Long May You Run

Neil Young - Long May You Run

In dit programma speciale aandacht voor het jubileumconcert van Change of Key, waarbij uit Canada The Good Brothers ook zullen optreden. Zo direct voor u als luisteraar meer informatie hierover middels een telefonisch interview met Marijke de Jong & Danielle Poot, de vrouwelijke helft van Change of Key.

Om alvast een beetje de sfeer te proeven beginnen we met een “live” optreden van The Good Brothers en natuurlijk ook een song van de Goudse countrygroep.

Na het gesprek gaan we gewoon door met bijzondere country door Ledward Kaapana en onder verwijzing naar de afsluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen Neil Young “live” met de song “Long May You Run”.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en met natuurlijk ook nog de nederlandse bijdrage aan dit programma met “Will Stevens” uit Stadskanaal en “Sandra Vanreys”uit Aalten in de buurt van Doetinchem.

Daarna naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met Martina McBride en vervolgens Sammay Kershaw met z’n single “Better Than I Used to Be” en treden Suzi Ragsdale samen met Rodney Crowell op als uitsmijters van dit programma .

The Good Brothers - There Goes My Love

Van The Good Brothers hoorde u de songs “There Goes My Love” en “Tall Pines”, die staan op hun album “Live From the Rattlesnake Saloon” in 2005 uitgebracht door Hogtown records.

The Good Brothers kunnen omschreven worden als een Canadese legende. Zij zijn acht maal de winnaars van de prestigieuze Juno Award (Canada’s Grammy Awards) en in 2004 opgenomen in de Canadese Country Music Hall of Fame.

Dit jaar komen ze voor de 31e maal op tournee in Europa. Dat alles in een tijdsbestek van ruim twintig jaar. Zij zijn er ook geweldig trots op, want dat is waarschijnlijk nog geen enkele Canadese act gelukt. The Good Brothers nodigen u uit om te genieten van hun muziek; een mengeling van Canadese country, Ierse Folk en Bluegrass.

Ze weten hun publiek telkens weer te pakken met hun uitstekende songkeuze, een uitgelezen show, fraaie vocalen en veel humor. Zelf omschrijven ze hun repertoire als “Good Time” muziek.

Alvast ook voor u als lezer van deze weblog even kennismaken met The Good Brothers tijdens een “live’ optreden in Williston Ontario met de song “Alberta Bound” in oktober 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Choose Me or Loose Me

Vervolgens de song “Choose Me or Loose Me”, de 1ste track van het Multi-Award winning album “Home Is Where My Heart Is” door de Goudse countrygroep “Change of Key”.

En natuurlijk heb ik het telefoonnummer van de vrouwelijke helft van de groep Marijke de Jong & Danielle Poot gekozen om wat meer informatie te krijgen over hun jubileumconcert  op 21 maart a.s.

Vervolgens volgt een interview met Marijke en Danielle, die u nog even kunt beluisteren, waarbij nog opgemerkt, dat omwille van de snelheid het gesprek digitaal is bewerkt hetgeen enigszins ten koste gaat van de kwaliteit.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link for the Interview

Voor u ook nog een “live” optreden van “Change of Key” hier tijdens de presententatie van hun album in Gouda met de song “Fly On My Emotions”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En zoals u wellicht heeft gehoord tijdens het interview koos Marijke de song “Frozen Tears” uit om het programma te vervolgen met een song van hun album “Home Is Where My Heart Is”.

The Good Brothers On Stage

Daarna nogmaals The Good Brothers maar nu met met de song “Stuck On You”, die staat op hun album “Restricted Goods”, dat in 2008 werd uitgebracht door HogTown Records.

Hogtown is niet zo maar een naam het is namelijk de bijnaam van Toronto, de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario.

U kunt beide groepen dus horen en zien tijdens het jubileumconcert op zondagmiddag, 21 maart a.s. in Reeuwijk en voor meer informatie en kaarten te bestellen kunt u natuurlijk even de website van Change of Key raadplegen!

En dan ook nog even een leuke video-clip van een spontaan gezamenlijk optreden van Danielle Poot en Marijke de Jong tijdens het concert van The Good Brothers en in het leuke theater “Podium Zwaanspreng” te Apeldoorn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ledward Kaapana - Yesterday

Tijdens het interview met Marijke en Danielle hoorde u de beroemde Hawaiiaanse “slack-guitarist en zanger” Ledward Kaapana met een aantal tracks van z’n album “Waltz of the Wind”, zoals Radio Hula en “My Yellow Ginger Lei” met een knipoog natuurlijk naar Change of Key, die ook regelmatig Hawaiiaanse melodien op hun repertoire hebben staan.

En aangezien we het album van Ledward Kapaana toch hier in de studio hebben nog even de song “Yesterday” van hetzelfde album met o.a. Sam Bush op mandoline, Stuart Duncan op viool, Joey Miskulin op accordeon en Steve Buckingham op de bas.

Het album is in 1998 uitgebracht door Dancing Cat Records.

Voor u als lezer en natuurlijk ook voor de luisteraars, die de achtergrondmuziek tijdens het interview met Marijke en Danielle nog eens willen horen hier Leward Kaapana met de melodie “Radio Hula”, die als 1ste track ook staat op z’n album “Waltz of the Wind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Neil Young - Long May You Run

“Long May You Run”, van oorsprong een ode aan de buffalo, door Neil Young tijdens een “unplugged” optreden in de Universal Studios op 7 februari  1993 in L.A. en die staat op z’n “live” album “Unplugged”.

Neil Young ook afkomstig uit Toronto Ontario en inmiddels 64 jaar heeft u wellicht nog tijdens zijn solo optreden gezien tijdens de afsluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Vancouver Britsch Columbia.

Hier Neil Young tijdens z’n optreden tijdens het benefietconcert “Farm Aid 2009” met de song “Long May You Run”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Neil Young at the BC Place in Vancouver

Z’n optreden in Vancouver vond ik ook zeer indrukwekkend en dus hier in dit programma deze fraaie song met de zeer toepasselijke titel “Long May You Run”, een wens gericht aan alle deelnemers van deze unieke winterspelen in Vancouver.

Maar in dit programma toch ook gericht aan Neil Young zelf, die ondanks medische problemen toch gewoon door gaat met z’n muziek en een knap solo optreden zondag j.l. in de “BC Place” in “ Downtown”Vancouver

U kunt ook nog even de fraaie versie van het z’n album “Unplugged” middels deze link beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Will Stevens - Holdin' On -

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor weer een de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer Will Stevens uit Stadskanaal met de song “Born a Freight Train”, die staat op z’n “Holdin’ On DVD van Wil in 2006 in eigen beheer uitgebracht.

Op deze DVD staan 12 fraaie countrysongs, waarvan 9 in de Engelse taal en als gebaar naar z’n vele Groningse fans ook nog 3 songs in het Gronings dialect.

Will treedt niet alleen veel op in Groningen en Drente, maar ook in Duitslands is hij een graag geziene en gehoorde countrymusicus met traditionele countrymuziek.

Mocht u de uitzending gemist hebben. Jammer, jammer, maar voor u als lezer kunt u toch ook nog even luisteren naar een kort fragment van de song “Born a Freight Train” door Will Stevens via z’n website en daarna gewoon even verder informatie inwinnen en de DVD bestellen natuurlijk!

Gewoon even doorschakelen?just Use the Link!

Sandra Vanreys - Love of a Song

Vervolgens “Love for a Song” door Sandra Vanreys, singer/songwriter en gitariste uit Aalten en dat ligt in de buurt van Doetinchem, Gelderland, hier met een song, die staat op haar album “Let Go” in 2004 uitgebracht door Silvox.

Een ervaren en bevlogen zangeres, die in 2008 haar 25-jarig jubileum als vierde en trouwens ook al 8 keer door de nederlandse countrymuziek liefhebbers werd uitgeroepen tot zangeres van het jaar.

Naar aanleiding van haar jubileum werd dan ook heel terecht haar album “Het Beste van Sandra Vanreys” uitgebracht.

Sandra hier tijdens een “live” optreden in Stonevalley , bijna een thuiswedstrijd, met de Dolly Parton song “Coat of many Colors”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link[

Martina McBride - Wrong Baby Wrong

Dan nu naar Nashville Tennessee met Martina Mcbride hier met de song “Wrong Baby Wrong, die staat op haar album “Shine”, dat in het voorjaar van 2009 werd uitgebracht door het RCA label en waarvan deze song op dit moment als “single” is uitgebracht.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om een optreden van Martina McBride met de song “Wrong Baby Wrong” bij te wonen tijdens haar optreden in het Ford Center in Oklahoma City op 5 december 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sammy Kershaw - Better Than I Used to Be

“Better Than I Used to Be” door Sammy Kershaw en dat is tevens de titelsong van het album, dat binnenkort zal worden uitgebracht door het Big Hill label.

En tekst van deze song is ook wel een beetje op hemzelf van toepassing, want hij zingt over de lastpost, die hij zo nu en dan zelf was, maar wel met grote verwachtingen en beloftes voor de toekomst, waarin het beter gaat.

En waar hij voor de spiegel staat en tegen zichzelf zegt, dat hij eindelijk met zichzelf kan leven, ik ben nog niet zo goed als ik zal worden, maar ik ben wel veel beter dan dat ik vroeger was.

Een album met 11 songs in samenwerking met producer en liedjesschrijver Buddy Cannon, die heeft samengewerkt met o.a. Kenny Chesney en Hank Williams Jr. en de schrijvers Brian Simpson en Ashley Gorley, die heeft gewerkt met Brad Paisley, Trace Adkins en Keith Urban.

Ook nog een fraaie video-clip van Sammy Kershaw met de song “Better Than I Use to Be”. Echt even kijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Suzi  Ragsdale ft. Rodney Crowell - Troublemaker

Dan met een kijkje op de klok is het tijd voor onze uitsmijters Suzi Ragsdale en Rodney Crowell met de song “Troublemaker”, die staat op het album “Best Regards” van Suzi, de dochter van de Nashville legende, humorist en parodist Ray Stevens  op 12 januari j.l. uitgebracht door Clyde Records/Star Raven.

Ray Stevens, wiens eigenlijk naam Harold Ray Ragsdale luidt,  heeft tal van humoristische country albums uitgebracht en waarvan ik elk jaar tijdens de Kerstperiode het album “Ray Stevens Christmas: Through a Different Window” met plezier tevoorschijn haal.

Nog een staaltje humor van de countryzanger/schrijver/pianist Ray Stevens hier met de song “It’s Me Again Margret”. Deze song staat o.a. op z’n album “Ray Stevens Live” in 1995 uitgebracht door Curb.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van dit bericht kunt u natuurlijk ook nog even luisteren naar onze uitsmijters Suzi en Rodney met hun song “Troublemaker”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Countrymusic Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Naast uitzending via de ether op 107.7 MHz en op 105.9 MHz via de kabel en als achtergrondmuziek op het TV informatie-kanaal 2, kunt u ook de uitzending beluisteren via het internet!

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Maart 2 ‘10 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Good Brothers   ***   There Goes My Love   ***    Hogtown Records

3. The Good Brothers   ***   Tall Pines    ***   Hogtown Records

4. Change of Key   ***   Choose Me or Loose Me   ***   Change of Key

5. Interview Marijke de Jong & Danielle Poot (Change of Key) with more information on their concert together with The Good Brothers on March 21 at Reeuwijk (http://www.chanofkey.com)

6. Change of Key   ***   Frozen Tears   ***   Change of key

7. The Good Brothers   ***   Stuck on You   ***   Hogtown Records

8. Ledward Kaapana   ***   Yesterday   ***   Dancing Cat Records

9. Neil Young   ***   Long May You Run   ***   Reprise Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   *** agendamusic   ***   Mercury Records

11. Wil Stevens   ***   Born a Freight Train   ***   Wil Stevens

12. Sandra van Reys   ***   Love For a Song   ***  Silvox

13. Martina McBride   ***   Wrong Baby Wrong   ***   RCA

14. Sammy Kershaw  ***   Better Than I Use to Be   ***   Big Hill

15. Suzi Ragsdale & Rodney Crowell   *** Troublemaker   ***   Clyde Records/Stark Raven

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *