These Cowboys Born out of Their Time

Gretchen Peters and Tom Russell - Snowin' on Raton

In dit programma nog eens speciale aandacht voor het schitterende album “One to the Heart, One to the Head” van Gretchen Peters en Tom Russell met twee songs van deze CD.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek met o.a. Rhonda Vincent & The Rage , New Found Road en ook nog Joe Diffie.

Vervolgens eindelijk dan ook eens hierbij “Countrymusic Round-Up” aandacht voor het nieuwe album “Mountain Soul II” van Patty Loveless in september van dit jaar uitgebracht.

Halverwege het programma nog

een overzicht is van de countrymuziek-evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door de Utrechtse  Bluegrass Boogiemen en “Savannah”.

Daarna gaan naar Ierland voor het nieuwe album van Shaun Loughrey en vervolgens nog de CMA Award winnaar “Vocal Duo of the Year” Sugarland en treedt de CMA “Instrumentalist of the Year” guitarist MacMcAnally samen met Kenney Chesney op als uitsmijter van dit programma.

Rhonda Vincent - Last Time Loving You

We begonnen het programma trouwens met de song “Last Time Loving You” door de zeer succesvolle bluegrasszangeres en mandolinespeelster Rhonda Vincent.

Deze song staat op haar album “Destination Life”, dat in juni van dit jaar werd uitgebracht door Rounder Records.

Op naar de eerste link naar een video-clip met een “live”-optreden van Rhonda Vincent & The Rage hier met de song “last Time of Loving You” op 3 juli ’09 tijdens het jaarlijkse festival in het Sally Mountain Park in Nrd. Missouri.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link! 

New Found Road - My Shoes Sure Know How to get Around

Vervolgens de tot dusver minder bekende bluegrassgroep “New Found Road” met de song “My Shoes Sure Know How to get Around”, die staat op hun album “Some Old Place” op 10 mei van dit jaar uitgebracht door natuurlijk ook Rounder Records.

Een bluegrass groep bestaande uit vier jonge musici met o.a. Tim Shelton op leadgitaar en met lead-zang, Justin Moses op banjo, Jo Booker op mandoline, Brandom Godman op viool.

“Some Old Place” een album met 12 fraaie songs en een bewijs, dat de bluegrassmuziek ook jonge mensen nog steeds aantrekt.

Ook nog even een uitstapje naar de Bill Withers’s  R&B “Ain’t No Sunshine” in bluegrass stijl door “New Found Road” tijdens het Rudy Festival 2009 in Grayson Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joe Diffie - The Ultimate Collection

 “Somehow Tonight” door Joe Diffie hier met een song, die staat op een verzamelalbum met de titel “Rounder Bluegrass 2009” en die tijdens het IBMA World of Bluegrass Festival in okotber van dit jaar werd uitgereikt aan bezoekende DJ’s.

Een album met 17 songs van bekende en minder bekende bluegrassmusici, die natuurlijk allen een contract hebben bij Rounder Records.

Deze song van Joe Diffie zal waarschijnlijk staan op een nog uit te brengen album, want op zijn laatste album “The Ultimate Collection”, een verzamel CD met 20 tracks en is gevuld van het gaatje tot de rand met mooie herinneringen aan topcountrymuziek uit de jaren ‘90 met o.a. “Home”, “If the Devil Danced” en “Prop Me Beside the Jukebox”.

Dit album werd op 20 oktober j.l. uitgebracht door Rounder records.

Grappig en heel toevallig is de volgende link naar een gezamenblijk optreden van Joe Diffie samen met de “New Found Road” tijdens het IBMA World of Bluegrass festival met een showoptreden op 30 september j.l. met de song “Somehow Tonight” in Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Patty Loveless - Diamond in My Crown

“Diamond in My Crown” door Patty Loveless hier met een song van haar nieuwste album “Mountain Soul II” op 29 September j.l. uitgebracht door Saguard Road Records.

Van dit album hoorde u ook nog de song “Fools Thin Air” ooit geschreven door Rodney Crowell.

Alvast voor u als lezer natuurlijk even naar het album “Mountain Soul II” en Patty Loveless hier met de song “Half Over You” geschreven door Karen Staley. Deze song staat ook op haar album.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In 2001 bracht zij het album “Mountain Soul” uit en dit album stond boordevol met hedendaagse en traditionele bluegrass, maar dit album “Mountain Soul II” bevat een veel meer gevarieerde verzameling van traditionele songs met een paar country-klassiekers, maar ook een paar nieuwe songs en jawel hoor er staan ook een paar bluegrass songs in deze mix.

Patty en haar echtgenoot, producer Emory Gordy Jr. zorgden voor een opmerkelijke groep musici en achtergrondstemmen en schreven een aantal schitterende songs, die warden samengevoegd aan een aantal zeer bekende countrysongs op deze voornamelijk akoestische afspraak.

Als gast aanwezig ondermeer Vince Gill, Emmylou Harris, Rebecca Lynn Howard, Al Perkins o.a. op lapsteel en vioolspeler Stuart Duncan.

Maar ook Del & Ronnie McCoury zijn nog aanwezig evenals Rob Ickes, Mike Auldridge op dobro en Bryan Sutton en Carl Jackson op de banjo.

En als u al deze namen hoort dan weet natuurlijk al dat het gaat om een bijzonder fraai countrymuziek album.

Bij de laatste track van dit album, “Diamond in My Crown”, hoorde u ook nog Emmylou Harris, die samen met Paul Kennerly schreef, met haar tenorstem en met Butch Lee op een ouderwetse pomporgel en wordt met een aangrijpend eenzame song door Patty Loveless afscheid genomen.

Een fraaie video-clip met deze schitterende country gospelsong “Diamond in My Crown”. Tja, zulke diamantjes zijn regelmatig te beluisteren in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”.

Vindt u het leuk, vertel het uw buren en vrienden! Niet te missen.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Gretchen Peters and Tom Russell - Snowin' on Raton

Dan nu naar nog zo’n bijzondere western countrymuziek album “One to the Heart, One to the Head” van Gretchen Peters en Tom Russell.

We beginnen met hun versie van de Bob Dylan song in Tex-Mex sfeer “Billy4” gevolgd door

“Snowin’ on Raton” geschreven door Townes van Zandt maar hier vertolkt door Gretchen Peters en Tom Russell en die staat op het album “One to the Heart, One to the Head” in 2009 uitgebracht door Western Songs

Attentie voor u als lezer : Mei 2008, Austin Texas het opnemen van het album “One to the Heart, One to the Head” met Gretchen Peters en Tom Russell. Zo, n kijkje achter de schermen zeer de moeite waard. Neem er gewoon even de tijd voor!

Gewoon doorschakelen/Just use the Link!

Over Bob Dylan’s song Billy4 nog even het volgende. De song wordt in de film “Pat Garrett & Billy the Kid” op verschillende wijze meerdere malen door Bob Dylan gezongen.

En zo zijn er dus meerdere versies van hem in omloop en op dit album dus versie 4.

Terug naar het album van Gretchen Peters & Tom Russell, twee singer/songwriters/gitaristen, waarvan Gretchen zeer bekend in Nashville en regelmatig optredend met Barry Walsh op piano en John Lester.

Gretchen, Barry en John waren o.a. op donderdagavond, 19 november nog in Sociëteit Transvaria, maar op dit moment alweer in de staat Colorado voor een aantal optredens.

En daar zal zij ongetwijfeld ook deze song “Snowin’ on Raton” ten gehore brengen, want de song gaat over de weg door Raton-pas in het grensgebied van de Amerikaanse staten Colorado en New Mexico. Deze weg wordt ook wel de Santé Fe – Trail genoemd.

Voor u als lezer nog even terug in de tijd naar 1987 met de “live” optreden van de singer/songwriter/gitarist Townes Van Zandt met zijn songs “At My Window” en “Snowin’ On Raton”. Schitterende luistermuziek!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom Russell meer folksinger/songwriter, oorspronkelijk uit New York, aar al sinds eeuwen in Californie woonachtig, heeft almeer bijzondere albums geproduceerd met heel veel gevoel en emotie voor de sociaal zwakkeren en in Californie en New Mexico zijn dat vooral de gastarbeiders uit vooral Mexico en andere Midden-Amerikaanse staten.

Gretchen en Tom hebben bij de keuze van hun songs, die vooral betrekking moesten hebben op de schitterende, maar soms eenzame en ruige natuur en de ontberingen, die de mensen daar moesten doorstaan.

“One to the Heart, One to the Head” een album met zeer bijzondere countrymuziek, wars van het hedendaagse commerciële geluid uit Nashville TN, maar vol met schitterende luistermuziek.

Maar ook deze uitvoering van “Snowin’ on Raton” wil ik u niet onthouden met lead-zang en op rhythm gitaar Emmylou Harris, Keith Little op mandoline, Mike Auldridge op dobro, Tom Gray op de staande bas en Ricky Simpkins op viool!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bluegrass Boogiemen - Cold, Cold Heart

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek en deze keer nog eens de schijnwerpers het nieuwe album van de Bluegrass Boogiemen, want de vorige week kwamen zij er heel bekaaid af met het hele korte “Let’s Turn back the Years” (1:45), maar nu in deze uitzending met de toepasselijke song “Hank Williams” “Cold, Cold Heart.

The Bluegrass Boogiemen hebben inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek. En natuurlijk kunt u ook nog even naar een aantal songs luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

The best of Savannah - Travelin' Light

“Travelin’ Light” of te wel “Ik heb niet veel baggage bij me, maar m’n hart is vol liefde” door de huidige nr. 1 countrygroep “Savannah” hier met een song, die staat op hun verzamelalbum “The Best of Savannah” in 2002 uitgebracht door Nash Music. In 2004 bracht de groep nog een mooie DVD uit van hun optreden “Live at the Rabo Theater” met 22 songs.

Maar u heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om op zondagmiddag, 13 december in theater 013 de CD-presentatie van hun nieuwe album mee te maken, die is uitgebracht op MOD Records uit Nashville TN.

De bekende Amerikaanse countryzanger/schrijver/gitarist Billy Yates zingt ook mee in één song, terwijl lead-gitarist Joe Brozio van Savannah in twee songs de muzikale strijd aan gaat met niemand minder dan legende Brent Mason (leadgitaar).

Op steelgitaar speelt niemand minder mee dan Robby Turner ( Waylon Jennings, Shania Twain, Johnny Cash, Neil Diamond etc.etc).

Het album bevat veel songs, die door Billy Yates speciaal voor Savannah zijn geschreven verder aangevuld met o.a. “Well All Right” van Buddy Holly en materiaal van The Louvin Brothers. Dus zorg, dat u erbij bent. Zondagmiddag, 13 december a.s. in theater 013 in Tilburg!

Even een voorproefje van Savannah hier samen met Dick van Altena tijdens een “live” optreden met de song “Let’s Go Down to the River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Shaun Loughrey - Can You Hear me Now

Vervolgens naar Ierland voor “Can You Hear Me Now” door Shaun Loughrey hier met een song van z’n nieuwe album “Back Home to You” in juli van dit jaar uitgebracht door Diamond Star.

Shaun werd in het voorjaar van 2006 tijdens de “Irish Entertainment Awards” uitgeroepen tot “Best Male Vocalist”.

Hij heeft inmiddels al een paar albums uitgebracht met fraaie Ierse en Amerikaanse countrysongs en dit album “Back Home to You” bevat 15 leuke songs met onmiskenbare Ierse invloed.

Tijd om ook eens kennis te maken met Shaun Loughrey hier met de song “Big Iron”, die ook staat op z’n album “Back Home to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenney Chesney and Mac McAnally - Down the Road

Dan in het programma “Down the Road” door Kenney Chesney samen met gitarist Mac MacAnally met een song, die staat op het nieuwe verzamelalbum van Kenney Chesney “Hits of Kenney Chesney Vol. 2” op 19 mei van dit jaar uitgebracht door Blue Chair/BNA.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar de uitvoering van de song “Down the Road” door Kenny Chesney samen met MacMcAnally.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Deze song staat van oorsprong op het album “Lucky Old Sun” van Kenney Chesney in 2008 uitgebracht door BNA.

MacMcAnally werd tijdens het CMA Award festival onderscheiden met de “Instrumentalist of the Year” Award.

En dus toch ook nog een link naar een mooie video—clip van MacMcAnally, “CMA Award Winner Instrumentalist of the Year”, hier tijdens een “live” optreden in Las Vegas  met virtuoos gitaarspel en de song “Simple Live”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sugarland - It Happens

In het radioprogramnma van de vorig week hadden we maar heel weinig tijd en dat gaan we nu toch weer goed maken met “reprise” van de song “It Happens”.

Dus nogmaals ruim tijd voor onze uitsmijter van vanavond het “CMA Award Winning Duo of the Year 2009”, Sugarland hier met de song “It happens” , die staat op hun album “Love on the Inside” op 22 juli 2008 uitgebracht door Mercury Nashville.

En natuurlijk ook gelijk de laatste link in dit bericht naar een video-clip van Sugarland hier heel toepasselijk met de “Very Last Country Song”, de 12e track van hun album “Love on the Inside”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Dec. 1 ‘09 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 5 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent   ***   Last Time Loving You   ***   Rounder Records

3. New Found Road   ***   My Shoes Sure Know How to Move Aound   ***   Rounder Records

4. Joe Diffie   ***   Somehow Tonight   ***   Rounder Records

5. Patty Loveless   ***   Fools Thin Air   ***   Saguard  Road Records

6. Patty Loveless   ***   Diamond in My Crown   ***   Saguard Road Records

7. Gretchen Peters & Tom Russell   ***   Billy 4  ***   Western Songs

8. Gretchen Peters & Tom Russell   ***   Snowin’ On Raton   ***   Western Songs

9. Earl & Randy Sruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Bluegrass Boogiemen   ***   Cold, Cold Heart   ***   Continental Records

11. Savannah   ***   Travelin’ Light   ***   Nash Music

12. Shaun Loughrey   ***   Can You Hear Me Now   ***   Diamond Records

13. Kenney Chesney & MacMcAnally   ***   Down the Road   ***   Blue Chair/BNA

14. Sugarland   ***   It Happens   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *