Echoes of the Mountains

Dry Branch Fire Squad - When You See Those Flying Saucers

In dit programma ook weer eens aandacht voor het fraaie album “The Last Country Album” van de Texaanse groep “Heybale”. Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we het programma met bluegrass muziek dit keer verzorgd door het duo Dailey & Vincent, vervolgens uit Oost-Canada Janet McGary met twee songs van haar nieuwe album “Just Passing Thru” en ook nog de bijzondere bluegrassgroep “Dry Branch Fire Squad” ook met twee songs van hun nieuwe album “Echoes of the Mountains”.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer het duo “John Schets & Jody Lynn Mitchell” en de Goudse countrygroep “Change of Key”, want beiden zijn genomineerd voor een DCMA Award, maar daarover later in het programma meer.

Dan voor de verandering eens naar Noorwegen voor The Big Bull Band met een eerbetoon aan Waylon Jennings vervolgens de Texaan Bruce Robinson en tenslotte naar Florida voor de stevige uitsmijter van dit programma Jim van Fleet & The Reign”.

Dailey and Vincent - Years Ago

We begonnen dit programma met het bluegrassduo Dailey & Vincent met twee songs van hun nieuwe album “Brothers from Different Mothers” op 31 maart van dit jaar officieel uitgebracht door Rounder Records. U hoorde achtereenvolgens de songs “Years Ago” of te wel “Jaren geleden” en “Girl in the Valley”.

Zoals de titel al vermeld Dailey & Vincent zijn geen broers, maar doen met hun samenzag wel veel denken aan vroegere broerduo’s als Ralph & Carter Stanley, Jim en Jesse Reynolds, The Osborne Brothers, The Statler Brothers en ook The Everly Brothers.

Jamie Dailey en Darrin Vincent beschikken allebei over zeer heldere tenorzangstemmen, die erg goed bij elkaar passen.

Dailey and Vincent album

Hun eerste album met hun eigen naam dus “Dailey & Vincent”, dat vorig jaar werd uitgebracht, stond bijna een jaar lang in de bluegrassmuziek overzichten en de verwachtingen van dit album “Brothers From Different Mother” beloven ook weer grote successen.

Alvast even kennismaken middels middels een zeer informatieve en muzikale video-clip van Dailey & Vincent bedoeld voor de introductie van hun nieuwe album “Brothers From Different Mothers”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dailey and Vincent at the IBMA Award Festival 2008

Tijdens het 20ste jaarlijkse IBMA Award Festival 2008 werden zij overladen met Awards o.a.

“Entertainer of th Year”, “Vocal Duo of the Year”, “Album of the Year”, “Male Vocalist of the Year”(Jamie Dailey), “Emerging Artist of the Year”.

Dailey en Vincent behoren tot de traditionele bluegrasmuziek vertolkers, maar ze zijn niet bang om nieuwe dingen te proberen. Jaimie Dailey op gitaar en Darrin Vincent op de staande bas en trouwens ook nog op gitaar en mandoline worden bijgestaan door o.a. Ron Block op banjo, Tim Crouch en Stuart Duncan op viool, Andy Leftwich op mandoline, Bryan Sutton op gitaar.

Weer een mooie mix van bluegrass songs afgewisseld met bluegrassgospels als “When I’ve Traveled My Last Mile” en “When I reached That Home Up There” op het album “Brothers from Different Mother” van Dailey en Vincent uitgebracht door Rounder Records zeer de moeite waard.

Janet McGarry - One Way Train

Vervolgens naar Oost-Canada voor “One Way Train” en ook nog “With tears in My Eyes” door Janet McGarry hier met twee songs van haar nieuwste album “Just Passing Thru” vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Het is het 8ste album van de “huidige Bluegrasszangeres van het Jaar”, Janet McGarry, die deze onderscheiding werd toegekend door de “Eastern Canadian Bluegrass Association”.

Een titel, die zij de afgelopen vijf jaar reeds in bezit had samen met andere onderscheidingen en nominaties, die zij reeds eerder ontving.

Janet McGarry is afkomstig van de Canadese provincie Prince Edward Island of te wel “The Garden of the Gulf, dat ligt even ten noordoosten van New Brunswick in de Golf van St. Lawrence.

Janet hier met nieuwe songs van o.a. Tom T en Dixie Hall, maar ook een aantal van de Carters, Felice en Boudleaux Bryant.

The Daughters of Bluegrass with Janet mcGarry

Een paar weken geleden in het programma “Country Music Round-Up” ook aandacht voor het Award winning project “Daughters of Bluegrass”, waaraan ook door Janet McGarry werd meegewerkt.

Tijd voor de lezers om eens kennis te maken met Janet McGarry & The Wildwood hier tijdens een “live optreden bij de Eastern Canadian Bluegrass Awards Show in Truro Nova Scotia in oktober 2007.

De song “Scenes From an Old Country Graveyard” staat ook op haar album “My Dixie Darlin’ ” in 2006 in eigen beheer uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dry Branch Fire Squad - Seven Spanish Angels

“Seven Spanish Angels” ooit geschreven door Troy Seals, maar hier in een vertolking door de bluegrassgroep “Dry Branch Fire Squad” en daarvoor in het programma ook nog de bijzondere bluegrassgospel “You Got to Pray to the Lord) When You See Those Flying Saucers”.

Deze twee songs staan op het nieuwe album “Echoes of the Mountains” van de bluegrass , “old-timey” en “Southern” groep “Dry Branch Fire Squad” op 27 januari j.l. uitgebracht door Rounder Records.

Deze groep bestaat als sinds 1976 met als frontman de mandolinespeler en zanger Ron Thomason, die misschien dan wel niet zo’n mooie heldere tenorstem heeft als Dailey en Vincent, maar met zijn baritone veel emoties kan vertolken in de songs zoals hier in de hartbrekende “Seven Spanish Angels” als ook in de song “Echo Mountain” met het droevige en dramatische verhaal van een zwerfhond.

Toch ook nog even terug in de tijd met een video-clip van de Dry Branch Fire Squad tijdens een “live” optreden in 1993 met de song “Someone Play Dixie for Me”.

Deze song staat op hun album “Tried & True” in 1988 uitgebracht door Rounder records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dry Branch Fire Squad - fm L to R. Tom Boyd; Dan Russell, Ron Thomason and Brian Aldridge

Dry Branch Fire Squad beschikt in ieder geval ook nu weer over een uitstekende bezetting met Ron Thomason op banjo, gitaar, mandoline en percussie Brian Aldridge op gitaar en mandoline, Tom Boyd op banjo, dobro en fraaie tenorstem, Dan Russell op bas en gitaar en als gast Michael Cleveland op viool. “Echoes of the Mountains” een fraai album met traditionele bluegrass en old-timey countrymuziek, 14 songs in totaal  ook al weer zo’n aanbevelenswaardige CD in het programma “Country Music Round-Up” hier bij uw Radio Vrolek te beluisteren.

Voor de lezer nog een bijzondere video-clip van de bluegrassgospel “Little Old Church by the Road” door Dry Branch Fire Squad in z’n huidige bezetting tijdens een “live” optreden op het “Strawberry Park Bluegrass Festival” in Preston Conn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heybale - Mr. Recordman

Dan weer eens in het programma de bijzondere Texaanse countrygroep “Heybale” hier met de Willie Nelson song “Mr. Recordman” gevolgd door de Tex-Mex song “Let’s Go to Mexico.

Songs, die staan op hun album “The Last Country Album” vorig jaar uitgebracht door het label Shuffle 5.

Aangezien in m’n berichten van de laatste weken regelmatig een link naar een video-clip van de groep “Heybale” aanwezig was in dit bericht eens een link naar Willie Nelson tijdens z’n “live” optreden in Paradiso Melkweg Amsterdam op 21 april 2008 met een fraaie medley waaronder ook z’n eigen “Mr. Recordman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album “The Last Country Album” bevat 13 schitterende songs en waarbij bij mij nog steeds de vraag rijst, waarom dit album niet nummer 1 staat in de countrymuziek overzichten. Zeer verbazingwekkend, wellicht niet commercieel genoeg.

De naam van de groep“Heybale” wekt wellicht de indruk, dat het hier gaat om een of andere bedriegelijke countrygroep, die wellicht is samengesteld door een aantal jonge rockers, maar de werkelijkheid is precies tegenovergesteld.

Heybale at the Continental Club

Heybale is een samenstelling van een aantal top musici uit Austin met de Continental Club aan de Mainstreet in het centrum als “thuishaven”.

Met gitarist en zanger Redd Volkaert, die lange tijd bij Merle Haggard heeft gespeeld en ook vaak wordt gevraagd als sessie-musicus, Earle Poole Ball op de piano ook als zo’n veteraan, die ook bij Merle Haggard heeft gespeeld evenals trouwens bij Johnny Cash, verder terug in de tijd bij The Byrds en Buck Owens.

Vervolgens nog de veteranen Kevin Smith op de bas en drummer Tom Lewis met tenslotte als geheim wapen de minst bekende Gary Claxton als lead-zanger bij de Tex-Mex song “Let’s Go to Mexico”

Maar ook de lead-zang van Earl Poole Ball bij “Livin’ in a Cheap Motel” en “Honky Tonk Mood” is van grote klasse, terwijl Redd Volkaert de lead-zang van de bekende Willie Nelson song “Mr. Recordman” voor z’n rekening neemt.

John Schets en Jody Lynn Mitchell - If I Could Only Fly

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici en we beginnen met het duo John Schets & Jody Lynn Mitchell met de Merle Haggard song “I I Could Only Fly”.

Deze song staat op hun album “Crossroads”, die is genomineerd voor de DCMA Award “Album van het Jaar”.Wilt u ook nog eens een recente versie horen van Merle Haggard? Dat kan!

Hier nog eens een “live” uitvoering door Merle Haggard opgenomen vanuit de coulissen van Paramount Theater in Austin TX op 18 juni 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het DCMA Award Festival zal dit jaar voor de 25ste keer worden gehouden en plaatsvinden op 13 september 2009 net als vorig jaar in Theater “De Lievekamp” in Oss met weer een deelname van het “crème de la crème” van de Nederlandse countrymusici met als thema “Dutch Treasures” of te wel “Nederlandse schatten”.

Change of Key at the Country Music Round-Up

Vervolgens “Step in Your Mind” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song van hun album “Hime Is Where the Heart Is” in eigen beheer uitgebracht. Tijdens het DCMA Award festival 2008 ontvingen zij een aantal Awards, waaronder voor leadzangeres en mandolinespeelster Danniele Poot de”Award “Countryzangeres van het Jaar” en de Award “Duo/Trio van het Jaar” werd het album gekozen tot “Album van het Jaar” , de song “Fly on My Emotions” tot “Song van het Jaar” en Joop ontving de Award “Instrumentalist van het Jaar” . Op 31 maart j.l. is de voorronde van countrymuziek Award nominaties 2009 al weer voorbij en ik heb inmiddels begrepen, dat Change of Key wederom drie keer is genomineerd.

“Change of Key” hier met de song “Step in Your Mind”, die staat op het “Album van het Jaar 2008” tijdens de presentatie van het album in Gouda.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Big Bull Band - T for Texas

Dan nu naar Noorwegen voor de “Big Bull Band” met de Jimmy Rodgers song “T For Texas”, die staat op hun album “A Tribute to Waylon Jennings”in 2004 uitgebracht door het label Country Roads Zyx Music.

De originele uitvoering door Waylon Jennings staat o.a. op het album “Waylon Live” uit 1976.

Ik heb het laatstvermelde nog even beluisterd en ik moet zeggen het lijkt er heel veel op. Wilt u als lezer ook deze “live” versie nog eens horen?

Natuurlijk kan dat!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het hele album met 12 mooie Waylon songs zoals ook de bekende “Mamas Don’t Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys” en “Storms Never last” zeer de moeite waard van deze ervaren vijf mans formatie uit Ulefoss, Noorwegen.

Hier nog een bijzondere video-clip van The Big Bull Band “in actie” met de titelsong van het “Our Own Way” in 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bruce Robison - Tennessee Jed

Vervolgens “Tennessee Jed” ooit bekendgeworden door “The Grateful Dead” , maar in dit programma met het oog op z’n komende optreden tijdens het Blue Highways festival in Utrecht door singer/songwriter Bruce Robison hier met een song van z’n album “Eleven Stories” of te wel “Elf verhalen” in 2006 uitgebracht door Sustain records.

Alvast even weer kennismaken middels een mooie video-clip van Bruce Robison hier met zijn song “Angry All the Time”, die staat op z’n album “Wrapped” op 19 mei 1998 uitgebracht door Sony met vokale ondersteuning door Kelly Willis.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De carriere van Bruce Robison als songwriter van songs zoals “Travellin’ Soldier” van de Dixie Chicks en “Angry All the Time” van Tim McGraw heeft altijd zijn eigen muziekcarrière op commercieel gebied overschaduwd.

Op dit album met elf verhalen, waarvan acht door hemzelfgeschreven,  speelt en zingt hij op een ontspannen en onopvallende manier, waarbij hij zo nu en dan vokaal wordt bijgestaan door z’n echtgenote Kelly Willis met haar opvallend fraaie stem evenals trouwens ook door z’n zeer beroemde broer Charlie Robinson

Het echtpaar Bruce Robison en Kelly Willis tijdens een feestje in Scholz Beer Garten in Austin TX op 20 augustus 2008 met de bekende song “Heaven’s Just a Sin Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

A.s. zaterdag zal Bruce Robison dus optreden tijdens het Blue Highways Festival.

Jim van Fleet and The Reign - Living Florida Country

En dan met een kijkje op de klok nog even snel naar Florida voor onze uitsmijter van dit programma, Jim Van Vleet & The Reign” met de song “Living Florida Country”, die als single is uitgebracht door het Independent label Navibor.

Jim is in het dagelijke leven “meteoroloog” of te wel “weerman” bij FOX Televisie, maar is tevens de frontman van de steving countryrock groep “The reign”. Living in Florida Country.

Jim van Fleet & The Reign hebben inmiddels voor de promotie van hun muziek enige digitale ruimte gereserveerd en waar u natuurlijk ook de song “Living Florida Country” kunt beluisteren

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 14 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 18 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Dailey & Vincent   ***   Years Ago   ***   Rounder Records

3. Dailey & Vincent   ***   Girl in the Valley   ***   Rounder Records

4. Janet McGarry   ***   One Way Train   ***   Janet McGarry  

5. Janet McGarry   ***   With tears in My Eyes   ***   Janet McGarry  

6. Dry Branch Fire Squad   ***   When You See Those Flying Saucers   ***   Rounder Records

7. Dry Branch Fire Squad   ***   Seven Spanish Angels   ***   Rounder Records

8. Heybale   ***   Mr. Recordman   ***   Shuffle 5

9. Heybale   ***   Let’s Go to Mexico   ***   Shuffle 5

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

11. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   If I Could Only Fly   ***   D & J

12. Change of Key   ***   Step in Your Mind   ***    Change of Key

13. Big Bull band   ***    T For Texas   ***    BSW-Records

14. Bruce Robison   ***    Tennessee Jed   ***    Sustain Records

15. Jim van Fleet & The Reign   ***    Living Florida Country   ***   Navibor

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *