Without Love (We’re Just Wastin’ Time)

Ray Wylie Hubbard - Loco Gringo Lament

In dit programma terug naar 1998 met speciale aandacht voor een “live” optreden van RayWylie Hubbard in de Cibolo Country Club te San Antionio TX samen met o.a. Lloyd Maines en Stephen Bruton.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek met o.a. Don Reno & Tony Rice, The Stevens Sisters en ook nog J.D. Crowe & The New South.

Op donderdagavond, 26 november a.s. zal de lokale omroep Waddinxveen een 2-uur durende special uitzenden met Alison Krauss in de hoofdrol en vanavond bij uw radio Vrolek alvast een voorproefje met een drietal zeer bijzondere songs van deze uitstekend vioolspelende en succesvolle bluegrasszangeres.

Halverwege het programma nog

een overzicht is van de countrymuziek-evenementen en dan is het ook tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma door The Bluegrass Boogiemen en ook nog Dick van Altena.

Daarna gaan naar Californie voor Gretchen Peters samen met Tom Russell met een schitterende Tex-Mex song van hun album “One to the Heart, One to the Head” en reizen we vervolgens door naar Texas en James Hand en treedt in dit programma het “Vocal Duo of the Year” Sugarland op als uitsmijter met de song “It Happens”!

Freight Train Boogie

Zoals aangekondigd begonnen met de bluegrassmuziek met de song “Freight Train Boogie” door Don Reno op gitaar met leadzang evenals Tony Rice als vriend aanwezig met assistentie van tal van familieden van Don, zoals Ronnie Reno Reno op gitaar, Dale Reno op mandoline, Don Wayne Reno op de bas met ook nog Byron Berline op viool.

Deze opname is van 1983 en staat op het album van Don Reno met als titel “Family & Friends” in 1987 uitgebracht door Kaleidoscope. Dat wordt dus zoeken voor de liefhebbers, want het album is nooit opnieuw uitgebracht, maar deze song is door Rounder Records ook opgenomen op het verzamelalbum “Bluegrass Express”, dat in 2004 werd uitgebracht.

Don Reno

Don Reno, die in de jaren ’60 grote bekendheid verkreeg samen met Red Smiley als het duo “Don Reno & Red Smiley”,  overleed op 16 oktober 1984 op 60-jarige leeftijd in Charlottesville VA.

De titel van het album “Bluegrass Express” spreekt natuurlijk een beetje voor zichzelf en het bevat dan ook 15 songs, die allemaal betrekking hebben op treinen.

En wij blijven voor u als lezer in stijl met de eerste link naar een mooie video-clip met de song “The Blue Railroad Train” hier aangekondigd door John Hartford de Tony Rice Unit tijdens een TV-optreden in de American Music Shop.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Beth and April Stevens - Lonesome Railroad

Vervolgens de treinsong “Lonesome Railroad” door de Steven Sisters met Beth Stevens op de banjo met lead-zang, April Stevens harmonie-zang, Doug Stevens en Gary Davis op gitar, Sam Bush op de mandoline, Robbie Seiber op dobro en tenslotte John Hunley op de bas.

De opname vond plaats in 2000 te Nashville TN en is nooit eerder uitgegeven.

De twee zussen groeiden op in een zeer muzikale familie en maakten lange tijd deel uit van de Styevens Family Band en waarbij April de mandoline bespeelde.

In 1996 maakten zij een overstap naar de bluegrass en brachten het album “Sisters” en in 2002 het album “Little by Little” uit via Rounder Records, terwijl zij in de voorgaande jaren regelmatig “openings-acts” verzorgden voor o.a. Waylon Jennings, Merle Haggard en de meer hedendaagse neo-traditionele countrygroep BR5-49.

Nadat haar jongere zus April in 2005 trouwde en zich terugtrok uit de muziek vormde Beth Stevens haar eigen bluegrassgroep “The Edge” en bracht met hen in 2008 het album “Strong Enough” via het bluegrasslabel Pinecastle Records uit.

Maar nu even niet alleen The Steven Sisters maar de gehele “Family Stevens” hier tijdens een optreden in 1994 met de bluegrass gospel song “Family Reunion” in Leslie Missouri.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

J.D. Crowe and The New South - Mr. Engineer

Dan blijven we nog even op de trein met Mr. Engineer door J.D. Crowe & The New South hier met de song, die staat op hun album “Flashback” in 1994 uitgebracht door Rounder Records met J.D. natuurlijk op banjo en met bariton zang, Richard Bennett op gitaar met lead-zang, Don Rigsby op de mandoline en eveneens lead-zang, Randy Howard op viool, Curt Chapman op de bas en Phil Leadbetter op dobro.

Ook deze song staat op het verzamelalbum “Bluegrass Express”, een fraai album voor de verzamelaars/liefhebbers van muziek over treinen!

J.D. Crowe & The New South hier met de tradional “Dark Hollow” tijdens een optreden tijdens het Nova Scotia Annual Bluegrass Festival 2007 met JD Crowe op banjo, Dwight McCall op mandolin, Rickey Wasson op guitar met lead-zang,Ronnie Stewart op viool en Harold Nixon op de bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss - Sitting in the Window of My Room

Dan zoals aangekondigd aandacht voor  Alison Krauss met  “Sitting in the Window of My Room” een song, die te horen is in de film “The Devine Screts of the Ya-Ya Sisterhood” in 2002 uitgebracht door Warner/Sony.

De producer T-Bone Burnett, die ook verantwoordelijk was voor de bijzondere muziekfilm “O Brother, Where Art Thou?” heeft ook hier weer een groot aantal songs uit de oude tijd tevoorschijn gehaald opnieuw opgenomen in de oude stijl met een aantal blues gezongen door Jimmy Reed, Cajun songs door Ann Savoy, Taj Mahal met een song van Fats Waller, Richard & Linda Thompson met hun versie van de oude song “Dimming the Day”, maar hier vanavond dus Alsion Krauss met haar versie van “Sitting in the Window of My Room”.

Een zeer bijzondere video-clip, die u niet mag missen! Alison Krauss hier met de song “Sitting in the Window of My Room”, een songtrack uit de leuke film “The Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De film “The Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood” vertoont wel enige overeenkomst met een andere bekende film “Steel Magnolias” en vertel het verhaal over de toneelschrijfster Sidda Lee Walker, die in New Yrok verblijft ver van haar oorspronkelijk huis in Lousiana en haar moeder Vivi met wie zij in onmin leeft.

De vriendinnen van haar moeder Vivi, die eveneens behoren tot de club van de Ya-Ya priesteressen proberen, die de twee op een bijzondere manier weer bij elkaar te brengen.

Een film met Sandra Bullock en Ellen Burstyn in de hoofdrol.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken naar de “Trailer” van de grappige film “The Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss and Union Station - Any Old Time

In het programma ook nog Alison Krauss & Union Station met de Jimmie Rodgers song “Any Old Time” , die staat op het album “The Songs of Jimmie Rodgers A Tribute” in 1997 uitgebracht door Columbia records.

Alison Krauss and Sam Bush - Waltz of the Wind

Tevens nog de bijzondere song “Waltz of the Wind” ook ooit eens geschreven door Hank Williams maar hier de versie van Alison Krauss en Sam Bush, die staat op het album met deze titel van de Hawaiiaanse guitarist Ledward Kaapana.

Zoals reeds in de aankondiging vermeld donderdagavond, 26 november vanaf 20.00 uur een 2-uur durende “Alison Krauss Special” bij de lokale omroep van Waddinxveen en u kunt ook nog luisteren naar de heruitzending van dit programma op zaterdag van 12.00-14.00 ook via “streaming audio”.

Voor de afwisseling hier ook nog een link naar een muzikale video-clip van Ledward Kaapana en Bob Broszman met de Hawaiiaanse melodie “Ua Like” tijdens een “live” optreden

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Wylie Hubbard - Loco Gringo Lament

Dan nu naar 1998 en San Antonio Texas voor een “live”optreden van Ray Wylie Hubbard in de Cibolo Creek Country Club en we beginnen gelijk met de start van het concert met Loco Gringo Lament.

In 1998 speelden Hubbard en een aantal vrienden een intiem semi-akoestisch concert in de jammer genoeg inmiddels opgeheven Cibolo Creek Country Club in San Antonio TX en gelukkig was er iemand zo slim om opname apparatuur mee te nemen en alles op te nemen.

Ray Wylie hier  met de helaas op 11 mei j.l. overleden multi-instrumentalist Steve Bruton, topsnaren tovenaar Lloyd Maines, Chris Maresh op staande bas, Lisa Mednick op accordion en achtergrondzang en Paul Pearcy op percussie.

Cibolo Creek Country Club

Een schitterend concert met zoals Ray zelf ergens vertelt tal van “donkere songs”, die staan op het album “Live at Cibolo Country Club” in 1998 uitgebracht door “Misery Loves Company” en vervolgens in 1999 door Continental Song City. Aanschaffen is het devies!

Voor u als lezer nog de onnavolgbare verhalenverteller singer/songwriter Ray Wylie Hubbard tijdens een “live”-optreden met de “song” “Up Against the Wall Redneck Mother” met een totaal verbijsterde Jerry Jeff Walker.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Bluegrass Boogiemen - Let's Turn Back the Years

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het vervolgens tijd door de nederlandse bijdrage aan dit programma met de Utrechtse Bluegrass Boogiemen met de 1ste track van hun album “Hits of Hank Williams” “Let’s Turn Back the Years”.

Alvast ook nog andere versie middels een bijzondere video-clip van Waylon Jennings, die herinneringen ophaalt aan de muziek van Hank Williams ook met de song “Let’s Turn Back the Years”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De Bluegrass Boogiemen heeft niet alleen in Nederland maar ook in Europa en de V.S. een geode naam opgebouwd. Niet voor niets traden zij destijds op als “backing groep” voor Chris Hillman en Herb Pedersen tijdens hun deelname aan het Blue Highways Festival.

En wie ooit een optreden van deze groep heeft meegemaakt weet dat ze nooit te beroerd zijn om iets van Hank Wiliams te doen, want daar zijn zij zelf ook niet alleen ook liefhebbers van, maar weten ook ontzettend veel van de historie en achtergronden van deze roemruchte countryzanger/schrijver/gitarist.

Op eerdere albums namen ze al enkele liedjes (o.a. I’m So Lonesome I Could Cry en Your Cheating Heart) op, maar met “Hits Of Hank Williams” brengen ze een hele cd lang een eerbetoon aan de country-zanger die in 1953 op 29-jarige leeftijd tenonder ging aan drank en drugs.

Het album stond al lang in de steigers want het zou deel uitmaken van een hele serie uit te brengen door het label Starsound, maar door een gebrek aan financien bij Starsound was het er niet van gekomen.

Maar nu dan toch eindelijk via CRS Bluegrass Boogiemen met Hits of Hank Williams met Cajun assistentie door Joost Witte en Mark Söhngen van de Cajunband “Captain Gumbo”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar The Bluegrass Boogiemen tijdens hun optreden op de “Sheepfarm” te Merlischachen in de buurt van Luzern Zwitserland op 12 december 2004 met de song “When Your House Is Not a Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - You're My best Friend

Vervolgens Dick van Altena met de zeer bekende Wayland Holyfield song “You’re My Best Friend”, die staat op z’n album “One Love Ago” dit jaar uitgebracht door Continental Record Service. Een mooie luister CD met ook nog een fraai duet met Hilde Vos in de song “How’s the World Treating You”.

Op 2 januari a.s. zal Dick ook optreden tijdens de akoestische countrytheatershow “Somewhere Between Part Two” in het Parochiehuis te Nieuwkoop met aanvang om 20.00

Voor u als lezer alvast even een voorproefje met Dick van Altena hier samen met “Savannah” met de song “Sweet Little Lisa” tijdens  een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Gretchen Peters and Tom Russell - Billy 4

Dan gaan we nu naar Californie voor het gelegenheidsduo Gretchen Peters en Tom Russell hier met de Bob Dylan song “Billy 4”, die staat op hun album “One To the Heart, One To the Head” in 2008 uitgebracht door Scarlet Letters Records en in 2009 door Western Songs Ltd.

Twee meer dan uitstekende singer/songwriters nu eens met songs van andere schrijvers zoals Townes Van Zandt, McCaslin, Barry Walsh, Rosalie Sorrels en nog een song van Tom Russell.

De vier van Billy 4 slaat op de vierde versie van deze western song in de soundtrack van de film Pat Garrett & Billy the Kid.

Natuurlijk bent u benieuwd en dus kunt u als lezer nog even luisteren naar de soundtrack van de film “Pat Garrett and Billy the Kid” met de song “Billy 1” , “Billy 7” en “Billy 4”  door Bob Dylan en daarbij de beelden van de film!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

En dan nu toch ook nog even luisteren naar de fraaie uitvoering door Gretchen Peters en Tom Russell, zoals die staat op hun mooie album “One To the Heart, One To the Head”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

James Hand - In the Corner at the Table by the Jukebox

Vervolgens gaan we naar Austin Texas voor de Honky Tonk song “In the Corner at the Table by the Jukebox” door James Hand hier met een song van z’n album “Evil Things” in 2000 uitgebracht door Cold Spring Records.

James Hand geboren in 1952 te Waco TX is inmiddels een legende in Texas. Hij was meer dan 40 jaar actief als schrijver en zanger/gitarist van pure traditionele honky tonk songs met veel optredens in allerlei theaters/cafe’s etc in Texas, voordat hij nationale bekendheid verwierf middels z’n album “The Truth Will Set You Free” in 2006 uitgebracht door Rounder Records en dit jaar met het album “Shadow on the Ground”, waaraan enige weken geleden in dit programma “Countrymusic Round-Up” aandacht is besteed.

Ook de songs op het album “Evil Things” zijn allemaal van de hand van James Hand!

Als lezer kunt u ook nog even naar een ‘live’- optreden van James Hand in de “Broken Spoke” in Austin TX met de song “In the Corner, at the Table by the Jukebox”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sugarland - It happens

De afsluiting van dit programma werd verzorgd door het CMA “Vocal Duo of the Year” Sugerland met de song “It Happens”, die staat op hun speciale album “Love on the Inside” op 22 juli 2008 uitgebracht door Mercury Nashville.

Nog even een tip voor de komende december maand Sugarland heeft op 13 oktober j.l. een Kerst & Oud/Nieuw album uitgebracht met de titel “Cold & Green”.

Tot slot nog een fraaie video-clip van het “Vocal Duo of the Year” “Sugarland” met de song “It Happens”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical details

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov 24 ‘09 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Nov. 28 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Don Reno & Tony Rice   ***   Freight Train Boogie   ***   Rounder Records

3. The Stevens Sisters   ***   Lonesome Railroad   ***   Rounder Records

4. J.D. Crowe & The New South   ***   Mr. Engineer   ***   Rounder Records

5. Alison Krauss, Same Bush & Ledward Kaapana   ***   Waltz of the Wind   ***   Dancing Cat

6. Alison Krauss & Union Station and Mat Rollings   ***  Any Old Time   ***   Columbia/Egyptian Records

7. Alison Krauss   ***   Sitting in the Window of My Room   ***   Columbia

8. Ray Wylie Hubbard   ***   Loco Gringo Lament   ***   Continental Song City

9. Ray Wylie Hubbard   ***   Without Love   ***   Continental Song City

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamusic   ***   Mercury

11. The Bluegrass Boogiemen   ***   Let’s Turn Back the Years   ***   Continental Europe

12. Dick van Altena   ***   You’re my Best Friend   ***   CRS Inlok

13. Gretchen Peters & Tom Russell   ***   Billy 4   ***   Western Songs Ltd

14. In the Corner, at the Table by the Jukebox   ***   James Hand   ***   Cold Spring Records

15. Sugarland   ***   It Happens   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *