Jamais une Autre Chance

Jamais une Autre Chance

In dit programma gaan we weer eens naar de Mississippi Delta en dat betekent ruim baan voor de Cajun Heat & Zydeco Beat met o.a. Balfa Toujours, Beau Soleil, Wayne Toups en Steve Riley & The Mamou Players.

Maar natuurlijk beginnen we zoals altijd met de bluegrassmuziek met deze keer Blue Highways en hun jubileumalbum “Some Day”.

Halverwege het programma de agenda met een

overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en met natuurlijk ook nog de nederlandse bijdrage aan dit programma ook weer in de Cajun & Zydeco sfeer door “Des Fais Do-Do” en “The Bayou Mosquitos”.

Daarna naar de hedendaagse countrymuziek met de Independent countryartieste Hannah McNeil en vervolgens nog eens Alan Jackson met z’n single “It’s Just That Way”.

Blake Shelton samen met Trace Adkins treden op als uitsmijters van dit programma.

Blue Highways - Cold and Lowdown Lonesome Blues

We begonnen dit programma met de song “Cold and Lowdown Lonesome Blues” gevolgd door “Seven Sundays in a Row” door de bluegrassgroep “Blue Highway” hier met twee songs, die staan op hun speciale verzamelalbum “Some Day: The Fifteenth Anniversary Collection” in maart 2009 uitgebracht door Rounder Records.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar de song “Seven Sundays in a Row” door Blue Highways.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met een zeer goed uitgekozen aantal songs vierde “Blue Highways” in het voorjaar van 2009 hun 15e verjaardag als groep met verscheidene topsongs van hun verschillende Rounder records albums, de platenmaatschappij, waarmee zij sedert vijf jaar een contract hebben.

Bijzonder is ook, dat de orginele bezetting van de groep met Tim Stafford op gitaar, Wayne Taylor op bas, Shawn Lane op mandoline, Rob Ickes op dobro, and Jason Burleson op banjo na vijftien jaar nog steeds bij elkaar is.

Dit bluegrass vijftal of te wel quintet begon in 1994 en maakte in de periode tot 2001 een drietal albums, die waren uitgebracht door Rebel Records.

Blue Highway - Seven Sundays in a Row

In 2001 maakten zij bij Rounder het album “Still Climbing Mountains” in 2003 gevolgd door het bluegrass-gospel album “Wondrous Love” en zo volgden nog een aantal.

De song “Seven Sundays in a Row” staat ook op het laatstvermelde album, terwijl “Cold and Lowdown Lonesome Blues” een nieuwe song is die dus totdusver alleen op het verzamelalbum staat. Dus toch ook nog wat nieuws dus in dit programma “Country Music Round Up” met het verzamelalbum “Some Day: The 15th Anniversary Collection”

Tijd om ook eens kennis te maken met “Blue Highways” tijdens een “live” optreden in “the Grand Ole Opry” Nashville TN aangekondigd door Ricky Skaggs met een tweetal songs “I’d Rather Be a Lonesome Pine” en “I’m Goin’ Back to Old Kentucky”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Balfa Toujours - Restez, Mom et Pop, Restez

Dan gaan we nu zoals reeds aangekondigd naar het Mississippi Delta gebied, waar voor een gedeelte nog Frans wordt gesproken en tevens de bakermat van de Cajun en Zydeo.

We beginnen met een heel bekende familie “Balfa Toujours” hier met de Cajun wals “Restez mom et pop, restez”.

Voor u als lezer ook nog even naar een “live” optreden van Balfa Toujours met de violist Courtney Granger, een neef van Christine Balfa.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op een bijzonder fraai album “Allons en Louisiane” bestaande uit een verzamel CD met 15 songs van zowel bekende Cajun musici en groepen, zoals Christine Balfa, Geno Delfosse, Steve Riley & The Mamou Players als Zydecomusici en groepen als Beau Jocque & The Zydeco Hi-Rollers, Chris Ardoin & Double Clutchin’.

De 2e CD bestaat uit video-clips met o.a. het doornemen van een aantal danspassen van o.a. de two-step, het maken van Cajun gerechten.

De song “Restez Mom et Pop, restez” door de groep “Balfa Toujours” staat oorspronkelijk op hun album “La Pointe” in 1998 ook uitgebracht door Rounder

Met o.a. Christine Balfa, dochter van de bekende Cajun vioolspeler en ambassadeur Dewey Balfa en haar echtgenoot en muzikale duizendpoot Dirk Powell o.a. op accordeon en viool.

Nog een feestje voor de liefhebbers “Festival Acadiens 2008” met o.a. Ray Abshire op accordeon met zang, Kevin Wimmer en Courtney Granger op viool en Christine balfa op gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens in het programma Eddy LeJeune met de song “Jeunes Gens de la Campagne” een tradtionele Cajun song, die eveneens staat op het schitterende verzamelalbum “Allons en Louisiane” of te wel “Kom laten we naar Louisiana gaan” in 1999 uitgebracht door Rounder records.

Eddy Lejeune - Les Jeunes Gens de la Campagne

Eddy Lejeune, accordeonist en zanger, ook afkomstig uit weer zo’n bekende muzikale Cajun familie trad vaak op met z’n eigen groep “The Morse Players” en ging nog later samen werken met de bekende gitarist en zanger D.L. Menard en violist Ken Smith en brachten o.a. het album “Le Trio Acadian”uit.

Als “tussendoortje” voor de lezer ook nog even een grappige en leuke video-clip van D.L. Menard met z’n song “La Porte en Arriere”, “The Back Door” of te wel “de achterdeur”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Eddy overleed helaas in 2001 op 49-jarige leeftijd aan een hartverlamming in z’n woonplaats Eunice Louisiane.

Toch ook nog echt even naar een optreden van Eddy Lejeune op accordeon, D.L. Menard gitaar en Kenny Smith op viool met de bekende “Duralde Waltz”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Beau Soleil - Chez Seychelles

Dan ook nog de instrumental “Chez Seychelles” door de groep “Beau Soleil” , die o.a. staat op hun album “The best of the Crawfish Years ‘85-’91 in 2001 uitgebracht door Rounder records.

Een verzamelalbum met 17 tracks, die u als luisteraar een goede indruk geeft van de muziek uit de omgeving van LaFayette Louisiana door een van de beste Cajun groepen bestaande uit de broers Michael (viool en zang) en David Doucet (gitaar en zang), Jimmy Breaux (accordeon), Billy Ware en Tommy Alesi (percussie) en Al Tharp (bas en viool).

Beau Soleil is al actief sedert 1975 en brachten in 1976 hun eerste album (The Spirit of Cajun Music) uit en werd een van de meest bekende groepen, die traditionele en originele muziek van de Creoolse en Cajun bevolking van de staat Louisiana vertolken, waarbij een mix van hun muziek met jazz en muziek uit de Caribbean Beau Soleil jong en energiek houdt.

Ook deze video-clip mag u echt niet missen Michael Doucet met Beau Soleil hier met een mix van Cajun en Cariibean. U blijft toch toch niet stil zitten he?

Beau Soleil hier met “Theogene Creole”. Deze song staat op hun album “Alligator Purse” in 2009 uitgebracht door Yep Roc Records.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Wayne Toups - Zydecajun Train

Dan gaan we nu ook nog meer in de richting van de Zydeco met Wayne Toups hier tijdens een “live” optreden met de song “Zydecajun Train”.

Wayne Toups,  één van de meest dynamische musici uit Acadiana, hier met samen met z’n groep “Zydecajun” met de openingssong van z’n “live” concert “Zydecajun Train”.

Vanaf het moment, dat hij met z’n accordeon het podium opstormt begint het concert met volle kracht en daar houden ze voorlopig even niet mee op en zeker niet met een enthousiast publiek.

Altijd in beweging op het podium met een Hawaiian shirt, bandana en paardestaart.

Wayne Toups heeft vanaf z’n geboorte in 1958 in Crowley Lousiana te maken gehad met z’n  Cajun erfenis en begon al op z’n 13e jaar met de accordeon en heeft inmiddels zo’n twaalf albums met Cajun muziek uitgebracht veelal trouwens in de Engelse taal.

Hier nog even een kort interview met Wayne Toups met zijn visie over de Cajun muziek en natuurlijk niet te missen een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Steve Riley and The Mamou Players - Jamais une Autre Chance

Vervolgens “Jamais Une Autre Chance” of te wel “Nooit meer nog een kans” door Steve Riley & The Mamou Players hier met een song van hun album “Bone Reve” ( Zoete Dromen) in 2003 uitgebracht door Rounder records.

Steve Riley, in 1970 geboren in Mamou, Louisiana,  speelde al evenals Wayne Toups al vanaf z’n 13e accordion en maakte deel uit van de groep van Dewey Balfa.

Vanaf z’n 18e is hij begonnen met zijn groep, waarbij uitsluitend in het Frans wordt gezongen en dat geeft ook de ernst en de liefde voor de Cajun muziek weer. Steve bespeelt trouwens ook net zo gemakkelijk de gitaar en neemt ook veel van de zang voor z’n rekening.

The Mamou Players zijn dus natuurlijk musici met allemaal van die moeilijke Franse namen, zoals bijv. Arconge Touchet op (steel)gitaar, Sam Broussard op akoestische en electrische gitaar, Tony Daigle op percussie, Kevin Dugas op drums, Brazos Huval op drums en Dvid Greely op bas, viiol etc. uit het bekende Cajun plaatsje Mamou.

Zij behoren samen met Beausoleil tot de bekenste Cajun groepen die veel spelen op festivals in Amerika, maar ook in Europa regelmatige te zien en te horen zijn.

Ook nog even Steve Riley & The Mamou Players hier met de song “La Danse de Mardi Gras” tijdens een optreden in de Blue Moon Saloon in LaFayette LA.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Des Fais Do-Do - Port Arthur Blues

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en ook in de sfeer van Louisiana met de groep Des Fais Do-Do uit Overijssel hier met de song “Port Arthur Blues”.

De vorige week was er het “Mardi Gras” festival in deze havenplaats in Texas met uitzicht op de staat Louisiane aan de overkant van Sabine Lake.

Deze song staat op hun album “Live at the Swamp” en dan hebben we het natuurlijk over hun optreden tijdens het jaarlijkse Cajun en Zydeco Festival in Raamsdonkveer.

En opgelet in de eerste week van juni is het weer zover Raamsdonkveer wordt omgedoopt in Zydecozity. Voor meer informatie gwoon even de website van de organisatie van dit unieke festival raadplegen.

Voor de lezer hier ook nog de mogelijkheid om eens nader kennis te maken met Des Fais Do-Do hier tijdens een “live” optreden tijdens de “Louisiana Night 2009” in Winterswijk met de J.J. Cale song “Call Me The Breeze”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bayou Mosquitos - Jolie Louise

Vervolgens “Jolie Louise” door “The Bayou Mosquitos” hier met een song van hun album “Con Alma y Vida” of te wel “met hart en Ziel” in 2003 in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestond toen uit Abel de Lange op gitaar en dobro, Rick Verhorst op accordion en gitaar en Evert Willemtijn op de bas en deze drie heren zingen er ook bij en tenslotte Chris Langerhorst op drums en percussie.

Maar nu in 2010 kreeg ik van Marius Bos, tevens oprichter van nederlandse Cajun groep “Swamp” de informatie, dat The Bayou Mosquitos eind 2009 een nieuw album hebben uitgebracht met de titel “Delta Darlings” en waarbij Marius Bos als accordionist optreedt en Louis ter Burg de drums voor z’n rekening neemt.

“Delta darlings” ongetwijfeld weer een leuk album en binnenkort vast wel weer eens te horen in dit programma. The Bayou Mosquitos spelen muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten, uit met name Louisiana en Texas, waar de accordeon een belangrijke rol speelt. Rhythm & Blues, Tex-mex, Cajun, Americana, kortweg swampmuziek, vormen de ingrediënten, die de “gumbo” van de groep vormen.

The Bayou Mosquito hier tijdens een optreden op 22 december 2009 in het Tropen Theater in Amsterdam met de song “Jolie Louise”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Hannah McNeill - What Am I Getting Up For?

Vervolgens ook nog naar de countrymuziek uit Nashville met Hannah McNeil en de song “What A I Getting Up For”, die staat op haar album met haar eigen naam uitgebracht door Red Records. Een fraai album bestaande uit een CD met 13 songs, waarvan de meeste door haarzelf zijn geschreven daarbij in veel gevallen bijgestaan door muziekpartner Rob Higgins en daarbij ook nog een DVD met een music video van deze song.

Hannah McNeil afkomstig uit Omaha Nebraska en afgestudeerd in bioloog en engels, heeft naast haar loopbaan in de apothekerbranch de muziek als grote passie.

Ze perfectioneerde haar zang met optredens in tal van Honky Tonks,  grote restaurants en tentoonstelling. In 2006 investeerde zij tezamen met Rob Higgins in een opname studio en gingen zich toeleggen in het schrijven van songs.

En dat heeft geleid tot het uitbrengen van eerst de inmiddels succesvolle single “What Am I Getting Up For” en nu dus een fraai album met 13 mooie countrysongs.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren en kijken naar Hannah McNeil hier met de song “What I Am I Getting Up For”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - It's Just That Way

Dan “It’s Just that Way”  door Alan Jackson hier met een song, die op dit moment nog enkel als single is uitgebracht, maar tevens zal staan op het nieuwe album “Freight Train” van Alan Jackson, dat op 30 maart a.s. zal worden uitgebracht.

Vervolgens gaat Alan Jackson begin april op tournee om z’n nieuwe album te promoten, waarbij hij o.a. wordt vergezeld door Jos Turner, die tegelijkertijd zijn nieuwe album “Haywire”, dat op 9 februari j.l. werd gepresenteerd, onder de aandacht van de concertbezoekers kan brengen.

Voor u als lezer alvast een “preview” van deze fraaie song van Alan Jackson “It’s Just That Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton ft. Trace Adkins - Hillbilly Bone

Dan nu naar onze uitsmijters van dit programma Blake Shelton tezamen met Tracé Adkins hier met de song “Hillbilly Bone” ook op dit moment nog uitsluitend als single verkrijgbaar via Warner Brothers.

En zoals altijd tot slot van het programma iets stevigs met de link naar de video-clip van Blake Shelton samen met Trace Adkins.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Countrymusic Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Naast uitzending via de ether op 107.7 MHz en op 105.9 MHz via de kabel en als achtergrondmuziek op het TV informatie-kanaal 2, kunt u ook de uitzending beluisteren via het internet!

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

De heruitzending op de zaterdag van 12.00-13.00 is door de uitbreiding van het aantal programma’s vervallen. Jammer, jammer, maar helaas. Er worden stappen ondernomen om via de website van de lokale omroep “pod-casting” of te wel “program on demand” mogelijk te maken. Uitzending gemist? Zodra dit systeem van toepassing is, laat ik u, dat natuurlijk weten!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 23 ‘10 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Blue Highways   ***   Cold and Lowdown Lonesome Blues   ***   Rounder Records

3. Blue Highways   ***   Seven Sundays in a Row   ***   Rounder Records

4. Balfa Toujours   ***   Restez, Mom et Pop, Restez   ***   Rounder Records

5. Eddy Lejeune   ***   Les Jeunes Gens de la Campagne   ***   Rounder Records

6. Beau Soleil   ***   Chez Seychelles   ***   Rounder Records

7. Wayne Toups & Zydecajun   ***   Zydecajun Train   ***   Swallow Records

8. Steve Riley & The Mamou Players   ***   Jamais une Autre Chance   ***   Rounder Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Des Fais Do-Do   ***   Port Arthur Blues   ***   Zydecozity Festival

11. The Bayou Mosquitos   ***   Jolie Louise   ***   The Bayou Mosquitos

12. Hannah McNeill   ***   What Am I Getting Up For   ***   Red Records

13. Alan Jackson   ***   I’s Just That Way   ***   Arista Nashville

14. Blake Shelton ft. Trace Adkins   ***   Hillbilly Bone   ***   Warner Brothers

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Web!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *