My Suitcase Is Always Packed

Red Stick Ramblers - Drinkin' To You

In dit programma gaan we weer eens naar de staat Louisiana, The Bayou State en dat betekent o.a. countrymuziek met vleugje Cajun-smaak door de groep “Red Stick Ramblers”.

Vervolgens ook nog de microfoon voor de Independent zanger/schrijver/gitarist Kent Gray met aandacht voor twee van z’n albums.

Maar zoals u van ons gewend bent, beginnen we met de bluegrassmuziek dit keer verzorgd door Dale Ann Bradley, de huidige bluegrasszangeres van het jaar.

Halverwege het programma nog

een overzicht van de countrymuziek-evenementen en dan is het ook tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Conny Lee en de “Countryzanger van het jaar 2009” Wim Pols hier samen met The Country Trail Band.

Daarna gaan we weer terug naar de US of A met John Fogerty, rock legende bekend van o.a. de Creedence Clearwater Rivival met een song van z’n nieuwe album “The Blue Ridge Rangers Ride Again”.

Vervolgens dan ook nog eens Reba McEntire met haar song “Consider Me Gone” en treedt Josh Thompson op als uitsmijter van dit programma met z’n single “Beer on the Table”.

Dale Ann Bradley - Reason Enough

We begonnen het programma zoals aangekondigd met de song “Reason Enough” gevolgd door “This Old Heart of Mine” door Dale Ann Bradley en deze twee songs staan op haar album “Old Southern Porches” in 1999 uitgebracht door het bluegrassmuziek label “Pinecastle”.

Vervolgens “Me and Bobby McGee” eveneens in bluegrass stijl door Dale Ann Bradley hier met de song, die staat op het album “Catch Tomorrow” in 2006 uitgebracht door Compass Records.

Deze Chris Kristofferson song is bij veel luisteraars wellicht beter bekend van de vertolking door Janis Joplin, die een paar dagen voor haar dood in oktober 1970 werd opgenomen, maar in deze uitzending dus door de “Bluegrasszangeres van het Jaar 2008” Dale Ann Bradley.

Dale Ann afkomstig en opgegroeid in de Bluegrass State Kentucky en lange tijd solo optredend in Renfro Valley ging in 1991 bij de groep New Coon Creek Girls en deze groep bracht in 1994 via Pinecastle records het album “The L&B Don’t Stop Here Anymore”  in 1995 gevolgd door “Ain’t Love a Good Thing” .

Daarna ging zij verder op de solotour en bracht in 1997 het album “East Kentucky Morning “ uit met eigen songs en een aantal van Vicky Simmons, die ook vroeger ook deel uitmaakte van de New Coon Creek Girls.

Op dit album stond trouwens ook nog een cover van U-2’s “I still Haven’t Found, What I’m looking For” en dat bracht dit album zowel in de TOP 10 van de Americana als in de Bluegrass overzichten.

Dale Ann Bradley - Receives 2008 IBMA Award

Dale Ann Bradley nam op 2 oktober vorig jaar voor de 2e achtereenvolgende keer de IBMA-Award als “Female Vocalist of the Year” in ontvangst.

Op 1 oktober a.s. wordt voor de 20ste keer de jaarlijkse Bluegrass Award Gala gehouden in het historische Ryman Auditorium in Nashville Tennessee en waarbij countryzangeres Kathy Mattea en de legendarische bluegrassgroep Hot Rize met o.a. Tim O’Brien en Nick Foster als ceremoniemeesters zullen optreden.

Dale Ann Bradley is ook dit jaar genomineerd als Bluegrasszangeres van het Jaar evenals met Rhonda Vincent, Claire Lynch, Alecia Nugent en Sonya Isaacs. Dat wordt weer spannend en we houden u natuurlijk op de hoogte!

Dan wordt het hoog tijd voor de eerste link naar een zeer fraaie video-clip van Dale Ann Bradley tijdens een live-optreden in het haar bekende Renfro Valley Entertainment Center in het oosten van Kentucky met de song “Me and Bobby McGee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Red Stick Ramblers - La Valse de Meche

Dan nu naar Baton Rouge, Louisiane en de Red Stick Ramblers met de Honky Tonker “Drinkin’ to You”,de fraaie Cajun wals La Valse de Meche en een mooie Texas-swing met de illustere titel“The Barnyard Bachelor” of te wel “De vrijgezel van het boerenerf ”.

Red Stick Ramblers” hier met songs, die staan op hun album “My Suitcase Is Always Packed” op 19 mei j.l. uitgebracht door Sugar Hill Records.

De Red Stick Ramblers komen uit Baton Rouge, de hoofdplaats van de staat Louisiana, “The Pelican State” danwel “The Bayou State” en eigenlijk niet zo vreemd, want deze franstalige plaatsnaam betekent vertaald Red Stick of te wel Rode Stok.

De groep bestaat uit Linzay Young op viool met lead-zang, Kevin Wimmer eveneens op viool, Chas Justus op gitaar, Eric Frey op bas en banjo en deze heren zingen ook mee en tenslotte Glenn Fields op drums.

Op dit album worden zij nog bijgestaan door Blake Miller op diatonische accordion, Dave Giegerich op pedal steel en Bob Willoughby op piano.

De groep speelt nu ongeveer 10 jaar samen, hebben inmiddels 5 albums gemaakt en treden veel op tijdens allerlei festivals, zoals de New Orleans Jazz & Heritage festival, het bekende Rhythm & Roots festival van Rhode Island, Tropical Heatwave festival in de Sunshne State (Floriada) en daar waar er natuurlijk iets bijzonders staat te gebeuren tijdens Cajun & Zydeco festivals.

Een zeer swingend album van deze Cajun Roots Rockers en zij maken er een schitterende show van met hun combinatie van de Cajun two-step, wals, Texas Swing, vroege Jazz, bluegrass, country en Rhythm & Blues.

Speciaal voor de lezers een schitterende video-clip van een optreden van de Red Stick Ramblers met de song “Made in the Shade”, de titelsong van hun album, dat op 11 september 2007 eveneens werd uitgebracht door Sugar Hill Records!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kent Gray - One Shot at a Time

Dan nu naar Nashville TN voor countryzanger/schrijver/gitarist Kent Gray hier met de songs “I’m In Good Shape” en “One Shot at a Time”.

De laatstvermelde song staat op z’n album “The Whole Kit & Kaboodle” in 2009 uitgebracht door La Tene Music, terwijl de eerstvermelde song staat op z’n album “I Know How She Feels” , dat in 2000 werd uitgebracht.

Een album met 15 songs, de meeste geschreven door Kent met zo nu en dan in samenwerking met muzikale vrienden.

Kent Gray, geboren in Zuid-Californie, is een zanger/schrijver/gitarist, die nu in Nashville TN woont.

Muziek van hem werd gebruikt in tal van TV-shows en film-producties en hij trad ook al eens op als gast de “Tonite Show” en talrijke radio en TV commercials

Wilt u eens nader kennismaken met z’n muziek, dat kan, want z’n albums zijn verkijgbaar via het internet bij o.a. CDBaby

Maar inmiddels heeft Kent Gray ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek en daar kunt u als lezer natuurlijk even mee kennismaken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Conny Lee - SMS

Na een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma aandacht voor Conny Lee hier met de song “SMS”. Deze song werd voor haar geschreven door de succesvolle Wim Pols, die tijdens de DCMA Award Gala 2009 ook een Award als schrijver van de mooiste countrysong “Taxidriver” in ontvangst mocht nemen.

Maar daarover straks meer! Eerst nog even terug naar Conny Lee uit Etten-Leur hier dus zingend over de moeilijkheden en mogelijkheden van iemand, die denkt een eenvoudig GSM te kunnen aanschaffen.

De song staat op haar nieuwe maxi single album “Still Going” met 5 songs in eigen beheer uitgebracht en geproduceerd door Vincent Produkties in Zundert.

U kunt ook nog even kennismaken met Conny Lee en haar Tex-Mex song “El de Los Ojos Negros” tijdens een optreden in partycentrum Klaveren Drie in Kasterlee dichtbij Antwerpen.

Deze song staat eveneens op haar laatste album “Still Going”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wim Pols and The Country Trail Band - Long Black Train

Vervolgens “Long Black Train” hier met lead-zang door Wim Pols tevens op rhythm-gitaar tezamen met The Country Trail Band met een song, die staat op hun album “Back to the Country” dit jaar uitgebracht via Living Water Music.

Voor u als lezer nog even de originele video-clip van deze countrygospelsong “Long Black Train” door Jos Turner en die staat op z’n debuutalbum in oktober 2003 uitgebracht door MCA Nashville

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Wim Pols was tijdens de DCMA Award Gala 2009 in theater De Lievekamp in Oss niet alleen ceremoniemeester, maar hij mocht ook nog eens drie Awards in ontvangst nemen.

Hij werd uitgeroepen tot “Countryzanger” van het Jaar, terwijl ook zoals reeds aangegeven nog de door hem geschreven song “The Taxidriver”, gezongen door countrygospelzanger Rene Diekman, werd uitroepen tot “Song van het Jaar” en tenslotte het fraaie dubbelalbum “The History of Country”, dat werd uitgebracht naar aanleiding van de“Roadshow” van Wim Pols samen met Calyx, de Award “Mooiste album van het Jaar”.

Wim Pols en Thecla Rutting - 3 DCMA Awards 2009

Drie Awards in ontvangst nemen samen met Thecla Rutting, Voorwaar een schitterend resultaat van veel liefde voor de countrymuziek!Hun muzikale show “The History of Country” werd reeds in 2007 onderscheiden met de DCMA Award “Show van het Jaar”.

De opbrengst van dit dubbel CD komt ook nog eens geheel tengoede aan de stichting “Help mij leven” uit Bleiswijk, die zich inzet om de leefomstandigheden van straatkinderen in Brazilië te verbeteren. Voor meer informatie even naar hun website.

In de periode van 19 mei t/m zondag, 7 juni was de Zuid-Afrikaanse gospelschrijver/zanger/gitarist Piet Smit voor een aantal optredens in Nederland en waarbij hij werd begeleid door The Country Trail Band met Wim Pols op rhythm-gitaar en achtergrondzang.

U kunt nog eens kennismaken met een gezamenlijk optreden met de song “Meer en meer zoals Jezus”. Dit lied staat trouwens ook op het album “Terug naar het Licht” van Piet Smit.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

John Fogerty - Never Ending Song of Love

Dan gaan we weer terug naar de US of A met countryrock legende John Fogerty hier met een nieuwe versie van “ Never Ending Song of Love”.

Een song, die staat op z’n album “The Blue Ridge Rangers Ride Again” op 31 augustus van dit jaar uitgebracht door Verve Forecast.

De inmiddels 64-jarige John Fogerty, lead-zanger/schrijver en gitarist van de zeer bekende Amerikaanse rock-pop groep “Creedence Clearwater Rival”, die in 1972 uit elkaar ging en waarna John enigszins verbijsterd achterbleef.

Vervolgens bracht hij in 1973 z’n eerste solo-album “The Blue Ridge Rangers” uit en waarin hij alle muziekinstrumenten zelf speelde bij z’n vertolkingen van tal van bekende countrysongs zoals “Please Help Me I’m Falling” , “She Thinks I Still Care” en “Today I Started Loving You Again”.

En nu dus 26 jaar later, waarbij het concept van de “Blue Ridge Rangers” weer werd opgepakt maar nu met de hulp van tal van muzikale vrienden als Burce Springsteen en Don Henley en daarom dus ook de titel “The Blue Ridge Rangers Ride Again”.

Een album met een aantal onverwachte vertolkingen van John Prine’s “Paradise” en John Denver’s “Back Home Again” en ook z’n verrassende duet met Bruce Springsteen in de song van de Everly Brothers “When Will I Be Loved”. Mooie herinneringen en een heerlijk album!

Als lezer van dit bericht voor u nog een link naar de video-clip van John Fogerty met meer achtergrond informatie over z’n nieuwe album “The Blue Ridge Rangers Ride Again” en tal van songs, die op dit album staan.

Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Reba McEntire - Consider me Gone

Vervolgens “Consider me Gone” door de ervaren countryzangeres Reba McEntire hier met een song, die als single is uitgebracht en als multi-media file als 15e track staat op haar album “Keep on Loving You” op 18 augustus van dit jaar uitgebracht door het label Starstruck, dat valt onder Valory records.

Het is haar eerste studio album sinds haar come-back album “Duets” in 2007 uitgebracht door MCA Nashville, het label, dat 20 jaar lang haar albums publiceerde.

En voor een link naar een live-optreden van Reba McEntire met de song “Consider me Gone” tijdens een TV-show van QVC’s Q-Live Session.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Josh Thompson - Beer on the Table

Op naar onze uitsmijter Josh Thompson hier met de song “Beer on the Table” zeer recent als single uitgebracht door Columbia!

En dan is het nu al weer tijd voor de laatste video-clip in dit bericht en Josh Thompson met zijn waarheid, dat er gewerkt moet worden om te zorgen voor vrouw & kind en natuurlijk een “Beer on the Table”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep. 22 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sep. 26 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Dale Ann Bradley   ***   Reason Enough   ***   Pinecastle Records

3. Dale Ann Bradley   ***   This Old Heart of Mine   ***   Pinecastle Records

4. Dale Ann Bradley   ***   Me and Bobby McGee   ***   Compass Records

5. Red Stick Ramblers   ***   Drinkin’ to You   ***   Sugar Hill Records

6. Red Stick Ramblers   ***   La Valse de Meche   ***   Sugar Hill Records

7. Red Stick Ramblers   ***   The Barnyard Bachelor   ***   Sugar Hill Records

8. Kent Gray   ***   I’m in Good Shape   ***   La Tene Music

9. Kent Gray   ***   One Shot at a Time   ***   La Tene Music

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Conny Lee   ***   SMS   ***   VNC

12. Wim Pols   ***   Long Black Train   ***   Living Water Music

13. John Fogerty   ***   Never Ending Song of Love   ***   Verve Forecast

14. Reba McEntire   ***   Consider Me Gone   ***   Valory/Starstruck

15. Josh Thompson   ***   Beer on the Table   ***   Columbia

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *