I’ll Never Shed Another Tear

The Bluegrass Album Band - Songs of Flatt and Scruggs

Na een mooie vakantie vandaag weer “live” in de studio aanwezig met natuurlijk zoals altijd bijzondere countrymuziek. In dit programma in ieder geval aandacht voor een aantal Independent country artiesten met uit Australie Graham Rodger en Marie Hodson en uit Canada Cliffy Short.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer verzorgd door de Bluegrass Album Band met een soort eerbetoon aan de muziek van Lester Flatt & Earl Scruggs & The Foggy Mountain Boys.

En van de laatstvermelde groep heb ik ook nog een LP met de titel “Hear the Whistles Blow” uit 1967 tevoorschijn gehaald en kunt u nog luisteren naar twee songs hiervan.

Vervolgens is het weer tijd voor

de agenda met een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma door Ben & Carmen Steneker en ook nog de Dixie Aces.

Dan gaan we weer naar Nashville TN met hedendaagse countrymuziek door de Zac Brown Band, het duo Brooks & Dunn samen met Reba McEntire en treedt Brad Paisley op als uitsmijter van dit programma.

Bluegrass Album Band - Instrumentals

Zoals in de aankondiging reeds vermeld begonnen met Lester Flatt’s song ““I’ll Never Shed Another Tear” of te wel “Nooit zal ik nog een traan om je laten gaan” gespeeld en gezongen door de bluegrass super-groep “The Bluegrass Album Band”.

En van hen in dit programma ook nog de songs “Don’t This Road Look Rough and Rocky”  en “I’m Waiting to Hear You Call Me Darling”.

Deze songs staan op het album “Down the Road: Songs of Flatt and Scruggs” in 2002 uitgebracht door Rounder Records.

“The Bluegrass Album Band” is zoals reeds aangegeven een supergroep bestaande uit het crème de la crème van sessiespelers en gevestigde groepsleiders, die in de begin jaren ‘80 bij elkaar kwamen om eens een recht toe recht-aan bluegrass album te maken.

Vandaar dus ook de naam “The Bluegrass Album Band” en die zo populair werd, dat zij gedurende een jaar of tien een vijftal albums albums uitbrachten.

Hoog tijd om eens kennis te maken met The Bluegrass Album Band hier tijdens een “live” TV-optreden in 1980 met de song “Back Where I Started Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gedurende die jaren werd de samenstelling zo nu en dan aangepast, maar zanger/gitarist Tony Rice en bandleiders als J.D. Crowe (The New South) en ook Doyle Lawson (Quicksilver) waren toch de harde kern van de groep.

In 2002 werden door Rounder Records nog een aantal bijzondere opnames van The Bluegrass Album Band bij elkaar gezocht en vervolgens uitgebracht op twee albums n.l. het album “Lonesome Moonlight” Songs of Bill Monroe” en dit album “Down the Road” Songs of Flatt & Scruggs en waarbij het reeds vermelde drietal musici op uitstekende wijze werden bijgestaan door Jerry Douglas op dobro, Todd Phillips op de bas en Bobby Hicks fraai op de viool.

Een zeer mooi eerbetoon aan de grondleggers van de bluegrassmuziek.

Lester Flatt and Earl Scruggs - Hear The Whistles Blow

En daarom dus ook nog maar eens in m’n platenschuur gedoken en een oude LP tevoorschijngehaald van Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys, een bijzonder album vol met songs over “Rivers and Rails”.

Terug in de tijd voor de bluegrassmuziek uit 1967 met de songs “Southbound” en “Starlight on the Rails” door Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys, die staan op hun LP “Hear the Whistles Blow” in 1967 uitgebracht door Columbia.

Voor de lezer van dit bericht gaan we nog verder terug in de tijd naar 1956 met een “live” optreden in de show van Purina Farm Products in Grand Ole Opry door Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys met hun kraker “Salty Dog”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De legendarische zanger/schrijver/gitarist Lester Flatt op gitaar, Earl Scruggs natuurlijk op de banjo, Paul Warren op viool, Buck Graves op dobro, Roy Huskey Jr. op bas, Charlie McCoy op harmonica, Howard G “Johnny” Johnson op gitaar en tenslotte Murrey Harman Jr. op drums.

Opnames van respectievelijk begin 1965 en 1967 op toch wel een bijzonder album, want over het algemeen zijn dat niet de meest vrolijke songs qua tekst. Meestal gaan de songs over rivierschepen en treinen over eenzaamheid, ongelukkige liefdes en soms zelfs gevaar en plotselinge dood.

Niet erg gezellige teksten, maar gelukkig het is niet allemaal “kommer en kwel” want in “Southbound” wordt een prettige reis naar huis voorspeld, terwijl in “Starlight on the Rails” herinneringen worden opgehaald aan die “slechte oude tijd”.

Nogmaals deze songs dus op hun album “Hear the Whistles Blows” door een groep, waarvan bij mijn weten alleen nog de bekende banjospeler Earl Scruggs leeft.

Nog even naar een meerkleurig optreden van Lester Flatt & Earl Scruggs tijdens de Barn Dance Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij heeft meer dan 20 jaar tot 1969  samengespeeld met Lester Flatt en is inmiddels ruim 85 jaar, nog zo nu en dan muzikaal actief is. De overige leden van de groep zijn allemaal “Past & Gone”, maar de muziek is natuurlijk zo nu en dan nog steeds te beluisteren in dit programma “Countrymusic Round-Up” hierbij uw Radio Vrolek.

The Essential Flatt and Scruggs

Voor de luisteraar, die nog iets fraais willen aanschaffen van deze legendarische groep kan ik in ieder geval het album “The Essential Flatt & Scruggs” ’Tis Sweet to Be Remembered” aanbevelen. Dit album bestaande uit twee CD’s werd in 1997 door Columbia uitgebracht.

Tot slot van dit deel van het bericht nog even naar deel 2 van hun optreden tijdes de “Barn Dance Show” met hun zeer bekende instrumental “Foggy Mountain Breakdown”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Graham Rodger - We're Gonna Be Alright

Vervolgens in dit programma naar een drietal “Independent” countryartisten, waarvan twee uit Australië en we beginnen met de bekende “Multi-Award winning” Australische countryzanger/schrijver/gitarist Graham Rodgers met de titelsong van z’n album“We’re Gonna Be Alright” met zijn visie op de hedendaagse monetaire crisis.

Bij het uitbrengen van dit album in jun i j.l. was aan de song “The Almond Tree” reeds “The National Songwriter’s Award 2009 toegekend. 

Graham Rodger werd inmiddels ook met de prestigieuze Publieksprijs als Beste Zanger van 2009” onderscheiden.

Het Australische countryalbum “We’re Gonna Be Alright” verdient grotere bekendheid in Nederland.

Als lezer van dit weblogbericht kunt u ook nog even nader kennismaken met Graham Rodger middels z’n gereserveerde digitale ruimte waar u ook nog kunt luisteren naar de song “We’re Gonna Be Allright”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cliffy Short - The Next Voice You Hear

Ook aandacht voor de Canadese zanger/schrijver/gitarist Cliffy Short uit Mississauga Ontario hier met de song “The Next Voice Hear” en die staat op z’n album “Just Plain Old Country” uitgebracht door z’n vrienden Paul & Linda Evans van Ambassador Records en opgedragen aan z’n vrouw Norma Legere, die in januari 2004 overleed.

Zoals de titel van z’n album al vermeld “Just Plain Old Country”.

Voor meer informatie over Cliffy Short gewoon even z’n website bezoeken met ook nog de moglijkheid een aantal songs te beluisteren.

Marie Hodson - Cowboys Love Texas

Dan weer terug naar Australie voor “Cowboys Love Texas” door countryzangeres Marie Hodson hier met een song van haar album “Read Between the Lines” in 2008 in eigen beheer uitgebracht.

Eigenlijk komt Marie Hodson uit Neuw-Zeeland, maar sedert 1988 officieel ingeburgerd in Werris Creek, New South Wales, Australie.

Sedert 1996 actief als countryzangeres en inmiddels twee albums uitgebracht in eigen beheer en een manier om meer bekendheid te krijgen in de countrymuziekwereld is een firma als Hillcrest Canada (Marketing Bureau) aan te schrijven en hen een song toe te zenden, die dan vervolgens op een countryverzamelalbum wordt geperst en door hen verstuurd naar de bekende countrymuziek DJ’s in de wereld met het verzoek om eens de aandacht van de luisteraars op het zogenaamde “onbekende” talent te vestigen. 

En vandaar dus in dit programma “Countrymusic Round-Up” in het Groene Hart van de Krimpenerwaard Marie Hodson uit Australie met de song “Cowboys Love Texas” van haar album “Read Between the Lines”.

Ook Marie Hodson heeft inmiddels haar gereserveerde digitale ruimte waar u ook nog kunt luisteren naar de song “Cowboys Love Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - Blue Ribbon

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek met om te beginnen Ben & Carmen Steneker hier met de song “Blue Ribbon”, die staat op hun nieuwe album “Homeland” uitgebracht door RoodHitBlauw. Zaterdag, 5 september j.l. organiseerde Country Trail een leuke avond in “Old Dutch” te Zwaagwesteinde in Friesland, waarbij dit album officieel werd gepresenteerd.

Nog even voor de lezer Ben Steneker, al jaren woonachtig in Haaksbergen Twente, is van geboorte een ras-echte Fries en vandaar dus op dit mooie album ook een bonus-track met de song “Hart van Friesland”.

Voor de lezer natuurlijk in dit bericht Ben Steneker hier samen met z’n dochter Carmen hier tijdens een “live” optreden met de bonus-track van hun nieuwe album “Homeland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

 

DCMA-Award Gala 2009

Zeer de moeite waard en natuurlijk zondag, 13 september a.s. te beluisteren tijdens het DCMA-Award festival. Mis het niet en zorg, dat u erbij bent!

The Dixie Aces - Buenas Noches from a Lonely Room

Vervolgens de Dwight Yoakam song ”Buenas Noches from a Lonely Room” door de Nederlandse countrygroep Dixie Aces hier met een track van hun album “Buenas Noches” in 2000 uitgebracht door That’s Entertainment.

Voor de lezer nog “Buenos Noches From a Lonely Room” (She Wore Red Dresses)  door de originele schrijver/gitarist en zanger Dwight Yoakam! Zeer aanbevelenswaardig om eens te luisteren,

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

De Dixie Aces met de bijnaam de “ misschien wel gezelligste countryband van Nederland” en afkomstig uit Roermond met Gerrie en Wout van Koot, Erik Schmitz op basgitaar, John van de Ven op akoestische gitaar, Frans “taco” Kirkels op accordion, Andre Houtappels op pedal-steel, Bert Smeets op lead-gitaar, Louis Smeets op de keyboard.

De groep vierde in 2005 hun 20-jarige jubileum en de groep heeft inmiddels een groot aantal CD’s en DVD’s uitgebracht.

Ook nog een leuke video-clip van de all-round countrygroep “Dixie Aces”  tijdens hun openingsact van het DCMA Award festival 2007 met de Buck Owens song “Street of Bakersfield”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown Band - Toes

In het programma weer terug naar de US of A met de Zac Brown Band uit Georgia en hun song “Toes”, die staat op hun album Foundation” vorig jaar uitgebracht door Atlantic.

Mooie herinneringen aan de vakantietijd met rum-cola, andere lekkere ingrediënten & moois aan de Gold van Mexico.

Maar nu is er ook exclusief via Cracker Barrel een nieuwe versie van het album “The Foundation” van de Zac Brown Band te koop.

Aan het album zijn 3, niet eerder uitgebrachte, live songs toegevoegd, “The Night They Drove Old Dixie Down”, “Martin” en “I Shall Be Released”.

In deze nadagen van de zomer hoog tijd om eens kennis te maken met de The Zac Brown via een leuke video-clip met de song “Toes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brooks and Dunn ft. Reba McEntire

Vervolgens “If You See Him/If You See Her” door Brooks & Dunn hier tezamen met de bekende countryzangeres Reba McEntire hier met een song, die staat op het album “#1s… and Then Some” vandaag, 8 september officieel gepresenteerd en uitgebracht door Arista Nashville.

Afstanden zijn er nauwelijks meer op deze wereld, want nu dus ook al in de studio van Radio Vrolek hier in de gemeente Nederlek.

Mocht u het nog niet weten dan hierbij alsnog de melding, dat het zeer succesvolle duo “Brooks & Dunn” na hun geplande tournee in 2010 in goede vestandhouding uit elkaar zullen gaan

En met dit album”#1s… and Then Some” hebben zij een fraai herinneringsalbum uitgebracht en een fantastische terugblik, gemaakt met nummers die we al jaren niet hebben gespeeld. Een mooie manier om volgend jaar afscheid te nemen”.

Voor de lezer ook nog even de mogelijkheid om nog even te kijken en te luisteren naar het duo Brooks & Dunn hier samen met Reba McEntire met de song “If You See Him/If You See Her”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Welcome to the Future

Dan staat onze uitsmijter Brad Paisley al druk te gebaren, dat het tijd wordt voor de song van z’n album “Welcome to The Future”, die staat op z’n nieuwste en alweer het 8ste studioalbum met de titel “American Saturday Night” op 30 juni j.l. werd gepresenteerd en uitgebracht door Arista.

 “American Saturday Night” is niet echt een ongewoon onderwerp voor een countrysong, maar deze schitterende fuif van Brad Paisley is dat wel en waarbij de song “Welcome to the Future” een soort countryvolkslied lijkt voor het nieuwe Obama tijdperk.

Een fraai album, die in de countrymuziekwereld ongetwijfeld weer hoog in de topoverzichten zal terecht komen.

Een aantal songs van het album zijn al eerder als single uitgebracht en waarvan de eerste “Then” inmiddels als op de 1ste plaats van de Hot Country Songs staat.

Op 9 juni werden de songs “Water” en op 16 juli de titelsong “American Saturday Night” reeds als single uitgebracht.

Maar mijn advies is gewoon dit fraaie album aan te schaffen dan heeft u ze allemaal.

Aan het eind van dit programma eindelijk dan toch nog “Welcome to the Future” door Brad Paisley met zoals altijd weer een bijzondere video-clip!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep. 8 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sep. 12 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Bluegrass Album Band   ***   I’ll Never Shed Another Tear   ***   Rounder Records

3. The Bluegrass Album Band   ***   Don’t This Road Look Rough And Rocky   ***   Rounder Records

4. The Bluegrass Album Band   ***   I’m Waiting to Hear You Call Me Darling   ***   Rounder Records

5. Lester Flatt & Earl Scruggs   ***   Southbound   ***   Columbia

6. Lester Flatt & Earl Scruggs   ***   Starlight on the Rails   ***   Columbia

7. Graham Rodger   ***   We’re Gonna Be Allright   ***   Graham Rodger/Hillcrest

8. Cliffy Short   ***   The Next Voice You Hear   ***   Ambassador Records/Hillcrest

9. Marie Hodson   ***   Cowboys Love Texas   ***   Marie Hodson/Hillcrest

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury

11. Ben & Carmen Steneker   ***   Blue Ribbons   ***   RoodHitBlauw/Pink Records

12. Dixie Aces   ***   Buenas Noches From a Lonely Room   ***   That’s Entertainment

13. Zac Brown Band   ***   Toes   ***   Atlantic/Cracker Barrel

14. Brooks & Dunn feat. Reba McEntire   ***   If You See Him/If You See Her   ***   Arista Nashville

15. Brad Paisley   ***   Welcome to the Future   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequence and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *