Could I Live With This

Chip Taylor and Lucinda Williams - The Ship

In dit programma speciale aandacht voor de Amerikaanse singer/songwriter Chip Taylor, die o.a. zaterdagavond, 8 mei zal optreden in theater Castellum te Alphen a.d. Rijn.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass deze keer geheel in het teken van Moederdag, a.s. zondag, 9 mei, met de Lonesome River Band, Don Rigsby en Lou Reid.

Vervolgens op special verzoek ook nog weer eens aandacht voor The Isaacs, die in juni a.s. voor een optreden in Nederland zijn.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer vanuit Noord Nederland door Will Stevens uit Stadskanaal en uit Beetgum Friesland Country Wytske met een song van haar nieuwste album “Dunsje mei mij”.

Dan gaan we vervolgens naar een verhaal van Interstate-10 met Dave Alvin uit Californie met de song “I’m a Lonesome Fugitive” en gelet op het bijzondere tijdstip van 4 mei een toepasselijke overgang naar de klok van acht uur met een “Newsflash” van mei 195 door het “Mutual Network” en de aankondiging van de onvoorwaardelijke overgave van de Duitse troepen door de toenmalige president van Amerika, Harry S. Truman.

The LRB - Thank God for a Mamma

We begonnen dit programma geheel in stijl met het komende weekeinde met “Thank God for a Mamma” door The Lonesome River Band”, hier met een song, die staat op hun album “One Step Forward” in 1996 ook door Sugar Hill Records uitgebracht.

The LRB met natuurlijk Sammy Shelor op banjo en gitaar, Ronnie Bowman op de bas, Don Rigsby op de mandoline en Kenny Smith op lead-gitaar en allemaal zingen ze dus.

Voor u als lezer alvast even een video-clip van een “live” optreden van The Lonesome River Band in 1993 in Ferrum Virginia vlakbij de Blue Ridge Mountains met de song “Long Gone”, die staat op het album “Old Country Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Rigsby - I'd Had a Mother Like You

En u hoorde de naam al vallen Don Rigsby en van hem in dit programma ook nog de song “If I’d Had a Mother Like You”, die staat op z’n album “Empty Old Mailbox” in 2000 uitgebracht door Sugar Hill Records.

U kunt ook nog even naar het IBMA Fanfest 2007 in Nashville TN met een inleiding door de schrijver Tom T. Hall en natuurlijk Don Rigsby op mandoline en leadzang met o.a. assistentie door lead-gitarist/zanger Chris Jones met de titelsong van het album “Empty Old Mailbox”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mother Queen of My Heart

Als hun bijdrage aan Moederdag bracht deze platenmaatschappij in 2002 een verzamelalbum uit met de titel “Mother Queen of My Heart”, waarop u ook al deze gemelde songs zult aan treffen tezamen met nog elf andere songs van diverse country & bluegrassmusici.

O.a. ook de bluegrassgroep “Seldom Scene” samen met Emmylou Harris tijdens een “live” optreden ter gelegenheid van hun 15-jarig jubileum met de song “The Sweetest Gift”, singer/songwriter James McMurty, Kathy Kallick, Tim en z’n zus Mollie O’Brien en de Laurel Canyon Ramblers.

Lou Reid - Mom's Old Picture Book

Vervolgens ook nog “Mom’s Old Picture Book” door Lou Reid hier met een song, die staat op z’n album “When It rains” in 1991 uitgebracht door Sugar Hill records.

Lou Reid hier op rhythm-gitaar met lead-zang, Tony Rice op lead-gitaar, Terry Beaucom met zang, Rickie Simpkins op mandoline en z’n broer Ronnie op bas.

Een fraaie song met mooie herinneringen aan het oude prentenboek van moeder en dit natuurlijk geheel in het teken van komende moederdag op de tweede zondag mei, een mooe traditie, die zo rond 1925 in Nederland begon.

Ook nog naar een “live” optreden van Lou Reid & Carolina hier met de bekende Bill Monroe’s bluegrass song “Can’t You Hear Me Calling” tijdens de Bluegrass Concert serie “Song of the Mountains” in The Lincoln Theatre in Marion, VA

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

A.s. zondag, 9 mei Moederdag niet vergeten dus he!

The Isaacs - Can He Be Found

Dan op special verzoek van een trouwe luisteraar nogmaals The Isaacs in de schijnwerpers hier met de song “Little Bit of Heaven” gevolgd door het bekende “The Three Bells” en

“He Can Be Found”.

Song, die staan op hun album “…Naturally” in september vorig jaar uitgebracht door de Gaither Music Group.

The Isaacs, een familiegroep uit La Folette TN en bestaande uit Lily, Ben, Sonya en Rebecca Isaacs Bowman en die is gespecialiseerd in akoestische gospel in een bluegrass, folk of countrystijl.

Natuurlijk ook The Isaacs hier met dochter Sonya en moeder Lilly hier met een introductie van de song “He Understands My Tears”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een familiegroep van jongs af al bezig met zingen, het maken van albums zoals deze “…Naturally”, maar ook in 2007 “Big Sky” , 2004 “Heroes”, 2002 “Eye of the Storm” en ook samenwerking met countryartiesten als Brad paisley, Dolly Parton, Trisha Yearwood en Ralph Stanley.

Op dit album worden The Isaacs nog bijgestaan door Kelly Black op gitaar, Aubrey Haynie op viool en mandoline, Rob Ickes op dobro en Bryan Sutton op de banjo en gitaar. Allemaal grote namen in de bluegrassmuziek.

Het is de tweede keer dat The Isaacs naar Nederland komen. Lily, Ben en Sonya Isaacs en Rebecca Bowman-Isaacs weten keer op keer het publiek te verrassen. Hun muziek is namelijk niet alleen geworteld in de bluegrass- en folktraditie, maar het wordt ook gebruikt om mensen vertrouwde liederen te laten horen zoals nooit tevoren.

Voor u als lezer ook nog even naar een “live’ optreden van The Isaacs tijdens een van de Gaither Homecoming Concerts hier met de song “The Three Bells”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Chip Taylor - Yonkers NY

Dan nu zoals aangekondigd naar Chip Taylor, die gelukkig weer eens op tournee is in Europa met o.a. optredens in Zweden en deze maand in Nederland met natuurlijk speciale aandacht voor z’n nieuwe album “Yonkers”, een wijk aan de noordkant van New York City, waar hij geboren is en dus een album vol herinneringen.

In maart van dit jaar verscheen van Chip Taylor ook nog een heel bijzonder album met de titel “Jesus Christ Don’t Let the Cactus Fall” en dan gaat het over The Cactus Cafe aan de Guadalupe Street in Austin Texas, waar tal van bekende singer/songwriters zoals Robert Earl Keen, Lucinda Williams, Alison Krauss, Jimmie Dale Gilmore en natuurlijk Chip Taylor graag optreden.

Deze albums heb ik nog niet, maar genoeg andere CD’s met mooie muziek samen met o.a. Carrie Rodriguez hier in dit programma met de song “Sweet Tequilla Blues”,die staat op het album “Let’s Leave This Town” in 2002 uitgebracht door Texas Music Group met medewerking van de bekende electrische gitaarspeler John Platania.

Chip Taylor and carrie Rodriguez - Sweet Tequilla Blues

Ook nog even kennismaken met een grappige video-clip van Chip Taylor en Carrie Rodriguez met de song “Sweet Tequilla Blues” vol met heimwee naar Austin Texas, weet u wel o.a. “The Cactus Cafe”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chip Taylor and Carrie Rodriguez -Keep Your Hat On Jenny

Vervolgens ook nog de song “Keep Your Hat On Jenny”, die staat op het album “Red Dog Tracks” van Chip Taylor en violiste/zangeres Carrie Rogriquez in 2005 uitgebracht door back Porch Records.

En dan iets verder terug in de tijd “The Ship” het bijzonder dramatische liefdesverhaal van Chip Taylor hier samen met Lucinda Williams met een introductie door middel van de orginele aankondiging door Koning Edward VIII over z’n voorgenomen troonafstand.

Hij was van 20 januari 1936 tot 11 december 1936 koning van het Verenigd Koninkrijk en keizer van Brits-Indië en stamde uit het Huis Windsor.

De duur van dit koningschap was minder dan een jaar, omdat Edward ervoor gekozen had af te treden. Hij wilde trouwen met zijn geliefde Mevrouw Wallis Simpson, een Amerikaanse van afkomst. Over zijn aftreden sprak hij toen de volgende woorden:

“Het is voor mij onmogelijk om de zware verantwoordelijkheid te dragen en om mijn taken als koning uit te voeren zoals ik dat zou willen, zonder de hulp en steun van de vrouw van wie ik houd.”

De troonafstand van Koning Edward VIII staat bekend als een van de grootste constitutionele crises uit de Britse geschiedenis. U kunt als lezer de originele rede van King Edward VIII nog eens beluisteren!

Chip Taylor and Lucinda Williams - The Ship

Tegelijkertijd is het ook een mooi liefdesverhaal op fraaie wijze door Chip Taylor samen met Lucinda Williams vorm gegeven in de song “The Ship”, die staat op z’n album “Black and Blue Amerika” in 2001 uitgebracht door zijn eigen platenmaatschappij “Train Wreck Records”.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar die schitterende love-song “The Ship” middels deze link naar een slide-show!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met tal van korte originele geluidsfragmenten van niet alleen Mahatma Ghandi, Malcom X, Eisenhower, Cassius Clay, maar ook z’n zoon en dochter, waarover Chip Taylor weer een fraaie song heeft gemaakt

Chip Taylor nu dus op tournee door Nederland met waarschijnlijk veel aandacht voor z’n autobiografische album Yonkers NY en zijn bijdrage aan de hulp aan The Cactus Cafe in Austin Texas en in de agenda iets meer informatie, dus voor de luisteraar van dit programma: Houdt pen en papier gereed!

Van het nieuwe album van Chip Taylor de titelsong “Yonkers NY” tijdens een “live” optreden in het bekende Birchmere Theatre in Alexandria VA

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Will Stevens - Born on a Freight Train

Dan zoals gebruikelijk na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio aandacht voor countrymuziek uit eigen land met deze keer uit Noord-Nederland Will Stevens uit Stadskanaal hier met de song “Born a Freight Train”.

Deze song is geschreven door Dick van Altena en die staat op z’n in eigen beheer uitgebrachte DVD “Holdin’ On”.

Natuurlijk kunt u ook nog weer eens kennismaken met Will Stevens hier met de song “Operator, Operator”, die staat op z’n DVD “Holdin’On” opgenomen in het Groningse en Drentse landschap met o.a. unieke opnames van deze song in het enige telefoonmusuem van Nederland in het Drentse dorp Drouwen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Country Wytske - Ik Ha Dy en Do Hast My

Vervolgens gaan we naar Friesland en “Ik Ha Dy en Do Hast My” of te wel “Help Me make It Through the Night” door “Country Wytske” hier met een song, die staat op haar eerste countryalbum “Dûnsje mei my” deze maand uitgebracht door het platenlabel Marista uit Dronrijp.

Op 5 februari j.l. presenteerde Wytske Laverman haar debuut-single, genaamd: “Fereale As In Hin” natuurlijk in het radioprogramma “Country Trail” van mijn collega Albert de Vries in Dokkum bij de regionale omroep Noord-Oost Friesland.

Zijn programma is iedere woensdagavond van 20.00-22.00 ook via het internet te beluisteren. Terug naar  Country Wytske. Zij zingt op dit album bekende en minder bekende country klassiekers, die op originele wijze naar het Fries zijn bewerkt.

Samen met koordirigent Rinke Schroor had zij al een aantal albums in de friese taal uitgebracht, waaronder het in die provincie bekende album “Frieslan sjongt met”. In 2007 gaat zij op de solotour en terug naar haar favoriete countrymuziek met nu dus haar eerste album “Dûnsje mei my”.

Voor het eerst hierbij “Countrymusic Round-Up” bij uw lokale omroep Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard een video-clip van Country Wytske tijdens een “live” optreden in het radioprogramma “Noardewyn” bij de “Omrop Fryslân en voor de niet Friezen is dat natuurlijk omroep Friesland!

Country Wytske hier met de 1ste song, “Fereale As In Hin” van haar album ““Dûnsje mei my”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dave Alvin - I'm a Lonesome Fugitive

Dan met een kijkje op de klok op naar de Christopher Columbus Transcontinental Highway of te wel de I-10 met Dave Alvin en de song “I’m a Lonesome Fugitive” ook zeer bekend van de vertolking door Merle Haggard.

De versie van Dave Alvin staat op het bijzondere album “The I-10 Chronicles Volume 2 met als extra aanduiding de melding “One More for the Road”.

Allemaal verhalen, die zich afspelen de meest zuidelijke Interstate van de US, de route van Jacksonville Florida naar Santa Monica in Californie.

Tot slot van dit programma nog een een fraaie video-clip van Dave Alvin met z’n “Quilty Men” hier tijdens een “Live in Texas” concert met de song “Fourth of July” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan naderen we nu het tijdstip van 8 uur, waarbij we in geheel Nederland stilstaan bij de grote offers, die zijn gebracht, de afschuwelijke prijs, die is betaald om de wereld van Hitler en zijn bende te bevrijden!

Vlak voor 8 uur hierbij Radio Vrolek nog terug naar de periode april 1945 met twee bijzondere en originele radiouitzendingen vanuit Washington DC met een Nieuwsflash over de oorlogssituatie in Europa en kort daarop de aankondiging door de toenmalige Amerikaanse president Harry S. Truman van de onvoorwaardelijke overgave van het Duitse leger gevolgd door “Last Post” voorafgaande aan de landelijke 1 minuut stilte.U kunt als lezer nog even luisteren naar deze originele opnames uit mei 1945!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

 

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 4 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mei 9 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein/Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Lonesome River Band   ***   Thank God For a Mamma   ***   Sugar Hill Records

3. Don Rigsby   ***   I’d Had a Mother Like You   ***   Sugar Hill Records

4. Lou Reid   ***   Mom’s Old Picture Book   ***    Sugar Hill Records

5. The Isaacs   ***   Little Bit of Heaven   ***   Gaither Music Group  

6. The Isaacs   ***   The Three Bells   ***   Gaither Music Group  

7. The Isaacs   ***   He Can Be Found   ***   Gaither Music Group  

8. Chip Taylor & Carrie Rodriguez   ***   Sweet Tequilla Blues   ***   Texas Music Group

9. Chip Taylor & Carrie Rodriguez   ***   Keep Your Hat on Jenny   ***   Back Porch Records

10. Chip Taylor & Lucinda Williams   ***   The Ship   ***   Train Wreck Records

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   Mercury Records

12. Will Stevens   ***   Born on a Freight Train   ***   Will Stevens

13. Country Wytske   ***   Ik Ha Dy en Do Hast My   ***   Marista Music Co.

14. Dave Alvin   ***   I’m a Lonesome Fugitive   ***   Back Porch Records

15. End of Broadcast May 4 with commemoration all victims of WW II   ***   Newsflash Mutual Network May 1945 President Harry S. Truman announcing the surrender Germany   ***   AWB

16. Last Post

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *