Rage On

Dan Seals - Rage On

Afgelopen woensdag, 26 maart overleed de countryzanger/schrijver/gitarist Dan Seals, die in de jaren ‘80 veel succes had met o.a. een aantal albums en countrysongs in de Top 10 countrymuziek-overzichten.

In dit programma halen we nog even herinneringen op aan hem met een tweetal songs.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass met dit de groep Special Consensus met een paar songs van hun nieuwste album “Sings”.

Vervolgens de groep Hayseed Dixie met een vorm van hardrock bluegrass of met misschien nog beter uitgedrukt “punk-bluegrass” met twee songs van hun nieuwe verzamelaar “Golden Shower of Hits”. 

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer de countrygroep “Savannah” en “Cash on Delivery”.

Dan naar naar Texas voor Dale Watson met een song van z’n nieuwe album “The Truck Sessions Vol.2”, vervolgens naar Nashville voor Patty Loveless en ook nog de  de jonge singer/songwriter Jonathan Singleton met groep The Grove en als stevige uitsmijter van dit programma Dierks Bentley.

Special Consensus - Mountain Girl

Zoals reeds aangekondigd eerst naar de bluegrassmuziek met de songs “Mountain Girl” en “Talkin’ Bout It Just Don’t Get Done” door Special Consensus van hun album “Signs” in maart van dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records uit Columbus North Carolina.

Special Consensus werd in 1975 opgericht door Greg Cahill met Chicago als basis en heeft in de afgelopen 32 jaar veel verschillende samenstellingen overleefd met een goede balans tussen traditionele en hedendaagse bluegrassmuziek.

Even terug in de tijd naar een “live” optreden van Special Consensus in de Fire on the Mountain TV-show tijdens de beginjaren ’80 met o.a. Chris Jones op gitaar met leadzang, Greg Cahill op de banjo.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In 1996 sloten zijn een contract bij Pinecastle Records en brachten zij hun eerste album “Strong Enough to Bend” .

De groep bestond toen uit Greg Cahill op banjo, Colby Maddox op mandoline, de bekende Aybrey Haynie op viool en bassist Diana Phillips.

In de loop van de laatste tien jaar werden nog de albums “Our little town”, het 25-jarig Jubileum Album met de daarbij behorende video natuurlijk in 2000 en in 2002 het album “Route 10” in 2006 “Everything’s Allright” vorig jaar het fraaie album “The Trail of Aching Hearts” en nu dus het album Signs”.

Ik heb ze niet allemaal geteld, maar inmiddels heeft Special Consensus 14 albums uitgebracht.

De groep bestaat nu uit natuurlijk nog steeds de frontman Greg Cahill met Ashby Frank op mandoline, Justine Carbone op gitaar en David Thomas op bas en allemaal zingen ze.

Op dit album werden ze nog bijgestaan door door o.a. Tim Crouch op viool, Randy Kohrs op dobro, terwijl Sonya Isaacs nog vokale ondersteuning verleend.

Greg Cahill - Chairman IBMA

Inmiddels is Gregg Cahill nog steeds ook voorzitter van de IBMA of te wel “The International Bluegrass Music Association” .

Dit jaar staat de laatste week september en de eerste week van oktober weer geheel in het teken van de “World of Bluegrass” met voor de 20e keer de jaarlijkse Bluegrass Music Award show gehouden op donderdag 1 oktober in Nashville Tennessee. Zorg, dat u erbij bent!

“Hey Ya’ll’ door Special Consensus tijdens hun 25-jarig jubileum optreden in de “Old Town School of Folk Music” in de lente van 2000.

Greg Cahill op banjo; Dallas Wayne met leadzang en op de staande bas; Don Sternberg op mandoline met nog een fraai stukje solo-werk; Marty Maroni op gitaar en tenslotte Al Murphy op viool.

Dallas Wayne heeft trouwens ook nog een aantal “Honky-Tonk” countryalbums zoals “Big Thinkin’ en “Here I Am in Dallas” via het High Tone label uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hayseed Dixie - Whole Lotta Rosie

Maar dan nu naar de “Hayseed Dixie” met een bijzondere vorm van bluegrass  en de song “Whole Lotta Rosie” gevolgd door “Duelling Banjos” en die staan o.a. op hun verzamelalbum “Golden Shower of Hits” zeer  recent uitgebracht door Vinyl Cooking.

Dit nummer heb ik natuurlijk niet zo maar gekozen. Het is een kleine herinnering aan het optreden van The Good Brothers de vorige week donderdag, dus 26 maart j.l., in Amicita hier in Lekkerkerk met Larry Good als banjo speler in de hoofdrol.

In dit programma een versie van de “Duelling Banjos” door Hayseed Dixie, die evenals “Whole Lotta Rosie” ook staat op hun album “Hot Piece of Grass” in 2005 ook al uitgebracht door het label Vinyl Cooking.

De groep viel behoorlijk op toen zij in 2001 een album uitbrachten met een “eerbetoon” aan de Australische hard-rock groep AC/DC, waarbij hun songs met veel humor en knipogen werden aangepast naar een country en hillbilly stijl.

Hun eerste album “Hillbilly Tribute to AC/DC” was behoorlijk succesvol en zelfs de leden van de Australische groep vonden het hardstikke leuk en nodigden Hayseed Dixie uit om tijdens hun slotoptreden aan de oostkust van Amerika in de zomer van 2001 eveneens een aantal songs te spelen.

En de groep maakte dankbaar gebruik van het succes en brachten in 2002 het album “A Hillbilly Tribute to Mountain Love” uit gevolgd door “Kiss My Grass: A Hillbilly Tribute to Kiss” en in 2005 het album “Hot Piece of Grass” en vervolgens ook nog “Weapons of Grass Destruction”.

Nu dus een verzamelalbum met 18 songs met herinneringen aan de diverse vermelde albums.

Hayseed Dixie - Hot Piece of Grass

De doorgewinterde kenners/luisteraars hebben natuurlijk wel begrepen dat “Whole Lotta Rosie” een echte AC/DC kraker was met vervolgens terug in de bluegrass sfeer met Duelling Banjos met Barley Scotch op gitaar, viool en met zang, Reverend Don Wayne Reno op banjo, Deacon Dale Reno op mandoline en Jake “Rattlesnake” Byers op de bas.

“Humor in de bluegrass”. Deze video-clip mag u echt niet missen Hayseed Dixie met hun cover van de song “Roses” van Outkast. De originele uitvoering staat op hun album “Speakerboxxx/The Love Below”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan Seals - Made For Lovin' You

Dan nu naar een eerbetoon aan de vorige week overleden Dan Seals met de song “Made for Lovin’ You” en “She Flew The Coupe”.

Deze twee songs staan op z’n album “On Arrival” in 1990 uitgebracht door Capitol Records.

En zoals ik al in de aankondiging van dit programma vermeldde de bekende countryzanger Dan Seals overleed afgelopen woensdag 25 maart in het huis van z’n dochter in Nashville TN op 61 jarige leeftijd.

Twee jaar geleden werd bij hem lymphklierkanker vastgesteld en ondanks talrijke behandelingen heeft hij de strijd tegen deze kwaadaardige ziekte verloren.

Dan Seals hier tijdens een “live” optreden met de song “Still Reelin’ from my Rock n Roll Days”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan Seals

Dan Seals geboren in McCamey in Texas in 1948 kwam uit een muzikale familie.

Samen met z’n broer Jim en z’n ouders vormden zij de Seals Family Band. Z’n broer Jim maakte later deel uit van het bekende pop-duo “Seals & Croft”.

Dan vormde samen met John Ford Coley het pop-duo “England Dan & John Ford Coley” en scoorden succes met soft-pop songs als “I’d Really Love to See You Tonight” en “Nights Are Forever.

Begin jaren ’80 ging Dan Seals op de solotour nog steeds onder de naam van England Dan en maakte twee albums, die via Atlantic Records werden uitgebracht. Hierna koos hij voor de countrymuziek, zoals zijn vader voor hem ook al actief was geweest.

Hij pastte z’n stijl van zingen aan na de vraag van die tijd, maar toch nog wel steeds op z’n eigen manier, een beetje soft-pop- countrymuziek en via z’n platenmaatschappij Liberty/Capitol werden een aantal zeer succesvolle singles en albums uitgebracht.

Dan Seals

Dan Seals hier met de song “Big Wheels in the Night”, zoals aanwezig op de muziekvideo “Dan Seals : A Portrait” op 30 juli 1990 met o.a. ook nog de song “They Rage On”.

Gewoon even doorschakelen/Jusy Use the Link!

Met de titelsong van dit album “Love on Arrival” bereikte hij in de begin jaren ’90 de 1ste plaats op de countrymuziekoverzichten.

Maar met de komst van Garth Brooks veranderde het countrymuziek landschap en bracht Dan Seals nauwelijks nog muziek uit. Wel toerde hij samen met z’n broer Jim met succes door het land onder de naam “Seals & Seals”.

Maar zoals reeds vermeld twee jaar geleden werd lymphklierkanker bij hem vastgesteld en had hij nauwelijks meer energie om op te treden. Heel jammer om te moeten vertellen, dat Dan op woensdag, 25 maart j.l. dus is overleden, maar als troost hebben we gelukkig nog zijn mooie songs om hem te herinneren.

Tot slot van dit eerbetoon aan Dan Seals nog een video-clip met de schitterende song “Rage On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Six Days on the Road

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici en we beginnen met “Savannah” met de bekende truckerssong “Six Days on the Road”, die staat op hun album “Lights in the Night” uitgebracht door Rapid Records.

Deze song staat trouwens ook op een bijzonder fraai verzamelalbum met de titel “The Road Goes on Forever” uitgebracht door de DCMA.

DCMA is de afkorting van Dutch Country Music Association, die ter promotie van Nederlandse countrymuziek en musici en ter gelegenheid van de DCMA Award Show 2008 een promotiealbum met 24 songs van verschillende Nederlandse countrymusici en groepen uitgebracht. Dit album kunt u nog steeds via de website van de DCMA aanschaffen.

Een bijzonder fraai optreden van Savannah met de truckersong “Six Days on The Road” tijdens de DCMA Award Gala 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - She Thinks I Still Care

Vervolgens “She Thinks I Still Care” zeer bekend door de uitvoering van George Jones maar hier toch zeer fraai gezongen en gespeeld door de Nederlandse country groep “Cash on Delivery”.Deze song staat op hun laatste album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Records Europe.

Hier nog even een video-clip met Wim v.d. Vliert op gitaar en harmoniezang tijdens een optreden van Pam McBeth met de song “Enough” van haar nieuwe album “A Part of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson - I Got to Drive

Dan naar Texas en Dale Watson samen met z’n Lonestars en de song “I Got to Drive”, die staat op z’n nieuwste album “The Truckin’ Sessions Vol.2”, die 21 april officieel zal worden gepresenteerd en uitgebracht door Me & My Americana/Munich in Europa en door Heyna in Amerika.

Evenals z’n eerste “Trucking Sessions” van 1998 weer een bijzonder fraai album vol met songs over het wel en wee van de vrachtwagenchauffeurs in “hard-core” countrystijl met titels als “Drag N Fly”, “Hey Driver”, “Truckin’Queen”, “Truck Stop in La Grange” en deze ”I Got To Drive”.

Begeleid door Dale Watson en His Lonestars met de muziek van dit album heb je weer het gevoel op een plezierige manier heel veel “miles” te kunnen rijden met je “18-wheeler”.

10-4! ( En dat is ook de titel van de instrumental op dit album) met Dale Watson op gitaar en met zang, Don Pawlak op pedal steel, Don Raby op viool, Gene Kurtz op de bas en nu eens David Bowen op drums.

Een leuke toepasselijke Nederlandse slide-show met Dale Watson met z’n Lone Stars met de song “I Got to Drive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Patty Loveless - I Wanna Believe

“I Wanna Believe” door Patty Loveless hier met een song, die staat op haar album “On Your Way Home” in 2003 uitgebracht door EPIC/Sony.

Wie zegt, dat de countrymuziek niet meer leeft? In ieder geval geven Patty Loveless en haar echtgenoot en producer Emory Gordy Jr. kennelijk helemaal niets om hetgeen op dit moment populair is in het artistiek bankroete NashVegas.

“On Your Way Home” is een schitterend vervolg op het album “Mountain Soul” met 11 mooie recht-toe-recht-aan countrysongs met als starter de “Do Me Wrong” song “Draggin’ My Heart Around”, het klassieke verhaal van een man, die z’n bijna wanhopige vrouw onrecht aandoet, schitterend gezongen door Patty met veel gitaarwerk zowel electrisch als akoestisch vergezeld door een eenzame viool en pedal-steel.

Een zeer fraai album, nog steeds verkrijgbaar, maar zorg wel, dat u de uivoering koopt met de daarbij behorende DVD. Dat maakt het allemaal nog mooier!

Patty Loveless - Crazy Arms

Een bijzonder fraaie video-clip van Patty Loveless met de song “Crazy Arms” in de jaren ’50 geschreven door Ralph Mooney en Chuck Seals.

Deze song staat op haar nieuwste album “Sleepless Nights”, een album met 14 klassieke countrysongs, waaronder ook “Cold, Cold Heart”, “Please Help Me I’m Falling” en “The Pain of Loving You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jonathan Singleton and The Grove - Livin' in Paradise

Tijd voor onze nieuweling in de countrymuziekwereld van Nashville Jonathan Singleton & The Grove met de song “Livin’ in Paradise”, die als single is uitgebracht door Universal South.

Het gaat niet om de grote zaken, maar juist om de kleine dingen in het leven, die er voor zorgen, dat je leeft in jouw paradijs.

Zij hebben de single met deze song begin maart uitgebracht in afwachting van hun debuutalbum, die door Dan Hiff wordt geproduceerd.

Eric and Jonathan - Young and Wild Tour

Inmiddels hebben Jonathan Singleton & The Grove de Van gepakt en vergezellen Eric Church op zijn “Young and Wild Tour” van 40 clubs in 60 dagen in het gehele land met o.a. ook optredens in New York, Chiacago, Nashville en Dallas.

Jonathan Singleton & The Grove hebben inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - Sideways

Vervolgens is het tijd voor onze uitsmijter Dierks Bentley met de song “Sideways”, die staat op z’n nieuwste album “Feel That Fire” in februari van dit jaar uitgebracht door Capitol.

Het is het 4e studioalbum met songs geschreven door een van de beste songwriters van Nashville van dit moment Dierks Bentley.

Op dit album echter is hij nogal voorzichtig met een meer pop-countrykoers dan op z’n vorige albums.

De mooiste songs van dit album zijn o.a. het duet met Patty Griffin tijdens de song “Beautifull World” en vooral tijdens de laatste song “Last Call”, waarin hij met samen met Ronnie McCoury en z’n groep meer de bluegrassmuziek opzoekt.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter Dierks Bentley met de titelsong van z’n album “Feel That Fire” tijdens de “Today” TV-Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 31 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 4 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Special Consensus   ***   Mountain Girl   ***   Pinecastle Records

3. Special Consensus   ***   Talkin’ ‘Bout It Just Don’t Get It Done   ***   Pinecastle Records

4. Hayseed Dixie   ***   Whole Lotta Rosie   ***   Cooking Vinyl

5. Hayseed Dixie   ***   Duelling Banjos   ***   Cooking Vinyl

6. Dan Seals   ***   Made for Lovin’ You   ***   Capitol

7. Dan Seals   ***   She Flew the Coupe   ***   Capitol

8. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury

9. Savannah   ***   Six Days on the Road   ***   Rapid Records

10. Cash on Delivery   ***   She Thinks I Still Care   ***   Rounder Records Europe

11. Dale Watson   ***   I Got to Drive   ***   M & M Americana/Munich Records

12. Patty Loveless   ***   I Wanna Believe   ***   EPIC/Sony

13. Jonathan Singleton & The Grove   ***   Livin’ In Paradise   ***   Universal South

14. Dierks Bentley   ***   Sideways   ***   Capitol

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *