Somewhere Between Jesus and John Wayne

A Country Bluegrass Homecoming - Jesus and John Wayene

Op deze dinsdag voor Goede Vrijdag en de Paasdagen niet alleen een lentefeest met de Paashaas en Paaseieren, maar toch ook een feest met een christelijke traditie.

We beginnen het programma dan ook met muziek van het bijzonder fraaie album “A Country Bluegrass Homecoming” met o.a. The Gaither Vocal Band, Dailey & Vincent met de song “Place on Galvary” en ook nog The Booth Brothers.

Vervolgens gaan we terug in de tijd naar 1973 met een “live” optreden van The Flying Burrito Brothers met o.a. de song “Dark End of the Street en voor de dobro liefhebbers vervolgens nog Mike Auldridge met muziek van z’n albums “Dobro” en “Blues & Bluegrass” uit diezelfde periode.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer “Eddy Gee” en de Groningse countrygroep “Tekielja”.

Dan naar naar Texas voor Cory Morrow met een song van z’n album “Outside the Lines” en ook nog eens “Heybale” en vervolgens naar Florida voor de stevige uitsmijter van dit programma Jim van Fleet & The Reign”.

The Gaither Vocal Band - Jesus and John Wayne

Zoals aangekondigd begonnen we dit programma met de “Gaither Vocal Band” met de gospel song “Jesus and John Wayne”. De Gaither Vocal Band is al sinds de begin jaren actief met gospelmuziek, heeft in al die jaren natuurlijk een wisselende bezetting gehad en inmiddels meer dan 20 albums uitgebracht met daarbij ook nog een aantal verzamelalbums.

Op dit moment bestaat de groep uit Bill Gaither, Guy Penrod, Marshall Hall en Wes Hampton hier met de song “Jesus and John Wayne” (Somewhere Between Jesus and John Wayne).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bill Gaither trad op als gastheer tijdens een schitterend concert, waarvan in dit programma  ook Dailey & Vincent hier met o.a. ook de song “Place on Calvary” of te wel “Plaats op Golgotha” en dat is natuurlijk special voor de Goede Vrijdag en het Paasfeest bedoeld.

Wie de luisteraars o.a. niet hebben gehoord, maar wel op dit album aanwezig,  zijn ondermeer The CherryHolmes, George Jones, Doyle Lawson & Quicksilver, Marty Stuart & His Fabulous Superlatives, Rhonda Vincent & The Rage, Larry Sparks & The Lonesome Ramblers e.v.a.

Dailey & Vincent hier tijdens een “live” optreden met de song “When I Reach That Home Up There” tijdens het Grey Fox Bluegrass Festival op de Walsh Farm Oak Hill NY in juli 2008.

Deze song staat ook

Dailey and Vincent - When I Reach That Home Up There

op hun nieuwste album “Brothers From Different Mothers” op 31 maart 2009 uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Booth Brothers - Love Was in the Room

Vervolgens  “Love Was in the Room” door The Booth Brothers hier met de song, die staat op het album “Country Bluegrass Homecoming” Volume Two in 2008 uitgebracht door Springhouse Productions.

De gospelgroep “Booth Brothers” kent al een heel lange historie, want het begon in de eind jaren ‘50 toen Ron Booth Sr. samen met z’n drie andere broers de groep oprichtte en de eerste versie van deze groep eindigde in 1963 toen Ron Sr. bij de Toney Brothers ging zingen.

Maar in 1990 begon zijn jongste zoon Michael met de 2de versie van The Booth Brothers met z’n vader en ook nog z’n broer Ronnie Booth IInd.

Inmiddels heeft z’n vader zich teruggetrokken en zeer recent is zijn plek ingenomen door Jim Brady, die vroeger zong in de groep “The Schulers”.

In 1999 werd de groep onderscheiden met de SGMA Artist of the Year Award en de SGMA afkorting staat voor “Southern Gospel Music Association” gevestigd in Pigeon Forge Tennesee.

De Booth Brothers hebben een aantal albums uitgebracht en deze song “Love Was in the Room” staat op hun nieuwste album “09”.

Maar zoals reeds gemeld staat deze song ook op het verzamelalbum “Country Bluegrass Homecoming Volume Two” tezamen met 19 van andere schitterende country en bluegrassgospel songs.

 “Country Bluegrass Homecoming Volume Two” uitgebracht in 2008 een schitterend album met ook nog de mogelijkheid om het gehele concert op DVD aan te schaffen. Zeer aanbevelenswaardig!

The Booth Brothers hier tijdens Bill & Gloria Gaithers het “Country Bluegrass Homecoming” concert met hun schitterende gospel “Love Was in the Room”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Flying Burritos 1973-back

(achter : Byron Berline – midden: Kenny Wertz; Rick Roberts, Alan Munde en Eric Dalton- voor : Sneaky Pete Kleinow en Roger Bush).

Vervolgens op speciaal verzoek van een luisteraar aandacht voor “The Flying Burrito Brothers tijdens een “live” optreden op 16 februari 1973 in “Het Turfschip” in Breda.

De groep bestond toen uit een mix van leden van Country Gazette en Flying Burritto Brothers met oa. Alan Munde op banjo, Byron Berline op viool, Roger Bush op de bas en Kenny Wertz op gitaar, Rick Roberts op gitaar, Eric Dalton drums en Sneaky Pete Kleinow pedal steel

De song “Dark End of the Street” ooit in 1967 geschreven door Dan Penn en Chips Moman van de Muscle Shoals is door heel veel zangers vertolkt onder wie Ry Cooder, Elvis Costelle, Deacon Blue, Aretha Franklin, Percy Sledge. “Dark End of the Street” door

The Flying Burrito Brothers - Dark End of the Street

Door The Flying Burrito Brothers in de oorspronkelijke bezetting met o.a. Gram Parsons, Chris Hillman, Bryon Berline en Sneaky Pete Kleinow werd deze song in 1969 opgenomen voor hun debuut album “The Gilded Palace of Sin” en uitgebracht door Edsel.

Nog even weer herinneringen ophalen aan de oorspronkelijke Flying Burrito Brothers met Gram Parsons en Chris Hillman met de song “Devil in Disguise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar begin 1973 was de bezetting aanzienlijk gewijzigd, want eigenlijk waren de “Flying Burrito Brothers al voor het verschijnen van het “live” album “The Last of the Red Hot Burritos” al uit elkaar gegaan en waarbij Berline, Bush en Wertz samen de Country Gazette gingen vormen en Chris Hillman en Al Perkins de dobrospeler verder gingen met Manassas geleid door Stephen Stills.

Rick Roberts vormde vervolgens special voor deze toer in Europa in 1973 de nieuwe groep, maar hij ging daarna op de solo-toer. In 1975 werd na het succes van het uitbrengen van het dubbel album “Close Up the Honky Tonks” van de Flying Burrito Brothers door Kleinow en Ethridge een nieuwe versie van de Flying Burrito Brothers opgericht.

Country Gazette - Traitor in Our Midst

U hoorde van The Flying Burrito Brothers tijdens het live optreden in Breda ook nog de “Clark” song “Tried So Hard”, die trouwens ook staat op het album “Traitor in Our Midst” van Country Gazette in 1971 uitgebracht door  A & M.

Hier nog een link naar een grappige “slide-show” van het album “Traitor in Our Midst” van Country Gazette met de song “Tried So Hard”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mike Auldridge - Take Me

Dan uit diezelfde periode zoals aangekondigd naar de bekende dobrospeler Mike Auldrige met de song “Take Me”, de instrumental “Dobro Island” en “Bottom Dollar”, een humoristisch verhaal van Billy Shaver over het moeilijke afscheid van zijn laatste dollar gezongen en op dobro gespeeld door Mike Auldridge hier met vocale hulp van Linda Ronstadt.

Samen met Jerry Douglas behoort Mike tot de beste Amerikaanse dobro-spelers.  Hij maakte deel uit van de bekende legendarische bluegrass groep “ Seldom Scene” of vrij vertaald “ Zeldzaam tafereel “

De Dobro is een soort gitaar met glimmende metalen bovenkant, die horizontaal gehouden,  wordt bespeeld.

Dit instrument is rond 1929 uitgevonden door drie broers genaamd John, Ed & Randy Dopera, of te wel Dopera Brothers de vandaar dus de naam Dobro. Het was het Amerikaanse antwoord op de Hawaiaanse “slack guitar”.

Mike Auldridge in actie op z’n dobro in de stand van “Beard Resonator Guitars” tijdens tijdens de Conventie in St Louis in 2005. Cindy Cashdollar, vroeger spelend bij “Asleep at the Wheel” en verderop in dit programma nog te gast bij “Heybale” komt ook nog langs en pakt ook even een dobro en jawel hoor … samen even leuk muziekmaken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Take me” of te wel “Breng mij” door Mike Auldridge staat op het album “Dobro” ooit in 1972 uitgegeven door Takoma Records. Met een schitterende romantische tekst!

Wanneer heeft u voor het laatst iets romantisch tegen uw vrouw of partner gezegd?

En wat zei U? Schat, ik hou van nog steeds jou?

“ Wat?? alweer !” Heren, heren, dat vereist een broodnodige variatie.

Dames, haal even een lekker bakje koffie voor die grote jongen.

Ik moet ze even advies geven! Gratis en voor niks, da’s dubbel op natuurlijk, maar niets is te gek bij de Radio Vrolek!

Luister mannen! Kom de volgende keer eens met wat anders, bijv.:

Breng mij naar jouw meest donkere kamer,  groot of klein,

sluit iedere deur,  raam en   gordijn ervoor!

Maar op het moment, dat ik jouw stem hoor,

zal ik niet meer in het duister zijn.

Is ze al terug? -Nee? -Dan gauw nog een!

Breng mij naar Siberie tijdens het koudste weer in de wintertijd

maar het zal voor mij als een Californische lente zijn,

als ik wist, dat jij van mij was, lieve meid!

Voor de lezers van dit bericht nog even de mogelijkheid om nog even kennis te maken met de song “Take Me” nu in een fraaie duet uitvoering door Kellis Willis en Dwight Yoakam tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van het album “Dobro” hoorde u ook nog de instrumental “Dobro Island”. Ik weet niet waar het ligt, maar wel dat wel zeer romantisch en warm moet zijn!

Mike Auldridge - Bottom Dollar

De bijzonder fraaie versie van Shavers “Bottom Dollar” staat op het album “Blues & Bluegrass” in 1974 uitgebracht door Takoma.

Takoma en Ace Records Ltd hebben de twee bovenvermelde LP’s respectievelijk in 1987 en 1998 en in 2002 nogmaals door Takoma op 1 CD uitgebracht en dat betekent 25 songs afgewisseld met instrumentals van Mike Auldridge met hulp van tal van vrienden onder wie ook John Duffey, Tom Gray, maar ook unieke andere musici als dobro-speler Tut Taylor, countrygitarist/zanger Roy Nichols, violist Vassar Clements, gitarist zanger Charlie Waller e.v.a.

Tot slot nog even naar The Seldom Scene in 1979 met de song “Rider” waarbij alle musici onder wie natuurlijk ook Mike Auldridge een staaltje van hun kunnen laten horen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddu Gee - A Beautiful Memory

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici en we beginnen met Eddy Gee en z’n song “A Beautiful memory”, die staat op een klein album met drie songs in eigen beheer uitgebracht.

Op 31 maart j.l. was de voorronde van DCMA Award nominaties 2009 al weer voorbij en ik heb inmiddels begrepen, dat Eddy Gee ook is genomineerd voor een Award. De song “A Beautiful Memory” is genomineerd voor de “Song of the Year” Award.

Dit festival zal voor de 25ste keer worden gehouden en dit jaar op 13 September 2009 net als vorig jaar in Theater “De Lievekamp” in Oss met weer een deelname van het “crème de la crème” van de Nederlandse countrymusici met als thema “Dutch Treasures” of te wel “Nederlandse Juwelen”. Voor meer informatie natuurlijk snel de DCMA website raadplegen.

Nog even naar een “slide-show” van Eddy Gee met de song “A Beautiful Memory” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tekielja - Bist Vot

De vorige week hoorde ik in het countrymuziekprogramma van mijn zeer gewaardeerde collega Cor van Eijck van de locale omroep Waddinxveen de nestor van de Nederlandse countrymuziek Ben Steneker samen met z’n dochter Carmen met een mooie countrysong in de Friese Taal.

Ja en dan kan ik natuurlijk niet achterblijven en dus in dit programma de Groningse groep “Tekielja” met de song “Bist Vot” of te wel “Je bent weg” , die staat op hun album “Tou Mor” in 1997 in eigen beheer uitgebracht.

Muziek in de sfeer van de Tex-Mex met Ben Zuur met lead-zang en op gitaar, Henk Puister op accordion, Tjark Kuiper op de bas, Kees Zee op drums en als special gast Cor Verhaegh van Calyx op steelgitaar.

Voor de lezer nog even een link naar Tekielja met hun Groningse vertolking van de Ry Cooder versie “He’ll Have to Go” en nu met de titel “Leg dien heufd mor op mien scholder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cory Morrow - Dance by the Rio Grande

Van Groningen naar Austin Texas voor de Tex-Mex song “Down by the Rio Grande” door Cory Morrow, die staat op z’n album “Outside the Lines” in 2002 uitgebracht door zijn eigen label Write On en in 2003 nog eens door de Smith Music Group.

Cory Morrow is inmiddels uitgegroeid tot een lokale legende in de Lonestar State door een aantal in eigen beheer uitgebrachte albums en vele optredens van Amarillo tot Corpus Christi.

Samen met singer/songwriter en troubadour Pat Green heeft hij ook nog het album “Songs We Wish We’d Written” in 2001 eveneens via zijn eigen label Write On uitgebracht. De titel van dit album geeft het eigenlijk ook al aan allemaal “covers” van o.a. Waylon Jennings, John Prine, Merle Haggard en Townes VanZandt.

Natuurlijk ook nog een link voor een videoclip van Cory Morrow met de song “He Carries Me” , een bonus track van z’n album “Vagrants & Kings” in mei 2008 uitgebracht door Sustain Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heybale - House of Secrets

We blijven nog even in Austin Texas voor “House of Secrets” door Heybale met lead-zang door Gary Claxton en een sublieme Earl Pool Ball op piano, Redd Volkaert op de gitaar en Kevin C. Smith op de bas.

De groep wordt nog bijgestaan door een aantal andere sublieme musici onder wie Cindy Cashdollar op dobro.

“House of Secrets” staat op het album “The Last Country Album”, maar ik mag hopen, dat titel de groep niet tegenhoudt om nog meer van deze albums te gaan maken.

Tot slot van dit bericht nog even naar The Continental Club en een “live” optreden van Heybale met muzikale ondersteuning door Cindy Cashdollar op pedalsteel hier met de song “14 Carat Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 7 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 11 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***       Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***     BGO Records

2. The Gaither Vocal Band   ***   Jesus and John Wayne   ***   Spring House Productions

3. Dailey & Vincent   ***   Place on Calvary   ***   Spring House Productions

4. The Booth Brothers   ***   Love Was in the Room   ***   Spring House Productions

5. The Flying Burrito Brothers   ***   Tried So Hard   ***   A&M

6. The Flying Burrito Brothers   ***   Dark End of the Street   ***   Edsel

7. Mike Auldridge   ***   Take Me   ***   Takoma 

8. Mike Auldridge   ***   Dobro Island   ***   Takoma

9. Mike Auldridge   ***   Bottom Dollar   ***   Takoma

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury

11. Eddy Gee   ***   A Beautiful Memory   ***   EG Records

12. Tekielja   ***   Bist Vot   ***   OAB/Tekielja

13. Cory Morrow   ***   Dance by the Rio Grande   ***   Smith Music Group

14. Heybale   ***   House of Secrets   ***   Shuffle

Be There Next Week!  Same Time, Same Frequency and via the Internet
Prettige Paasdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *