Guess Where I’ll Be This Morning

Heybale - Guess Where I'll Be This Morning

In dit programma veel aandacht voor de Texaanse countrygroep “Heybale” met een aantal songs van hun nieuwe en zeer fraaie album “The Last Country Album”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass met dit keer Beth Stevens & Edge met o.a. de titelsong van hun nieuwste album “Strong Enough”.

Vervolgens terug in de tijd met Ralph Stanley, die woensdag, 25 februari,  jarig is, hier samen met The Clinch Mountain Boys met een tweetal songs van hun album “I Want to Preach Gospel” uit 1973.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer Wim Pols & Calyx en net als de vorige week country-zangeres Conny Lee, maar nu met een song van haar nieuwste album “Don’t Think”.

Dan weer terug naar Boulder Colorado voor Drew Emmitt, gevolgd door de nr. 1 van de hedendaagse country-popmuziek Kenny Chesney samen met Mac McAnally en treedt Pat Garrett op als stevige uitsmijter van dit programma.

Beth Stevens and Edge - Back to Back Heartaches

Zoals aangekondigd “Back to Back Heartaches” en “Strong Enough” de titelsong van het album van Beth Stevens & Edge op 4 november vorig jaar uitgebracht door het prestieuze bluegrasslabel Pinecastle Records uit Columbus North Carolina.

Beth vormde enige tijd samen met haar zuster April de bluegrassgroep “Steven’s Sisters” en waarvan in 1996 het fraaie album “Sisters” door Rounder Records werd uitgebracht.

Maar toen April in 2005 trouwde en stopte met optredens ging Beth aan de slag en vormde een nieuwe groep met Douglas Stevens op gitaar, Gary Wayne Laws op de bas, en Matt Leadbetter op de dobro en zelf neemt Beth de banjo en gitaar voor haar rekening evenals natuurlijk de leadzang.

De naam van de groep “Edge” vertegenwoordigt volgens Beth de muziek, die zij spelen n.l. niet echt traditionele bluegrassmuziek, country, blues of gospel, maar net aan de kant van al deze vermelde muzieksoorten.

Van de 13 songs op dit album zijn er vijf door haarzelf geschreven met ook nog een bijdrage door het echtpaar Dixie en Tom T. Hall en ook nog eentje van Bill Monroe.

De titelsong “Strong Enough” vertelt het verhaal hoe iemand omgaat met verslaving, terwijl de titel “Back to Back Heartaches” al veel over de inhoud verklaart.

Beth Stevens & Edge worden op dit album nog bijgestaan door o.a. de bluegrasszangeres van het jaar, Dale Ann Bradley, de bekende Steve Gulley, Shelton Feazell, terwijl Scott Vestall niet alleen de producer is , maar tevens ook nog op de banjo is te beluisteren.

Jesse Cobb op mandoline en Steve Thomas op de viool, mandoline en rhythm-gitaar.

Beth Stevens & Edge hier met een bijzonder fraai bluegrassalbum “Strong Enough” uitgebracht door Pinecastle records.

Beth Stevens & Edge hier tijdens een “live” optreden tijdens The Summerfest in Toledo Ohio op 2 augustus 2008 met de song “New Home” .

Deze song staat als 2e track op het album “Strong Enough”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralp Stanley and The Clinch Mountain Boys - The Fields Have Turned Brown

Morgen, woensdag, 25 februari is het de verjaardag van Ralph Stanley en dus in dit programma toch ook aandacht voor zijn muziek. Om te beginnen met “The Fields Have Turned Brown” gevolgd door “I’m Going That Way” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met bluegrass gospel songs van hun album “I Want to Preach Gospel” in 1973 uitgebracht door Rebel records.

Voor u als lezer van dit artikel natuurlijk nog de mogelijk een klein gedeelte mee te maken middels een fraaie filmopname van een “live” optreden van Ralph Stanley & The Clinc Mountain Boys met een introduktie van de lead-zanger Keith Whitley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Al lang niet meer in de handel te verkrijgen en nooit op CD uitgebracht, maar natuurlijk nog wel te beluisteren via uw radioprogramma “Country Music Round-Up”, want als fervente Stanley Brothers en Ralph Stanley & The Clinch Mountain aanhanger/liefhebber heb ik over de loop van de jaren een zeer uitgebreide collectie van hen verzameld.

In 1971 maakte Ralph samen met z’n groep ook nog het bluegrassgospelalbum “Cry From The Cross”, in 1972 “Old Country Church” en in 1973 dus deze “I Want to Preach Gospel” en in dat jaar ook nog het album “Ralph Stanley sing Gospel Echoes of the Stanley Brothers”.

Voor een uniek optreden en bijzonder fraaie filmopname van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys tijdens een “live” optreden in de jaren ’70 met een aantal bluegrass gospels.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Boys

Maar wilt u als luisteraar nog iets aanschaffen op dit gebied dan adviseer ik u eens uit te kijken naar het album “Saturday Evening, Sunday Moring” in 1992 uitgebracht door Freeland. Een album bestaande uit twee CD’s, waarvan de 2e “Sunday Morning” 15 mooie bluegrass gospelsongs bevat.

Maar nu toch even naar Ralph Stanley zelf, die op 25 februari 1927 werd geboren in Stratton Virginia en die samen met z’n oudere broer Carter in 1946 voor het eerst waren te beluisteren via het radiostation WCYB Bristol Virginia en hun benadering van de bluegrassmuziek was minstens even belangrijk als die van Bill Monroe.

Carter was de grote schrijver en gitarist, die jammer genoeg al op jeugdige leeftijd n.l. net 41 jaar overleed in december 1966. Ralph ging na enige jaren verder en heeft de bekendheid nog verder uitgebouwd met tal van schitternde optredens en albums.

Voor de echte “die-hards” is er ook nog het album “The Definitive Collection 1947-1966” bestaande uit 3 CD’s met in totaal 60 songs uitgebracht door Time-Life.

Dan vanwege het verjaardagsfeestje van Ralph Stanley nog een link naar een 3e video-clip van een “live” optreden nu van zeer recente datum met de song “So Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Al meer dan 50 jaar zeer actief in de bluegrassmuziek. Ralph Stanley, 25 februari 2009 82 jaar van harte gefeliciteerd!!

Heybale - Mr. Recordman

Dan nu naar Austin TX met de bijzondere Texaanse countrygroep “Heybale” hier met de songs “Guess where I’ll Be This Morning” , gevolgd door de Willie Nelson song “Mr. Recordman”, Livin’in a Cheap Motel” en tenslotte “Honky Tonk Mood”

Songs, die staan op hun album “The Last Country Album” vorig jaar uitgebracht door het label Shuffle 5.

Het album bevat 13 schitterende songs en waarbij bij mij onmiddellijk de vraag rijst, waarom dit album niet nummer 1 staat in de TOP countrymuziekoverzichten. Zeer verbazingwekkend, wellicht niet commercieel genoeg.

Heybale at the Continental Club - photo Matt Smith

De naam van de groep“Heybale” wekt wellicht de indruk, dat het hier gaat om een of andere bedriegelijke countrygroep, die is samengesteld door een aantal jonge rockers, maar de werkelijkheid is precies tegenovergesteld.

Heybale is een samenstelling van een aantal top musici uit Austin met de Continental Club aan de Mainstreet in het centrum als “thuishaven”.

Om alvast even op temperatuur te komen even een bezoek aan de Continental Club maar nu in Houston Texas met een “live” optreden van Heybale in februari 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met gitarist en zanger Redd Volkaert, die lange tijd bij Merle Haggard heeft gespeeld en ook vaak wordt gevraagd als sessie-musicus, Earle Poole Ball op de piano ook als zo’n veteraan, die ook bij Merle Haggard heeft gespeeld evenals trouwens bij Johnny Cash, verder terug in de tijd bij The Byrds en Buck Owens.

Voor u als lezer een schitterende wals met lead-zang door Redd Volkaert met de song “Bartender’s Blues” met Cincy Cashdollar op pedal-steel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nog de veteranen Kevin Smith op de bas en drummer Tom Lewis met tenslotte als geheim wapen de minst bekende Gary Claxton als lead-zanger hier bij de zelfgeschreven song “Guess Where I’ll Be This Morning” .

Maar ook de lead-zang van Earl Poole Ball bij “Livin’ in a Cheap Motel” en “Honky Tonk Mood” is van grote klasse, terwijl Redd Volkaert de lead-zang van de bekende Willie Nelson song “Mr. Recordman” voor z’n rekening neemt.

Heybale tijdens een “live’ optreden op 17 maart 2005 in de Texas Music Cafe in Austin TX met de song “Wine Me Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Al met al een zeer aanbevelenswaardig album “The Last Country Album” van Heybale uitgebracht door Shuffle 5.

Onmiddellijk ophalen is mijn advies! Waar?

Wim Pols en Calyx - Happy Trails

Dan is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici met om te beginnen Wim Pols samen met Calyx met de song “Happy Trails”.

Deze song staat op hun fraaie album “History of Country Music” bestaande uit 2 CD’s en waarbij, zoals de titel al aangeeft, de geschiedenis van de countrymuziek de revue passeert en op het tweede album vervolgens mooie songs met allerlei soorten countrymuziek ten gehore worden gebracht.

Roy Rodgers and Dale Evans - Happy Trails

De originele uitvoering van de song “Happy Trails to You” door het echtpaar Roy Rogers en Dale Evans. Deze song was in 1950 geschreven door Dale Evans

Roy overleed op 86-jarige leeftijd in 1998, terwijl z’n vrouw Dale op 88-jarige in 2001 overleed. Toch nog eens terug naar de jaren ’50 voor deze song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zeer fraai album tegen een wel zeer redelijke prijs te koop .Deze song treft u ook aan op het mooie overzichtsalbum “The Road Goes on Forever” uitgebracht en nog steeds verkrijgbaar via de DCMA.

Nog verder terug in de tijd en geschiedenis van de countrymuziek met Wim Pols, Thecla Rutting & Calyx hier met de Jimmy Rodgers song “Waiting for a Train”, zoals ook op het fraaie album “The History of Countrymusic” staat.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - Absence

Vervolgens “Absence” door countryzangeres Conny Lee hier met een song van haar nieuwe album “Don’t Think (It’s Over Yet)” in eigen beheer in 2007 uitgebracht en geproduceerd door Vincent Produkties in Zundert. Conny Lee uit Noord-Brabantse Etten Leur hier dus met haar tweede album met zes songs, waarvan dit nummer “Absence” of te wel “Afwezigheid” is geschreven door Dick van Altena.

Op zaterdagavond 14 maart een optreden tijdens een artiestenavond in Partycentrum Open Huis aan de Hyacintstraat 24 in s’Gravendeel en ook nog een optreden met de Dixie Aces in Café/Zaal “De Kwast” inSt. Willebrord op zondagmiddag 22 maart vanaf 16.00 a.s.. Rock & Roll/Country Show.

Voor een “live” optreden van Conny Lee in partycentrum “Oase” in Tilburg op 16 maart 2008!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Drew Emmitt - Get 'er Rollin'

Dan nu naar Drew Emmitt hier met de song “Get ‘er Rollin’ “, die staat op z’n album “Long Road” op 15 juli vorig jaar uitgebracht door Compass records.

Drew, geboren in Nashville TN, musicus en oprichter van de band “Leftover Salmon”, vertrok in 1973 naar Boulder Colorado en studeerde daar aan de Colorado University.

In 1984 vormde hij de bluegrassgroep de “Left hand String Band”.

Drew Emmitt staat bekend om z’n fantastische mandolinespel en heeft dan ook met tal van bekende bluegrassgroepen, zoals The Del McCoury band gespeeld zoals ook met Peter Rowan en John Cowan tot Neil Young.

In 2002 bracht hij z’n eerste soloalbum “Freedom Ride” uit via Compass Records, in 2005 het album “Across the Bridge” ook via dit label met hedendaagse bluegrassmuziek met oa. Sam Bush, Stuart Duncan en Jim Lauderdale en natuurlijk ook nog vader en zoon McCoury.

Nu dus het fraaie album “Long Road” met ook weer de hulp van talrijke countrycoryfeen als Darrell Scott, Alison Brown en Tim O’Brien.

Drew Emmitt en z’n groep tijdens een “live” optreden met de song “Get ‘er Rollin’ “ in The Redstone Room in Davenport Iowa.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Chesney and Mac McAnally

Vervolgens “Down the Road” door Kenny Chesney hier samen met Mac McAnally.

Deze song staat op het album “Lucky Old Sun” uitgebracht door Blue Chair/BNA en is geschreven door gitarist Mac McAnally.

Twee Award-winnaars in één song, want Kenney Chesney staat bekend als één van de beste countryshowers en eind vorig jaar wederom en dat al voor de 4e keer de Award als “Entertainer of the Year”, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Garth Brooks.

Chesney trad tijdens het laatste Award festival ook nog op met de reggae groep The Wailers met z’n Caribbean geluid bij de songs “Everybody Wants to Go to Heaven” en de Bob Marley klassieker “Three Little Birds”.

Zijn mede-zanger en gitarist Mac McAnally ontving voor de éérste keer een CMA Award en wel werd hij uitgeroepen tot “Musician of the Year”.

U kunt nog even luisteren naar “Down the Road” door Kenny Chesney & Mac Anally middels deze link!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pat Garrett - Moose Shootin' Mama

Dan is het nu toch tijd voor onze uitsmijter Pat Garrett met de song “Moose Shootin’ Mama” als vorig jaar september als single uitgebracht na aanleiding van een TV-optreden van Sara Palin, gouverneur van de staat Alaska en de running mate van McCain.

’t Is inmiddels al weer een beetje achterhaald, maar toch een leuke up-tempo song om dit radioprogramma te beeindigen!

Het mooie verhaal achter de song “Moose Shootin’ Mama” door Pat Garrett en natuurlijk kunt u ook nog even luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 24 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 28 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Beth Stevens & Edge   ***   Back to Back Heartaches   ***   Pinecastle Records

3. Beth Stevens & Edge   ***   Strong Enough   ***   Pinecastle Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   The Fields Have Turned Brown   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   I’m Going That Way   ***   Rebel Records

6. Heybale   ***   Guess Where I’ll Be This Morning   ***   Shuffle 5

7. Heybale   ***   Mr. Recordman   ***   Shuffle 5

8. Heybale   ***   Livin’ in a Cheap Motel   ***   Shuffle 5

9. Heybale   ***   Honky Tonk Mood   ***   Shuffle 5

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Wim Pols & Calyx   ***   Happy Trails   ***   Living Water Music

12. Conny Lee   ***   Absence   ***   Vincent Produkties  

13. Drew Emmitt   ***   Get ‘er Rollin’   ***   Compass Records

14. Kenny Chesney & Mac Anally   ***   Down the Road   ***   Blue Chair/BNA

15. Pat Garrett   ***   Moose Shootin’ Mamma   ***   Lofton Creek/Gold Dust

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelenght and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *