers en zangeressen met een breed spectrum van muzikale genre zoals folk, country, gospel, bluegrass en rock hielpen graag mee om dit album “Clinch Mountain Country” tot werkelijkheid te maken.

Het eind resultaat is dan ook een dubbel CD bestemd voor de geschiedenis van bluegrass.

U kunt als lezer middels een slide-show ook nog even luisteren naar de Johnny Bond song “Old Love Letters” nu in de vertolking door Ricky Skaggs. Deze song staat op z’n album “Waitin’For the Sun” in 1981 op LP uitgebracht, maar in 1990 door EPIC alsnog op CD.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rick Trevino - Separate Ways

Dan nu naar de Tex-Mex met Rick Trevino hier met de songs “Better in Texas” en “Separate Ways” en die staan op z’n album “Whole Town Blue” in 2007 uitgebracht door Warner Brothers.

Gedurende de mid-jaren ‘90 werd Rick Trevino bekend als een van de eerste populaire spaanstalige zanger in de countrymuziek sedert de jaren ‘70  toen Freddy Fender en Johnny Rodriguez tal van hits hadden.

Rick geboren in Austin Texas groeide op in een muzikale familie, want z’n vader was al lid van een plaatselijke Tejano-groep en z’n ouders moedigden z’n brede interesse in de muziek aan.

Hij nam pianolessen en leerde tevens clarinet spelen. Nadat hij de middelbare school met success had afgemaakt, kreeg hij een aanbod van de Memphis State University voor een “baseball studiebeurs”, maar hij maakte geen gebruik van het aanbod, maar begon met een muziekstudie.

In 1993 bracht hij z’n eerste spaanstalige album “Dos Mundos” en tegelijkertijd ook de eerste traditionele tweetalige countrysong “Just Enough Rope”. 

Voor u een verrassing op “Valentine Day” met een “lofzang” op Texas door Rick Trevino met een akoestische versie van “Better in Texas” in de Sprint Live Music Lounge te Austin Tx.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1994 bracht hij z’n eerste album met z’n eigen naam als titel met een aantal Engelse versies van z’n “Dos Mundos” album tezamen met een aantal nieuwe opnamen.

In de loop van de jaren verschenen tal albums zoals “Learning as You Go”, “Changing in Your Eyes” en “Mi Son”

Los Super Seven with Raul Malo and Rick Trevino

Een positieve keerpunt in z’n muzikale leven was tock ook wel zijn deelname aan de zeer bekende Tex-Mex groep “Los Super Seven” en waarbij hij bevriend raakte met Raul Malo van the Mavericks, die voor hem als co/producer optreedt en waarmee hij tot op de dag van vandaag songs schrijft,

Hun samenwerking trok de aandacht van Paul Worley, producer bij Warner Brothers voor o.a. Martina McBride en The Dixie Chicks.

Tijd voor een zeer bijzonder fraaie video-clip van Rick Trevino op piano met de song “Separate Ways”. Vertel het uw buren en vrienden! En niet vergeten het album “The Whole Town Blue” alsnog aan te schaffen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson - Sit and Drink and Cry

Ook uit Austin Tx onze volgende gast Dale Watson samen met His Lone Stars hier met de song “Sit and Drink and Cry” en “No Help Wanted”, die staat op z’n album “Heeah!!” in 2005 uitgebracht door Continental Song City voor Rounder Europe.

U kunt als lezer nog even luisteren middels een slide-show naar de echte “Honky Tonker” “Sit and Drink and Cry”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson - You Win Again

Vervolgens Dale Watson met zijn bijzondere vertolking van de Hank Williams song “You Win Again”, die staat op z’n album “One More Once More” in 2003 uitgebracht  door Continental Song City.

Dit album werd uitgebracht na het sombere en introverte album “Every Song I Write Is For You”, dat was uitgebracht als een soort eerbetoon aan z’n verloofde, die door een auto ongeluk om het leven was gekomen.

Voor de verandering hier nog een unieke video-clip van een live- optreden in 1983 van Jerry Lee Lewis in Bristol UK met zijn versie van “You Win Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“One More Once More” staat boordevol met Honky Tonk en “Texas Swing” en klinkt als een geluid uit het verleden, maar de muziek wordt door Dale en z’n Lone Stars gebracht alsof ze het zelf een dag eerder hebben uitgevonden.

Met Ricky Davis op pedal steel, de “honky-tonk piano” van Floyd Domino en de trombone van Jon Blondell.

Little Truck Stop in La Grange

Maar dat was natuurlijk nog niet alles, want u hoorde ook nog van hen de song “Truck Stop in La Grange” een echte truckersong, die staat op het album “Trucker Sessions Vol. 2” hier in Nederand in 2009 uitgebracht door Me & My Americana Records/Munich.

Een echte “truckers” album met songs als “10-4” “I Got to Drive” en “Truckin’ Man”

Natuurlijk ook nog even naar een live-optreden van Dale Watson & His Lone Stars met de song “Truck Stop in La Grange”  tijdens de Ft. Worth Stock Show & Rodeo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Country Wytske - Myn Doarpke

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit de waterrijke provincie Friesland Wietske Laverman bijgenaamd “Country Wytske” hier met de song “Myn Doarpke”.

Deze song staat op haar album “Dûnsje Mei My” uitgebracht door Marista Music.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Country Wytske tijdens een vaartocht met de “Frisian Queen” en de titelsong van haar album “Dûnsje Mei My”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dck van Altena - Carrie

Vervolgens “Carrie” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album “One Love Ago” vorig jaar uitgebracht door Continental Records Service Inlok.

Nog even in aanvulling op de agenda Dick van Altena en Sandra VanReys treden op zondag, 15 augustus op tijdens het fraaie “Floralia Country Festival” in Oosterhout en die zondag belooft toch een heel fraaie countrydag te worden met o.a. ook nog Savannah en de goede Duitse groep “Slow Horses”. En ook de muziekagenda van zaterdag, 14 augustus a.s. van dit roemrijke festival, dat al weer voor de 30ste keer wordt gehouden, ziet er zeer aantrekkelijk uit.

Dick van Altena en carmen Steneker - It Turned Out to Be You

Een fraai duet van Dick van Altena en Carmen Steneker hier met de song “It Turned Out To Be You”. Deze song staat op het fraaie album en DVD “Country Cafe” van Ben en Carmen Steneker.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The JaneDear Girls -  Wildflower

Dan nu naar Nashville TN voor “The JaneDear Girls” hier met de song “Wildflower”, die zeer recent als single is uitgebracht door Warner Brothers en geproduceerd werd door de bekende country singer/songwriter John Rich van het duo “Big and Rich”.

Het zouden m’n buurmeisjes kunnen zijn, die hier stevige countrymuziek maken, zo vertelde hij.

Wat we wilden moest vrouwelijk zijn, geheel Amerikaans en country zegt Danelle Leverett, het “Lone Star” deel van dit Texas-Utah duo.

Susie Brown voegt er aan toe, dat het wel even moeilijk was om een naam voor het duo te bedenken, die weergeeft, wie ze zijn en wat zij hun countrymuziek luisteraars willen vertellen. The JaneDear Girls is natuurlijk een vrouwelijke woordspeling op de bekende landbouwmachine fabrikant John Deere.

Jonh Deere logo

Ja, ja, The JaneDear Girls hier met een fraaie video-clip over hun visie van het “landelijke leven” of te wel “country life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Julianne Hough - Is That So Wrong

Dan ook nog uit Nashville “Is That So Wrong” door Julianne Hough en waarbij deze song op 4 juni j.l. als single is uitgebracht, maar naar verwachting in november a.s. ook zal staan op haar nieuwe album met haar eigen naam.

In 2008 bracht zij haar eerste sing “With That Song in My Head” uit nadat zij met groot succes als  top-danseres had deelgenomen aan de TV-serie “Dancing With the Stars”.

Hoewel deze song haar niet zoveel succes bracht, probeert ze toch haar zangcarriere als countryzangeres meer inhoud te geven en haar beroep als danseres achter zich te laten.

Julianne Hough, een fraaie danseres “Gone Country” ? In ieder geval heeft Mercury genoeg vertrouwen in haar zang en presentatie talent om een contract met haar af te sluiten voor haar eerste album, dat naar verwachting in november a.s. zal worden uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kevin Fowler - Pound Sign

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter uit Texas Kevin Fowler hier met de song “Pound Sign (#?*!)”. De tweede single van het zesde studio album, dat binnenkort verschijnt.

Tot slot kunt u nog even luisteren naar Kevin Fowler hier met z’n single met die moeilijke titel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: juli 13 ‘10 19.00 – 20.00 uur heruitzending juli 17 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***         Titel muziek ***          Label

1. Country Gazette   ***  Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***        BGO Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and Dwight Yoakam   ***   I Just Got Wise ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and Bob Dylan   ***   Lonesome River   ***         Rebel Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and Laurie Lewis   ***   Old Love Letters   ***   Rebel Records

5. Rick Trevino   ***   Better in Texas   ***   Warner Bros. Nashville

6. Rick Trevino   ***   Separate Ways   ***   Warner Bros. Nashville

7. Dale Watson & His Lone Stars   ***   Sit and Drink and Cry   ***   Continental Song City

8. Dale Watson & His Lone Stars   ***   No Help Wanted   ***   Continental Song City

9. Dale Watson & His Lone Stars   ***   You Win Again   ***   Continental Song City

10. Dale Watson & His Lone Stars   ***   Truckstop in La Grange   ***   Me & My Americana

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Country Wytske   ***   Myn Doarpke   ***   Marista Music

13. Dick van Altena   ***   Carrie   ***   CRS Inlok

14. The JaneDear Girls   ***   Wildflower   ***   Warner Bros.

15. Julianne Hough   ***   Is That So Wrong   ***   Mercury Records

16. Kevin Fowler   ***   Pound Sign (#?*!)   ***   Lyric Street

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *