Clinch Mountain Country

Clinch Mountain Country - The Lonesome River

Voor dit programma ben ik weer eens de voorraadschuur ingedoken en een paar juweeltjes uit het verleden tevoorschijn gehaald, waaronder traditionele bluegrass door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met een aantal vrienden als Bob Dylan, Laurie Lewis en Joe Diffie.

Vervolgens niet alleen een bluegrass song van Jeannie Kendall, maar ook nog twee countrysongs samen met haar vader . Vervolgens Brad Paisley met twee songs van z’n nieuwe verzamelalbum“Playlist : The Very Best of Brad Paisley”.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer “Cash on Delivery” en uit Tholen de countryzanger/gitarist Frank Jansen, want ook zij zijn genomineerd voor een DCMA Award, maar daarover later meer.

Dan voor de verandering eens naar Zweden voor Lotta Källström met een song van haar album “Red Strings” vervolgens naar Nashville TN en Jamey Johnson met zijn verhaal over de hoge kosten van levensonderhoud en tenslotte naar Texas voor onze uitsmijter van dit programma George Strait met een song van zijn album “Troubadour”.

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Boys

“Another Night” door Joe Diffie & Ralph Stanley en daarvoor nog “Old love letters “ of te wel “Oude liefdes brieven” door Laurie Lewis & Ralph Stanley en we begonnen dit programma met de song “The Lonesome River” door Bob Dylan & Ralph Stanley allemaal samen met The Clinch Mountain Boys.

Als lezer kunt u nog even kijken naar een slide-show van Bob Dylan en luisteren naar de bijzonder fraaie versie van “The Lonesome River” door Bob Dylan samen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Songs, die staan op de schitterende album “Clinch Mountain Country”, die is uitgebracht door Rebel onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van gastspelers zoals Marty Stuart, George Jones, Patty Loveless, Vince Gill, Alison Kraus, Ricky Skagss en in de laatste track dus met Joe Diffie.

Joe Diffie - A Thousand Winding Roads

Joe is een  countryzanger/schrijver/gitarist uit Tulsa Oklahoma en actief sinds de jaren 90 met hedendaagse countrymuziek met inmiddels zo’n 11 elf albums op zijn naam.

Nog even weer kennismaken met Joe Diffie hier met de song “If You Want Me To” , die staat op z’n album “A Thousand Winding Roads” in 1989 uitgebracht door EPIC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Laurie Lewis is een eerste klas violiste en zangeres, die zich vooral bezig houdt met hedendaagse bluegrass muziek en trouwens ook regelmatig in Nederland optreedt.

Ja en Bob Dylan, de folksinger/songwriter en gitarist, daar hoef ik nauwelijks iets over te vertellen. De song “The Lonesome River” werd opgenomen op 30 november 1997 en het was de eerste keer sedert z’n album “Nashville Skyline” in 1969, dat Bob Dylan weer eens een opname maakte in Nashville.

Natuurlijk in dit bericht ook nog een “link” naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met Patty Loveless tijdens een “live” optreden met de dramatische song “Pretty Polly”.

Deze song staat als 3e track op het eerste CD van het album “Clinch Mountain Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In mei 1997 begonnen Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys met een serie opnames, die werden gehouden in Nashville Tennessee.  De bedoeling van Ralph Stanley was om een album op te maken met een aantal van zijn favoriete collega musici.

Een dergelijk project opgenomen in 1992 had het succesvolle album “Saturday Night, Sunday Morning” opgeleverd. “Clinch Mountain Country” werd opgenomen over een periode van 8 maanden en het resultaat daarvan is zo’n 36 tracks met schitterende bluegrass songs.  Zo’n 30 zangers en zangeressen met een breed spectrum van muzikale genre zoals folk, country, gospel, bluegrass en rock hielpen graag mee om dit album “Clinch Mountain Country” tot een schitterende werkelijkheid te maken.

Het eind resultaat is dan ook een dubbel CD bestemd voor de geschiedenis van bluegrass.

Joan Baez and Ralph Stanley

Van het album “Clinch Mountain Sweethearts” ook van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys” met “15 Sweethearts” met o.a. Iris deMent, Pam Tillis, Gillian Welch, Maria Muldauer en Sara Evans hier een “link” naar een “slide-show” met Joan Baez ook aanwezig op dit album met de song “Weeping Willow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jeannie Kendall - That's What Your Love Does

Dan gaan we gewoon door met de bluegrass, maar nu door Jeannie Kendall “That’s What Your Love Does”, die staat op haar album “Jeannie Kendall” in 2003 uitgebracht door Rounder Records.

Dit bluegrass project was gestart door vader Royce in 1997 na een contract met Rounder, maar dramatisch en heel jammer werd hij vlak voor een optreden in La Crosse, Wisconsin op 22 mei 1998 getroffen door een hartverlamming.

Het bluegrass-project met reeds een aantal songs heeft een poos in de kast gelegen, maar een aantal jaren later door Jeannie met de hulp van tal van vooraanstaande countrymusici als Carl Jackson en Alan Jackson toch nog afgemaakt als een soort solo-album met toch ook een aantal songs van haar vader.

In 2005 bracht zij nog het fraaie album “All the Girls I Am” uit en van dit album de song “You Just Don’t Get Me – Do You?”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Kendalls - Old Fashioned Love

Vervolgens de “Pittsburg Stealer” door The Kendalls hier met een song, die staat op hun album “Old Fashioned Love” evenals trouwens de song “It Don’t Feel Like Sinnin’ to Me”. Dit album werd in 1978 uitgebracht door het label Ovation.

Tijd om weer eens herinneringen op te halen aan The Kendalls hier tijdens een “live” optreden met hun song “Heaven’s Just a Sin Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de geschiedenis van de countrymuziek zijn er niet veel ouder-kind duo’s geweest, maar The Kendalls hebben met hun schitterende samenzang een bijzondere plaats ingenomen in de countrymuziek. Op dit album staan heel veel songs, die voortborduren op hun nr.1 countryhit in 1977 “Heaven’s Just a Sin Away” met “When Can We Do This Again”, “Plain Old Fashioned Cheatin’ en zoals u hoorde “It Don’t Feel Like Sinnin’ To Me” en “Pittsburg Stealers”, die gaat over een echtpaar, waarvan de man s’nachts werkt in de staalindustrie en de “Southern” meisje, die overdag werkt. En zo werd het gemakkelijk om een spelletje te spelen. Zij werden de “Pittsburg Stealers” genoemd, want zij steelden geluk en bedrogen elkaar. En vannacht spelen de “Pittsburg Stealers” opnieuw en natuurlijk niet te verwarren met het “American Football Team” The Pittsburgh Steelers”.

The Kendalls hier tijdens een “live’ optreden tijdens het Internationaal Country festival eind jaren ’70 te Rotterdam met de song “Pittsburg Stealers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vader Royce en dochter Jeannie Kendall vanaf de begin jaren ‘70 maakten zij tal van albums tot eind jaren ‘80. Daarna boekten zij geen succes meer in de countrymuziekoverzichten, maar traden nog wel regelmatig op, totdat Jeannie dus na het overlijden van haar vader zoals reeds eerder aangegeven in 1993 op de solotour verder ging met totdusver twee fraaie albums

Brad Paisley - Keep on the Sunny Side

Dan nu naar “The Very best of Brad Paisley” met de June Carter Cash song “Keep on the Sunny Side”, die staat op het album “Anchored in Love: A Tribute to June Carter Cash” in 2007 uitgebracht door Dualtone met o.a. ook nog bijdragen van Ralph Stanley, Rosanne Cash, Elvis Costello, Billy Joe Shaver, Dolly Parton en Emmylou Harris.

Voor de lezer nog een bijzonder fraaie uitvoering van de song “Keep on the Sunny Side” door June Carter Cash met natuurlijk ook nog de hulp van o.a. Johnny Cash, Marty Stuart, Rodney Crowell, Norman Blake.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “The Cigar Song” door Brad Paisley, die eveneens staat op z’n fraaie verzamelalbum “Playlist: The Very Best of Brad Paisley” op 31 maart van dit jaar uitgebracht door Arista Nashville/Legacy.

Een album met 14 songs van deze “Grammy-Award” winning Amerikaanse zanger/schrijver/gitarist, die begon in 1999 met het uitbrengen van het album “Who Needs Pictures”.

Brad Paisley heeft in totaal zes studio-albums uitgebracht en dit verzamelalbum “Playlist: The very Best of” maakt deel uit van een serie, zoals bijvoorbeeld ook “Playlist: The Very Best of Merle Haggard”, “Brooks & Dunn”, “Martina McBride” en “Dolly Parton”.

Zoals reeds verteld “The Cigar Song” het bijzondere verhaal over verzekeringsfraude met een doos heerlijke Cubaanse sigaren, waarschijnlijk “Partagas” of zo en die eindigt in de cel met een sigaar van 10 cent.

Van oorsprong staat deze song op het album “Mud on the Tires”, dat in 2003 werd uitgebracht.

Terugkomend op het album “Playlist”: The Very Best of Brad Paisley” met 14 tracks van een van de beste hedendaagse countryzanger/schrijver/gitaristen Brad Paisley. Een album in een alternatieve ECO-vriendelijke uitvoering met als bonus nog het albumboekje, foto’s en veel aanvullende muziekinformatie in een “Adobe-file” aan de CD toegevoegd.

Brad Paisley hier nog met de song “Me Neither”, die staat op z’n debuutalbum “Who Needs Pictures” en eveneens als 1ste track op het album “Playlist: The Very Best of Brad Paisley”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery at Amicitia Lekkerkerk

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici en we beginnen met Cash on Delivery met de song “(When Do I) Get to Be Me”.

Wim v.d. Vliert hoorden we met lead-zang samen met de andere leden van Cash on Delivery met de song , die staat op het album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe Records.

Wim is eveneens genomineerd voor de DCMA Award “Instrumentalist van het Jaar”, terwijl Jacqueline van der Griend, de zangeres en rhytm-gitaarspeelster van COD is genomineerd voor de Award “Country Zangeres van het Jaar” en samen voor de Award “Duo/Trio van het Jaar”, COD eveneens genomineerd “Electrisch spelende groep van het Jaar” en Johan Jansen de pedalsteelspeler “Instrumentalist van het Jaar.

Nog even terug naar het DCMA Award Gala 2008 met o.a. een optreden van Cash on Delivery met deze keer de lead-zang door drummer Loek van Heijster tijdens de prijsuitreiking met Wim Pols als M.C. of te wel “Master of Ceremonies” en Mireille Schinkelshoek, leadzangeres en bassist van “Except2” maakte de winnaars bekend en reikte hier de “Award” uit.

DCMA Promotion Album - The Road Goes on Forever

En zoals reeds eerder aangegeven het muzikale thema van dit festival was “Truckersongs” en door de DCMA is ter promotie van dit festival en de Nederlandse countrymusici in 2008 het album “The Road Goes On Forever” uitgebracht.

“Cash on Delivery” is hierop aanwezig met een drietal songs, waaronder de song “Endless Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank Jansen - Wrong State of Mind

“Wrong State of Mind” door Frank Jansen hier samen met de countrygroep “Calyx” met een echte truckersong. Frank Jansen uit Tholen, die sinds 1995 op een meer professionele wijze als countryzanger/schrijver en guitarist bezig is met de countrymuziek.

Hij heeft inmiddels ook een eigen groep, die optreedt onder de naam de “Frank Jansen Band” met Ron Adelaar op drums, Joost de Nijs op steel-gitaar, Wil Franken op bas-gitaar en Cor d.d. Pluym op gitaar.

De groep is net terug van een optreden bij het Countryfestival Thurso in Schotland met o.a. ook de Nederlandse countrygroep Savannah.

Naast Wim van de Vliert van Cash on Delivery is ook Frank Jansen wederom genomineerd voor de DCMA-Award “Countryzanger van het Jaar”.

Frank Jansen hier tijdens z’n optreden samen met “Cash on Delivery” tijdens het DCMA Award festival 2008 met de song “Big Wheels Are Rolling”. Truckerssongs waren het thema van 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lotta Kallstrom - Red Strings

Dan nu naar Zweden voor de song “Those Memories of You” door de Zweedse countryzangeres/schrijfster Lotta Kallstrom, die na zo’n twintig jaar kans heeft gezien om in eigen beheer een bijzonder fraai album in eigen beheer uit te brengen met de titel “Red Strings”.

Hoog tijd om eens kennis te maken middels een fraaie slideshow van Lotta Källström met haar song “Made of Love”, die staat op haar album “Red Strings” even gebruik maken van de “link”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een aantal “covers” zoals deze song van Alan O’Bryant en bijv. “Sea Cruise” zeer bekend van de vertolking door Jerry Lee Lewis, maar op dit album ook bijzonder mooi gebracht met de hulp van pianist Johan JB Blohm ( The Refreshments) en de broers Ulf en Goran Holmberg op resp. gitaar en bas.

“Red Strings” van Lotta Kallstrom in 2008 uitgebracht door Lotta met meer informatie te verkrijgen via haar website www.lotta-k.com

Tot slot nog even een fraai uitstapje naar de Zweedse “Rock”-band The Refreshments hier met assistentie van de beroemde Fender-Telecaster gitarist Albert Lee (Emmylou Harris Hot Band, J.J. Cale) met de song “Let It Rock”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson - High Cost of Living

Vervolgens hoorden de luisteraars een Jamey Johnson, die net uit de gevangenis werd ontslagen en vervolgens te maken krijgt met “High Cost of Living”.

De introductie en deze song staan op z’n album “That Lonesome Song” op 5 augustus j.l. uitgebracht door Mercury records.

Zanger/schrijver/gitarist Jamey Johnson heeft een traditionele benadering van de countrymuziek, waarmee wellicht in de huidige tijd geen grote commerciële successen kunnen worden geboekt, maar voor de echte countrymuziekliefhebbers weer enig hoop in de countrymuziek geeft.

Songs van Jamey zijn o.a. vertolkt door George Strait, zoals “Give It Away” en “ Ladies Love Country Boys” door Trace Adkins.

Voor u als lezer Jamey Johnson hier met de song “High Cost of Living” (5:45) en met voor de nieuwsgierige lezer ook nog eens de tekst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - River of Love

Dan nu naar onze uitsmijter van dit programma en een van de bekendste en populairste countryzangers van Texas, George Strait hier met de song “River of Love”, die staat op z’n album “Troubadour” op 1 april 2008 uitgebracht door MCA Nashville.

Een album met twaalf songs, waaronder een duet samen met Patty Loveless (The House of Cash) en eentje samen met singer/songwriter Dean Dillon (West Texas Town).

Tot slot voor de lezer nog een optreden van George Strait tijdens de CMA Award Show 2008 met de song “River of Love” wel even gebruik maken van de “link”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speelijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 21 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 25 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek: Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Bob Dylan and Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   The Lonesome River   ***   Rebel Records

3. Laurie Lewis and Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Old Love Letters   ***   Rebel Records

4. Joe Diffie and Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Another Night   ***   Rebel Records

5. Jeannie Kendall   ***   That’s What Your Love Does   ***   Rounder Records

6. The Kendalls   ***   It Don’t Feel Like Sinnin’ to Me   ***   Ovation

7. The Kendalls   ***   Pittsburgh Stealers  ***   Ovation

8. Brad Paisley   ***   Keep on the Sunny Side   ***   Arista Nashville/Legacy

9. Brad Paisley   ***   The Cigar Song   ***   Arista Nashville/Legacy

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***    Mercury Records

11. Cash on Delivery   ***   (When Do I) Get to Be Me   ***   Rounder Europe

12. Frank Jansen & Calyx   ***   Wrong State of Mind   ***   D & J Records

13. Lotta Källström   ***     Those Memories of You   ***   LK Productions

14. Jamey Johnson   ***    High Cost of Living   ***   Mercury

15. George Strait   ***   River of Love   ***   MCA Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *