Doughboys, Playboys & Cowboys

Doughboys, Playboys and Cowboys - The Eyes of Texas Are Upon You

In dit programma ver terug in de tijd met speciale aandacht voor de “Gouden Jaren van de Western Swing” met o.a. Milton Brown en Tex Williams & His Western Caravan. Vervolgens deze muziek in een hedendaagse uitvoering door George Strait, Vince Gill en Dolly Parton samen met de groep “Asleep at the Wheel”.

Maar zoals altijd beginnen we natuurlijk met de bluegrass met Junior Sisk & Ramblers Choice, Big Country Bluegrass en Josh Williams.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer “Annita & The Starbombers” in de schijnwerpers i.v.m. hun optreden begin april tijdens het 13e Rockabilly “Viva Las Vegas” festival in Las Vegas!

Daarna naar de hedendaagse country-popmuziek uit Nashville met Jason Sturgeon en vervolgens Brandi Carlile met een song van haar album “Giving Up the Ghost” en treedt Lee Allen op als uitsmijter van dit programma met zijn single “Settle Down”.

Junior Sisk & Ramblers Choice - Train Without a Track

We begonnen de uitzending met de song “Train Without a Track” door Junior Sisk & Ramblers Choice hier met eveneens een Dixie en Tom T. Hall song, die staat op hun album “Heartaches & Dreams”, dat halverwege deze maand maart zal worden uitgebracht door Rebel Records.

Junior Sisk met z’n groep vorig jaar met 4 nominaties aanwezig tijdens het IBMA Award festival bestaande uit Junior Sisk op gitaar met lead-zang, z’n neef Tim Massey op de bas met achtergrondzang, Jason Tomlin op de mandoline en achtergrondzang, Darrell Wilkerson op de banjo en Billy Hawks op de viool.

Tijd om eens te kennis maken met de groep “Junior Sisk & Ramblers Choice” hier tijdens een “live” optreden met de song “Sunny Side of the Mountain” tijdens het Conestoga Bluegrass festival 2009 in Princeton Ontario CA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Big Country Bluegrass - The Boys in Hats and Ties

Vervolgens ook nog het leuke Dixie & Tom T. Hall verhaal van “The Boys in Hats en Ties” door de groep “Big Country Bluegrass hier met een song, die staat op hun album “Back in Time” uitgebracht door “Mountain Roads Recordings met Jeff Michael op viool met lead-zang, Teresa Sells op de gitaar, Johnny Williams eveneens op gitaar, Lynwood Lunsford op de banjo en alle drie met achtergrondzang, Alan Mastin op de bass en Tommy Sells op de mandoline.

Voor u als lezer ook nog even een “live” uitvoering van “The Boys in Hats & Ties” door Big Country Bluegrass, waarbij Jeff Michael nog wel even een “reminder” van de tekst nodig heeft. Het optreden vond plaats op 20 februari j.l. in het Kirby Theater te Roxboro NC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Josh Williams - We'll Burn That Bridge

“We’ll Burn That Bridge” door Josh Williams & the Josh Williams Band hier met een song, die staat op z’n album “Down Home” dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records

Ook deze song is geschreven door het bekende schrijversechtpaar Dixie en Tom T. Hall.

Josh Williams werd tijdens het IBMA World of Bluegrass festival op 1 oktober 2009 in de bekende Ryman Auditorium uitgeroepen tot “Guitar player of the Year”, waarbij de “Award” werd uitgereikt door Claire Lynch en de gitaarheld van Josh, Tim Stafford van de bluegrassgroep “Blue Highways”.

Josh Williams at the IBMA 2009

Josh hier natuurlijk op gitaar en mandoline met lead-zang, Darrin Vincent en Jamie Daley met vokale ondersteuning, Mickey Harris op de bas en Aaron McDaris op de banjo.

The Josh Williams Band tijdens een “live” optreden op 23 februari 2008 in het bekende Station Inn in Nashville met de song “Can’t You Hear Me Calling” met lead-zang door  Jenny Lynn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Milton Brown and His Musical Brownies

Dan zoals aangekondigd ver terug in de tijd naar de eind jaren ’40 met Texas Swing hier met om te beginnen Milton Brown & His Musical Brownies met een ode aan Texas “The Eyes of Texas (Are Upon You)”.

Even terug in de tijd met de “Western Swing” uit de jaren ’30 door Milton Brown & His Musical Brownies hier met de song “Four, Five Times”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Milton begon in 1931 samen met de bekende Bob Wills in de groep “Light Crust Doughboys” en waarbij “Light Crust Flour” de sponser was van hun wekelijkse radioshow. In 1932 begon hij met z’n eigen echte Western Swing groep en maakte in de periode 1934-1936 meer dan 100 opnames bij Victor en Decca met daarbij veel optredens voor in Noord-Texas. De song was in 1903 geschreven door John Sinclair en is inmiddels ook het lijflied van de diverse universiteiten in Texas.

En natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar “The Eyes of Texas Are Upon You” met daarbij de tekst van de song en het verhaal achter deze “Texas Anthem” uit 1903.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tex Williams and HIs Western Caravan - I Got Texas in My Soul

Vervolgens “I Got Texas in My Soul”  en “Smoke, Smoke, Smoke, That Cigarette” door Texas Williams & His Western Caravan hier met twee songs, die staan op het album “Doughboys, Playboys & Cowboys” in 1999 uitgebracht door Proper Records.

Een album met muziek uit “The Golden years of Western Swing” en die bestaat uit 4 CD’s met tal van bekende Western Swing groepen als “Spade Cooley & His Orchestra”, “Bob Wills & The Texas Playboys”, Al Dexter & His Troopers” en “Johnny Tyler & The Riders of the Rio Grande”.

Allemaal namen van bekende Western Swing groepen uit het grijze verleden en die u als luisteraar in het programma “Countrytmusic Round-Up” nog eens kunt beluisteren.

Van de bekende Tex Williams & His Western Caravan” hoorde u ook nog de song “I Got Texas in My Soul”.

Tex Williams and His Western Caravan

Z’n “Western Caravan” bestond uit 12 uitstekende musici met een fraai mix van electrische en steelgitaren, violen, bass, accordion, trompet en nog meer instrumenten waaronder zelfs zo nu en dan een harp. Hun grootste succes hadden zij met de “Merle Travis” song “Smoke, smoke, smoke, That Cigarette, waarmee zij in 1947 zes weken op de nummer 1 plaats stonden zowel bij de country als de pop overzichten. De song werd ook gebruikt als openingssong van de film “Thank You for Smoking”, die in 2006 werd uitgebracht.

Deze video-clip moet echt nog even bekijken! Tex Williams hier met de song “Smoke, Smoke, Smoke That Cigarette” met de schrijver van de song Merle Travis tijdens het kaarten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton and Asleep at the Wheel - Billy Dale

Dan nu naar de hedendaagse swing met “Billy Dale” door Dolly Parton hier samen met de countrygroep “Asleep at the Wheel” met een song, die staat op het album “A Tribute to the Music of Bob Wills & The Txas Playboys” in 1993 uitgebracht door Capitol Records.

Voor u als lezer van dit weblog bereicht nog een fraaie “slide-show” van Dolly Parton hier met de song “Billy Dale”, die dus staat op het vermelde “Tribute” album van “Asleep at the Wheel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bob Wills

Een eerbetoon aan de Texaan Bob Wills, geboren in 1905  en zoon van een katoenboer en tevens  kampioen vioolspeler van Texas, die de muziek met de paplepel al naar binnenkreeg. De hele famile was betrokken bij de muziek. In 1930 vormde hij met oa. Milton Brown de Light Crust Doughboys en speelden populaire dansmuziek, die later werd aangeduid als Western Swing.

In ‘34 vormde hij de The Playboys en speelde eerst een poosje vanuit Waco Texas en later met de Texas Playboys met Tulsa Oklahoma als basis voor een dagelijks optreden bij het radiostation KVOO, een radiostation met een uitzendvermogen van 50KW in de middengolf. Een tijd met heel veel succes volgde met films en concerten. In 1969 beeindigde hij z’n carriere na een hersenbloeding.

Op 26 mei 1975 overleed Bob Wills op 70jarige leefijd aan longontsteking inFort Worth TX met schat aan bekende Western Swings songs als”Tack Me Back to Tulsa” en “New San Antonio Rose”.

George Strait hier met z’n groep tijdens een “live” optreden met de Western Sdwing song “Big Balls in Cowtown”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Met terecht dus een eerbetoon  aan Bob Wills door de beroemde countryzanger/schrijver en gitarist George Strait hier ook weer samen met Asleep at the Wheel met de song “”Big Ball’s in Cowtown”gevolgd door de song “Yearning (Just for You)” door Vince Gill.

Songs, die dus staan op het Tribute album aan de muziek van Bob Wills & the Texas Playboys.

Voor u als lezer ook nog even een leuke video-clip van Vince Gill hier meer in de “rockabilly” met de song “What the Cowgirls Do” met o.a. Little Jimmy Dickens en Rodney Crowell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Annita and The Starbombers - The Honeymoon's Over

Na het overzicht van de counrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer bijzondere aandacht voor Annita & The Starbombers hier met de songs “The Honeymoon’s Over” en “Mr. Misery” door Annita & The Starbombers hier met twee songs van haar album “What Good’ll It D to Me” in 2002 uitgebracht door Continental Europe.

Annita & The Starbombers hier tijdens een “live” optreden in het restaurant Hillingers in de buurt van Munchen Duitsland met de song “Loose Talk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Speciaal in het programma “Countrymusic Round-Up” , want “Annita & The Starbombers” en “The Barnstompers” zullen op 3 en 4 April aanstaande optreden tijdens het befaamde “Viva Las Vegas” festival te Las Vegas, USA.

Dat zal voor de groep een bijzonder spannend optreden worden, want tijdens hetzelfde festival ook nog een optreden van o.a. “good old” Chuck Berry, “The First Lady of Rockabilly” Wanda Jackson en hun eigen Amerikaanse favoriet Big Sandy & the Fly-Rite Boys.

En een dergelijk optreden is op één van de best bezochte festivals ter wereld binnen het Country & Rockabilly wereldje is buitengewoon eervol.

U kunt ook nog even kennismaken met Big Sandy & The Fly-Rite Boys en natuurlijk ook nog even kennismaken met de roackabilly Presley song “Don’t Be Cruel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Barnstompers /Annita and The Starbombers in Stars and Bars te Delft

En dus voor de groep helemaal geen gek idee om op Zaterdag 13 Maart een pré Viva Las Vegas te organiseren in één van ‘s-Neerlands gezelligste en gemoedelijkste cafés “Stars & Bars” te Delft. Vanaf 21.00 een optreden van Annita met haar begeleidingsgroep “Starbombers”. Deze groep kent u waarschijnlijk ook wel onder de naam “Barnstompers”.  Nog even over “rockabilly”, de naam is een samenvoeging van rock & roll en hillbilly en dus een mix van rock en countrymuziek. In ieder geval al sedert de beginjaren 50 zeer populair door o.a. Elvis Presley en Wanda Jackson.

Voor de lezer ook nog even naar een “live” optreden van The Barnstompers hier met de “rockabilly” song “I’m Coming Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jason Sturgeon - Simple Life

Dan nu naar de hedendaagse pop-country met Jason Sturgeon hier met de song “Simple Life”,die op dit moment als single is uitgebracht door het label Nine North Records/Spinville.

Jason, afkomstig uit Petersburg in de staat Indiana, zingt denk ik wel een beetje over z’n jeugd.

Met zo’n 3.500 mensen wonen in een landelijke omgeving met veel land en ook nog mijn-bouw en een voorliefde voor de countrymuziek.

Mede dankzij z’n verstandige vader maakte hij z’n opleiding af op de universiteit van Vincennes Indiana, behaalde daar een graad in de ontwikkeling van medische apparatuur en ging vervolgens werken bij een dergelijke firma.

Maar ja de muziek trok ook en hij startte met z’n eigen groep de “Red Eye Max”, speelde vaak en veel in de omgeving en werd dus al snel bekend ook al omdat zij optraden als “openings act” voor o.a. Brooks & Dunn en Rodney Atkins. Inmiddelsheeft hij in Nashville zelf het album “That’s Me” uitgebracht.

Natuurlijk ook nog even kennismaken met het eenvoudige leven dan wel “Simple Life” van Jason Sturgeon.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brandi Carlile - Dying Day

Vervolgens in dit programma “Dying Day” door de talentvolle singer/songwriter en gitariste Brandi Carlile uit de omgeving van Seattle hier met een song van haar album “Give Up the Ghost” in oktober 2009 uitgebracht door Columbia. Dit is inmiddels haar 4e album met fraaie muziek en zeer recent heeft zij via het Sony label het album XOBC  uitgebracht, maar die heb ik dus nog niet.

U kunt ook nog even luisteren naar de song “Dying Day” door Brandi Carlile.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Allen - Settle Down

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Lee Allen hier met de song “Settle Down”, die begin februari als single is uitgebracht en tevens als filmmuziek is gebruikt in de trailer van de film “Just Married”.

Natuurlijk kunt u nog even kijken naar deze trailer met de song “Settle Down” door Lee Allen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Countrymusic Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Naast uitzending via de ether op 107.7 MHz en op 105.9 MHz via de kabel en als achtergrondmuziek op het TV informatie-kanaal 2, kunt u ook de uitzending beluisteren via het internet!

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 9 ‘10 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Junior Sisk & Ramblers Choice   ***   Train Without a Track   ***   Rebel Records

3. Big Country Bluegrass   ***   The Boys in Hats and Ties   ***   Mountain Roads Recordings

4. Josh Williams   ***   We’ll Burn That Bridge   ***   Pinecastle Records

5. Milton Brown & His Musical Brownies   ***   The Eyes of Texas (Are Upon You)   ***   Proper Records

6. Tex Williams & His Western Caravan   ***   I Got Texas in My Soul   ***   Proper Records

7. Tex Williams & His Western Caravan   ***   Smoke, Smoke, Smoke (That Cigarette)   ***   Proper Records

8. George Strait & Asleep at the Wheel   ***   Big Ball’s in Cowtown   ***   Capitol Records

9. Vince Gill & Asleep at the Wheel   ***   Yearning (Just for You)   ***   Capitol Records

10. Dolly Parton & Asleep at the Wheel   ***   Billy Dale   ***   Capitol Records

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamusic   ***   Mercury Records

12. Annita & The Starbombers   *** The Honeymoon’s Over   ***   Continental Europe

13. Annita & The Starbombers   ***   Mr. Misery   ***   Continental Europe

14. Jason Sturgeon   ***   Simple Life   ***   Nine North Records

15. Brandi Carlile   ***   Dying Day   ***   Columbia

16. Lee Allen   ***   Settle Down   ***   Bar Music/CO5

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *