Happy Birthday!

Happy Birthday Johnny Bush

In dit programma vanavond een klein verjaardagsfeestje met de Texaanse countryzanger/schrijver/gitarist en drummer Johnny Bush, die vandaag “still going strong” zijn 74ste verjaardag viert.

En dat betekent natuurlijk Texaanse countrymuziek met Western Swing, Tex-Mex en Honky Tonk-songs door Johnny Bush met assistentie van o.a. Leona Williams en Tommy Alverson. Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass met dit keer David Parmley & Continental Divide met o.a. de titelsong van hun nieuwe album “3 Silver Dollars”. Vervolgens ook de top bluegrassgroep Lonesome River Band met een songs van hun album “Old Country” en “Talkin’ to Myself”.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer The Ranch House Favorites met een hit van Hank Thompson en uit Noord-Branbant nog de countryzangeres Conny Lee.

Daarna nog naar terug naar Nashville Tennessee en de hedendaagse pop-country met Lady Antebellum, uit Canada het trio Doc Walker, uit Zweden Cina Samuelson en treedt Shawna Russell op als stevige uitsmijtster van dit programma.

David Parmley and Continental Divide - 3 Silver Dollars

“Carolina Rain” hier door David Parmley & Continental Divide en deze song staat op hun nieuwste album “3 Silver Dollars” op 10 februari van dit jaar uitgebracht door het prestieuze bluegrass label Pinecastle Records uit Columbus North Carolina.

En natuurlijk hoorde u ook nog de titelsong van dit album “3 Silver Dollars” en zo’n titel verbergt natuurlijk weer een mooi verhaal van de bekende countryzanger/schrijver Tom T Hall.

David Parmley hier op gitaar samen met Continental Divide bestaande uit Dale Perry op banjo en akoestische gitaar, Ron Spears op mandoline en allemaal zingen ze natuurlijk. Als speciale gast nog aanwezig door Ron Stewart op viool, Kyle Perkins op de bas en Rhonda Vincent verleent vokale ondersteuning bij de song “Meadow on the Mountain”. 

David Parmley, die op vijftienjarige leeftijd samen met z’n vader Don Parmley en mandolinespeler Randy Graham in 1974 The Bluegrass Cardinals oprichtte.

Vader Don had daarvoor deel uitgemaakt van de legendarische bluegrass groep The Hillmen met Chris Hillman en de Gosdin Brothers.

The Bluegrass Cardinals hadden behoorlijke invloed op de bluegrassmuziek gedurende de eind jaren ‘70 tot de begin jaren ‘90. Don en David gingen er toen even tussenuit en waarbij zoon David in 1995 samen met Randy Graham en ook al gauw met Scott Vestal en Mike Anglin met de Continental Divide begon.

David Parmley and Continental Divide - Long Time Coming

Sedert 1995 heeft deze groep in wisselende samenstelling uitstekende albums uitgebracht waarvan 9 via het label Pinecastle Records en ook nog het album “Long Time Coming” via het label CMH uit LA.

Het album “3 Silver Dollars” met 12 mooie hedendaagse en traditionele bluegrass songs met ook een tweetal bluegrassgospelsongs uitgebracht door Pinecastle Records zeer de moeite waard.

Voor een “live” optreden van David Parmley & Continental Divide tijdens de “Mountain Jubilee Show”  op 9 november 2007 in de St. Andrew’s Presbyterian in Victoria British Columbia Canada.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Lonesome River Band - Old Country Town

De vorige week hoorde ik in het countrymuziekprogramma van mijn college’s van West Frieslandradio op donderdagavond van 19.00-21.00 weer eens de Lonesome River Band.

Dat smaakte naar meer dus vanvond ook hier bij uw Country Music Round-up de LRB band met de titelsong van het album “Old Country Town” gevolgd door “Mary Ann” door de Lonesome River Band een song, die staat op hun album “Talkin’ to Myself” in 2000 uitgebracht door Sugar Hill records.

Sinds het begin van hun debuut in de mid-jaren ‘80 heeft de Lonesome River band voor een groot deel zich niet alleen in het centrum van de bluegrassmuziek bevonden, maar ook de grenzen opgezocht met experimenten met nieuwer materiaal en richtingen.

Toch werd geen afscheid genomen van de traditionele bluegrassmuziek, zoals ook op dit laatstvermelde album weer duidelijk herkenbaar zoals bijvoorbeeld de songs “Are You Afraid to Call Me Darlin’” “Dog Gone Shame”  en “Swing That Hammer”.

The Lonesome River Band - Mary Anne

De LRB band hier in een van z’n sterkste formaties met mandolinespeler Don Rigsby als een van de beste tenorzangers in de bluegrassmuziek op dit moment met Ronnie Bowman op de bas met lead-zang, Kenny Smith op akoestische gitaar, Rickie Simpkins op viool en “anchor-man” Sammy Shelor op de banjo en allemaal zingen zij natuurlijk.

“Talkin’ to Myself” is een mooie bluegrassalbum zowel aantrekkelijk voor de liefhebbers van de traditionele als moderne bluegrassmuziek.

Het album “Old Country Town” van de Lonesome River Band in 1994 uitgebracht door Sugar Hill Records.

De LRB toen met Dan Tyminski op mandoline, Tim Austin op akoestiscge gitaar met als Stuart Duncan op viool en de overige leden, zoals Sammy Shelor, Ronnie Bowman waren toen ook al aanwezig.

De Lonesome River Band heeft in het recente verleden meerdere IBMA Awards ontvangen voor een aantal albums evenals voor de persoonlijk prestaties als “Musicus van het Jaar”, zoals bijvoorbeeld Sammy Shelor in 1995 en 1998 werd uitgeroepen tot beste banjospeler van het jaar.

The Lonesome River Band hier tijdens een “live” optreden in Moncton New Brusnwick Canada met de song “Mary Anne” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Bush - Dos Tacos

Dan nu naar het verjaardagsfeestje van Johnny Bush om te beginnen met te Tex-mex song “Dos Tacos” gevolgd door “Anytime, Anywhere”, “The Wall” en “Home to Texas”.

“Home to Texas” door de jarige Texaanse zanger/schrijver/gitarist en drummer Johnny Bush hier met een song, die staat op z’n album “Lost Highway Saloon” in 2000 uitgebracht door Texas Music Group.

Van dit album hoorde u ook nog de song “The Wall”, waarbij Johnny vokaal wordt bijgestaan door Leona Williams.

Johnny Bush and Tommy Alverson - Anytime, Anywhere

Maar een feestje met Johnny Bush is niet compleet zonder ook een duet met die andere Texaan, Tommy Alverson, want zij treden vaak samen op in allerlei Texaanse theaters, kroegen en wegcafe’s zoals ook tijdens de jaarlijke “Family Gathering” in Meridian Texas georganiseerd door Tommy Alverson en al eens uitgeroepen tot een van de populairste openlucht festivals in Texas.

En natuurlijk ook in dit bericht nog even de link naar de “Family Gathering” en een optreden Johnny Bush en Tommy Alverson met de song “Antime, Anywhere”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “Anytime Anywhere” staat op het album “Heroes & Friends” van Tommy Alverson in 2004 uitgebracht door Smith Entertainment.

En daarvoor hoorde U nog Johnny Bush met de Tex-Mex song “Dos Tacos” en die staat op z’n album “Green Snakes” in 2001 uitgebracht door de Texas Music Group. Ook een heel fraai album, want het bestaat uit twee CD’s, waarvan op de eerste 15 songs met daarbij ook nog een tweede CD met een demo sessie uit 1962 van Johnny Bush samen met Willie Nelson met nog de hulp van Tommy Morrell op steel-gitaar opgenomen in Fort Worth.

Johnny Bush maakt dus al meer 50 jaar deel uit van de Texaanse countrymuziek en hij begon dan ook z’n muzikale carriere als zanger/gitarist in de Texas Star Inn in San Antonio en ging in de begin jaren ‘60 samenwerken met Willie Nelson, maar later ook met Ray Price en had in 1972 een Top 20 hit met “I’ll Be There” evenals trouwens met de song “Whiskey River”, dat later het lijflied werd van Willie Nelson.

Hier nog Johnny Bush hier tijdens een “live” optreden in de Knuckleheads Saloon in Kansas City MO met z’n song “Whiskey River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Bush - The Wall

Daarna kreeg Johnny ernstige keel en stemproblemen, maar was in staat met behulp van een specialist 70% van stem weer terug te krijgen en daarmee in 1985 weer verder te gaan met z’n muzikale carriere met samenwerking van oa. een andere bekende Texaanse singer/songwriter Darrel McCall. Hot Texas Country door Johnny Bush en wij wensen hem en z’n naasten een heel plezierige verjaardag en in goede gezondheid op naar de volgende!

Johnny Bush and Darrell McCall - You Done Me Wrong

Tot besluit van het verjaardagsfeestje nog even een duet met Darrell McCall met de song “You Done Me Wrong”, die ook staat op het album “Hot Texas Country” in 1995 uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ranch House Favorites - Total Stranger

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is nu tijd voor de Nederlandse countrymusici met om te beginnen met de Ranch House Favorites een beetje in het verlengde van Johnny Bush hier met de song “Total Stranger”.

Deze song staat op hun album “The Hits of Hank Thompson” en zoals u natuurlijk heeft gehoord behoorlijk beinvloed door de Western en Honky Tonk Swing van Hank Thompson en Bob Wills.

De Ranch House Favorites hebben inmiddels ook enige digitale ruimte gereservereerd voor de promotie van hun albums en muziek en daar moet ook beslist even naar kijken en luisteren.

Een aparte maar zeer authentieke countrygroep in de Nederlandse countrywereld!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep bestaande uit Bertie van der Heijdt op staande bas, Richard Hoekstra op electrische gitaar, Ron Hokke op akoestische gitaar , Ralf Wychgel op banjo en harmonica en Herby Wagner op viool  en allemaal zingen zij natuurlijk. De groep is afkomstig uit de omgeving van Utrecht en zij waren vorig jaar genomineerd voor de Countrymuziek Award “Beste Akoestisch spelende countrygroep” .

Deze song treft u ook aan op het mooie overzichtsalbum “The Road Goes on Forever” uitgebracht en nog steeds verkrijgbaar via de DCMA.

Natuurlijk ook nog even naar een “live” optreden van de Ranch House Favorites hier een aantal jaren geleden tijdens een optreden met Hank Thompson in Barcelona.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - What It Did to Me

Vervolgens “What It Did To Me” door countryzangeres Conny Lee hier met een song van haar album “Little Too Late” in eigen beheer in 2007uitgebracht. Conny Lee uit Noord-Brabant Etten Leur heeft een soort promotie-album gemaakt om u als luisteraar met haar kennis te laten maken. Een album met 5 covers, waarvan 3 ballades en 2 meer up tempo nummers, dus ook voor de country lince dancers. In mart a.s. o.a. optredens in s’Gravendeel en ook nog een optreden met de Dixie Aces in St. Willebrord op zondagmiddag 22 maart, maar daarover vindt u meer informatie in de website van Conny Lee.

In ieder geval kunt u ook nog even kennismaken middels een link naar een optreden van Conny Lee en haar partner Jan Zuidhof op Koninginnedag 2008 in partycentrum “Flamingo” in Hoogvliet.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lady Antebellum - I Run to You

Vervolgens terug naar Music City USA met de groep “Lady Antebellum” hier met de song “I Run to You”, die staat op het album met hun eigen naam op 15 april 2008 uitgebracht door Capitol Nashville.

De groep bestaat sedert 2006 uit Charles Kelley en multi-instrumentalist Dave Haywood, al heel oude vrienden uit Augusta Georgia en Hillary Scott uit Nashville TN na een toevallige ontmoeting in de binnenstad van Music City.

Lady Antebellum mengen hedendaagse countrymuziek met gevoelige R&B uit de jaren ’60 tot een aanstekelijke moderne mix, dat is gebaseerd op de fraaie samenzang en meer dan uitstekende instrumentale kwaliteiten.

Ooit begonnen als groep met het spelen in bars heeft Lady Antebellum inmiddels al verschillende keren opgetreden in de Grand Ole Opry als “openings-act” voor o.a. Phil Vassar, Rodney Atkins en Carrie Underwood.

In 2007 kregen zij een contract bij Capitol Nashville en brachten hun eerste single “Love Don’t Live Here” uit. Schrijfster/zangeres Victoria Shaw en Paul Worley produceerden hun album “Lady Antebellum”, waarvan de songs door henzelf werden geschreven en dat dus in april 2008 werd uitgebracht.

Natuurlijk ook nog een link voor de lezer om nog even te luisteren naar Lady Antebellum hier met de song “I Run to You” met voor de lezer ook nog even de tekst!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doc Walker - Echo Road

Dan zoals aangekondigd Canada en het trio Doc Walker hier met de song “Echo Road”, die staat op hun album “A Beautiful Life”.

Alweer een trio, maar nu uit Portage La Prairie, Manitoba, Canada, waar zangers/schrijvers/gitaristen Chris Thorsteinson, Dave Wasylew en Murray Pulver opgroeiden en waar de eerste twee al op jeugdige leeftijd optraden tijdens allerlei gelegenheden.

In 1997 werd het album “Good Day to Ride uitgebracht en vervolgens kwam gitarist Pulver bij de groep en werden achtereenvolgens de albums “Curve” , “Everyone Aboard” en het album met hun eigen naam “Doc Walker” in 2006 uitgebracht.

Het laatst vermelde album werd in 2007 tijdens het Canadese Country Music Award Festival uitgeroepen tot “Album of the Year”.

En nu dus in 2008 het fraaie album “Beautiful Life” met 10 mooie countrysongs.

Tijd om eens kennis te maken met het trio Doc Walker hier met de titelsong van hun album “Beautiful Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cina Samuelson - Up and Down

Dan nog even een kort uitstapje naar Zweden voor de countryzangeres Cina Samuelson hier met de song “Up and Down”, die staat op haar tweede album  “Laugh, Love & Live”, dat in november 2007 werd uitgebracht door Cool Country Music.

Voor meer informatie en om het album te bestellen kunt u natuurlijk ook even haar website raadplegen.

Cina Samuelson heeft samen met haar groep “The Springhill Boys” inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar muziek, want ook haar eerste album “From Country to Country” uit 2004 bevat ook zeer goede countrymuziek

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Shawna Russell - Should've Been Born with Wheel

En dan is het al weer tijd voor de laatste song “Should’ve Been Born with Wheels” door onze uitsmijtster Shawna Russell.

Deze song staat op haar album “Goddess”, dat op 4 maart 2008 werd uitgebracht door het label “Way Out West”, waarvan zij gedeeltelijk eigenaresse is.

Een talentvolle jonge vrouw, die in 2007 begon met het schrijven van 12 van de 13 songs van dit album, dat werd opgenomen in Oklahoma en werd geproduceerd door haar oom Tim Russell en Ted Curtis.

Shawna’s krachtige stem inspireerde verschillende wereldberoemde musici om naar Oklahoma te komen om de opnames met haar te maken en onder hen o.a. Russ Kunkel, de drummer van Carly Simon en James Taylor, David Santos, de bassist van Elton John, Billy Joel en John Fogerty

Op dit moment is zij druk bezig met het promoten van haar tweede single van haar album “Should’ve Been Born with Wheels” naast allerlei optredens in casino’s, clubs en theaters.

Shawna Russell hier dus met de promotie van haar single “Should’ve Been Born with Wheels” , die ook staat op haar album “Goddess” op 4 maart 2008 uitgebracht door het label “Way Out West”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 17 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 21 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. David Parmley & Continental Divide   ***   3 Silver Dollars   ***   Pinecastle Records

3. David Parmley & Continental Divide   ***   Carolina Rain   ***   Pinecastle Records

4. Lonesome River Band   ***   The Old Country Town   ***   Sugar Hill Records

5. Lonesome River Band   ***   Mary Ann   ***   Sugar Hill Records

6. Johnny Bush   ***   Dos Tacos   ***   Texas Music Group

7. Johnny Bush & Tommy Alverson   ***   Anytime, Anywhere   ***   Smith Entertainment

8. Johnny Bush & Leona Williams   ***   The Wall   ***   Texas Music Group

9. Johnny Bush   ***   Home to Texas   ***   Texas Music Group

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***            Mercury Records

11. Ranch House Favorites   ***    Total Stranger   ***   DCMA/Starsound

12. Conny Lee   ***   What It Did to Me   ***   Conny Lee/Studio 69

13. Lady Antebellum   ***   I Run to You   ***   Capitol Nashville

14. Doc Walker   ***   Echo Road   ***   Maple

15. Cina Samuelson   ***    Up and Down   ***   Cool Country Music

16. Shawna Russell   ***   Should’ve Been Born with Wheels   ***   Way Out West

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *