Playing the Old Songs

Si Kahn - Playing the Old Songs

In dit programma speciale aandacht voor het 13e European World of Bluegrass festival van donderdag, 13 t/m zaterdag 15 mei in Voorthuizen.

En natuurlijk beginnen we dan ook met bluegrassmuziek door een aantal Europese groepen/artiesten, zoals de Zwitserse Tabea Anderfuhren, uit Tsjechie de succesvolle groep Blackjack en uit Zweden The Hillfillies.

Dit jaar niet aanwezig op het EWOB-festival, maar wel in dit programma de Amerikaanse singer/songwriter Si Kahn met een driteal songs van z’n nieuwe album “Courage”.

De vorige week reeds aangekondigd het nieuwe album “Yonkers NY” en i.v.m. zijn optreden in Theater Walhalla te Rotterdam dus nogmaals Chip Taylor hier bij Countrymusic Round-Up”.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer verzorgd door Dick van Altena uit de Betuwe en net als de vorige week nogmaals Country Wytske uit Friesland.

Dan gaan we naar Ontario Canada voor Bonita Mercer met een song van haar album “You’ll Be the One” dan naar Nashville en alsof het daar nog niet nat genoeg is Brad Paisley met de song “Water”.

Vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma de groep Little Big Town met hun single “Little White Church”.

Tabea Anderfuhren - Roll on Muddy River

We begonnen het programma met de song “Roll On Muddy River” door de Zwiterse Tabea Anderfuhren hier met een song, die staat op haar album “Who Can Ever Tell” ook in eigen beheer uitgebracht.

Zij wordt op dit album bijgestaan door Aaron Till op gitaar, bas en mandoline, Randy Kohrs op de dobro en Richard Bailey op de banjo.

Tabea zal tijdens het EWOB festival op vrijdag, 14 mei zo rond 19.30 optreden samen met Bluegrass Stuff uit Italie.

Deze groep werd vorig jaar tijdens hun optreden in Voorthuizen 2e bij de toekenning van de “Audience Popularity Award 2009” of te wel de “Award van het aanwezige publiek”.

En dus om te beginnen voor de lezer ook eens een video-clip van de Italiaanse bluegrassgroep “Bluegrass Stuff” hier met de song “East Virginian Blues” tijdens een optreden in Zwitserland.

Zij zullen samen met Andrea Anderfuhren ook optreden tijdens het EWOB-festival te Voorthuizen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blackjack - Faded Love and Winter Roses

Vervolgens ook nog de succesvolle Tjechische bluegrass groep Blackjack met de song “Faded Love and Winter Roses”, die staat op hun album “No One Like You” in 2007 ook in eigen beheer uitgebracht.

Deze groep werd vorig jaar tijdens het EWOB festival in Voorthuizen uitgeroepen tot “Publieks Award winnaar 2009”.

Na de uitstekende groep uit Tsjechie “You Had Your Chance” door de Zweedse bluegrass groep “Hillfillies” hier met een song, die staat op hun album “Just passing Through” in 2007 in eigen beheer uitgebracht.

Voor de lezer nog een video-clip met een “live” optreden van de Tsjechische bluegrasgroep Blackjack samen met Jim Eanes met song”I Cried Again” tijdens het Czech Paradise Festival 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Us th Link!

Hillfillies - You Had Your Chance

Geen “Hillbillies”, maar “Hillfillies” en dat betekent dus een “bijna vrouwelijke” groep, die in 2002 werd opgericht door drie schoolvriendinnen Anne, Lina en Kajsa, die besloten hun eigen koers te gaan bepalen in de bluegrassmuziek met voornamelijk vrouwelijke musici met Anne op de banjo, Lina op de viool en Kajsa op de bas en na verloop van enige tijd kwam daar nog Edith bij op de mandoline.

Een vrouwelijk dobrospeler werd wel gezocht, maar niet gevonden, maar tijdens het Torsåker Festival 2003 werd de bekende Zweedse dobro-speler Janne gevraagd en hij maakt sedertdien deel uit van de groep.

In 2008 traden zij op tijdens het EWOB festival in Voorthuizen, dat sinds 1998 jaarlijks rond Hemelvaartsdag en Pinksteren (mei/juni) wordt gehouden, een maand vol bluegrass concerten en festivals in heel Europa, met als hoogtepunt het EWOB Festival. Vele tientallen Europese bluegrass bands zijn in deze periode actief en komen voor het EWOB-Festival naar Nederland.

De Hillfillies hebben voor de promotie van hun muziek en album inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd en u kunt dus daar o.a. ook nog even luisteren naar de song “You Had Your Chances”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Si Kahn in Lawrence MA 2009

Dan nu naar de singer/songwriter Si Kahn hier met de songs “Otis is flying”,  “Playing the Old Songs” en “Hunter”, die staan op z’n nieuwe album “Courage” deze maand in Nederland uitgebracht door Strictly Country Records.

Si Kahn, een ware voorvechter van de burgerrechten in Amerika hier met zijn verhaal achter de song “Clarence Kaillin”, de Amerikaan, die had mee gevochten in de Spaanse burgeroorlog, tevens sociaal zeer betrokken met z’n omgeving en waarvan een fantasierijke beeld aan de oevers van Lake Mendota Wisconsin naar de toekomst kijkt.

De zeilers op dit meer betuigen hun respect door bij het passeren van het beeld het zeil even te laten zakken! Deze song staat ook op het album “Courage”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Hunter”, het verhaal van een zoon in z’n jonge jaren over de band met z’n vader tijdens hun zwerftochten door de bossen, de jacht en het nemen van de verantwoordelijkheid voor het doodschieten van een dier.

Tijdens de oorlog in Irak, waarbij onschuldige slachtoffers vallen komt die waarschuwing en verantwoordelijkheid weer tevoorschijn ook al zijn zij veroorzaakt door degene, die hen gestuurd heeft.

Het album “Courage” of te wel “Moed” van Si Kahn muzikaal bijgestaan door Jens Kruger, die alle instrumenten voor z’n rekening neemt met vokale assistentie van o.a. Kathy Mattea, Anja Kruger en Jody Call.

Van het album hoorde u ook nog de songs “Otis Is Flying” over de eigenaar en de band met z’n hond en ”Playing the Old Songs” het verhaal van een trucker uit West Virginia, die lange dagen maakt en graag op bezoek gaat bij vrienden om muziek te maken.

Mooie verhalen van Si Kahn op dit album met 16 tracks muzikaal zeer fraai gespeeld door Jens Kruger, ook bekend van The Kruger Brothers voor oorsprong uit Zwitserland.

Uwe en Jens Krüger uit Zwitserland zijn al sinds 1973 muzikaal actief en vooral met de bluegrass en folkmuziek. Uwe op gitaar met lead-zang en Jens op de banjo speelden in de diverse groepen en toerden veel door Europa en later ook door Amerika, maar alweer een aantal jaren geleden alle twee geemmigreerd naar North Wilkesboro.

Als mensenrechtenactivist hier nog eens bijzondere video-clip van Si Kahn met de song “Hutto” over het gevangeniswezen is de US.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chip Taylor - Yonkers NY

De vorige week natuurlijk ook aandacht voor Chip Taylor in verband met zijn tournee door Europa en het optreden op zaterdagavond, 8 mei j.l. in Alphen aan de Rijn.

Ik vertelde toen iets over z’n nieuwe album “Yonkers NY”, die ik toen nog niet in m’n bezit had, maar in dit programma maken we dat goed met nogmaals Chip Taylor, die op zondagmiddag, 16 mei a.s. zal optreden in theater Walhalla op Katendrecht in Rotterdam.

“Yonkers Girls”en “Yonkers NY” door Chip Taylor hier dus met twee songs van z’album “Yonkers NY” vorig jaar door z’n eigen platenmaatschappij Train Wreck Records uitgebracht.

Een album bestaande uit twee CD’s, waarbij van CD 1 de songs worden voorafgegaan door een verhalen van Chip over zijn jeugd en de relatie met de songs, terwijl op de 2e CD dezelfde songs staan maar dan zonder verhaal.

Ook aan de verpakking van het album is veel aandacht besteed met veel nostalgische familiefoto’s van de jaren ‘50 met z’n ouders, broers en de omgeving.

Chip Taylor is blijkbaar op een leeftijd gekomen dat hij graag terugkijkt op zijn jeugd in Yonkers, New York.

In die herinneringen is een belangrijke rol weggelegd voor Taylor’s vader, een professioneel golfer, maar ook voor Chip’s broers Jonny, de huidige acteur Jon Voight, en Barry, nu een gezaghebbend vulkanoloog.

Grappig en uniek is toch ook wel de video-clip met de introductie van z’n nieuwe album “Yonkers NY” door z’n broer Jon Voigt in het theater “Freight & Salvage” in Berkeley CA met fraaie en humoristische herinneringen aan vroeger!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Soms zingend, soms vertellend passeren mooie verhalen de revue en speelt Taylor zijn versies van Rock Around The Clock en Cry Cry Cry ook bekend van de vertolking door Johnny Cash.

Taylor hier met z’n zijn vaste begeleiders violiste Kendel Carson en gitarist John Platania, Seth Farber op piano en accordion, Tony Mercadente op de bas, maar ook nog de hulp van snarenwonder Greg Leisz.

Van het nieuwe album van Chip Taylor de titelsong “Yonkers NY” tijdens een “live” optreden in het bekende Birchmere Theatre in Alexandria VA

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - One Love Ago

Na de agenda met het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, die u trouwens ook kunt lezen in de rechterkolom van m’n “homepage” is het tijd voor de

countrymuziek uit eigen land met deze keer uit de betuwe zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena hier met de titelsong van z’n album “One Love Ago”.

Dit album werd vorig jaar augustus officieel gepresenteerd en uitgebracht door Continental Record Service Inlok.

Een album met 12 songs, waarvan vijf covers zijn van veel gevraagde songs, zoals  “I Still Miss Someone”, “You’re My Best Friend” en samen met Hilde Vos nog de song “How’s The World Treating You”, die de meeste countrymuziekliefhebbers ook kennen van de uitvoering door Alison Krauss & Union Station.

De andere 7 songs, zoals de titelsong “One Love Ago” zijn door Dick zelf geschreven.

En natuurlijk kunt u nog even luisteren en kijken naar het optreden van Dick van Altena en Hilde Vos hier met “How’s the World Treating You” tijdens het DCMA Award Festival 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Country Wytske - Myn Learzens

Vervolgens “Myn Learzens” of te wel “These Boots Are Made for Walking”  door “Country Wytske” hier met een song, die staat op haar eerste countryalbum “Dûnsje mei my” deze maand uitgebracht door het platenlabel Marista uit Dronrijp.

Op 5 februari j.l. presenteerde Wytske Laverman haar debuut-single, genaamd: ‘Fereale As In Hin’ natuurlijk in het radioprogramma “Country Trail” van mijn collega Albert de Vries in Dokkum bij de regionale omroep Noord-Oost Friesland. Zijn programma is iedere woensdagavond van 20.00-22.00 ook via het internet te beluisteren. Terug naar Wytske. Zij zingt bekende en minder bekende country klassiekers die op originele wijze zijn bewerkt in het fries.

Net als de vorige week nog even terug neer het optreden van Wytske in het radioprogramma “Noardewyn” bij de “Omrop Fryslân en voor de niet Friezen is dat natuurlijk omroep Friesland!

Country Wytske hiermee de 1ste song, “Fereale As In Hin” van haar album ““Dûnsje mei my”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bonita Mercer - Home to Canada

Dan nu naar Ontario Canada voor Bonita Mercer hier met de toepasselijke song “Home to Canada”, die staat op haar album “You’ll Be The One” in eigen beheer uitgebracht.

Zij woont met haar familie op een boerderij met veeteelt en een paardenfokkerij en in Monetville,Noord Ontario.

Voor meer informatie gewoon even haar website raadplegen!

Op het album van Bonita staat ook nog de romantische countrysong “Tennessee Waltz” ooit in 1948 geschreven door Redd Stewart en Pee Wee King.

Deze song is ontelbare malen vertolkt en u kunt nog een aantal korte fragmenten van deze song beluisteren en we beginnen natuurlijk met Bonita Mercer!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Water

Vervolgens naar NashvilleTN met Brad Paisley hier met een song “Water” alsof het nog niet genoeg is geweest na de zware overstromingen van de Cumberland.

Toch ook nog even enige aandacht voor de dramatische overstromingen in Nashville, waardoor ook een aantal countryartiesten, die op tournee waren in Europa, hals overkop terug moesten  naar hun huis om te redden wat er nog te redden viel!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“ Water” staat op z’n album “American Saturday Night”,  vorig jaar uitgebracht door Arista Nashville en is op dit moment als single uitgebracht als een extra promotie van z’n album.

Eigenlijk toch wel een vakantie-clip van Brad Paisley met een uitleg over zijn voorliefde voor “Water”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Little Big Town - Little White Church

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter de groep “Little Big Town’ hier met de song “Little White Church”, die op dit moment als single is uitgebracht door Capitol.

Een country-quartet bestaande uit Kimberly Roads en Karen Fairchild uit Georgia  met later erbij Jimi Westbrook uit Arkansas en Phil Sweet, die sedert 1998 actief zijn.

Bij de start was de mooie samenzang van het viertal moeilijk te verkopen, maar met de toenemende populariteit hiervan met name door de activiteiten van Dixie Chicks werd ook zij steeds meer gevraagd.

Zij kregen een contract bij het Monument label en brachten in 2002 het eerste album met de naam “Little Big Town” uit.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter Little Big Town hier in een opname studio met de song “Little White Church.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek) op de etherfrequentie 107.7 MHz en 105.9 via het lokale kabelnetsysteem.

Natuurlijk is het programma ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Date: Mei 11 ‘10 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Tabea Anderfuhren   ***   Roll On Muddy River   ***   Tabea Anderfuhren  

3. Blackjack   ***   Faded Love and Winter Roses   ***   Blackjack

4. The Hillfillies   ***   You had Your Chance   ***   Steel Guitar Music/Hillfillies

5. Si Kahn   ***   Otis Is Flying   ***   Strictly Country Records

6. Si Kahn   ***   Playing the Old Songs   ***   Strictly Country Records

7. Si Kahn   ***   Hunter   ***   Strictly Country Records

8. Chip Taylor   ***   Yonkers Girls   ***   Train Wreck Records

9. Chip Taylor   ***   Yonkers NY   ***   Train Wreck Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11.Country Wytske   ***   Myn Learzens   ***   Marista Music Co

12. Dick van Altena   ***   One Love Ago   ***   CRS Inlok

13. Bonita Mercer   ***   Home to Canada   ***   Bonita Mercer

14. Brad Paisley   ***   Water   ***   Arista Nashville

15. Little Big Town   ***   Little White Church   ***   Capitol

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *