Lookin’ For a Feeling

Waylon and Willie - Luckenbach, Texas

In dit programma weer eens  aandacht voor de twee legendarische country outlaws Walyon Jennings en Willie Nelson met muziek uit de eind jaren ’70 van o.a. het album “Waylon & Willie”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass en daarvoor gaan we nog verder terug in de tijd naar de eind jaren ‘60 met o.a. Bill Clifton, Jim & Jesse en Jimmy Martin samen met Bobby Osborne.

Vervolgens zeer bijzondere folk en countrymuziek van het album “Canyoneers” door Chris Brashear en Peter McLauglin

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en met natuurlijk ook nog de neder-landse bijdrage aan dit programma door de groep Texas Renegade en ook nog eens Wim Pols samen met Calyx met een terugblik op de countrymuziek.

Daarna naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met o.a. Blake Shelton samen met Trace Adkins dan ook nog de nieuwe single van Alan Jackson en treedt het trio “Love and Theft” op als uitsmijter van dit programma met de song “Dancing in Circles”.

Thirty Years of Bluegrass - Blue Ridge Mountain Blues

We gingen van start met de song “Blue Ridge Mountain Blues” door Bill Clifton, een Amerikaanse wereldburger en groot promoter van de bluegrassmuziek en die als eerste zich bezighield met het organiseren van bluegrassfestivals.

Het 1ste festival vond plaats op 4 juli 1961 in Oak Leaf Park in Luray, Virginia en waarbij de topgroepen uit die tijd, zoals Bill Monroe & His Bluegrass Boys, The Stanley Brothers, Jim & Jesse, Mac Wiseman and the Country Gentlemen deelnamen

Regelmatig kunt u als lezer van deze weblog middels een link naar een video-clip aanwezig zijn bij een bijzonder optreden tijdens een festival en dat geldt ook weer voor dit bericht!

Bill Clifton als promotor en organisator van tal van bluegrassfestivals zal bijzonder trots zijn op de verrichtingen tijdens het Townsend Bluegrass Festival 2009.

Zeer aanbevelenswaardig voor de bluegrassmuziek liefhebbers!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1963 emigreerde hij met zijn familie naar Engeland en trad vervolgens overal in Europa op.

Vervolgens ging hij in 1967 werken bij het Vredekorps en waarvoor hij drie jaar in de Philippijnen werkte en aangezien hij toch in Zuid-oost Azie rondzwierf ook nog optrad met de Nieuw-Zeelandse groep “The Hamilton County Bluegrass groep”.

In latere jaren nam hij albums op in zowel Europa als in Amerika vaak samen met Red Rector op mandoline en Don Stover op de banjo onder de naam “First Generation”. Red Rector overleed in 1990 op 60-jarige leeftijd en Don Stover overleed in 1996 op 68-jarige leeftijd.

Bill Clifton and Pick of the Crop

Bill Clifton trad daarna veelal op met de groep “Pick of the Crop”, waarvan de samenstelling nogal varieerde en afhankelijk was van het land van optreden.

Ook in Nederland heeft hij met deze formatie verscheidene malen opgetreden, waarbij Bill vaak werd geassisteerd door Joost van Es, Jean-Blaise Rochat en was een graag geziene gast tijdens het EWOB festival.

Blil Clifton - The Early Years

De song “Blue Ridge Mountain Blues” staat niet alleen op een fraai verzamelalbum met de titel “Bill Clifton The Early Years (1957-1958) in 1992 uitgebracht door Rounder Records, maar tevens op een andere verzamelbum met de titel “Thirty Years of Bluegrass” in 2006 uitgebracht door Gusto Records.

Bill Clifton hier met z’n groep “Pick of the Crop” tijdens een “live” optreden in Nyon Zwitserland met een lofzang op z’n Nederlandse vrouw “Kitty” Clifton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook de volgende songs in het programma “Pardon Me” door de broers Jim en Jesse mcReynolds  en “Blue Eyed Darling” door het gelegenheidsduo Jimmy Martin & Bobby Osborne staan op het laatstvermelde album.

Jim & Jesse McReynolds hier tijdens een TV-optreden in 1977 met de song “When My Blue Moon Turns to Gold Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmy Martin and Bobby Osborne - Blue Eyed Darling

“Blue Eyed Darling” door Jimmy & Bobby staan trouwens ook nog op het album “Cabin on the Mountain” in 2004 uitgebracht door het King label.

Voor de lezer nog even een fraaie “live” uitvoering van de traditional “Ruby” door Bobby Osborne met lead-zang en mandoline, z’n broer, de weergaloze banjospeler Sonny met baritonzang en de beroemde zanger/gitarist Red Allen.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ralph Stanley - Poor Rambler

Vervolgens “Poor Rambler” door Ralph Stanley hier met de titelsong van het album bestaande uit 3 CD’s in 2002 uitgebracht door King Records in samen-werking met Gusto en Starday. 

Een bijzonder album, want het bevat tal van opnames van Ralph Stanley uit de periode ‘67 en 68 vlak nadat z’n broer Carter in December 1966 was overleden.

In de loop van 1967 ging Ralph weer aan de slag en maakte o.a. deze opname van Poor Rambler op 24 oktober 1967 in de King Studios te Cincinnati Ohio met Larry Sparks op gitaar, Curly Ray Cline op viool, Melvin Coins op gitaar, Earl Taylor op mandoline en Jim McCall op de staande bass.

En ook deze song staat op het album “Thirty years of Bluegrass”, een album met 30 songs door tal van bekende bluegrass groepen en zangers, waaronder ook nog andere illustere namen uit de jaren ’60 als  Carl Story, The Stoneman Family, Hylo Brown en Moore & Napier. Zeer de moeite waard voor de bluegrassmuziek liefhebber.

Nog even verder terug in de tijd met de song “Mountain Dew”, over het algemeen illegaal gestookte drank op boerderijen in de heuvels van Virginia en Tennessee.

Een fraaie video-slide met de muziek van Carter en Ralph Stanley.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Chris Brashear and Peter McLaughlin - Sad Parting, Sad Goodbye

Dan nu naar Chrish Bashear samen met Peter McLauglin hier met de songs “Sad Parting, Sad Goodbye” en “Round Up Time in Heaven” , die staan op hun album “Canyoneers” op 8 juli 2003 uitgebracht door Copper Creek Records.

Wat is er eenvoudiger dan twee singer/songwriters met een aantal mooie liedjes bij elkaar te voegen.

Het album “Canyoneers” zullen de luisteraars herinneren aan mooie “live” countrymuziek niet op een concertpodium, maar meer op de achterveranda van het huis.

Chris Bashear en Peter McLaughlin geven in ieder geval de indruk van twee vrienden, die na een heerlijk diner met schitterend gitaarspel en mooi zingend de avond tot een niet te vergeten herinnering maken.

Een mooi album met oude en nieuwe songs met een mooie begeleiding door gitaren, violen en mandolines allemaal door henzelf bespeeld.

Het album “Canyoneers” door Chris Brashear & Peter McLaughlin uitgebracht door Copper Creek Records zeer aan te bevelen.

Chris Brashear heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van z’n muziek met hier o.a. de fraaie song “Where the City Ends” van het album “So Long Arizona” met natuurlijk ook Peter McLaughlin

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Walon and Willie - Lookin' For a Feeling

Dan nu naar twee legendarische Outlaw countrymusici namelijk Waylon Jennings en Willie Nelson hier met de songs “Luckenbach, Texas” of te wel “daar waar het allemaal begon”, “Lookin’ For a Feeling” en “The Year that Clayton Delaney Died” geschreven door de zeer actieve songwriter Tom T. Hall en hier dus vertolkt door Willie Nelson en Waylon Jennings.

Waylon & Willie hier tijdens een “live” optreden met de song “Good Hearted Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze twee countrymusici, die niet veel ophadden met de aanwijzingen van de countrymuziek-bazen in Nashville, hun eigen gang gingen en daardoor werden ook aangeduid met Outlaws.

Maar er waren natuurlijk nog meer van die zogenaamde dwarsliggers, die hun eigen gang gingen,waaronder Johnny Cash, Kris Kristofferson, Merle Haggard, Billy Joe Shaver en David Allan Coe.

Deze songs staan o.a. op het verzamelalbum “Waylon & Willie” Legenday Outlaws” in 2003 uitgebracht door Madacy, maar van oorsprong ook staat op de albums “Waylong & Willie” en  “Waylon & Willie” WWII.

In 1978 brachten deze twee voor de eerste keer samen een album uit, dat niet alleen gelijk een hoogtepunt was voor de “Outlaw” countrymuziek, maar zij waren op dat moment tevens de grootste sterren in deze genre van de countrymuziek.

Waylon and Willie - Luckenbach Texas

Van dit album “Waylon & Willie” uitgebracht in 1978 door Buddhar records hoorde u ook nog de song “Lookin’ for a Feeling” en van hun album “Heroes” nog de song “Luckenbach Texas”(Back to the Basics of Love”.

Voor de lezer nog een link naar een fraaie slide-show van Waylon Jennings met de song “Lookin’ for a Feeling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Twee bijzondere helden van de Outlaw countrymuziek, waarbij natuurlijk nog wel even moet vertellen, dat Waylon en Jennings in 1985 nog met Johnny Cash en Kris Kristofferson de succesvolle gelegenheidsgroep “The Highwaymen” vormde.

Zij maakten nog een drietal albums, waarvan vooral de eerste “Highwaymen” zeer succesvol was.

Zoals u wellicht wel weet, maar hier toch nog even opgemerkt, dat na hun album “The Road Goes on Forever” in 1995 niets meer verscheen en dat Waylon Jennings in 2002 overleed en Johnny Cash een jaar later in 2003.

Tot slot van dit blokje “Outlaws” nog even herinneringen ophalen aan het illuster duo “Waylon & Willie” met mooie fotos en de song “The Year That Clayton Delaney Died”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Texas Renegade - Fox on the Run

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen de groep Texas Renegade hier met de song “Fox on the Run”, die staat op hun album “That’s Life” in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestaat uit Texas Renegade Jeroen van Welie – lead singer, acoustic guitar ; Aldwin van der Voort – drums, backing vocals, Bert Vreuls – pedal steelguitar ; Jacco Spreeuwers – bass guitar, backing vocals ; Peter van den Heuvel – lead guitar; Henk Heikamp – acoustic guitar, backing vocals.

De groep treedt niet alleen veel op in Nederland, zoals op 20 februari in Berlicum Friesland, maar ook veel elders in Europa zoals bijvoorbeeld het eind van deze maand nog in Kristiansand in Zweden tijdens een International Music Fair

Tijd voor een “live” optreden van Texas Renegade met de song “The Race Is On”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Wim Pols and Calyx - Happy Trails

Vervolgens “Happy Trails” door Wim Pols hier samen met Calyx en zangeres Thecla Rutting met een afscheidslied in de countrymuziek.

Deze song staat op hun album “The History of Country Music” een album, dat bestaat uit twee CD’s , waarvan de ene CD allerlei soorten countrymuziek bevat, terwijl het andere meer door de tijd gaat dus muziek uit de tijd van Patsy Montana en Jimmy Rodgers tot Garth Brooks.

In 2009 werd dit album tijdens het DCMA Award Gala uitgeroepen tot “Album van het Jaar”.

Net als in het album “History of Country Music” ook in dit bericht ver terug in de tijd en nemen we afscheid van het nederlands blok in deze blog met de song “Happy Trails” door Dale Evans & Roy Rogers middels een toepasselijke video-clip!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton and Trace Adkins - Hillbilly Bone

Dan nu door naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville TN met de Texaan Blake Shelton hier samen met Tracé Adkins “Hillbilly Bone”.

Deze song is op dit moment als single uitgebracht door Warner Brothers en inmiddels in het Top 20 countrymuziekoverzicht staat. Begin maart zal Blake Shelton een EP album uitbrengen met 6 songs, waaronder ook deze “Hillbilly Bone”.

En dan nu iets veel heftigers ook in dit bericht met de link naar de video-clip van Blake Shelton samen met Trace Adkins.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - It's Just That Way

Vervolgens nog “It’s Just That Way” door Alan Jackson, die op 4 januari j.l. ook als single is uitgebracht door Arista Nashville en via het internet is te verkrijgen in afwachting van het nieuwe album dat binnenkort naar verwachting in maart zal verschijnen.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te luisteren naar deze fraaie song van Alan Jackson “It’s Just That Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Love and Theft - Dancing in Circles

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter van dit programma het trio “Love and Theft” hier met de song “Dancing in Circles”, die staat op een mini album met de titel “World Wide Open”, maar waarvan zeer recent ook een fraaie video-clip verscheen met mooie samenzang.

Tot slot van dit bericht dus onze uitsmijter “Love and Theft” met een fraaie video-clip met de song “Dancing in Circles”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round Up ” 

Datum: Feb. 9 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 13 ‘10 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Bill Clifton   ***   Blue Ridge Mountain Blues   ***   Gusto Records

3. Jim & Jesse McReynolds ***   Pardon Me   ***   Gusto Records

4. Jimmy Martin & Bobby Osborne   ***   Blue Eyed Darling   ***   Gusto Records

5. Ralph Stanley   ***   Poor Rambler   ***   King Records

6.Chris Brashear & Peter McLaughlin   ***   Sad Parting, Sad Goodbye   ***   Copper Creek Records

7. Chris Brashear & Peter McLaughlin   ***   Round Up Time in Heaven   ***   Copper Creek Records

8.Waylon & Willie   ***   Luckenbach Texas   ***   Buddha Records

9. Waylon & Willie   ***   Lookin’ For a Feeling   ***   Buddha Records

10. Waylon & Willie   ***   The Year That Clayton Delaney Died   ***   Madacy

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12.Texas Renegade   ***   Fox on the Run   ***   Texas Renegade

13.Wim Pols & Calyx   ***   Happy Trails   ***   Living Water Music

14.Blake Shelton feat. Trace Adkins   ***   Hillbilly Bone   ***   Warner Bros.

15.Alan Jackson   ***   It’s Just That Way   ***   Arista Nashville

16.Love and Theft   ***   Dancing in Circles   ***   Lyric Street/Carolwood

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *