¡Está Bueno!

Texas Tornados - Who's to Blame, Senorita?

In dit programma speciale aandacht voor de Tejano en countrymuziek uit Texas door o.a. de “Texas Tornadoes” met een 3-tal songs van hun nieuwe album “¡Está Bueno!”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass deze keer uit Washington DC met “The Seldom Scène” en uit de “Golden State”“The Vern Williams Band”.

We blijven dan ook nog even in Californie voor een aantal songs door “The Original Hillbilly Filly”, Rose Maddox, samen met “The Vern Williams Band”

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer verzorgd door de groep Cash on Delivery en uit Amsterdam de groep The Pedro Delgados.

Dan gaan we weer naar Texas voor Miss Leslie & Her Juke-Jointers met een song van haar “Honk Tonk” album “Wrong Is What I Do Best” en vervolgens ook nog de jarige George Strait en treedt de groep Heybale op als uitsmijter van dit programma.

The Seldom Scene - She's More to be Pitied

We begonnen dit programma trouwens met The Seldom Scene met de Stanley brothers song “She’s More to be Pitied”, die staat op het verzamelalbum “Legacy” met een eerbetoon aan de 1ste Bluegrass generatie van o.a. Bill Monroe, Flatt & Scruggs en The Stanley Brothers. Dit verzamelalbum met 15 songs met tal van bekende groepen zoals Doyle Lawson & Quicksilver, Lonesome Standard Time werd in 1997 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Voor de lezer van dit weblogbericht nog de mogelijkheid om weer eens kennis te maken met The Seldom Scene hier tijdens een “live” TV-optreden in de Tommy Hunter Show inCanada met de song “Wait a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vern Williams - Springtime Comes Again

Vervolgens naar Californie waar het ook voorjaar is “When Springtime Comes Again” en “Field of Flowers” door “The Vern Williams Band” hier met songs, die staan op het verzamelalbum “Bluegrass from The Gold Country” in 1996 uitgebracht door Rounder Records.

Vern Williams, geboren in 1930 in Newton County Arkansas, kwam uit een muzikale familie met zes kinderen, die evenals z’n ooms allemaal muzikaal actief waren. Vern was een tenor-zanger, die met z’n mandoline de bluegrassmuziek bekendmaakte in Californie. In 1952 ging hij voor het eerst naar Californie om dienst te doen bij de Amerikaanse marine.

Hij maakte kennis met Ray Park, zanger en violist en werkte met hem samen gedurende de periode 1960-1974.

Zij stonden bekend als het duo Vern & Ray en maakten een generatie Californiers bekend met de bluegrass, waarbij zij in de begin periode ook nog werden geassisteerd door Jerry Garcia, die later zeer beroemd zou worden met z’n groep “Grateful Dead”.  Iedere musicus, die in de jaren ‘60 en ‘70 bluegrassmuziek speelde in de “Bay Area” was beinvloed door Vern & Ray en na 1974 door de Vern Williams Band.

De Vern Williams Band toen bestaande uit Vern Williams op mandoline en tenorzang, z’n zoon Delbert Williams op gitaar en met zang, Keith Little op banjo en met zang, Ed Neff op viool en tenslotte Kevin Thompson op de staande bas.

Als een eerbetoon aan z’n vader hier een “live” optreden van Del Williams met de song “I’m Waiting to Hear You Call Me Darling” op 14 juni 2008 tijdens de 33ste jaarlijkse “California Bluegrass Association Fathers Day Festival” in Grass Valley, California.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Vern Williams Band stopte in 1986. In latere jaren traden Vern & Ray Park nog regelmatig samen op tijdens bluegrassbijeenkomsten tot 1999. Park overleed in 1999, terwijl Vern Williams in juni 2006 overleed aan een longonsteking.

Een jaar later nogmaals tijdens hetzelfde festival op 21 juni 2009 maar nu een optreden van Laurie Lewis, Kathy Kallick & vrienden ook met een eerbetoon aan Vern Williams hier met de song “How Many Times Must We Fight”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Rose Maddox and the Vern Williams Band - Philadelphia Lawyer

U hoorde al The Vern Williams Band uit Califonie en daar gaan we nog even mee door nu samen met Rose Maddox hier met de songs “”Philadelphia Lawyer”,  het bekende “Let Those Brown Eyes Smile At Me” en “Sally Let Your Bangs Hang Down” door Rose Maddox samen met de bluegrassgroep “The Vern Williams Band”.

Deze songs staan op het album “This is Rose Maddox” in 2007 uitgebracht door Arhoolie Productions, maar de opnames waren van 1980.

De legendarische Rose Maddox met de bijnaam “Queen of the California Country Music” wordt beschouwd als een van de grootste vrouwelijke pioniers in de countrymuziek.

Zij werd slechts door een paar anderen, zoals Sara en Maybelle Carter, Patsy Montane, Cousin Emma en Molly O’Day, vooraf gegaan.

Sara werd in 1925 geboren in de omgeving van Boaz Alabama, maar vertrok in haar jonge jaren met haar familie naar Modesto in Californie om een beter bestaan op te bouwen als landbouwers.

En denk daarbij aan het schitterende song van Woody Guthrie

“If You Ain’t Got That Do Re Mi” nu door Arlo Guthrie samen met The Dillards tijdens de opname van deze song!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op 11 jarige leeftijd begon voor Rose de start van een succesvolle carriere bij de groep “The Maddox Brothers & Rose” ook wel met de bijnaam “The Most Colourfull Hillbilly Band in America”.

Terug in de tijd en naar Californie voor een “slide-show” van Rose Maddox samen met Buck Owens met de song “Loose Talk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Rose Maddox Sings Bluegrass

In de begin jaren ‘60 ging Rose alleen verder en verlegde op advies van Bill Monroe haar muzikale voorkeur naar de bluegrass en werd met zeer veel succes het unieke album “Rose Maddox Sings Bluegrass ” uitgebracht. Deze muziek was voor haar daarna een basis om op terug te vallen.Ter nagedachtenis aan haar zoon nam zij in samenwerking met de Vern Williams Band daarna nog het album met gospel songs “A Beautiful Bouquet” op, dat in 1983 door Arhoolie werd uitgebracht. Gedurende de jaren ‘80 kreeg ze ook nog eens problemen met haar hart, maar desondanks ging ze wel door met haar optredens en ging ze in de begin jaren ’80 , zoals hier op 20 en 21 september 1980 samen met de Vern Williams Band. The Vern Williams Band bestond toen uit Vern Williams op mandoline en met zang, z’n zoon Delbert op rhythm gitaar met zang, Keith Little op de banjo en met zang, Ray Park op viool, J.D. Rhynes op de bass en Kraig Hutchens op electrische gitaar.

Een bijzondere film-opname van Rose Maddox hier samen met Emmylou Harris hier met de song “Down, Down, Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Texas Tornados - Who's to Blame, Senorita?

Dan nu naar de Tejano met de Texas Tornados “Who’s to Blame, Senorita”, “If I Could Only” en “My Sugar Blue”.

Deze songs staan op hun nieuwe album ““¡Está Bueno!” op 2 maart j.l. officieel gepresenteerd door Bismeaux Records.

Natuurlijk niet te missen in dit bericht een video-clip van de Texas Tornados met een “live” optreden met de song “Who’s to Blame, Senorita?” tijdens de presentatie van hun nieuwe album bij Waterloo Records in Austin Texas!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Texas Tornados was en is een Tejano groep en waarvan de muziek een samensmelting is van rock, country en diverse Mexicaanse stijlen.

Nadat Freddy Fender, Flaco Jeminez, Augie Meyers en Doug Sahm voor het eerst eens samen optraden tijdens een concert in Los Angeles wisten zij, dat zij deze muziek een grotere bekendheid zouden kunnen geven. Oorspronkelijk aangekondigd en werkend onder de naam Tex-Revue kozen zij al snel de naam Texas Tornados en dat was de naam van een song geschreven door Doug Sahm en ook een titel van z´n album van de Sir Gouglas Quintet uit de begin jaren ´70.

Tejano

Toch ook nog even terug naar  de Texas Tornados met Doug Sahm en Freddy Fender hier met de song “Anybody Goin’ to San Antoine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In november 1999 kwam door het overlijden van Doug Sahm een bijna einde aan de “Texas Tornadoes”, terwijl Freddy Fender overleed op 14 oktober 2006.

De zoon van Dough Sahm, die ook in de jaren ‘90 al meespeelde heeft de draad weer opgepakt en samen met de oude bekenden, zoals Augie Meyers en Flaco Jeminez samen met een aantal uitstekende musici als Louie Ortega op gitaar en Michael Guerra op de bajo sexta een uitstekend album uitgebracht met 13 songs, die voor een deel al waren opgenomen nog met Freddy Fender, die voor dit album nog vier songs schreef en ook zong, waaronder de song “If I Could Only”.

Voor de liefhebber van de Tex-Mex muziek, Augie Meyers, Flaco Jeminez en Shawn Sahm is Esta Bueno! Heb ik maar 1 advies: Onmiddellijk aaschaffen! U zult er geen er geen spijt van krijgen.

Natuurlijk ook nog even Augie Meyers in de schijnwerpers hier met z’n song “My Sugar Blue” , maar er waren wat microfoon problemen. Maar toch even kijken en luisteren naar de Texas Tornadoes. Ter geruststelling de weergave op het album is aanzienlijk beter!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Deliver in Amicitia Lekkerkerk

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio (dit overzicht kunt u terugvinden in de rechterkolom van m’n thuispagina)  is het tijd voor countrymuziek uit eigen land met deze keer Cash on Delivery hier met de song “(When Do I)Get to Be Me” door Cash on Delivery.

Deze song staat op hun prachtige album “Echoes of Leaving” in april 2007 uitgebracht door Rounder Europe.

Voor u als lezer nog even terug naar een prachtig optreden van Cash on Delivery met een aantal songs tijdens hun optreden in Kaatsheuvel 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Pedro Delgados - Girl o' Mine

Vervolgens “Girl o’ Mine” door The Pedro Delgados hier met een song, die staat op hun album “Sing High Sing Low” op 22 april van dit jaar uitgebracht door Munich records. “Girl o’ Mine” is met z’n ruim 3 minuten 1 van de langste nummers en ook even een rustige adempauze op dit album

The Pedro Delgados staan garant voor fikse bluegrass met banjo, mandoline, staande bas en wasbord. De band bestaat uit ex-leden van punk- psychobilly- en garagerockcombo’s als Human Alert, Asmodeus en Hi-Dramatic, dan weten we ook hoe die bluegrass gespeeld wordt: alsof de ratten eraan gevroten hebben en de politie achter ze aan zit. Kortom, dik feest bij deze Amsterdammers.

Ze krijgen op dit album trouwens ook nog muzikale ondersteuning door leden van de Hackensaw Boys en Arnold Lasseur van de Hillbilly Boogiemen.

Natuurlijk ook nog even een “live” sessie in het Vondelpark  meemaken van The Pedro Delgados met de song “Can’t Stop This Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miss Leslie - I Need Me ( A Whole Lot More Than I Need You)

Dan weer terug naarTexas voor Miss Leslie & Her Juke-Jointers hier met de song “I Need Me (A Whole Lot More Than I Need You), die staat op haar album “Wrong Is What I Do Best” vorig jaar uitgebracht door Zero label Records.

Echte hard-core Honky Tonk met een stevige stem en passende titels met de hulp van tal van bekende Texaanse musici als Bill Kirchen op lead-gitaar en Ricky davis op pedal steel gitaar en Miss Leslie als singer/songwriter en violiste.

U kunt als lezer ook even kennismaken middels een slide-show met Miss Leslie & Her Juke-Jointer en de titelsong van het album “Wrong Is What I Do Best”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Give It Away

Wij blijven nog even in de buurt van San Antoine voor de jarige George Strait hier met een song“Give It Away”, die staat op z’n album “It Just Comes Natural” in 2006 uitgebracht door MCA Nashville.

George Strait, geboren op 18 mei 1954 in Poteet, Texas, als zoon van een leraar van een middelbare school en tevens “rancher”, op een boerderij, die al ruim honderd jaar in familiebezit is en dat betekende dus gedurende de week op school en in het weekeinde op de ranch.

Sedert de begin jaren ‘80 actief als countryzanger/gitarist en tot op de dag van vandaag zeer succesvol met de countrymuziek met onmoemelijk veel nr. 1 hits zoals ook deze “Give It Away”.

Wij wensen George Strait een plezierige verjaardag met gezin en familieleden!

Natuurlijk ook nog extra aandacht voor George Strait met de song “Give It Away” in 2006 tijdens de CMA Award Festival 2006 en ‘n eervolle opname in de “ Country Hall of Fame”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Heybale - Honky Tonk Mood

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter ook uit Texas “Heybale” met de bekende zanger/gitarist Redd Volkaert en zanger/pianist Eare Poole ball hier met de song “Honky Tonk Mood”, die staat op hun album “The Last Country Album”  2008 uitgebracht door het  Shuffle Label.

Tot slot van dit bericht ook nog een optreden van Heybale met de song “Wine Me Up”in Music Cafe in Austin TX op 17 maart 2005.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 18 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op mei 22 12.00-13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek: Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Seldom Scene   ***   She’s More to Be Pitied   ***   Sugar Hill Records

3. The Vern Williams Band   ***   When Springtime Comes Again   ***   Rounder Records

4. The Vern Williams Band   ***   Field of Flowers   ***   Rounder Records

5. Rose Maddox & The Vern Williams Band   ***   Philadelphia Lawyer   ***   Arhoolie Records

6. Rose Maddox & The Vern Williams Band   ***   Let Those Brown Eyes Smile at Me   ***   Arhoolie Records

7. Rose Maddox & The Vern Williams Band   ***   Sally Let Your Bangs Hang Down   ***   Arhoolie Records

8. Texas Tornadoes   ***   Who’s to Blame Senorita   ***   Bismeaux Records

9. Texas Tornadoes   ***   If I Could Only   ***   Bismeaux Records

10. Texas Tornadoes   ***   My Sugar Blue   ***   Bismeaux Records

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Cash on Delivery   ***   (When Do I) Get to Be Me   ***   Rounder Europe

13. The Pedro Delgados   ***   Girl o’ Mine   ***   Munich Records

14. Miss Leslie   ***   I Need Me (A Whole Lot More Than I Need You)   ***   Zero Label Records

15. George Strait   ***   Give It Away   ***   MCA Nashville  

16. Heybale   ***   Honky Tonk Mood   ***   Shuffle

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *