Let’s Say Goodbye (Like We Said Hello)

The Coal Porters - Let's Say Goodbye (Like We Said Hello)

In dit programma gaan we naar Durango, Colorado met The Coal Porters, waar zij in april 2009 optraden tijdens het beroemde Meltdown festival en vervolgens ter plaatse in de Kozy Tone Studio van Ed Stasium een zeer fraai album opnamen.

En dit album bevindt zich op dit moment ook in de studio hier bij uw lokale omroep Vrolek. Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door het duo Dailey & Vincent met songs van The Statler Brothers.

Daarna ver terug in de tijd naar de jaren ‘50 met The Lonesome Pine Fidlers en ook nog Carl Story & His Rambling Mountaineers.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer verzorgd door Dick van Altena en Maureen Mac Gillavry. 

Daarna gaan we vervolgens naar Alberta, Canada voor Larry Vanatta en z’n groep met z’n single “Paradise” dan even snel naar Nashville, TN voor Reba McEntire met de titelsong van haar album “I Keep on Loving You” en treedt Bonita Mercer uit Ontario, Canada op als uitsmijtster van dit programma.

Dailey and Vincent - Flowers on the Wall

“My Only Love” door Daily & Vincent hier met een song, die staat op hun album “Daily & Vincent Sing the Statler Brothers” op 1 februari van dit jaar uitgebracht door “The Cracker Barrel Old Country Store”.

Een album met 12 songs allemaal natuurlijk zeer bekend van de uitvoering door The Statler Brothers, maar hier in fraaie bluegrass stijl met schitterende samenzang door het nr. 1 duo van het Jaar 2009.

Nog even een kort fragment van een interview met Jamie Dailey & Darrin Vincent met tussen hen in The Statler Brothers ( v.l.n.r. Jimmy Fortune, Harold Reid, Phil Balsley en Don Reid) naar aanleiding van het uitbrengen van het album “Dailey & Vincent Sing The Statler Brothers” op 3 februari j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Van dit album in dit programma ook nog de songs “Flowers on the Wall” en “Hello Mary Lou” ooit geschreven door Gene Pitney en zeer bekend ook van de vertolking door Ricky Nelson jawel dat was in 1961 alweer bijna vijftig jaar geleden.

The Statler Brothers hadden deze song ook in hun repertoire en brachten in 1985 een album uit met de titel “Brothers in Rhym” met deze song. “Flowers on the Wall” was hun eerste grote hit.

The Statler Brothers werden gedurende de jaren ‘70 en ‘80 11 keer uitgeroepen tot “Country Vocal Group of the Year” en werden tevens in 2008 eervolle leden van de “Country Music Hall of Fame”.

Voor de aardigheid ook nog even terug in de tijd naar een “live” optreden van The Statler Brothers hier met de song “Hello Mary Lou”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar het duo Dailey en Vincent, die na hun laatste succesvolle album “Brothers of Different Mothers” in maart vorig jaar uitgebracht door Rounder Records nu op dit moment nog uitsluitend via de Cracker barrel Old Country Stores te verkijgen hun nieuwste album met de mooie bluegrass arrangementen van een dozijn Statler klassiekers.

Dailey & Vincent worden muzikaal bijgestaan door Adam Haynes, Andy Leftwich, Stuart Duncan, Bryan Sutton, Scott Vestal, Andy Hall, Randy Kohrs.

En met een dergelijke groep musici weet je, dat het met de bluegrassmuziek uitstekend gaat . Van de eerste banjo noten tot de laatste schitterende samenzang een schitterende Dailey & Vincent album met songs van de Statler Brothers.

U kunt als lezer van dit weblogbericht ook nog kennismaken met Dailey (leadzang) & Vincent op gitaar en harmonie-zang met de Statler song “Susan when She Tried” tijdens een “live”optreden in de “Country Music Hall of Fame” in Nashville, TN op 5 februari j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Lonesome Pine Fiddlers - You Broke Your Promise

Dan nu ver terug in de tijd naar de beginjaren ‘50 met “The Lonesome Pine Fiddlers” natuurlijk nog in mono-stijl hier met de song “You Broke Your Promise” en “I’m Feeling For Yoy (But I can’t reach You)”.

Deze songs staan ook het verzamelalbum “Windy Mountain” van The Lonesome Pine Fidlers  in 1992 uitgebracht door Bear family Records.

Muziek uit de jaren ‘50 met de broers Ray op de banjo en Melvin Coins gitaar en Curley Ray op viool en Ezra Cline op staande bas.

Dan ook voor de lezer toch even ver terug in de tijd van de bluegrass en The Lonesome Pine Fiddlers tijdens een optreden in de studio van het radiostation WHS, Bluefield, West Virginia toen bestaande uit Bobby Osborne, Larry Richardson, Ezra Cline en Ray Morgan hier met de song “Pain in My Heart”.

Dit is de eerste song van het vermelde album “Windy Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Carl Story and His Rambling Mountaineers - What a Line

Uit diezelfde periode ook nog “What a Line” door Carl Story & His Rambling Mountaineers, die staat op het verzamelalbum “Lonesome Hearted Blues” in 2005 uitgebracht door Bear Family Records.

Deze muziekuitgever en platenmaatschappij uit Hambergen Duitsland heeft weer kosten nog moeite gespaard om “bluegrassjuwelen” uit het verleden op te poetsen en tezamen met uitgebreide informatieboekjes op CD uit te brengen.

Van dit album in dit programma ook nog de song “Love Me Like You Use To”.

Hoewel Carl Story ook wel wordt genoemd als “The Father of the Bluegrass Gospel” was het dus niet alleen maar bluegrass gospel, maar ook traditionele bluegrass.

Deze opnames werden gemaakt in de Castle Studio in het Tulane Hotel in Nashville TN zo rond 1955 met Carl Story op gitaar en met lead-zang, Claude Williams Boone en Chet Atkins op gitaar, Ray Atkins op dobro en William “Red” rector op mandoline, Jerry Rivers op viool, en Ernie Newton op de staande bas.

De periode van 1950 tot 1960 wordt ook wel eens aangeduid als “De Gouden dagen van de Bluegrass”.

Dat geldt natuurlijk ook voor Carl Story en z’n Rambling Mountaineers hier met de song “Nobody Knew My Name”, die staat op hun LP “ The Bluegrass Sound of Carl Story”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Coal Porters - Closing Time Genius

Maar zoals u aan het begin van dit programma al heeft gehoord met Dailey & Vincent en zo direct met The Coal Porters” wordt ook in huidige periode zeer fraaie bluegrassmuziek geproduceerd.

En doorvoor gaan we nu naar Durango het album van The Coal Porters hier met de songs “Let’s Say Goodbye (Like We Said Hello), de Peter Rowan song “Moonlight Midnight” met vokale ondersteuning door de schrijver zelf en “Closing Time Genius”.

Wellicht zullen een aantal lezers zich nog de song met de titel “Let’s Say Goodbye, Like We Said Hello” door Ernest Tubb herinneren en daarom nog even de mogelijkheid om deze song weer tevoorschijn te toveren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Songs, die staan op hun album “Durango { April 17-April 31} en uitgebracht door Prima Records en dat betekent in eigen beheer uitgebracht door Sid Griffin, tevens de leider van The Coal Porters.

Het album werd zoals de titel als vermeld opgenomen gedurende de periode 17 en 31 april in de Cozy Tone studio van Ed Stasius in Durango Colorado.

De Coal Porters werden 19 jaar geleden samengesteld als een elctrisch spelende groep met Sid Grifin, ex “Long Ryder” als centrale figuur.

Naast muziek is Sid ook zeer actief en succesvol als muziekjournalist en schrijver van boeken als “Million Dollar Bash:Bob Dylan, The Band & The Basement Tapes”.

Toen Sid in 1990 naar Londen vertrok ging hij samen werken met de Schotse humorist Neil Robert Herd met als resultaat een bijzondere beslissing om hun werk in een bluegrassversie te spelen gedurende een liefdadigheidsconcert in Londen.

Dat bleek zo goed te bevallen, dat zij hierin verder gingen. In 2006 werd The Coal Porters als een opwindende en dynamische bluegrass combo samengesteld met Carly Frey op viool, Dick Smith op een diesel banjo, Sid Griffin op mandoline, harmonica en autoharp, Andrew Stafford op de bas en Neil Robert Herd op gitaar en m.u.v. de bassist zingen ze ook allemaal .

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Peter Rowan op gitaar met lead-zang en met o.a. Jody Stecher op mandoline met de song “Midnight Moonlight” tijdens een “live” optreden tijdens het Merlefest festival 2009!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Coal Porters - Turn the Water On, Boy

The Coal Porter’s hebben een aantal concerten in Europa en de VS gegeven en ontvingen zeer positieve reacties op hun voorlaatste album “Turn the Water Oh Boy!” en nu met hun nieuwe album Durango zijn The Coal Porters inmiddels weer op tournee en begin april worden ze weer in Schotland verwacht voor een lange periode van optredens in Engeland met o.a. op 22 mei een optreden tijdens “The Acoustic festival of Great Britain” in Uttoxeter Staffordhire.

En natuurlijk voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om een “live” optreden van The Coal Porters tijdens het Sesiwn Fawr Festival in Dolgellau, Wales op 19 Juli 2008 bij te wonen met de song “Teenage Kicks”, die ook staat op hun album “How Dark This Earth Will Shine” in 2004 uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Pruuve

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer Dick van Altena hier met “Prúúve”, die staat op zijn mooie album “Witte Vlienders” in 2008 uitgebracht door Interlokaal CRS. Een album met 14 songs in het Betuuws dialect. Mooie luistermuziek, zoals de titelsong “Witte Vlienders” een ode aan z’n moeder maar ook herinneringen aan z’n jeugd met Arendsoog. Binnenkort nog wel eens, maar nog beter is het album zelf aan te schaffen.

Ook nog even naar een bijzonder optreden van Dick van Altena, Hilde Vos en Savannah hier tijdens een “live” optreden tijdens het DCMA Award Gala 2009 met de song “How’s the World Treating You”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Maureen Mac Gillavry - Turn You Back

Vervolgens “Kentucky Girl” door Maureen Mac-Gillavry, hier met een song, die staat op haar laatste album tot dusver “Country Flavored Songs” of te wel “ Liedjes met een country smaak”.

Op 16 mei 2009 j.l. werd dit album in Huize den Eng in ‘t Goy (in de buurt van Houten Utrecht) gepresenteerd.

Maureen trad zaterdag, 27 maart j.l. nog op tijdens een Indische soosmiddag in Spijkenisse.

In 2006 bracht zij ook al het album “Turn You back” in eigen beheer uit.

Tijd voor de lezer om ook eens kennis te maken met Maureen Mac Gillavry hier met haar song “Kentucky Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vannatta - Paradise

Dan is het nu tijd om te vertrekken naar Alberta, Canada voor een optreden van de countrygroep Vannatta hier met de song “Paradise”.

Deze song is als single uitgebracht en via Hillcrest Radio Marketing Service gezonden aan bekende countryradio DJ’s over de hele wereld en dus ook in het Verre Westen van de Krimpenerwaard hier bij uw Radio Vrolek

De groep “Vannatta” bestaat uit singer/songwriter/gitarist Larry Vannatta tevens op harp en mandoline, z’n vriend en plaatsgenoot Bud Maynard op basgitaar en achtergrondzang, Johnny Fraser eveneens op gitaar met zang en George Davidson op drums met zang.

Zij hebben inmiddels drie albums uitgebracht, waarvan de laatste totdusver “Redneck Thoroughbred” in 2008/2009.

Larry Vannatta met z’n band uit Alberta, Canada hebben inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Reba McEntire - I Keep on Loving You

Van Alberta, Canada naar Nashville TN voor Reba McEntire hier met de titelsong van haar album “I keep on Loving You”, dat in augustus 2009 werd uitgebracht door Starstruck/Valory en waarmee zij inmiddels een gouden onderscheiding heeft binnengehaald voor de verkoop van een half miljoen exemplaren.

Trouwens ieder album, dat sinds 1984 van Reba is uitgekomen, heeft goud of platina behaald.

Afgelopen zondag, 28 maart vierde deze ervaren countryzangeres haar 55ste verjaardag.

Voor u als lezer natuurlijk ook nog een fraaie video-clip van Reba McEntire hier met de song “I Keep On Loving You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Bonita Mercer - You'll Be the One!

En vervolgens terug naar Ontario Canada voor Bonita Mercer, die voor vanavond ook nog eens optreedt als uitsmijtster van dit programma met de song “Afterwards”.

Ook Bonita maakte gebruik van Hillcrest om meer bekendheid te geven aan haar musiek en deze single, welke in eigen beheer is uitgebracht.

In 2007 bracht zij in eigen beheer het album “You’ll Be The One” uit.

Voor meer informatie gewoon even een kijk nemen in haar website!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Mar. 30 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 3 12.00-13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Dailey & Vincent   ***   Flowers on the Wall   ***   Cracker Barrel

3. Dailey & Vincent   ***   Hello Mary Lou   ***   Cracker Barrel

4. Dailey & Vincent   ***   My Only Love   ***   Cracker Barrel

5. The Lonesome Pine Fiddlers   ***   You Broke Your Promise   ***   Bear Family Records

6. The Lonesome Pine Fiddlers   ***   I’m Feeling For You (But I Can’t Reach You)   ***   Bear Family Records

7. Carl Story & The Rambling Mountaineers   ***   Love Me Like You Used To   ***   Bear Family Records

8. Carl Story & The Rambling Mountaineers   ***   What a Line   ***   Bear Family Records

9. The Coal Porters   ***   Let’s Say Goodbye (Like We Said Hello)   ***   Prima Records

10. The Coal Porters   ***   Moonlight Midnight   ***   Prima Records

11. The Coal Porters   ***   Closing Time Genius   ***   Prima Records

12. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamusic   ***   Mercury Records

13. Dick van Altena   ***   Pruuve   ***   Interlokaal

14. Maureen Mac Gillavry   ***   Kentucky Girl   ***   Maureen Mac Gillavry  

15. Larry Vannatta   ***   Paradise   ***   Larry’s Country Music/Hillcrest

16. Reba McEntire   ***   I Keep On Loving You   ***   Starstruck/Valory

17. Bonita Mercer   ***   Afterwards   ***   Lee Beach Music/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and via the Web!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *