Highwayman

The Highwayman - Highwayman

Ongetwijfeld hebben de inwoners van de Krimpenerwaard de reclameborden langs de weg zien staan, gelezen in Nederlek Nieuws, één van de streekbladen, dan wel de Vrolek kabel-krant : Zaterdag, 19 septemer a.s. de 17e Editie van de Truckrun in de Krimpener en Lopiker -waard”. “Truckrun 2009

En om alvast een beetje in de stemming te komen in dit programma veel Amerikaanse “truckers” muziek met o.a. The Highwaymen, Bobby Bare en tal van andere bekende artiesten. Natuurlijk mag ook de bekende “Giddy Up Go” door Red Sovine niet ontbreken en veel meer moois in deze genre.

In ieder geval lekkere muziek speciaal voor de truckers en de liefhebbers.

Halverwege het programma nog een

overzicht is van de countrymuziek-evenementen in de regio met ook een telefonisch interview met de hr. Egbert van der Veen, de voorzitter van de Waardse Truckers, met meer bijzonderheden rond de a.s. truckrun.

Vervolgens de Nederlandse bijdrage aan dit “truckers” programma door de grote Award winnaars 2009 Savannah en ook nog de Goudse countrygroep Change of Key.

Dan weer terug naar de Amerikaanse truckersmuziek met oa. Delbert McClinton en beluisten we met o.a. “King of the Road” en “Take Me Home, Country Roads”.

Vervolgens is het dan ook al weer tijd voor onze uitsmijtster uit Texas, Patricia Vonne, met haar song “Mudpies & Gasoline”.

Chris Kristofferson, Johnny Cash, Waylon Jennings and Willie Nelson

We begonnen het programma met de song “Highwayman” gezongen en gespeeld door “The Highwayman”, waarvan de 1ste versie verscheen in 1985 door Columbia Records uitgebracht.

De groep werd in 1985 opgericht door Johnny Cash en Waylon Jennings tezamen met Willie Nelson en Chris Kristofferson en hun eerste song “Highwaymen” kwam gelijk in de top van de countrymuziekoverzichten te staan.

Zo nu en dan kwamen zij nog eens bijelkaar en in 1990 werd hun tweede album “Highwayman 2” uitgebracht in 1995 gevolgd door hun laatste album “The Road Goes on Forever”. Door het overlijden van Waylon Jennings in 2002 en Johnny Cash een jaar later kwam er een einde aan dit legendarische samenwerking en moeten we het doen met hun fraaie albums en video’s.

Natuurlijk als eerste in dit speciale programma een bijzondere video-clip van The Highwayman hier met de song “Highwayman” tijdens hun “live” optreden in maart 1990 in het Long Island’s Nassau Coliseum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bobby Bare - Detroit City

Vervolgens voor de truckers en vele luisteraars ook nog de zeer bekende “Detroit City” (Motor City) hier vertolkt door Bobby Bare.

Een dramatische song over heimwee naar huis op het platteland en niet elke dag auto’s maken en s’avonds naar de kroeg in Detroit City.

Een Bobby Bare uit de begin jaren ’60, die door Chet Atkins bij RCA Records werd geintroduceerd en vervolgens met deze song zeer succesvol was.

Daarna volgden nog tal van hits als “500 Miles from Home” en “Four Strong Winds”. Bobby Bare is nog steeds muzikaal actief en onder verwijzing naar The Highwaymen wellicht leuk om nog te vermelden, dat hij samen met Waylon Jennings, Mel Tillis en Jerry Reed als de groep “Old Dogs” in 1998 nog een zeer bijzonder album met de groepsnaam als titel uitbrachten.

Maar aan deze samenwerking kwam een eind door het reeds vermelde overlijden van Waylon Jennings en Jerry Reed in 2008.

Dan toch nog even terug naar het zwart-wit tijdperk met een Bobby Bare in z’n jonge jaren tijdens met een optreden met z’n song “Detroit City”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Julie Roberts - Break Down Here

 “Breakdown Here” door Julie Roberts hier met een song, die staat op haar album met haar eigen naam.

Deze song werd trouwens samen met een andere track van dit album “No Way Out” als single album uitgebracht door Mercury.

Julie Roberts met “pech onderweg” op de snelweg ergens in de onbewoonde wereld met de song “Break Down Here”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rig Rock DeLuxe - Nitro-Express

Vervolgens nog zo’n dramatisch verhaal vertolkt in de song “Nitro-Express”, dat u ooit eerder in het programma “Country Music Round-up” al heeft kunnen horen in een uitvoering van Bill Kirchen, maar in deze uitzending de versie van de “old-timer” Red Simpson & Junior Brown.

Deze song staat op het verzamelalbum Rig Rock DeLuxe in Amerika in 1996 uitgebracht door het toepasselijke label Diesel Only Records

Red Simpson uit Bakersfield Californie is bekend geworden door een reeks van trucksongs en albums zoals “Roll, Truck, Roll” , “The Man Behind The badge” en “I’m A truck” uitgebracht in de jaren ‘60 en ‘70 ging in 1995 weer eens de studio in voor een aantal opnames en hier dus tezamen met Junior Brown.

Junior Brown, geboren op 12 juni 1952 in Kirksville Indiana, maar inmiddels al jaren zeer actief in de staat Texas, is niet alleen als zanger, maar zeer bekend om z’n fantastische gitaarspel op een zogenaamde “guit-steel”, een combinatie van een 6 snaren gitaar en de “steel”-tegenhanger.

Dat betekent dus een gitaar met een dubbele nek en natuurlijk een bijzondere geluid.

Hij heeft inmiddels ook al een aantal albums uitgebracht met een mix van country en rock & roll. Denkt u daar wil ik meer van horen dan heb ik nog het volgende advies. Junior Brown met z’n albums “12 Shades of Brown” en z’n meest recente “Live at the Continental Club: The Austin Experience” uit 2005.

Maar voor de lezer van dit bericht ook tamelijk berucht bij de truckers “The Highway Patrol” hier in een uitvoering door Junior Brown op z’n bijzondere gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Del Reeves - Girl on the Bilboard

Dan een echte truckersong met de titel “Diesel, Diesel, Diesel” net als bij de song Nitro Express door twee generaties countryzangers, want Del Reeves, countryzanger/schrijver/acteur was geboren in 1933 in Sparta North Carolina en overleden op 1 januari 2007, terwijl Jim Lauderdale, ook uit North Carolina qua leeftijd z’n zoon had kunnen zijn, op dit moment zeer actief is met de bluegrass en countrymuziek.

De song Diesel, Diesel, Diesel is geschreven door Del Reeves samen met Jim Lauderdale en staat ook op het “hard-core Honky Tonk” album “The Other Sessions” van Jim Lauderdale. Zeer de moeite waard!

Steve Earle - White Freight Liner Blues

“White Freight Liner Blues” ooit geschreven door Townes van Zandt maar in dit programma gezongen en gespeeld door Steve Earle opgenomen tijdens zijn tournee met de naam “Train A Comin’” in 1995 met natuurlijk Steve Earle op gitaar met zang en oa. Peter Rowan op mandoline, Norman Blake op dobro en Roy Huskey Jr. op de staande bas.

Voor de lezer van dit bericht toch ook nog een video-clip met een speciale uitvoering van de song “White Freight Liner Blues” door Lyle Lovett op gitaar, Ricky Skaggs op mandoline, Jools Holland op de piano en Alison Krauss samen met Faith Hill vokaal aanwezig.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Red Sovine - Giddy Up Go

Ja, dat kan natuurlijk niet missen ook nog “Giddy Up Go” in de originele uitvoering door de schrijver/zanger Red Sovine.

Het dramatische verhaal van een trucker, die na jaren heel toevallig z’n zoon weer onmoet door de naam van de truck “Giddy Up Go” . Zo’ n 40 jaar geleden, dus zo rond 1965 stond deze song op eerste plaats van het US Country overzicht.

De originele uitvoering staat trouwens ook nog op het verzamelalbum van Red Sovine met de toepasselijke titel “Honky Tonks, Truckers & Tears” in 2005 uitgebracht door Ace Records Ltd. Een album met een aantal trucktoppers van die tijd zoals “Teddy Bear” , “Freightliner Fever”, “Woman behind the man behind the wheel” en “Phantom 309”.

De meeste luisteraars zullen zich ook nog wel de Nederlandse uitvoering hiervan door Cowboy Gerard de Vries herinneren of ook de hilarische uitvoering door Paul de Leeuw.

Hoe was het ook al weer? De tekst van Giddy Up Go, zoals door Paul de Leeuw gezongen kunt u nog even nalezen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom Astor - Hallo Guten Morgen Deutschland

Heel veel nederlandse truckers kun je ook vaak tegen komen op de duitse autobahnen en vandaar in dit programma de countr- en schlager -zanger Tom Astor hier met een song “Hallo, Guten Morgen Deutschland”., die staat op z’n album “Hallo Trucker” in 1991 uitgebracht door EMI/Electrola. Van dit album hoorde u ook nog de wel zeer bekende Duitse truckerssong.

Tom Astor hier tijdens een TV-optreden in 1984 met z’n eerste versie van “Hallo, Guten Morgen Deutschland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In het programma vervolgens een interview met de hr. Egbert van der Veen, de voorzitter van de “Waardse Truckers” met natuurlijk veel informatie over de 17e editie van de Truckrun door de Krimpener en Lopikerwaard en natuurlijk de activiteiten van de samenwerkende lokale omroepen in de regio, die voor deze speciale dag hun normale programmering van 07.00 tot 18.00 opzij hebben geschoven voor deze “happening”.

Radio Truckrun niet alleen via de ether, dan wel kabel in de regio, maar “world wide” ook via het medium “internet”.

Het interview met de hr. Van der Veen kunt u nog beluisteren, waarbij nog wel de opmerking, dat voor de overdrachtsnelheid het gesprek aanzienlijk digitaal is gestript en gecomprimeerd en zoiets gaat weer ten koste van de kwaliteit. Interview Hr. Egbert v.d. Veen

Savannah - Lights in the Night

Na het interview is het tijd voor de nederlandse countrymuziek in “Truckerssfeer” met om te beginnen Savannah hier met hun versie van “Six Days on the Road”, oorspronkelijk uitgebracht op hun album “Lights in the Night”.

Afgelopen zondagmiddag, 13 september j.l. werden in theater de Lievekamp de nederlandse countrymuziek awards 2009 uitgereikt en één van de grote winnaars van het Award Gala was wel de electrisch spelende groep “Savannah” met 3 Awards.

In dit bericht mogen zij niet ontbreken en dus de Nederlandse Award-winning countrygroep “Savannah” tijdens hun optreden op het DCMA-Award Gala 2008 in de Lievekamp te Oss met de song “Six Days on the Road” met Jo Brozius, onderscheiden met de Award “Beste Instrumentalist 2009” met lead-zang en op electrische gitaar!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Change of Key - 18 Wheels and a Dozen Roses

Vervolgens “18 Wheels & a Dozen Roses” hier gezongen door de Goudse groep “Change of Key” met Danielle Poot op mandoline en lead-zang.

Een song over een truck-chauffeur, die na 30 jaar met pensioen gaat en de rest van z’n leven met z’n vrouw zal doorbrengen en niet meer in de truck.

Tijdens datzelfde bovenvermelde concert in 2008 ook nog Change of Key tezamen met leden van Savannah hier met de song “18 Wheels & a Dozen Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

DCMA - The Road Goes on Forever

Deze song staat trouwens op het promotie-album van de DCMA vorig jaar uitgebracht met de titel “The Road Goes on Forever”.

Een album met  30 tracks gespeeld en gezongen door de beste nederlandse countrymuziek vertolkers als Cash on Delivery, Savannah, Four Wheel Drive Ranch House Favorites enz. speciaal uitgebracht voor de Awardshow op 14 September 2008.

Voor meer informatie over dit album kunt u het beste even een kijkje nemen in de website van de DCMA.

Delbert McClinton - Lone Star Blues

Dan is het tijd voor een “truckstop” in St. Angelo met door zanger/schrijver Delbert McClinton hier met zijn lekkere meezinger “Lone Star Blues”en met Lone Star wordt natuurlijk de Amerikaanse staat Texas bedoeld.

Deze song  staat op het album “ Room to Breathe” in 2002 uitgebracht door New West.

Voor u als lezer nog de zeer bijzondere “Texas video-clip” met Delbert McClinton en z’n song “Lone Star Blues” en wat een tekst!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Roger Miller - King of the Road

Vervolgens in het programma ook nog de toppers van de “Truckerssongs” als wel de song “King of the Road” hierin de originele versie door zanger/schrijver/gitarist Roger Miller uit 1965. Deze song is trouwens te vinden op tal van verzamelalbums van Roger Miller.

en de song “Take Me Home, Country Roads” in december 1970 geschreven, gespeeld en gezongen door John Denver. Dat schrijven deed hij trouwens samen met Bill Danoff en Taffy Nivert. Voor het eerst opgenomen op z’n LP Poems, Prayers, and Promises uitgebracht  in het voorjaar van 1971.

Toch ook nog terug naar die periode met John Denver met z’n song “Take Me Home, Country Roads” tijdens een “live”optreden op het Wildlife Concert.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Patricia Vonne - Mudpies and Gasoline

En dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijtster uit Texas, Patricia Vonne hier met de song “Mudpies & Gasoline”, die staat op haar album met haar eigen naam in 2004 uitgebracht door Corazong.

En natuurlijk ook al weer de laatste link in dit bericht naar Patricia Vonne hier tijdens een “live” optreden in de TV-show van ME-Television te Austin Texas met de stevige country-rocker “Mudpies & Gasoline”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep. 15 ‘08 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Highwaymen   ***   Highwaymen   ***   SBME

3. Bobby Bare   ***   Detroit City   ***   Life Time

4. Julie Roberts   ***   Break Down Here   ***   Mercury Nashville

5. Red Simpson & Junior Brown   ***   Nitro Express   ***   Diesel Only Records

6. Del Reeves & Jim Lauderdale   ***   Diesel, Diesel, Diesel   ***   Diesel Only Records

7. Steve Earle   ***    White Freight Liner Blues   ***   Diesel Only Records

8. Red Sovine   ***    Giddy-Up   ***   Ace Records

9. Tom Astor   ***   Hallo, Guten Morgen Deutschland   ***   EMI Electrola

10. Savannah   ***   Six Days on the Road   ***   Rapid Records

11. Interview with Mr. Egbert van der Veen, Chairman  of “De Waardse Truckers” concerning the Truckrun on Sept. 19 ’09.

12. Change of Key   ***   18 Wheels and a Dozen Roses   ***   Change of Key/Varos Productions 

13. Delbert McClinton   ***   Lone Star Blues   ***   New West

14. Roger Miller   ***   King of the Road   ***   Mercury

15. John Denver   ***               Take Me Home, Country Roads   ***   Windstar

16. Patricia Vonne   ***   Mudpies & Gasoline   ***   Corazong Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *