Rock at The End of My Rainbow

Heather  Myles - Rock at The End of My Rainbow

In dit programma alvast even een voorproefje op het optreden van Heather Myles & The Cadillac Cowboys deze week voor een aantal concerten in Nederland, waaronder vanavond in Bergen op Zoom, vrijdagavond in de StoneValley Club Lichtenvoorde en zaterdag, 27 maart zoals u ziet in Newland Klaaswaal.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass uit de jaren ‘60 met o.a. Grandpa Jones, Buzz Busby en The Country Gentlemen.

Vervolgens The Isaacs in de maand juni voor één optreden dichtbij huis in Bodegraven en vanavond bij “Countrymusic Round-Up” alvast even luisteren naar hun schitterende samenzang.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna nog even terug naar het mooie jubileumconcert van Change of Key samen met The Good Brothers op zondag, 21 maart j.l. in Reeuwijk met muziek van beide groepen.

Dan voor de verandering eens naar de countrymuziek uit Duitsland met o.a. singer/songwriter Sylkie Monoff en waarbij de groep “Slow Horses” optreedt als uitsmijter van dit programma.

Grandpa Jones - Old Rattler

We begonnen de uitzending met de legendarische Grandpa Jones samen met z’n vrouw Ramona met de song “Old Rattler”, een mooie verhaal van z’n oude blinde hond Rattler, die een wasbeer niet uit een boom wilde jagen en s’nacht “poot in poot” liep te wandelen met dat beest.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar de avonturen van “Old Rattler” door Grandpa Jones!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Louis Marshall Jones, die op al 23 jarige leeftijd z’n bijnaam “Grandpa” kreeg, toen hij weer eens na een optreden ergens in Maine s’morgens heel vroeg samen met z’n collega musicius en liedjesschrijver Bradley Kincaid moest beginnen met z’n radioshow bij het radiostation WBZ Boston, MA.

Bradley noemde hem vaak een “oude mopperkont” en zei dan “Kom op Opa, we gaan er weer tegen aan”. Al heel jong Grandpa Jones, banjospeler, humorist, zanger en toneelspeler, die steeds meer in z’n rol groeide en er op de duur ook zo uitzag!

In 1978 werd hij benoemd tot Lid van de Country Music Hall of Fame!

Voor u als lezer ook nog even een bijzonder leuke “live” uitvoering van “Old Rattler” door Phillip Steinmetz ( een neef van Grandpa Jones) samen met z’n Sunny Tennesseans.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mac Wiseman and Thirty Years of  Bluegrass

Vervolgens Mac Wiseman met de song “I Still Write Your Name in the Sand”. Deze song staat op tal van albums van Mac Wiseman, maar in dit programma maakten we gebruik van het album “Thirty Years of Bluegrass” uitgebracht door het Gusto label.

Zo nu en dan toch wel bijzonder verrassende video-clips in m’n weblog bericht. En hier is er ook weer eentje! Een “live performance” van Mac Wiseman met z’n bluegrassgroep met de song “I Still Write Your Name in The Sand”. Vertel het uw buren & vrienden!

Een zeer fraaie video-clip, die u niet mag missen!

Gwoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens singer/songwriter en mandolinespeler Buzz Busby met de song “Me and the Jukebox”, die staat op het verzamelalbum “Thirty Years of Bluegrass uitgebracht door het Gusto label. Buzz Busby en Eddy Adcock waren in 1957 op weg naar een optreden toen zij betrokken raakten bij een ernstig auto-ongeluk en moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Er werd snel even een bluegrassgroep samengesteld om hun afspraken over te nemen en dat was het begin van The Country Gentlemen. Wat een verhalen allemaal.

The Country Gentlemen - New Freedom Bell

Na Buzz Busby dan heel toepasselijk de song “New Freedom Bell” door The Country Gentlemen hier met een song, die staat op hun album “Bluegrass at the Carnegie Hall” in 1988 door het Gusto label op CD uitgebracht.

Bluegrassmuziek van deze groep uit de begin jaren ‘60 en opnames, die door het roemruchte label Starday op vynil waren uitgebracht.

Deze platenmaatschappij werd in 1975 overgenomen door het Gusto label, die in de jaren ‘80 heel veel muziek van de Starday catalogus opnieuw uitbracht.

The Country Gentlemen met John Duffey op mandoline, Charlie Waller op gitaar, Eddy Adcock op banjo en Tom Gray op de bas uit de beginjaren ‘60 met moderne bluegrass songs zoals hier de “New Freedom Bell” en waarbij er een link werd gelegd tussen de Amerikaanse Freedom Bell in Charlottetown in North Carolina en de “New Freedom Bell”, die in 1950 door de Amerikaanse bevolking werd geschonken aan West Berlijn als een symbool voor de vrijheid en staat opgesteld in het gemeentehuis Schoneberg van vroegere West-Berlijn.

“Freedom Bell Rings” in West Berlin op 16 augustus 1962 ter herdenking van 1 jaar Berlijnse Muur!

Promotie filmpje natuurlijk, maar toch even terugkijken naar die tijd met deze video-clip!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ook bij speciale gelegenheden wordt gebruik gemaakt van de “Liberty Bell of te wel ”Freiheitsglocke” zoals bij constructie van de Muur in 1961, maar ook tijdens de aanslag op het WTC in New York op 11 September 2001. Een stukje geschiedenis hier bij “Country Music Round-Up”.

Toook nog even The Classic Country Gentlemen “line-up” met Eddy Adcock op banjo, John Duffey op mandoline, Charlie Waller op gitaar en Tom Gray op staande bas tijdens een reunie in 1992 in Woodstock met de song “Bringing Mary Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Isaacs - A Little Bit of Heaven

Dan nu naar The Isaacs hier met de songs “Little Bit of Heaven” en “Mamma’s Teaching Angels How to Sing”, die staan op hun album “…Naturally” in September vorig jaar uitgebracht door de Gaither Music Group.

The Isaacs, een familiegroep uit La Folette TN en bestaande uit Lily, Ben, Sonya en Rebecca Isaacs Bowman en die is gespecialiseerd in akoestische gospel in een bluegrass, folk of countrystijl.

Een familiegroep van jongs af al bezig met zingen, het maken van albums zoals deze “…Naturally”, maar ook in 2007 “Big Sky” , 2004 “Heroes”, 2002 “Eye of the Storm” en ook samenwerking met countryartiesten als Brad paisley, Dolly Parton, Trisha Yearwood en Ralph Stanley.

Op dit album worden The Isaacs nog bijgestaan door Kelly Black op gitaar, Aubrey Haynie op viool en mandoline, Rob Ickes op dobro en Bryan Sutton op de banjo en gitaar. Allemaal grote namen in de bluegrassmuziek.

Tijdens het concert van Change of Key vertelde Marijke de Jong, dat zij en Danielle beslist het optreden van The Isaacs Bodegraven wilden meemaken, want de samenzang is “hemels” zowel figuurlijk als letterlijk bedoeld.

Het is de tweede keer dat The Isaacs naar Nederland komen. Lily, Ben en Sonya Isaacs en Rebecca Bowman-Isaacs weten keer op keer het publiek te verrassen. Hun muziek is namelijk niet alleen geworteld in de bluegrass- en folktraditie, maar het wordt ook gebruikt om mensen vertrouwde liederen te laten horen zoals nooit tevoren.

Voor u als lezer nog aangekondigd door Bill Gaither tijdens een concert van “Bill Gaither Vocal Band” The Isaacs met twee songs van hun album”…Naturally” de bekende “The Three Bells” en de gospelsong “I Will Praise Him”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heather Myles - You've Taken Me Places

Dan nu zoals aangekondigd Heather Myles & The Cadillac Cowboys, die op dit moment op een rondtour door Nederland bezig zijn met een aantal optredens. Hier bij uw Radio Vrolek een voorproefje met een “live” optreden hier met haar songs “You’ve Taken Me Places” en “Rockt the End of My Rainbow”

Vervolgens ook nog “No One Will Ever Know” ooit geschreven door het duo Fred Rose en Mel Foree en zeer bekend geworden van de vertolking door Hank Williams maar hier door met zanger/gitarist Rick Shea en Heather Miles samen met de andere Cadillac Cowboys tijdens een “live” optreden in 2008 in partycentrum Newland in Klaaswaal.

Van dit optreden is niet alleen een album gemaakt met de titel “”, maar ook een DVD met dezelfde titel en uitgebracht door Continental Record Service Europe.

Voor u als lezer nog een leuke video-clip van Heather Myles hier met de song “Love Me a  Little Bit Longer”, die staat op haar album “Highways and Honky Tonks”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heather Myles werd geboren op een ranch met ook een uitgebreide countrymuziek collectie in Riverside, een klein plaatsje in het zuiden van California.

In de vroege jaren ’90 brak Heather door met haar eigen muziek, die een mengeling vormt van traditionele Bakersfield Honky Tonk en eigentijdse country.

Merle Haggard verleende haar assistentie bij de opnames van haar album “Highways & Honky Tonks” uitgebracht door Rounder, terwijl bij het daarop volgende album “Sweet Talks & Good Lies”Dwight Yoakam haar in de Rounder studio vergezelde.

Heather Myles - In the Wind

In oktober jongstleden verscheen Heather’s achste album, getiteld “In the Wind” met ditmaal niemand minder dan Willie Nelson, die met Heather de studio indook voor het heerlijke Tex-Mex duet “Don’t Call Me”.

Dat liedje zal ongetwijfeld ook te horen zijn tijdens Heather’s concert in Bergen op Zoom, maar nu samen met Rick Shea, een van de gitaristen van de Cadillac Cowboys.

Concerten van Heather Myles staan garant voor een avondje swingende countrymuziek van de bovenste plank! Vanavond, 23 maart dus in Bergen op Zoom, 24 maart in Oss, 25 maart in Paradiso 020, 26 maart in Stone Valley Lichtenvoorde en dan 27 maart de laatste Honky Tonk in Klaaswaal en dan weer terug naar huis Riverside in Californie.

Tot slot van deze introductie nog een leuke video-clip van Heather Myles met korte fragmenten van tal van haar songs afgewisseld met mooie sfeer filmpjes haar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Concert Change of Key en The Good Brothers

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio zoals reeds aangekondigd nog even terug naar het jubileum concert van de Goudse countrygroep “Change of Key” , waarbij ook de Canadese Good Brothers optraden in het zalencentrum “De Brug” in Reeuwijk.

In een uitverkocht huis met enthousiast publiek met eerst een optreden van “Change of Key” met niet alleen een aantal songs van hun album “Home Is Where My Heart Is”, maar ook nog deze “18 Wheels & A Dozen Roses”.

Voor u als lezer nog “18 Wheels & a Dozen Roses” door Change of Key hier samen met de nr. 1 electrisch spelende countrygroep van nederland “Savannah” tijdens de DCMA Award Gala 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Good brothers - Restricted Goods

Na de pause dan het optreden van “The Good Brothers” uit Ontario Canada en waarbij werd gestart me deze “Fox on the Run”, die trouwens ook staat op hun album “Restricted Goods” uitgebracht door Hogtown Records.

Voor de lezer van dit weblogbericht ook nog even terug naar een “live” optreden van The Good Brothers niet in Reeuwijk, maar in het Gibson Centre in Alliston, Ontario met de “opener” “Fox on the Run”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit album hoorde u ook nog de song “Stuck on You”.

Een optreden met mooie anecdotes en tal van songs passeerden de revue waaronder ook nog het franstalige La Bastringue.

Na een korte pause vervolgens nog een geimproviseerd, maar hardstikke leuk gezamelijk optreden van beide groepen en zo rond half zeven werd er afscheid genomen van een zeer dankbaar en enthousiast publiek, waarbij een aantal bezoekers ter herinnering aan een leuke middag ook nog op de foto gingen met de musici.

Enthousiaste bezoekers tussen

Altijd in voor leuke anecdotes “The Good Brothers” hier tijdens een “live” optreden in Oshawa, Ontario met hun song “Asshole”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sylkie Monoff - I Don't Wanna Do This

Dan nu weer verder met de countrymuziek deze keer eens uit Duitsland met om te beginnen Sylkie Monoff hier met de song “ I Don’t Wanna Do This” , die staat op haar album “Genuine” of te wel “Oprecht” in 2009  in eigen beheer uitgebracht.

Sylkie, die na haar studie aan de muziek hogeschool te Hamburg, al snel een contract kreeg bij BMG/Ariola, schreef haar eigen songs en maakte eerste een EP met drie songs als snel gevolgd door het album “Harbor in the Night”.

Na een aantal onderscheidingen als schrijfster van songs en tournee’s door Europa en optredens in Nashville TN in 2009 haar nieuwe album “Genuine” in Nashville opgenomen met een aantal gerenomeerde musici zoals steelgitarist Bruce Bouton. Inmiddels heeft Sylkie voor de promotie van haar muziek en albums ook enige digitale ruimte gereserveer, waar u natuurlijk ook nog even kunt luisteren naar een aantal songs

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Sylkie Monoff hier tijdens een “live” optreden in Wuppertal D met een acoustische versie van haar song “Laughin’”, die als eerste song staat op haar album “Genuine”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Hanna u Daana - Wenn Du Wieder da  Bist

Nu gaan we toch echt naar Duitsland voor Hanna & Daana hier met de song “Wenn Du Wieder Da Bist”, die staat op een nieuw verzamelalbum met de titel “110% Country Hits” in dit voorjaar uitgebracht door Koch.

Een album met 14 countrysongs allemaal in de Duitse taal!

Voor u als lezer toch ook nog even de countrymuziek in de taal van onze oosterburen met het duo Hanna u Daana hier met de song “Hört er Country, wird er wach!”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Slow Horses - Bring Me back to Graceland

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter de Duitse countrygroep “Slow Horses” hier met de song “Bring me back to Graceland

Deze song staat op hun nieuwe album met de titel van hun groep “Slow Horses”, dat in november 2009 in eigen beheer werd uitgebracht.

Deze succesvolle groep heeft via AGR Televison ook al een aantal fraaie albums uitgebracht zoals “Silent Skies” en singles zoals “I Wanna Know”, “It’s Not Raining Every Day”.

 “Slow Horses” hier met de song “It’s Not Raining Every Day” tijdens een “live” optreden in het Franse Capronne. Deze song staat ook op hun album “Cross That Line” in 2004 uitgebracht door AGR Universal.

Gwoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mocht u deze zomer toch nog in de buurt zijn van Capronne sur Arzon gewoon even een kijkje nemen.

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 23 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 27 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek: Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Grandpa Jones & Ramona   ***   Old Rattler   ***   Gusto Records

3. Mac Wiseman   ***   I Still Write Your Name in The Sand   ***   Gusto Records

4. Buzz Busby   ***   Me and The Jukebox   ***   Gusto Records

5. The Country Gentlemen   ***   New Freedom Bell   ***   Gusto Records

6. The Isaacs   ***   Little Bit of Heaven   ***   Gaither Music Group

7. The Isaacs   ***   Mama’s Teaching Angels How to Sing   ***   Gaither Music Group

8. Heather Myles & The Cadillac Cowboys   ***   You’ve Taken Me to Places   ***   CRS/Me and My Americana

9. Heather Myles & The Cadillac Cowboys   ***   Rock at The End of My Rainbow   ***    CRS/Me and My Americana

10. Heather Myles & The Cadillac Cowboys   ***   No One Will Ever Know   ***   CRS/Me and My Americana

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on The Sunny Side   ***     agendamusic   ***   Mercury Records

12. The Good Brothers   ***   Fox on The Run   ***   Hogtown Records

13. The Good Brothers   ***   Stuck on You   ***   Hogtown Records

14. Change of Key   ***   18 Wheels & a Dozen Roses   ***   Change of Key/DCMA

15. Sylkie Monoff   ***   I Don’t Wanna Do This   ***   Sylkie Monoff

16. Hanna & Daana   ***   Wenn Du Wieder Da Bist   ***         Koch/Universal

17. Slow Horses   ***        Take Me Back to Graceland   ***   Wild West Verlag ohg

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *