Hello Stranger

Catie Curtis - Hello Stranger

Catie Curtis was gevraagd om tijdens de beëdiging van president Obama in Washington DC op te treden samen met Rufus Wainwright, Cindy Lauper en Thelma Houston en vanavond dan eindelijk in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” met twee songs van haar nieuwe country-folk album “Hello Stranger”.

Maar zoals altijd beginnen we in een sneltreinvaart met de bluegrassmuziek en dit keer wel heel toepasselijk met muziek van het album “Bluegrass Express” met o.a. Rhonda Vincent, Jimmie Martin en The Lynn Morris Band”.

Vervolgens gaan we nog even door met bluegrass en akoestische country door het bijzondere duo Delia Bell & Bill Grant.

Halverwege het programma nog

een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer door de Bluegrass Boogiemen uit Utrecht met een twee songs van hun nieuwe album “Hits of Hank Williams”.

Daarna gaan we voor de verandering eens voor “Just Three Minutes”  naar Doug Bruce in Australie en daarna terug naar Nashville TN voor Keith Urban en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Alan Jackson met zijn voorliefde voor Bologna saus.

Rhonda Vincent - Passing of the Train

We begonnen het programma zoals aangekondigd met een zeer succesvolle vrouw in de bluegrass, Rhonda Vincent, hier met de song “Passing of the Train”, die staat op haar album “Back Home Again” in 2000 uitgebracht door Rounder records.

Rhonda zoals vanouds op mandoline met lead-zang, haar broer Darrin Vincent, ook zeer succesvol samen met Jamie Dailey o.a. het Bluegrass Duo of the Year Award,  hier op de bas, Bryan Sutton op de gitaar en Ron Stewart op de banjo evenals op viool.

Voor u als lezer hier The “All American Bluegrass Girl” Rhonda Vincent met een fraaie video-clip met de song “Heartbreakers Alibi” met vokale ondersteuning door Dolly Parton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmy Martin - Train Forty-Five

Daarna gingen we terug in de tijd naar 30 oktober 1961 met de instrumental “Train Forty-Five” door de “King of Bluegrass” Jimmy Martin op gitaar samen met Paul Silliams op de mandoline, Paul Craft op de banjo en Junior Huskey op de bas en destijds uitgebracht door Universal Music.

Maar voor echte historie hier de “Smokey Mountain” ballad “Train Forty-Five” in een uitvoering door Wade Mainer, Zeke Morris en Steve Ledford (The Smiling Rangers).

De originele opname van Wade & Zeke was van augustus 1937 en destijds uitgebracht door het Bluebird label

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Lynn Morris Band - Long Train of Fools

Vervolgens “Long Train of Fools” door The Lynn Morris Band hier met de song, die staat op hun album “You’ll Never be the Sun” in 1999 uitgebracht door Rounder Records.

Lynn Morris hier met lead-zang en op gitaar, haar echtgenoot Marshall Wilborn op de bas eveneens met zang, Ron Stewart op viool en Jesse Brock op mandoline.

Lynn Morris evenals haar man Marshall Wilborn komen beiden uit Texas. Zij was een van de eerste vrouwen, die kans zag om in 1974 voet aan de grond te krijgen in de traditionele mannenwereld in de bluegrass met het behalen van het nationale kampioenschap als banjospeler. Zij was ook de eerste vrouw, die toetrad als bestuurslid van de IBMA en dat voor een periode van zes jaar en werd ook al eens uitgeroepen tot bluegrasszangeres van het jaar naast talrijke andere Awards.

Voor een optreden van Lynn even terug naar de begin jaren ’80 toen Lynn Morris op gitaar en met zang nog deel uitmaakte van de bluegrassgroep “Whetstone Run” met haar echtgenoot Marshall Willborn op staande bas met zang, Lee Olson op mandoline en Mike Correll op gitaar hier met de song “if Teartrops Were Pennies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bluegrass Express

De muziek tot dusver in het radioprogramma staat ook op het verzamelalbum “Bluegrass Express” een mooi album met 15 songs met uit het verleden o.a. Bill Monroe, Jim & Jesse en uit het heden o.a. Alecia Nugent, Rhonda Vincent in 2004 uitgebracht door Rounder Records.

Delia Bell and Bill Grant - Dreaming

Dan naar het duo Delia Bell & Bill Grant met de song “Silver Tongue & Gold Plated Lies” en de song “It’ll Be Me” ook al weer zo’n bijzondere titel. “If your Telephone Don’t Ring, It’ll Be Me”.

Deze songs staan op de verzamelalbum “Dreaming” van Delia Bell & Bill Grant in 1997 uitgebracht door Rounder Records, maar afkomstig van de respectievelijke albums “A Few Dollars More” en “The Cheer of the Home Fires” in 1988 uitgebracht door Rounder.

Fraaie albums, die tot dusver alleen nog maar op vinyl en cassette verkrijgbaar waren, maar wellicht worden deze albums en ook nog de LP “Following a Feeling” nog eens op CD uitgebracht.

Delia Bell van oorsprong uit Bonham Texas, maar al sinds haar jeugd wonend in Hugo OK hier met samen met “Oklahoma’s Grand Old Man of Bluegrass” Bill Grant uit dezelfde woonplaats.

Sedert de jaren 60 vormen deze twee een duo hadden hun top in de jaren ’80, toen zij met leden van The Johnson Mountain Boys, waaronder Dudley Connell, David McLaughlin, dobrotovenaar Roger Williams, Del & Jerry McCoury de drie vermelde schitterende albums maakten.

In dit bericht ook nog even naar het 5-daagse “Bill Grant’s Bluegrass festival” in het Salt Creek Park in Huo Oklahoma in augustus 2000 met een “live-optreden” van Bill Grant op de mandoline samen met Delia Bell op gitaar samen met de Welch Mountain Boys.

De geluidsopname is van gebrekkige kwaliteit, maar ’t gaat om eens de sfeer te proeven tijdens zo’n festival.

Voorzover ik weet werd het roemruchte festival met ooit gasten als Bill Monroe & His Bluegrass Boys en Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys in de woonplaats van Bill en Delia in 2004 voor de laatste keer gehouden.

Dit zal best wel te maken hebben met de leeftijd van deze bluegrassmusici, want Delia is inmiddels 72 en Bill is nog ouder.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Delia Bell - Will You Miss Me

Vervolgens “Will You Miss Me” ooit geschreven en gezongen door Alvin Pleasant Carter The Carters dus, maar in dit programma eens de vertolking door Delia Bell.

Deze song staat op het album met haar naam in 1983 op LP uitgebracht maar in 2006 door Wounded Bird Records op CD uitgebracht.

Een zeer fraai album met bluegrass en akoestische countrymuziek met bekende songs zoals deze “Will You Miss Me”, “Wildwood Flower”en “I Forgot More ( Than You’ll Ever About Him”.

Delia wordt op dit album bijgestaan door tal van musici met klinkende namen als Emmylou Harris, Carl Jackson, Holly Tashian, Byron Berline, Emory Gordy en Glen D. Hardin.

Delia eens een keertje zonder Bill Grant met wie zij meestal optrad.

Ook een andere bekende song van A.P. Carter “Wildwood Flower” staat op het album “Delia Bell” met lead-zang door Delia en achtergrondzang door Emmylou Harris en daar kunt u natuurlijk nog even naar luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Catie Curtis - Hello Stranger

Dan nu weer naar het heden met Catie Curtis met een song uit het verleden “Hello Stranger” en “Passing Through”, die staan op haar album “Hello Stranger” op 4 augustus van dit jaar uitgebracht door Compass Records.

Catie wordt op dit fraaie album nog geassisteerd door Alison Brown op banjo en gitaar, Stuart Duncan op viool, banjo en mandoline, George Marinelli op akoestische en resonator gitaar en mandoline, Kenny malone op drums, Todd Phillips op staande bas, Darell Scott op gitaar en achtergrondzang.

Bij de titelsong “Hello Stranger” zorgde de bekende liedjesschrijfster/gitariste en zangeres Mary Gauthier voor de vokale ondersteuning.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Catie Curtis op banjo tijdens een “live-optreden” in Joe’s Pub in New York op 9 september j.l. met Elana Arian op viool en de uit Manhattan afkomstige Natalia Zuckerman op gitaar met de titelsong van haar nieuwe album “Hello Stranger”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Boston muziekscene heeft al tal van bekende artiesten voortgebracht, dat varieert van echte rockers zoals Aerosmith en Morphine tot bedachtzame folkmusici als Patty Griffin, Ellis Paul , Mary Gauthier en uit vroegere dagen Tom Rush.

In de begin jaren ‘90 kwam Catie Curtis tevoorschijn met haar zeer herkenbare stem en vaak grappige teksten, waarmee zij optrad in koffiehuizen en tijdens huisconcerten en waarmee zij haar geld verdiende om haar eerste album “From Years to Hours” in eigen beheer uitbracht. En daarmee trok zij de aandacht van labels als EMI en Rykodisc waar haar volgende albums werden uitgebracht. Daarna verkaste zij naar Vanguard voor nog twee albums en dus op 4 augustus van dit jaar het album “Hello Stranger” door Compass Records en waarmee zij op dit moment ter promotie door de VS toert met o.a. deze hele week optredens in de staat Californie met op 24 en 25 oktober een optredens in de bekende McGabe’s Guitar Shop & Music Hall en het AMSD (Acoustic Music San Diego).

Als lezer kunt u voor nog een bezoek naar het optreden van Catie Curtis in Joe’s Pub aan de LaFayette St. in Downtown New York met een medley van songs van het album in de aanbieding. Dus ook even proeven aan “Passing Through”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bluegrass Boogiemen - Cajun Baby

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek en deze keer The Bluegrass Boogiemen in de schijnwerpers met “Cajun Baby” gevolgd door “Cold, cold heart” door de Utrechtse groep

“Bluegrass Boogiemen”.

Deze twee songs staan op hun nieuwe album “Hits of Hank Williams” zeer recent uitgebracht door CRS.

Afgelopen zondagmiddag traden zij ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het Turfschip te Nieuwkoop op special verzoek van de regelmatige bezoekers in deze gelegenheid tezamen met ook nog The Wieners.

De Bluegrass Boogiemen heeft niet alleen in Nederland maar ook in Europa en de V.S. een geode naam opgebouwd. Niet voor niets traden zij destijds op als “backing groep” voor Chris Hillman en Herb Pedersen tijdens hun deelname aan het Blue Highways Festival.

En wie ooit een optreden van deze groep heeft meegemaakt weet dat ze nooit te beroerd zijn om iets van Hank Wiliams te doen, want daar zijn zij zelf ook niet alleen ook liefhebbers van, maar weten ook ontzettend veel van de historie en achtergronden van deze roemruchte countryzanger/schrijver/gitarist.

Op eerdere albums namen ze al enkele liedjes (o.a. I’m So Lonesome I Could Cry en Your Cheating Heart) op, maar met “Hits Of Hank Williams” brengen ze een hele cd lang een eerbetoon aan de country-zanger die in 1953 op 29-jarige leeftijd tenonder ging aan drank en drugs.

Het album stond al lang in de steigers want het zou deel uitmaken van een hele serie uit te brengen door het label Starsound, maar door een gebrek aan financien bij Starsound was het er niet van gekomen.

Maar nu dan toch eindelijk via CRS Bluegrass Boogiemen met Hits of Hank Williams met Cajun assistentie door Joost Witte en Mark Söhngen van de Cajunband “Captain Gumbo”.

De “Bluegrass Boogiemen” hebben ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek en vooral natuurlijk het nieuwe album “Hits of Hank Williams”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doug Bruce - Just Three Minutes

Dan nu voor drie minuten naar Australië voor Doug Bruce met zijn song “Just Three Minutes”, die staat op z’n album “All I Need” in eigen beheer uitgebracht.

Doug Bruce, Aubrey Noord-Texas geboren, maar nu sedert 5 jaar met z’n Australische vrouw woonachtig in Bendigo Australië, was in de VS lange tijd actief als drummer en achtergrondzanger bij verschillende groepen in Noord Texas en Nashville met o.a. ook bij de ook in Nederland bekende Billy Yates.

Na z’n verhuizing naar Australië begon Doug aan z’n optreden als zanger/schrijver/gitarist wat in 2006 resulteerde in de EP “Brand New Memory” met assistentie van o.a. Billy Yates. In 2008 dus zijn album eerste album “All I Need” , waarvoor hij in Australië al verscheidene Awards heeft ontvangen.

Natuurlijk ook nog een leuke video-clip van Doug Bruce in Australische bar met z’n song “What I’m Drinking About”. Deze song staat als 1ste track op z’n album “All I Need”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Urban - Only Yoy Can Love Me This Way

Dan terug naar Nashville TN  voor “Only You Can Love Me This Way” door Keith Urban, en die staat op z’n vijfde studio album “Defying Gravity” op 31 maart van dit jaar uitgebracht door Capitol Records.

Keith Urban staat op dit moment met deze song op nr.1 in de Hot 40 Countrysongs ranglijst en mag natuurlijk niet ontbreken in dit programma.

Als lezer kunt u ook nog even gebruik maken van de link naar een video-clip met slechts een foto van de CD-hoes, maar wel kunt u nog luisteren naar deze fraaie pop-country song “Only You Can Love Me This Way”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - I Still Like Bologna

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Alan Jackson hier met de song “I Still Like Bologna”, die staat op z’n album “Good Times” in maart 2008 uitgebracht door Arista.

Een grappige video-clip tot slot met Alan Jackson in huiselijke kring met z’n song “Still Like Bologna”, die inmiddels ook als single is uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Okt. 20 ‘09 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Okt. 24 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent   ***   Passing of the Train   ***   Rounder Records

3. Jimmy Martin   ***   Train Forty-Five   ***   Rounder Records

4. The Lynn Morris Band   ***   Long Train of Fools  ***   Rounder Records

5. Delia Bell & Bill Grant   ***   Silver Tongue and Gold Plated Lies   ***   Rounder Records

6. Delia Bell & Bill Grant   ***   It’ll Be Me   ***   Rounder Records

7. Delia Bell   ***   Will You Miss Me   ***   Wounded Bird Records

8. Catie Curtis   ***   Hello Stranger   ***               Compass Records

9. Catie Curtis   ***   Passing Through   ***   Compass Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***            Mercury Records

11. Bluegrass Boogiemen   ***   Cajun Baby   ***   CRS

12. Bluegrass Boogiemen   ***   Cold, Cold Heart   ***   CRS

13. Doug Bruce   ***   Just Three Minutes   ***   Doug Bruce/Hillcrest

14. Keith Urban   ***   Only You Can Love Me This Way   ***   Capitol

15. Alan Jackson   ***   I Still Like Bologna   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *