Tried So Hard

Country Gazette - Still Feeling Blue

In dit programma nog eens speciale aandacht voor de Texas Troubadour Ray Wylie Hubbard met songs van z’n album “Loco Gringo’s Lament” en “Live at Cibolo Creek Country Club”. Maar natuurlijk beginnen we zoals altijd met de bluegrassmuziek en gaan we gewoon even door met “Country Gazette”, de groep, die ook de startmuziek van het programma met de instrumental “Hot Burrito Breakdown” voor z’n rekening neemt.

Vervolgens gaan we richting de bluegrass gospelmuziek door Patty Loveless met een song van haar album “Mountain Soul” en trouwens ook nog Emmylou Harris.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna natuurlijk ook nog de nederlandse bijdrage aan dit programma door Conny Lee en vervolgens ook nog eens de Dixie Aces tijdens een “live” optreden met de song “Masquerade of a Fool”. 

Dan weer terug naar de US of A met hedendaagse country-pop-muziek door de Independent countryartieste Hannah McNeil. Vervolgens uit Texas Miranda Lambert met een akoestische versie van haar song “White Liar” en treedt de jonge Holly Tucker op als uitsmijtster van dit programma.

Country Gazette - Blue Light

“Blue Light” door Country Gazette hier met een song, die staat op een verzamelalbum met de naam “Hello Operator… This Is Country Gazette” in 1991 uitgebracht door “Flying Fish Records”.

Tijd om nog eens kennis te maken met Country Gazette uit latere jaren met o.a. Roland White op mandoline, Alan Munde op banjo en Gene Wooten op de dobro (helaas in november 2001 op 49-jarige leeftijd overleden) met de song “Saro Jane” tijdens een “live” optreden voor de show “New Country”.

Deze song staat als 1ste track op het vermelde verzamelalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Flying Fish Records” een heel bijzonder label in 1974 opgericht door Bruce Kaplan en die een grote rol heeft vervuld in het voor het grote publiek bereikbaar maken traditioneel georienteerde Amerikaanse muziek.

Albums bestemd voor een betrekkelijk kleine groep liefhebbers, zeer goed van kwaliteit en met een potentie voor meer en breder succes.

Bekende artiesten als Sam Bush, John Hartford, Vassar Clements en Peter Rowan brachten in die tijd hun muziek uit via dit label.

In 1992 overleed Bruce Kaplan vrij plotseling ten gevolge van een niet behandelbare oorontsteking en werd het label vervolgens na enige tijd verkocht aan Rounder records.

Even terug naar het album “Hello Operator… This is Country Gazette”, een verzamelalbum samengesteld uit vijf Flying Fish LP’s, die waren gemaakt in de periode 1976 en 1987.

Van dit verzamelalbum in dit programma ook nog de songs “Still Feeling Blue” en “Love, Lost and Found”.

Country Gazette - Tried So Hard

Country Gazette eigenlijk ontstaan uit leden van de groep “Dillard & The Expedition”, die aan het eind van 1970 uit elkaar ging en waarbij violist Byron Berline samen met banjospeler Alan Munde, bassist Roger Bush en guitarist Kenny Wertz hun eerste LP “Traitor in Our Midst” uitbrachten een jaar later gevolgd door  “Don’t Give Up Your Day Job”.

Tijdens de opname’s werden zij door tal van naaste vrienden, zoals Herb Pedersen, Clarence White, Al Perkins en Leland Sklar bijgestaan.

Country Gazette hier in 1972 met de song “Tried So Hard”, die staat op hun LP “Traitor in Our Midst” voor de lezer van dit bericht nog even te beluisteren middels een “slide-show” met afbeeldingen behorende bij de hoes.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna besloot hun toenmalige platenmaatschappij, dat het geen zin meer had om verder te gaan.

In 1974 werd nog “live” optreden in McGabe’s Guitar Emporium opgenomen en in 1975 uitgebracht op album met de title “Country Gazette Live” door Transatlantic.

Gedurende de periode 1976 en 1987 ging Country Gazette door met een aantal uitstekende musici als Sam Bush, Larry, Lawrence en Roland White, David Grier en Al Perkins, die de moderne bluegrassstijl van goed wisten te handhaven.

Nog even terug naar Country Gazette met Roland White c.s. hier met de song “Don’t Let Nobody Tie You Down”, die staat op hun album “Bluegrass Tonight” in 1984 uitgebracht door Flying Fish Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Patty Loveless - Daniel Prayed

Dan nu naar de bluegrassgospel met Patty Loveless hier met de song “Daniel Prayed”, gebaseerd op het verhaal in Het Oude Testament Daniel 6 “Een volhardende bidder tot God tegenover gevaarlijke leeuwen”.

Deze song is zeer bekend geworden door de Stanley Brothers, die werd opgenomen op 10 februari 1959 in de King studio in Cincinatti Ohio en verscheen op hun eerste bluegrass-gospelalbum “Hymns and Sacred Songs”.

Patty Loveless hoorde deze song al in haar jeugd, dankzij haar vader, die een liefhebber was van deze muziek en dus een reden temeer om deze song op haar eigen album “Mountain Soul” op te nemen, die een ommekeer betekende in het repertoire van Patty.

Van de mooie commerciele country-pop naar zeer fraaie bluegrass, die haar terug bracht naar haar “roots” in Kentucky. Dit album werd in 2001 uitgebracht door Epic/Sony. Mountain Soul en het album “Mountain Soul II”, dat in september 2009 werd uitgebracht zeer aanbevelenswaardig!!

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een opname van Patty Loveless hier samen met Ricky Skaggs met de song “Daniel Prayed”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Emmylou Harris - Green Pastures

Vervolgens “Green Pastures” of te wel “Going to Live in Green Pastures” een bluegrass-gospel song ook al zeer bekend van de diverse vertolkingen door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys”, maar in dit programma door Emmylou Harris.

Waarschijnlijk heeft Emmylou Harris een van hun opnames gehoord dan wel ze is geinformeerd door John Duffey van de Seldom Scene tevens de groep, waarmee zij informeel vrij regelmatig optrad in Washington Dc gedurende mid-jaren ‘70.

Duffey had ook deelgenomen aan de opnames van Ralph Stanley’s album “I Want to Preach Gospel”, maar het kan ook zijn, dat Patty deze fraaie gospel toegespeeld kreeg door Ricky Skaggs.

Ricky had ook gespeeld bij Ralph Stanley en korte tijd voor het verschijnen van haar bluegrass album “Roses in the Snow” ging hij deel uitmaken van haar groep.

“Green pastures” een fraaie bluegrassgospel, die staat op haar album “Roses in the Snow” in 1980 uitgebracht, waarbij zij vokaal werd geassisteerd door Ricky Skaggs en Dolly Parton, terwijl de gitaarsolo duidelijk herkenbaar werd gespeeld door Willie Nelson.

Voor u als lezer nog even een fraaie video-clip met de opname van “Roses in the Snow” door Emmylou Harris samen met de Nash Ramblers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Wylie Hubbard - Loco Gringo's Lament

Dan nu naar Arizona en Texas met countrytroubadour Ray Wylie Hubbard hier met de song “Loco Gringo’s Lament” of te wel “Het klaaglied van een gekke Amerikaan”.

In 1998 speelden Hubbard en een aantal vrienden een intiem semi-akoestisch concert in de jammer genoeg inmiddels opgeheven Cibolo Creek Country Club in San Antonio TX en gelukkig was er iemand zo slim om opname apparatuur mee te nemen en alles op te nemen.

Ray Wylie hier  met de helaas op 11 mei j.l. overleden multi-instrumentalist Steve Bruton, topsnaren tovenaar Lloyd Maines, Chris Maresh op staande bas, Lisa Mednick op accordion en achtergrondzang en Paul Pearcy op percussie.

Een schitterend concert met zoals Ray zelf ergens vertelt tal van “donkere songs”, die staan op het album “Live at Cibolo Country Club” in 1998 uitgebracht door “Misery Loves Company” en vervolgens in 1999 door Continental Song City. Aanschaffen is het devies!

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar de verhalenverteller/singer/songwriter Ray Wylie Hubbard hier met de song “The Messenger” tijdens een “live” optreden.

Deze song staat als laatste track ook op het hierna vermelde album “Loco Gringo’s Lament”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Wylie Hubbard - Dust of a Chase

Deze song is tevens de titelsong van zijn album, dat in 1994 werd uitgebracht door Dejadisc en vervolgens in 1999 nog eens door het reeds eerder vermelde label “Misery Loves Company”.

Van dit album in dit programma ook de songs “Dust of the Chase” en “Just to Hold You”.

Het album werd opgenomen in juli 1994 in de Congress House Studios in Austin TX en vervolgens ook nog in augustus van dat jaar in Nashville TN.

Ook in 1994 werd Ray Wylie Hubbard al muzikaal bijgestaan door Lloyd Maines op gitaar, dobro, mandoline en pedal steel en Lisa Mednick op accordion. Lloyd trad tevens op als producer. De bekende Ian Mathews en Karen Beasley verleenden nog vokale ondersteuning

Voor de liefhebber ook nog een “live” optreden van Ray Wylie Hubbard in Plano TX met de song “Conversation With the Devil”.

Dit lied staat ook op het album “Crusades of the Restless Nights” in 1999 uitgebracht door Philo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - Crazy Arms

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen Conny Lee hier met de bekende song “Crazy Arms”, die staat op haar mini album “Don’t Think ( It’s Over Yet)” uitgebracht door Vincent Produkties.

Met de titelsong “Don’t Think” (It’s Over yet) boekt zij op dit moment wereldwijd succes. Conny Lee heeft namelijk deze song laten plaatsen op een verzamelalbum van de Canadese uitgeverij Hillcrest. Dit album is vervolgens gestuurd naar country DJ’s over de hele wereld met het verzoek om in hun uitzending aandacht te besteden aan de vermelde artiesten en songs. Tal van DJ’s hebben daarop vervolgens zeer positief gereageerd en haar naam wordt zeer regelmatig vermeld in de Nashville Showcase Playlist Board.

Voor meer informatie over Conny Lee en haar agenda gewoon even haar website raadplegen!

Dixie Aces - Masquarade of a Fool

Vervolgens “Masquarade of a Fool” door de Limburgse countrygroep Dixie Aces hier met een song, die staat op hun album “Just Live” opgenomen tijdens een optreden in MFC De Velderie in Roermond op 3 November 2007.

En zoals altijd zijn er bij hun optredens in Roermond veel fans en die hadden een heel plezierige avond zeker met Terri White als lead-zangeres begeleid door uistekende musici en prompt het verzoek om van dit optreden toch vooral een album uit te brengen.

En dus voor de fans en luisteraars van een mix van country, rock & roll en muziek uit de jaren ’70/’80 het album “Just Live” is uitgebracht door Zebra Music.

Natuurlijk voor u ook nog even een optreden van de Dixie Aces in Roermond met de song “Masquarade of a Fool” tijdens het zomerprogramma “Groeten uit ….Roermond”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hannah McNeill - Peace Up!

Dan terug naar Amerika voor Hannah McNeil hier met de song “Peace Up!”, die staat op haar album met haar eigen naam uitgebracht door Red Records.

Een fraai album bestaande uit een CD met 13 songs, waarvan de meeste door haarzelf zijn geschreven daarbij in veel gevallen bijgestaan door muziekpartner Rob Higgins en daarbij ook nog een DVD met een music video van de song “What Am I Getting Up For”.

Hannah McNeil afkomstig uit Omaha Nebraska en afgestudeerd in bioloog en engels, heeft naast haar loopbaan in de apothekerbranch de muziek als grote passie.

Zij perfectioneerde haar zang met optredens in tal van Honky Tonks,  grote restaurants en tentoonstellingen. In 2006 investeerde zij tezamen met Rob Higgins in een opname studio en gingen zich toeleggen in het schrijven van songs.

En dat heeft geleid tot het uitbrengen van eerst de inmiddels succesvolle single “What Am I Getting Up For” en nu dus een fraai album met 13 mooie countrysongs.

Tijd voor de lezer om eens kennis te maken met Hannah McNeil hier met de song “What I Am I Getting Up For”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - White Liar

“White Liar” in een akoestische versie door Miranda Lambert, een song, die oorspronkelijk staat op haar album “Revolution” in september vorig jaar uitgebracht door Sony.

Deze jonge singer/songwriter uit Lindale TX, een klein plaatsje ten oosten van Dallas, dochter van countrygitarist Rick Lambert, groeide op in een huis vol countrymuziek en verscheen op 16-jarige leeftijd voor het eerst op het muziekpodium van de Johnny High Country Music Review in Arlington en vormde haar eigen groep “The Texas Pride band” op 17-jarige leeftijd. Inmiddels heeft zij een verhouding met countryzanger/schrijver Blake Shelton en samen hebben zij de meeste songs van dit album geschreven.

U kunt ook nog even luisteren naar de acoustische versie van de song “White Liar” door Miranda Lambert.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Holly Tucker - You're It

Gelet op de tijd op naar de uitsmijtster Holly Tucker hier met de song “You’re It”, die staat op haar album “Four You” ook in eigen beheer uitgebracht.

Holly Tucker uit Lorena Texas is nog erg jong, 17 jaar, maar al we twee albums op haar naam en veel aspiraties om door te gaan als countryzangeres, maar ja de school moet ook nog worden afgemaakt.

In 2007 werd zij door Waco Herald Tribune uitgeroepen winnares van “Waco’s Got Talent”.

Ook de jong Holly Tucker heeft inmiddels een leuke video-clip met de song “Anymore”, die ook staat op haar album “For You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round Up ” 

Datum: Feb. 16 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 20 ‘10 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Country Gazette   ***   Still Feeling Blue   ***   Flying Fish Records

3. Country Gazette   ***   Love, Lost and Found   ***   Flying Fish Records

4. Country Gazette   ***   Blue Light   ***   Flying Fish Records

5. Patty Loveless   ***   Daniel Prayed   ***   Epic/Sony

6. Emmylou Harris   ***   Green Pastures   ***   Reprise/Warner

7. Ray Wylie Hubbard   ***   Dust of a Chase   ***   Smith Entertainment

8. Ray Wylie Hubbard   ***   Just to Hold You   ***   Misery Loves Company

9. Ray Wylie Hubbard   ***   Loco Gringo’s Lament   ***   Continental Song City

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Conny Lee   ***   Crazy Arms   ***   Vincent Produkties

12. Dixie Aces   ***   Masquarade of a Fool   ***   Zebra Music

13. Hannah McNeill   ***   Peace Up!   ***   Red Records

14. Miranda Lambert   ***   White Liar (acoustic)   ***   Columbia/Sony

15. Holly Tucker   ***   You’re It   ***   Holly Tucker/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *