Man With the Blues

Willie nelson - Man With the Blues

In dit programma speciale aandacht voor Willie Nelson terug naar de wortels van de Americana en z’n nieuwste album met de toepasselijke titel “Country Music” met een drietal songs .

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass deze keer verzorgd door Jim Lauderdale samen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en dan verder terug in de tijd ook nog deze befaamde bluegrassgroep van Ralph samen met de toenmalige beroemde leadzanger/gitarist Keith Whitley.

Vervolgens natuurlijk nog de Canadese singer/songwriter Gary Fjellgaard, die a.s. donderdag, 29 april samen met Darrell Delaronde en Saskia zal optreden in “Our Hometown.in Amicitia Lekkerkerk”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer verzorgd door Conny Lee en ook nog de groningse countrygroep Tekielja.

Daarna gaan we naar Nashville TN en de hedendaagse countrymuziek met Alan Jackson, vervolgens uit Texas Miranda Lambert en dan is het ook al weer tijd voor voor onze uitsmijter van dit programma, Dave Alvin uit Californie, met de song “I’m a Lonesome Fugitive”.

Jim Lauderdale and ralph Stanley - Quit That

We begonnen dit programma met “Quit That” of te wel “Stop ermee” door Jim Lauderdale samen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en van hen hoorde u ook nog de songs “I Think Somebody Better Come Home”. Deze songs staan op het album “Lost in de Lonesome Pines” of te wel “Verdwaald in de eenzame dennebossen” in 2002 uitgebracht door de Dualtone Music Group.

Het was de tweede keer van een samenwerkings-verband van zanger/schrijver/gitarist Jim Lauderdale met de bluegrass-legende Ralph Stanley na hun vorig album “I Feel Like Singing Today” uit 1999 en het lijk wel of ze op dit album “Lost in the Lonesome Pines” nog beter op elkaar zijn ingespeeld.

Om te beginnen voor de lezer een fraaie en leuke video-clip van Jim Lauderdale en Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de song “She’s Looking at Me”.

Deze song staat ook op het album “Lost In the Pines”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jim Lauderdale geboren in 1957 in Statesville North Carolina wordt beschouwd als een van de grondleggers van de blauwdruk van de Americana beweging met allerlei soorten muziek varierend van pure country, mooie pop, rootsy Rock & Roll, folk, R&B en bluegrass.

De meeste van de 14 songs op dit album zijn trouwens geschreven door Jim Lauderdale met muzikale assistentie door de Clinch Mountain Boys bestaande uit John Rigsby op mandoline en baritonzang, Steve Sparkman op de banjo, James Price op de viool, James Alan Shelton op de lead-gitaar,  Ralph Stanley II op gitaar met baritone en baszang en tenslotte Jack Cooke († 1 dec 2009) op de staande bas.

Ralph Stanley, Keith Whitley and the Clinch Mountain Boys - Jesus Savior Pilot Me

Vervolgens “Jesus Savior Pilot Me” een pure bluegrass gospelsong door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met een song van hun album “Clinch Mountain Gospel” oorspronkelijk opgenomen op 12 mei 1977 in Lexington Kentucky en in die tijd op LP uitgebracht, maar gelukkig in 2001 door Rebel Records op CD uitgebracht.

Een album met 12 bluegrass gospelsongs opgenomen in de periode, waarin Keith Whitley voor twee jaar terugkeerde als lead-zanger/gitarist van de groep, nadat de vorige leadzanger Roy Lee Centers door een brute moord om het leven was gekomen.

Charlie Sizemore volgde in 1978 Keith Whitley op, die vertrok naar J.D. Crowe & the New South.

Ook nog een filmopname van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met lead-zanger Keith Whitley met o.a. de song “I’ve Just Seen The Rock of Ages” evenals trouwens “Beautiful Star of Bethlehem, die ook staan op het album “Clinch Mountain Gospel””.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Gary Fjellgaard - Train of Dreams

Dan nu alvast een voorproefje op het optreden van Gary Fjellgaard a.s. donderdag, 29 april in Amicitia Lekkerkerk hier met de songs “Train of Dreams”, “Heroes” en “Ten Years Old and Barefoot”.

De laatstvermelde song is een akoestische versie door singer/songwriter Gary Fjellgaard en die staat op het verzamelalbum “The Best of Gary Fjellgaard” in 1997 uitgebracht door Stony Plain Records.

Deze song is trouwens afkomstig van z’n album “Time and Innocence” eerst door Gary zelf via z’n eigen Slim Creek Music op cassette uitgebracht en in 1983 door Savannah Music op CD uitgebracht.

Van het verzamelalbum hoorde u ook nog “Train of Dreams” van z’n album “Believe in Forever “ uit 1994 en “Heroes” van het album “Heroes & Others” uit 1993.

Een leuke video-clip met fraaie stoomtreinen in actie en ondertussen kunt u ook nog luisteren naar de song “Train of Dreams” van en door Gary Fjellgaard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gary Fjellgaard - Time and Innocence

Gary Fjellgaard van oorsprong uit Saskatchewan, die in z’n jonge jaren deel uitmaakte van een kerkkoor om vervolgens later overdag als houthakker te gaan werken in de provincie British Columbia en s’avonds in diverse clubs speelde. Inmiddels al tal van albums op zijn naam, waaronder nog “All in the Journey” in 2009 uitgebracht. Een fraai album met akoestische versies van tal z’n songs zoals ook “Falcon and the Cowboy”.

Songs met een boodschap over de huidige leefomstandigheden, milieuproblemen en over het leven op de prairie, waar hij opgegroeid is.

Kortom hij is een singer/songwriter, een troubadour, die je gehoord moet hebben. En die kans krijgt u als luisteraar, want vanaf eind april tot half mei is Gary voor een aantal optredens in Nederland, waaronder ook hier in Amicitia Lekenkerk en daarover straks in de agenda meer informatie.

Gary Fjellgaard wordt vergezeld door Darrel Delaronde & Saskia, ook alle twee afkomstig uit de Canadese provincie Saskatchewan, die hun muziek als prairie-folk omschrijven.

Darrell Delaronde and Saskia - Laura's Kitchen

In Canada treden ze veelvuldig met Gary op en vergezellen hem tijdens zijn talrijke tournee’s. Zelf hebben ze een viertal albums op hun naam met als laatste het fraaie “Laura’s Kitchen”. Daarop spelen zij een aantrekkelijke mix van liedjes, waarvan ze er tijdens hun optreden ook zullen laten horen.

Voor u als lezer ook nog even kennismaken met een gezamenlijk optreden van Darrell Delaronde, Saskia en gary Fjellgaard hier met de titelsong van het album “Laura’s Kitchen” op 19 oktober 2009 in Cochin Saskatchawan

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - Man With the Blues

Dan nu naar Texas voor een andere singer/songwriter Willie Nelson hier met de songs “Man With the Blues”, “Gotta Walk Alone” en “I Am a Pilgrim”.

Songs, die staan op z’n album “Country Music” op 20 april van dit jaar offcieel uitgebracht door Rounder Records.

Zoals de titel van het album heel duidelijk aangeeft Willie Nelson gaat terug naar de basis van de klassieke Amerikana met 15 songs opgenomen in Nashville Tennessee en geproduceerd door T Bone Burnett.

Deze naam kent u ongetwijfeld als luisteraar ook van o.a. de bekende muziekfilm “O Brother Where Art Thou?”.

Heel toepasselijk begint het album dan ook met de song “Man with the Blues”, de 1ste single van Nelson uit 1959 en die al gelijk aangeeft hoe tijdloos de countrymuziek kan zijn.

“Man with the Blues” is trouwens de enige song op dit album geschreven door Willie Nelson, terwijl de overige songs vertolkingen zijn van andere grootheden van de countrymuziek, zoals Ray Price, Porter Wagoner, The Delmore Brothers, Merle Travis en Hank Williams.

Een van de mooiste video-clips, die ik de laatste tijd ben tegengekomen is toch wel deze van Willie Nelson tijdens een “live” optreden met de song “The Man With the Blues” met o.a. een meer dan uitstekende Ronnie McCoury op mandoline en Stuart Duncan op viool.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor dit album werkte Willie Nelson samen met veel musici waaronder “banjomeester”Riley Baugus, bassist Dennis Crouch en T-Bone Burnett zelf evenals de musici, die aanwezig waren bij de totstandkoming van het “2009 Grammy Award Winning Album” “Raising Sand” van Robert Plant en Alison Krauss.

Willie nelson - It Will Always Be

Willie Nelson, zoals altijd meestal ongeschoren en met lange haren of paardestaart met Indiaanse kettingen en cowboyhoed of een Amerikaanse vlag als hoofddoek, is nog steeds een uitstekende vertegenwoordiger van de countrymuziek.

Nelson, de hoeksteen van de “Outlaw” countrymuziek beweging gedurende de jaren ‘70 en ‘80, tevens filmacteur in meer dan 15 grote films en in het bezit van talrijke countrymuziek Awards en Grammy’s, heeft tot dusver in z’n 45 jarige carriere meer dan 100 albums uitgebracht.

Nu dus op 20 april 2010 z’n album “Country Music” met 15 officiële songs en 1 verborgen song “Cry, Cry, Cry” een schitterend luisteralbum.

Nog zo’n fraaie song van het  album”Country Music” “Drinking Champagne” door Willie Nelson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Onmiddellijk aanschaffen is mijn advies!!

Conny Lee - Cowboyboots or Business Suit

Dan zoals gebruikelijk na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio dan nu aandacht voor de nederlandse countrymuziek met deze keer de Brabantse countryzangeres Conny Lee hier met de song “Cowboyboots or Bussiness Suit”.

Deze song staat op haar mini album “Still Going” in eigen beheer uitgebracht.

Een album met 5 songs, dat is geproduceerd door Laurens Wessel in Zegge tevens samen met Wim Pols de schrijver van deze song.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk even naar de website van Conny Lee!

Tekielja - Achttien gele rozen

Vervolgens “Achttien gele Rozen” door de Groningse Tex-Mex groep “Tekielja” hier met een song, die staat op hun album “Doe Bist Gout” of te wel “Jij bent Goed” in 2002 in eigen beheer uitgebracht.

Een album met 15 van oorsprong bekende Amerikaanse countrysongs vertaald naar het Gronings dialect door Henk Puister Wzn.

Achtien gele rozen oorspronkelijk onder de naam “Eightteen Yellow Roses” geschreven en bekendgeworden van de vertolking door Bobby Darin hier dus in de Tex-Mex sfeer hier gezongen en gespeeld door Ben Zuur op gitaar met Henk Puister op de accordion, Henk Dob op de bas, Joop de Raaf op lead-gitaar en Kee Zee op drums.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar de Tex-Mex versie “He’ll Have to Go” , die we ook kennen van Ry Cooder, maar hier dus door Tekielja.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan jackson - Freight Train

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville TN met deze keer Alan Jackson met de titelsong van z’n album “Freight Train”,dat op 30 maart van dit jaar werd uitgebracht door Arista Nashville.

Er is trouwens ook nog een leuke promo van Alan Jackson voor z’n nieuwste aanwinst.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Het 16e album van Alan Jackson met mooie country luistermuziek door een countryzanger /schrijver/gitarist, die langzaam een beetje schijnwerpers in de hedendaagse countrymuziek weggaat, zich prettig voelt in z’n eigen “easygoing” countrysfeer en het niet nodig vindt om iets nieuws te proberen.

U kunt ook nog even luisteren naar “Freight Train” en “I Could Get Used to This Lovin’ Thing”, twee songs van het nieuwe album van Alan Jackson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - The House That Built Me

Vervolgens “The House That Built Me” door de Texaanse Miranda Lambert hier met een song die staat op haar album “Revolution” in september vorig jaar uitgebracht door Sony/Columbia.

Terwijl de eerste twee albums van Miranda tamelijk heftig waren met verhalen over kerosene, vechtpartijen in cafe’s en wraak met vuurwapens, bevat haar album “Revolution” meer songs met een iets rustiger karakter.

Misschien komt dat wel door haar huidige relatie met countryzanger/schrijver/ gitarist Blake Shelton en dat zachtgetinte geldt ook voor de song “The House That Built Me”, waarin zij terugkijkt naar haar jeugd.

“Revolution” een fraai album met 15 songs allemaal geschreven door Miranda zelf.

Even een kijkje achter de schermen bij de opname voor de video-clip van Miranda Lambert met de song “The House That Built Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The I-10 Chronicles - Dave Alvin - I'm a Lonesome Fugutive

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter van dit programma Dave Alvin hier met de song “I’m a Lonesome Fugitive”, die staat op het album “The I-10 Chronicles” of te wel “De verhalen rond de Interstate-10” de Christopher Columbus Transcontinental Highway en de editie “One More for the Road”  uitgebracht door Back Porch records.

Als laatste video-clip van dit bericht voor de akoestische countrymuziek liefhebbers hier nog een fraai duet van Rosie Flores en Dave Alvin met de song “Goodbye Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 27 ‘10 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Mei 1 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Jim Lauderdale and Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Quit That   ***   Dualtone Music Group

3. Jim Lauderdale and Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   I Think Somebody Better Come Back Home   ***   Dualtone Music Group

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Jesus Savior Pilot Me   ***   Rebel Records

5. Gary Fjellgaard   ***   Train of Dreams   ***   Stony Plain Records

6. Gary Fjellgaard   ***   Heroes   ***   Stony Plain Records

7. Gary Fjellgaard   ***   Ten Years and Barefoot   ***   Stony Plain Records

8. Willie Nelson   ***   Man With the Blues   ***   Rounder Records

9. Willie Nelson   ***   Gotta Walk Alone   ***   Rounder Records

10.Willie Nelson   ***   I Am a Pilgrim   ***   Rounder Records

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Conny Lee   ***   Cowboyboots Or Business Suit   ***   Vincent Produkties

13. Tekielja   ***   Achttien Gele Rozen  ***   Tekielja

14. Alan Jackson   ***   Freight Train   ***   Arista Nashville

15. Miranda Lambert ***   The House That Built Me   ***   Sony/Columbia

16. Dave Alvin   ***   I’m a Lonesome Fugitive   ***   Back Porch Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *