Is There Wireless in Heaven?

Robert Earl Keen - Wireless in Heaven

Vorige week woensdagavond 11 november werden tijdens het 43ste Jaarlijkse CMA Award Gala in het Sommet Center te Nashville TN de countrymuziek onderscheidingen uitgereikt. En natuurlijk zijn in dit programma de meeste Award winnaars  te beluisteren.

Maar zoals altijd hier bij “Countrymusic Round-Up” beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Billy Boone Smith met muziek van z’n nieuwe album “Live from the Moose Lodge”.

In deze uitzending, nu eens niet als uitsmijter,  de Texaanse singer/songwriter Robert Earl Keen met nog twee fraaie songs van z’n nieuwe album “The Rose Hotel”.

Halverwege het programma nog

een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma door J.J. Johns en vervolgens ook nog de “Nederlandse Countryzangeres van het Jaar 2009”, Ilse de Lange.

Daarna gaan we weer terug naar Nashville TN voor de CMA Award winnaars Brad Paisley samen met Keith Urban, vervolgens ook nog Darius Rucker en treedt de meeste succesvolle countrymuziek Award winnaar van 2009, Taylor Swift, op als uitsmijtster van dit programma.

Billy Boone Smith - Whippoorwill

“Regardless” door Billy Boon Smith hier met een song van z’n album “Live From the Moose Lodge” zeer recent uitgebracht door Muddy Sunshine.

Moose Lodge was vroeger een kleine houten theater in Nashville, waar o.a. Patsy Cline en Johnny Cash nog hebben opgetreden, maar tegenwoordig is het een opname studio van de bekende muziekproducer Bill VornDick.

In deze studio werd de laatste hand gelegd aan de 15 songs, die op het album “Live from the Moose Lodge” staan.

Het programma werd begonnen met de song “Whippoorwhill’ of te wel “Nachtzwaluw” gevolgd door “She’s Heavenly” eveneens door Billy Smith op gitaar en met lead-zang bijgestaan door z’n broer Terry Smith op de bas, Shad Cobb op de viool, David Talbot op de banjo, Chris Henry op mandoline. Terry en Marilyn Smith verlenen ook nog vokale ondersteuning.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog kennismaken met Billy Boone Smith hier tijdens het IBMA “World of Bluegrass 2009 “Festival met de song “Back of the Wagon”.

Deze song staat ook op z’n album “Live from the Moose Lodge”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Billy Smith uit Caswell County North Carolina groeide op in een muzikale familie en waarbij veel werd samengespeeld met z’n vader Pat en z’n broer Terry. Terry Smith kennen we hierbij Countrymusic Round-Up ook als lid van de bekende bluegrassgroep Grascals. In de beginjaren ‘70 verhuisde de jonge Billy naar Nashville TN en werkte o.a. op de boerderij van Bill Monroe en in z’n vrije tijd natuurlijk niet alleen vaak aanwezig bij optredens van “the Father of Bluegrass”, maar ook bij Waylon Jennings, Jesse Colter, John Hartford. “The King of Bluegrass” Jimmy Martin enz.

Singer/songwriter Billy Boone Smith werd beschouwd als een van de best bewaarde geheimen van Nashville, maar met het uitbrengen van dit album “Live from the Moose Lodge” en z’n eerstealbum “Five Flat Rocks” door Muddy Sunshine is hij nu toch wel in de schijnwerpers terechtgekomen.

En als je dus bluegrassmuziek zoekt denk dan ook eens aan de naam Billy Boone Smith en neem daarvoor ook even een kijkje en ook even luisteren bij z’n muziekuitgever Muddy Sunshine!

Jamey Johnson - In Color

Dan nu naar “Country Music’s Biggest Night” woensdag 11 november j.l. in het Sommet Center Nashville met Award winner Jamey Johnson met de “Countrysong of the Year” “In Color”, die staat op z’n album “That Lonesome Song” in 2008 uitgebracht door Mercury.

Hij ontving voor de 2e achtereenvolgende keer de “Song of the Year” Award en deze keer voor deze song “In Color”, die hij samen schreef met James Otto en Lee Thomas Miller.

Jamey Johnson in een fraaie video-clip met de ”Song of the Year 2009” “In Color”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vorig jaar verkreeg hij dezelfde Award als schrijver van de song”Give It Away”,  die hij trouwens samen met Bill Anderson en Buddy Cannon schreef en waarmee George Strait heel veel succes had.

Tijdens het George Strait “Artist of the Decade”All Star Concert traden Jamey Johnson en Lee Ann Womack ook nog op met deze song “Give it Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lady Antebellum - I Run toYou

Vervolgens “I Run to You” door Lay Antebellum hier met een song, die staat op het album met hun eigen naam en in 2008 uitgebracht door Capitol Nashville.

De groep bestaat sedert 2006 uit Charles Kelley en multi-instrumentalist Dave Haywood, al heel oude vrienden uit Augusta Georgia en Hillary Scott uit Nashville TN na een toevallige ontmoeting in de binnenstad van Music City.

Lady Antebellum mengen hedendaagse countrymuziek met gevoelige R&B uit de jaren ’60 tot een aanstekelijke moderne mix, dat is gebaseerd op de fraaie samenzang en meer dan uitstekende instrumentale kwaliteiten.

In 2007 kregen zij een contract bij Capitol Nashville en brachten hun eerste single “Love Don’t Live Here” uit.

Schrijfster/zangeres Victoria Shaw en Paul Worley produceerden hun album “Lady Antebellum”, waarvan de songs door henzelf werden geschreven en dat dus in april 2008 werd uitgebracht.

Lady Antebellum kreeg tijdens “Country Music’s  Biggest Night” twee Awards namelijk de “Single of the Year” voor song “I Run to You” tot en tevens werden zij onderscheiden met de Award “Vocal Group of the Year”. En dit laatste was wel heel bijzonder want met de toekenning van deze “Vocal group of the Year” Award werd de zegereeks van de eveneens genomineerde The Rascal Flatts onderbroken.

Natuurlijk voor u als lezer nog even Lady Antebellum ,“The Vocal Group of the Year 2009” hier met de “Single of the Year” “I Run to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Earl Keen - The Rose Hotel

Dan nemen we even afscheid van Nashville en gaan naar Texas voor singer/songwriter Robert Earl Keen voor twee songs van z’n nieuwe album “The Rose Hotel”.

Robert Earl Keen “Wireless in Heaven” en “Goodbye Cleveland” door Robert Earl Keen hier met twee songs, die staan op z’n album “The Rose Hotel” op 29 september van dit jaar uitgebracht door Lost Highway.

Het is z’n eerste studio album sedert 2005, toen hij het album “What I Really Mean” uitbracht.

De bekende Texaaanse steelgitarist en producer Lloyd Maines werd door Robert gevraagd om z’n album te produceren en Lloyd weet wel raad om op een zeer goede manier het geluid van gitaren, zowel akoestische als electrisch, steelgitaren, mandolines en violen te produceren.

Ook de bekende accordionist Bukka Allen is aanwezig.

Alle songs werden geschreven door Robert Earl Keen met uitzondering van Townes Van Zandt’s “Flying Shoes” en “Laughing River” geschreven door zanger/schrijver/gitarist Greg Brown, die bij deze song vokale ondersteuning verleend.

Maar dat Robert Earl Keen ook uitstekend  tijdens een solo-optreden  uit de voeten kan met de song “Is There Wireless in Heaven” kunt u als lezer nog even meemaken, want op 11 maart 2009 trad hij op in de Birchmere Music Hall in Alexandria, VA.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

J.J. Johns - That's What Makes the Jukebox Play

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymusici en deze keer weer eens de schijnwerpers op J.J. Johns hier met de song “That’s What Makes the Jukebox Play”.

J.J. Johns hier dus met de eerste track van zijn album “Songs That make The Jukebox Play” een album geproduceerd door Scott Mathews en die in 2003 werd uitgebracht door Artistock Records.

Van deze uit de Zaanstad afkomstige countryzanger horen we de laatste tijd niet zoveel meer in Nederland en dat is toch best wel jammer.

J.J. runt op dit moment samen met z’n vrouw een “Bed & Breakfast” op een zeer fraaie locatie aan de Portugese Algarve ongeveer 15 km uit de kust dus net uit de drukte van de talrijke hotels.

Maar hij treed nog regelmatig op in de hotels en restaurants en trouwens ook op familiefeestjes van de vele Engelse families, die daar wonen.

Toch nog even weer herinneringen ophalen aan J.J. Johns hier samen met Mike Shannon in 2003 tijdens een optreden in de Pony Express Station in Grote-Brogel (Peer)  in Belgie.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ilse de Lange - World of Hurt

Vervolgens “World of Hurt” door Ilse de Lange hier met een song, die staat op haar album “Here I Am” in 2003 uitgebracht door WEA International.

Een verzamelalbum van Ilse met 16 songs, waarvan de laatste drie opname’s zijn van een live optreden van haar samen met Kane.

Ilse werd tijdens de DCMA ( of te wel de Dutch Country Music Association) Award Gala 2009 uitgeroepen tot countryzangeres van het jaar.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Ilse de Lange met die schitterende song “World of Hurt” tijdens haar optreden in Ahoy Rotterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Brad Paisley - Start a Band

Dan nu weer terug naar “ Country Music’s Biggest Night” in Nashville met Brad Paisley & Keith Urban hier met de song “Start a Band”, die staat op het album “Play: The Guitar Album” uitgebracht door Sony.

Brad Paisley was de meeste genomineerde countryartiest en werd voor de 3e achtereenvolgende keer uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” en ontving voor de 4e keer de Award “Musical Event of the Year” voor deze song “Start a Band”.

Brad Paisley hier samen met Keith Urban met instructies om een “band” te beginnen.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Darius Rucker - It Won't Be Like This for Long

Vervolgens “It Won’t Be Like This for Long” door Darius Rucker uit South Carolina hier met een song van z’n album “Learn to Live” in 2008 uitgebracht door Capitol en die de felbegeerde Award “New Artist of the Year” in ontvangst mocht nemen.

Inmiddels zijn al drie songs van het album “Learn to Live” als single uitgebracht en hebben alle drie als nr. 1 in de Top countrymuziekoverzicht gestaan.

En natuurlijk voor u nog de “The New Artist of the year 2009” Darius Rucker hier met z’n song “It Won’t Be Like This for Long”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Taylor Swift - Fearless

Dan nu snel naar de topper van “Country Music Biggest Night” de jonge “Entertainer of the Year” Taylor Swift en ook de “Female Vocalist of the Year” hier met de song “Love Story” gewaardeerd met de Award “Musical Video of the Year” en die staat op het “Album of the Year” Fearless uitgebracht door Big Machine Universal

En natuurlijk mag zij niet ontbreken in dit bericht met een fraaie video-clip Taylor Swift hier met de song “Love Story”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov 17. 20 ‘09 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 21 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2.Billy Boone Smith   ***   Whippoorwill   ***   Muddy Sunshine

3. Billy Boone Smith   ***   Around This Fire   ***   Muddy Sunshine

4. Billy Boone Smith   ***   Regardless   ***   Muddy Sunshine

5. Jamey Johnson   ***   In Color   ***   Humphead/Mercury

6. Lady Antebellum   ***   I Run to You   ***   Capitol Nashville

7. Robert Earl Keen   ***   Wireless In Heaven   ***   Lost Highway

8. Robert Earl Keen   ***   Goodbye Cleveland   ***   Lost Highway

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***    agendamusic   ***   Mercury   ***

10. J.J. Johns   ***   That’s What makes the Jukebox Play   ***   Artistock Records

11. Ilse de Lange   ***   World of Hurt   ***   WEA International

12. Brad Paisley & Keith Urban   ***   Start a Band   ***   Sony BMG

13. Darius Rucker   ***   It Won’t Be Like This For Long   ***   Capitol/EMI

14. Taylor Swift   ***   Love Story   ***   Big Machine Universal

Be There next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *