How Did You Find Me Here

Merle haggard - How Did You Find Me Here

In dit programma speciale aandacht voor “The Hag”, zanger/schrijver en guitarist Merle Haggard, met zijn herinneringen en ervaringen schitterend verwoord in z’n nieuwe album “I Am What I Am”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass deze keer door “The Kathy Kallick Band”, die in het kader van het EWOB festival ook voor een aantal concerten met veel succes in Nederland optrad.

Vervolgens ook nog alternatieve countrymuziek uit Springfield Illinois door verhalenverteller en gitarist Ben Bedford met een tweetal songs van zijn nieuwe album “Land of the Shadows”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer verzorgd door de groep Savannah en ook nog de country-gospelgroep The Country Trail Band.

Daarna gaan we weer naar Nashville en de hedendaagse country-pop met Lonestar, de Eli Young Band en treedt Jake Owen op als uitsmijter van dit programma.

Kathy Kallick Band - Where Is My Little Cabin Home

We begonnen dit programma trouwens met de song “Where Is MyLittle Cabin Home” gevolgd door de bluegrass-gospel “There’s a Higher Power” of te wel “Er is een hogere macht” en “Come Walk With Me” gezongen en gespeeld door The Kathy Kallick Band hier met songs, die staan op het album “Between The Hollow and The High-Rise” in april van dit jaar uitgebracht door Live Oak Records.

Een album met 14 songs, waarvan zes zijn geschreven door zangerer/schrijfster Kathy Kallick en aanvullende teksten op drie bluegrass klassiekers.

Zij wordt op dit album meer dan uitstekend bijgestaan door Tom Bekeny op mandoline, Dan Booth op de bas, Greg Booth op de dobro en banjo en Annie Staninec op de viool en allemaal zingen ze ook mee.

Ook de lezer kan eens kennis maken met de Kathy Kallick Band hier met de song “Come Walk With me” tijdens een “live” optreden op 8 mei 2009 tijdens het Parkfield Bluegrass festival in Parkfield CA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kathy Kallick uit Californie met inmiddels een roemruchte carriere van 35 jaar met een Grammy en twee IBMA– Awards, “The California Bluegrass Association’s Lifetime Achievement Award” en die inmiddels zo’n 15 albums heeft uitgebracht met meer dan 150 songs van haar eigen hand.

The  Kathy Kallick Band (photo copyright Michael Melnyk 2009)

Kathy en haar band waren in het kader van het EWOB-festival voor een aantal optredens in Denemarken, Duitsland, Zwisterland en Nederland, waaronder niet alleen in Voorthuizen, maar ook in Valthermond en Hoofddorp.

Inmiddels is de groep al weer onderweg naar Californie met in juni o.a. weer een optreden tijdens het California Bluegrass Association Father’s Day Bluegrass Festival met ook veel herinneringen aan Ven Williams, van wie u de vorige week een aantal songs heeft kunnen horen.

Voor de lezer van deze weblog ook nog een grappige en spontaan “backstage” optreden van de Kathy Kallick Band met de song “Old Black Choo Choo” tijdens hun concert op 9 mei j.l. in Binningen Zwitserland. En deze song zult u ook vast wel kunnen horen tijdens het “Vaderdag Festival” van donderdag, 17 juni t/m zaterdag, 19 juni in Grass Valley CA

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben Bedford - Amelia

Dan gaan we naar Springfield Illinois voor Ben Bedford hier met zijn verhaal over Amelia. 

“One Night at a Time” door Ben Bedford hier met een song, die staat op z’n album “Land of Shadows” vorig jaar uitgebracht door Hopeful Sky Records.

Een mooie love song in de fraaie sfeer met een brandende kachel met een kop thee en een biertje met z’n tween kijkend uit het raam naar de vallende sneeuw en dan is het allemaal niet zo moeilijk meer.

Van dit album hoorde u ook nog de song “Amelia” met Ben Bedford op akoestische gitaar en met zang, Chas Williams op dobro en electrische gitaar, David Spicher op de  staande bas, Peter Young op drums en vokale ondersteuning door Kari Abate.

Hoog tijd om eens kennis te maken met Ben Bedford hier tezamen met Kari Abate met de song “Amelia” in  The Back Room van het Barton County Arts Center in Great Bend, Kansas op 9 juli 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mooie verhalende songs  door Ben Bedford uit Springfield Illinois, de hoofdstad van de staat Illinois en Sangamon County en de stad, waar Abraham Lincoln z’n politieke carriere begon en waar ook de historische Route 66 door heen loopt.

U kunt voor meer informatie natuurlijk ook gewoon even kijkje nemen in z’n fraaie website met z’n mooie song “The Sangamon” als achtergrondmuziek.

Amelia Earhart

Nog even terugkomend op Amelia en met haar wordt bedoeld Amelia Earhart. Haar naam werd bekend in 1932 toen ze de eerste vrouw en de tweede persoon was die solo de Atlantische Oceaan overstak, precies vijf jaar nadat Charles Lindbergh dit had gedaan.

Ze vloog een Lockheed Vega van Harbor Grace, Newfoundland naar Londonderry in Ierland en over haar en deze tocht gaat de song “Amelia”

In 1935 was zij de eerste vrouw, die solo de Stille Oceaan overvloog van Honululu Hawaii naar Oakland Californie.

Dit soort vluchten waren in dit tijd heel bijzonder, want men beschikte natuurlijk niet over zulke moderne positiebepalings apparatuur zoals nu.

In 1937 vertrok zij samen met Fred Noonan als co-piloot voor een reis om de wereld vanuit Miami via Zuid Amerika  naar Afrika Midden Oosten, Zuidoost-Azie naar  Nieuw Guinea 22 duizend mijl afgelegd om daarna onderweg in de Stille Oceaan spoorloos verdwenen. Nooit meer iets van gehoord of gezien. Er is in 2009 nog een bijzondere mooie en avontuurlijke film over haar leven uitgebracht.

En voor u dus de mogelijkheid om eens kennis te nemen middels de “trailer” van deze mooie avontuurlijke film.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Merle Haggard - I've Seen  It Go Away

Dan nu naar een andere Outlaw, countryzanger/schrijver/gitarist Merle Haggerd hier met de songs ”I’ve Seen It Go away”, “Pretty, When It’s New” en de countrygospel “How Did You Find Me Here”, die staan op z’n album “I Am What I Am” op 20 april j.l. uitgebracht door Vanguard Records.

Inmiddels 73 jaar en op dit album terug te vinden door de vele herinneringen en ervaringen in de songs, die worden opgehaald.

In z’n 50-jarige muziekcarriere met vele succes, maar toch ook met moeilijke perioden, weer een fraai album met subtiele teksten, mooie ballades, Western Swing, country-gospel enz.

Voor u als lezer van deze weblog nog de mogelijkheid om nog eens kennis te maken met de country-gospel song “How Did You Find Me Here” gezongen door Merle Haggard met als extraatje ook nog Johnny Cash met ook zijn fraaie song“The Miracle Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Countryzanger en songwriter Merle Haggard, die ooit was veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en in San Quentin “logeerde” toen Johnny Cash daar gedurende drie achtereenvolgende jaren optrad.

Merle Haggard - Same Train Different Time

Deze concerten brachten Merle ertoe meer aandacht te besteden aan z’n eigen muzikale carriere, die in de begin jaren ’60 echt serieus uit de startblokken kwam. In 1968 werd z’n  1ste “Tribute” LP “Same Train, Different Time: A Tribute to Jimmie Rodgers” met succes uitgebracht door heel symbolisch ook Vanguard Records

U kunt ook nog even luisteren naar z’n voorliefde voor treinen hier met z’n ode aan “The Oil Tanker Train” en die als 3e track op dit album staat.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle Haggard geboren op 6 april 1937 in Bakersfield Californie en waarbij z’n ouders (Okies) afkomstig waren van Oklahoma, maar gedurende de “Grote Depressie”, die begon met de “Zwarte Donderdag” op 24 oktober 1929 in Wall Street. Een crisis, die net als nu niet beperkt bleef tot Amedrika, maar wereldwijd om zich heen greep.

Na 1968 begon hij zich geheel aan de countrymuziek te wijden en speelde in belangrijke rol in de ontwikkeling van de Bakersfield-sound en de Outlaw country.

“I Am What I Am” of te wel Hij is wie hij is en hij is echt.

Tot slot van deze “Hag” bijdrage toch ook nog een “live’ optreden van Merle Haggard samen met The Strangers met de song “Heaven Was a Drink of Wine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - My Reputation

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio ook aandacht voor countrymuziek uit eigen land met deze keer de succesvolle countrygroep Savannah hier met de song “My Reputation”.

Dit is de eerste song van hun nieuwe album met hun eigen naam als titel en die in Amerika geproduceerd met stevige medewerking van Billy Yates, de Amerikaanse countryzanger/ schrijver/gitarist, die zij ook vaak begeleiden bij z’n optredens in Europa en zelfs afgelopen week nog voor een enthousiast publiek bij de “Libelle Zomerweek” in Almere.

U kunt als lezer ook nog even naar een gezamelijk optreden van Billy Yates en 2009 DCMA Award winnaar, Savannah, hier met de stevige country-rocker “Better Every Beer” tijdens het concert op 28 februari 2009 in de “Four Corners Music Hall” in Untermeitingen, Duitsland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toch ook nog even deze link, die al eens eerder in één van m’n blog’s heeft gestaan en waar we terug gaan naar de CD-presentatie in Theater 013 in Tilburg met een fraaie video-clip gemaakt door collega’s van de lokale omroep Goirle.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Country Trail Band - Long Black Train

“Long Black Train” door “The Country Trail Band” hier met lead-zang door Wim Pols tevens op rhythm-gitaar met een song, die staat op hun album “Back to the Country” in 2009 uitgebracht via Living Water Music.

Hij werd tijdens de DCMA-award Gala 2009 uitgeroepen tot “Countryzanger” van het Jaar, terwijl ook nog door hem geschreven song “The Taxidriver”, gezongen door countrygospelzanger Rene Diekman, werd uitroepen tot “Song van het Jaar” en waarbij tenslotte het fraaie dubbelalbum “The History of Country” de Award “Mooiste album van het Jaar” kreeg. 

Voor meer informatie over de Country Trial Band gewoon even hun website raadplegen!

U kunt ook nog even de originele versie van “The Long Black Train” gezongen en gespeeld door Josh Turner beluisteren en ondertussen middels een ‘slide-show” mooie (stoom)treinen bewonderen.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Lonestar - You're the Reason Why

Dan nu naar de hedendaagse country-pop uit Nashville hier met Lonestar en de song “You’re The Reason Why”, die staat op hun album “Party Heard Around the World”.

Een beetje een vreemde titel voor het 8ste album van deze groep, die op 27 april j.l. werd uitgebracht door Saguaro Roads Records.

Vanuit Nashville TN natuurlijk ook nog een link naar een fraaie video-clip van Lonestar hier met de song “You’re The Reason Why”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eli Young Band - Guinevere

“Guinevere” door de Eli Young Band hier met een song, die staat op hun eerste album “Jet Black and Jealous” in september 2008 uitgebracht door Universal South.

Een groep vergelijkbaar met Lonestar maar nu uit Texas met Mike Eli als schrijver/componist en gitarist James Young eveneens op gitaar en dan weet u gelijk waar de naam vandaah komt. Deze twee kenden elkaar van de North Texas University. Zij begonnen eerst met z’n tweeen te spelen in lokale bars en koffiehuizen en later kwamen er nog twee studenten bij namelijk Jon Jones op de bas en Chris Thompson op de bas.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even kennismaken met de Eli Young Band en hun song “Guinevere”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Jake Owen - Tell Me

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Jake Owen hier met de song “Tell Me”, die staat op z’n album “Easy Does It”.

Tot slot kunt u ook nog even luisteren naar Jake hier met de song “Tell Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” , “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard”, met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 25 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op May 29 12.00-13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Kathy Kallick Band   ***   Where Is My Little Cabin Home   ***   Live Oak Records

3. The Kathy Kallick Band   ***   There’s a Higher Power   ***   Live Oak Records

4. The Kathy Kallick Band   ***   Come Walk With Me   ***   Live Oak Records

5. Ben Bedford   ***   Amelia   ***   Hopeful Sky Records

6. Ben Bedford   ***   One Night At a Time   ***   Hopeful Sky Records

7. Merle Haggard   ***   I’ve Seen It Go Away   ***   Vanguard Records

8. Merle Haggard   ***   Pretty, When It’s New   ***   Vanguard Records

9. Merle Haggard   ***   How Did You Find Me Here   ***   Vanguard Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamusic   ***   Mercury Records

11. Savannah   ***   My Reputation   ***   M.O.D. Record Label

12. The Country Trail Band   ***   Long Black Train   ***   LW Music

13. Lonestar   ***   You’re the Reason Why   ***   Saguaro Road Records

14. Eli Young Band   ***   Guinevere   ***   Universal South

15. Jake Owen   ***   Tell Me   ***   RCA

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *