Dust of the Chase

Ray Wylie Hubbard - Dust of the Chase

In dit programma speciale aandacht voor een aantal Texas Outlaws zoals Max Stalling, Ray Wylie Hubbard. Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we de uitzending met de  bluegrass deze keer verzorgt door “The Grascals” met muziek van hun nieuwe album “The famous Lefty Flynn’s”.

Vervolgens terug naar de jaren ‘90 met schitterende akoestische countryfolk door Jody Stecher & Kate Brislin van hun album “Blue Lightning”

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma met deze keer de Dixie Aces en “Nederlandse Countryzangeres van het Jaar 2009”. Ilse deLange.

Daarna gaan we naar de Independent countrymuziek met uit Ontario Canada Dawson Reigns met een song van z’n album “Enjoy the Ride” , gevolgd door Maryanne uit Australie een song van haar album “Country Blood” en treedt de Texaanse groep “Cooder Graw” op als uitsmijter van dit programma.

The  Grascals - Last Train to Clarksville

We begonnen het programma met “Last Train to Clarksville” zeer bekend van de “Monkees” en de titelsong van het album “The Famous Lefty Flynn’s”.

Het lijkt op een al heel oud verhaal, maar het is het verhaal van een legendarische treinrover, die samen met een celgenoot in de gevangenis een ontsnappingsplan maakt om de verborgen buit terug te krijgen.

Zo’n verhaal doet ook een beetje denken aan andere “vriendensongs” zoals “Pancho en Lefty”

“The Famous Lefty Flynn’s” is het 4e album van een van Amerika’s meest gerespecteerde en gevierde bluegrassgroepen “The Grascals”.

Voor u als lezer eerst nog een uitgebreide gelegenheid om iets meer te horen over de achtergrond van het nieuwe album “The Famous Lefty Flynn’s” met natuurlijk veel muziek. Daar moet u echt even naar luisteren en natuurlijk niet vergeten dit fraaie album aan te schaffen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De gevoelige stemmen van de drie lead-zangers Terry Eldredge, Jamie Johnson en Terry Smith tezamen met de instrumentale virtuositeit en hun prima song keuze hebben ervoor gezorgd, dat The Grascals zo enorm populair zijn.

The Grascals

Vervolgens ook nog“I’m Blue, I’m Lonesome” door The Grascals hier samen met Hank Williams Jr. met de Bill Monroe/Hank Williams song, die eveneens staat op het album “The Famous Lefty Flynn’s” op 30 maart van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

Eigenlijk meer een oude Hank Williams country song hier door The Grascals in bluegrass stijl gespeeld.

Vorig jaar werd hun album “Keep on Walkin’”, dat in 2008 werd uitgebracht, onderscheiden met de Award “Album of the Year” door de SPBGMA 0f te wel “Society of the Preservation of Bluegrass Music in America”. Het nieuwste lid van de groep is Kristin Benson, die werd zowel in 2008 als 2009 door de IBMA of te wel “International Bluegrass Music Association” uitgeroepen tot “Banjo Speler van het Jaar”.

“The Grascals” , eigenlijk een samenvoeging van de term “Bluegrass Rascals” of te wel “Bluegrass kwajongens” hier bij Countrymusic Round-Up met hun nieuwste en fraaie album “The Famous Lefty Flynn’s”.

Voor u ook nog een video-clip met de song “Last Train to Clarksville” door “The Grascals” hier tijdens een live-optreden tijdens de “Jerry Lewis MDA Telethon 2009” in het South Point Hotel Casino te Las Vegas.

Deze marathon televisieuitzending wordt sedert 1966 georganiseerd door bekende filmacteur en komiek Jerry Lewis ten behoeve van de “Muscular Dystrophy Association” tijdens het “Labor Day” weekeinde (zondag en 1ste maandag van september)

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jody Stecher & Kate Brislin - Stepstones

Dan nu terug naar de jaren ‘90 met bijzonder countryfolkmuziek door Jody Stecher en Kate Brislin hier met de song “ Sittin’ On Top of the World” en “Stepstones” en met hen zijn we aanbeland in het gebied tussen de bluegrass en folk muziek.

Deze tracks staat op de CD “Blue Lightning”, die in 1991 door Rounder Records Company is uitgebracht onder Rounder CD 0284.

Jody en Kate allebei met zang, op de banjo en gitaar, terwijl Jody ook nog eens de mandoline en viool op een aantal tracks voor z’n rekening neemt.

Zo nu en dan worden zij nog bijgestaan door Pete Wernick (Dr. Banjo) op de banjo en jawel ook nog op veel tracks met Laurie Lewis op de bas.

Bij de selectie van de muziek voor dit album vertelde Jody, dat hij hoopte, dat er ooit nog eens een Nashville countryster de song “Still My Thoughts Go Back to You” zou opnemen en dat het zo populair zou worden, dat de schrijfster Jane Voss van de royalties zou kunnen leven. Deze song staat als 1ste track op dit album.

De song “Stepstones” een traditional en ooit gevonden op een oude plaat van Woody Guthrie.

Van Jody Stecher wordt gezegd, dat hij niet het muziekpodium bestormt, in beslag neemt of aanvalt, maar dat hij de muziek benadert, zoals een ouder zijn handen uitstrekt naar een kind, dat z’n eerste stappen zet,  met liefde, begrip, plezier en bovenal met vertrouwen en geloof in de waarde van zijn muziek.

Nou als dat geen goede recensie is dan weet ik het ook niet meer. Kate Brislin is een soort anker, niet alleen in hun samenzang, maar ook bij haar pittige gitaarspel, dat zich schitterend vermengt met Jody’s instrumenten, die hier om heen dartelen.

Heerlijke luistermuziek, waar ik mij zeer bevoorrecht voel, dat ik er gelukkig nog heel veel van in voorraad heb.

Nog even terug naar het album “Blue Lightning” van Jody Stecher & Kate Brislin een album met 12 traditionals in 1991 uitgebracht door Rounder met muziek.

Jody Stecher and Kate Brislin - Walking Through Your Town in the Snow

Schitterende luistermuziek door Jody Stecher samen met Kate Brislin zoals ook hier hier met de “old time” countrysong “Walking Through Your Town in the Snow”, die staat op het album “Heart Songs”, een soort “Tribute” album voor de legendarische singer/songwriter Utah Philips en die in 1997 werd uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mx Stalling -El Paso

Dan nu naar een tweetal Texas Oulaws en we beginnen hier met Max Stalling hier met een cover van de Marty Robbins song “El Paso”.

Max, geboren en opgegroeid in Crystal City Texas, vestigde zich in Dallas TX, nadat hij in 1991 was afgestudeerd op de Texas A&M Universiteit.

In de loop van de jaren verkreeg hij steeds meer populariteit in de muziekwereld en bracht in 1997 het album “Comfort in the Curves”, die in 1999 door Steve Earle’s E-Squared label in heel Amerika werd uitgebracht.

In 2000 bracht hij vervolgens z’n album “Wide Afternoon” via het label Blind Nello Records. Met tot nu toe z’n laatste album Topas City uit 2007 boekte hij ook veel succes.

U kunt ook nog even kennismaken met Max Stalling tijdens een live-optreden in “Dan’s Silverleaf” in Denton Texas ( dichtbij Dallas).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray WylieHubbard - Dust of a Chase

Vervolgens het duistere verhaal van “Dust of the Chase” door de countryzanger/ schrijver/ gitarist en verhalenverteller Ray Wylie Hubbard hier met een song, die staat op het album “Compadre’s Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records uit Houston Texas.

Een verzamelalbum met 18 songs door diverse Texaanse countrygroepen en zangers zoals Pat Green, Jack Ingram, Kevin Fowler, Robert Earl Keen, Reckless Kelly, Dale Watson en Billy Joe Shaver.

“Dust of a Chase” is afkomstig van het mooie album “Gringo’s Lament” van Ray Wylie Hubbard in 1994 uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij “Misery Loves Company” en daarna ook nog eens in 2004 door de Texaanse platenmaatschappij “Smith Entertainment”.

Ray Wylie natuurlijk op gitaar met zang met tal van muzikale vrienden, waaronder ook de bekende steelgitarist Lloyd Maines hier trouwens ook nog aanwezig op dobro en gitaar, terwijl hij tevens optrad als producer van het album.

“Dust of the Chase” vertelt het verhaal van een slechte man op de vlucht en dat vervolgens meer gaat over de ziel dan over een pistool.

Nog zo’n mooie “story” door verhalenverteller Ray Wylie Hubbard hier met de achtergrond van de song “Up Against the Wall Redneck Mother” tijdens een verjaardagsfeestje van singer/songwriter/gitarist Jerry Jeff Walker in het Paramount theater in het centrum van Austin.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Aces - All You Ever Do is bring Me Down

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met vanavond de Dixie Aces hier met de song “All You Ever Do Is bring Me Down”, die staat op hun album “Buenas Noches”.

Dit jaar bestond de groep 25 jaar en de “Smeets’n” hebben besloten de “gitaar en keyboard” aan de wilgen te hangen, maar de groep heeft een doorstart gemaakt, zich gesplitst en zijn verder gegaan onder de naam “Terry White Band” rond zangeres Gerry van Koot en ook “Aces Again”, waarbij de laatste groep met Bert Smeets zich meer toelegt op het spleen van “Rock & Roll” en “Golden Oldies”.

Dixie Aces - For the Last Time

Het afscheid van de Dixie Aces zal plaatsvinden op zaterdag, 31 juli a.s van 20.30 – 00.30. met een laatste optreden in “Hometown” Roermond tijdens de “Wijkfeesten Kapel in ’t Zand” op het schoolplein aan de Herkenbosscherweg 24. Bent U in de buurt? Zorg, dat u erbij bent!

Kunt u er niet zijn dan even kijken en luisteren naar een video-clip van de Dixie Aces tijdens een optreden tijdens de DCMA Award Gala 2007 in theater “De Lievekamp” te Oss.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ilse DeLange - I Still Cry

Vervolgens “I Still Cry” door Ilse de Lange hier met een song, die staat op haar album “Here I Am” in 2003 uitgebracht door WEA International. In 2009 werd zij door de nederlandse countrymuziek liefhebbers tijdens het DCMA Award Gala uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar”, terwijl Jaqueliene van der Griend van “Cash on Delivery” en Danielle Poot van de Goudsecountrygroep “Change of Key” resp. op de  2e en 3e plaats kwamen. Ilse de Lange, die ook deel heeft uitgemaakt van de electrisch spelende countrygroep Cash on Delivery”, heeft al jaren geleden voor de meer voor de popmuziek gekozen.

Op 15 april j.l. won zij de 3FM-Award “Beste Artiest Pop”. Op 14 juli a.s. zal haar nieuwe single “Next to Me” via de radio te horen zijn. Deze song zal staan op haar nieuwe album, dat aan het einde van deze zomer zal worden uitgebracht.

Natuurlijk ook nog even kijken en luisteren naar die schitterende video-clip van Ilse DeLange!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dawson Reigns - Empty Handed

Dan nu naar Ontario Canada voor Dawn Reigns voor de song “Empty Handed” of te wel “met lege handen”, die staat op z’n debuutalbum “Enjoy the Ride”.

Meer dan 200 enthousiaste gasten waren op 10 april j.l. aanwezig bij de CD-presentatie in “The Wharehouse On George” in Cambridge Ontario met natuurlijk Dawson en z’n band met een live-optreden.

Alle gasten waren vol lof waren over de songs en het optreden en op 11 juni j.l.

De songs “Empty Handed” en “If Crazy Wasn’t So Beatiful” werden inmiddels ook als single uitgebracht en waarbij de eerste song op  11 juni j.l. op de 31e plaats stond van de Canadian Country Top 100.

Dawson Reigns, de nieuw veel belovende countryster uit Canada hier met z’n nieuwe album “Enjoy the Ride”.

Hij heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van z’n album en muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maryanne - Waiting in the Shadows

Dan naar “Down Under” voor “Waiting in the Shadows” door Maryanne uit Adelaide in de staat Zuid-Australie hier met een song, die staat op haar debuutalbum “Country Blood” in 2009 uitgebracht door het label Red Brick Records.

Deze song kreeg ik trouwens aangereikt door m’n goede countrymuziekvriend Piet van Mourik, die via het lokale radiostation “Radio Purmerend” samen met twee echte “bluegrass-kenners” het programma “WL-Country” verzorgt op de maandagavond van 20.00  – 22.00

Nog even terg naar Maryanne, want zij was reeds bekend van optredens met haar groep “Maryanne & Co”, maar zij gingen in 2009 uit elkaar en sedert die tijd treedt zij solo op in verschillende uitgaansgelegenheden in Australië.

Voor een nadere kennismaking met haar en een drietal songs met o.a. “Waiting in the Shadows”  kunt u even doorschakelen naar haar website.

Cooder Graw - Last Performance in The Horseman's Club! © Jonni

Dan staat onze uitsmijter, de Texaanse country-rock groep Cooder Craw, aan de deur met de song “Ain’t Livin’ Long Like This”, die staat op het reeds eerder vermelde album “Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records.

Jammer, jammer, maar de groep heeft zich inmiddels al ruim drie jaar geleden elf opgeheven tijdens een geheel uitverkochte voorstelling in “The Horseman’s Club” in Fort Worth TX heel toepasselijk op 31 december 2006! Aan al het moois komt eens een einde en ook aan dit programa dus!

Maar niet nadat u toch nog even kunt luisteren naar deTexaanse country-rock groep “Cooder Craw” hier met hun schitterende versie Waylon Jennings song “Ain’t Livin’ Long Like This”. Dit mag u niet missen!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

One Stair Down for Technical Details!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@elokay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Juli 6 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op July 10 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***         Titel muziek ***          Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Grascals   ***   Last Train to Clarksville   ***   Rounder Records

3. The Grascals   ***   The Famous Left Flynn’s   ***   Rounder Records

4. The Grascals & Hank Williams Jr.   ***      I’m Blue, I’m Lonesome   ***   Rounder Records

5. Jody Stecher & Kate Brislin   ***   I’m Sittin’ On Top of The World   ***   Rounder Records

6. Jody Stecher & Kate Brislin   ***   Stepstones   ***   Rounder Records

7. Max Stalling   ***   El Paso   ***   Compadre Records

8. Ray Wylie Hubbard   ***   Dust of the Chase   ***   Compadre Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep On the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Dixie Aces   ***  All You Ever Do Is Bring Me Down   ***   That’s Entertainment

11. Ilse DeLange   ***   I Still Cry   ***   WEA International

12. Dawson Reigns   ***   Empty Handed   ***   Dawson Reigns Music

13. Maryanne   ***   Waiting in the Shadow   ***   Red Brick Records

14. Cooder Graw   ***   Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Compadre Records

Be There Next Week! Same Time Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *