Give Me a Ring Sometime

Songs From The Road Band - As The Crow Flies

In dit programma ook weer aandacht voor de folk/Americana muziek met de Independent musici Grant Peeples uit Florida en “Dun the Veil” uit Engeland.

Maar zoals uit van ons gewend bent beginnen we met bluegrass dit keer uit Ashville, North Carolina door de groep “Songs From the Road” met een drietal songs van hun nieuwe album “As The Crow Flies” gevolgd door bijzonder fraaie country en bluegrass gospelmuziek door The Grascals en ook nog door George Jones samen met o.a. Reggie & Ladye Love Smith. Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer Cash on Delivery met de schijnwerpers op Ad Welten en ook nog The Dixie Aces met de song “Truck Driving Man” 

Daarna nog naar Texas en George Strait met vervolgens het echtpaar Robin & Linda Williams met een song van hun laatste album “Buena Vista” en treedt de de groep Confederate Railroad op als stevige uitsmijter van dit programma.

Songs From The Road band - God Bless the Outlaws

“God Bless the Outlaws”  door de groep “Songs From the Road” en van hen in dit programma ook de titelsong van hun nieuwste album “As The Crow Flies” evenals “Give Me a Ring Sometime” of te wel “Bel mij nog eens op”.

Deze groep komt uit Asheville North Carolina en het mag misschien op dit moment nog wel niet zover zijn, maar het stadje Ashville begint er al een beetje uit te zien als Nashville voorzover het tenminste de bluegrass en de akoestische countrymuziek betreft.

De “Songs From the Road” Band is een verzameling van de meest populaire liedjesschrijvers, zangers en musici en genoemd naar het project, dat hen voor het eerst bij elkaar bracht.

Songs From the Road - Gonna Start a Bluegrass Band in Asheville

Dit betrof het solo-album van schrijver en basspeler Charles Humphrey III van de bluegrassgroep “Steep Canyon Rangers” in augustus 2006 uitgebracht door het Independent Label Lucks Humpy Toad en waarvan de 1ste song de titel had “Gonna Start a Bluegrass Band in Asheville”.

Kort daarna ontvingen de “Steep Canyon Rangers” tijdens de IBMA Award Show 2006 de “Emerging Artist of the Year Trophy”.

En nu met het uitbrengen van het album “As The Crow Flies” laat de groep “Songs From the Road” duidelijk weten, dat zij meer zijn dan alleen maar een eenmalige gebeurtenis.

“Deze keer wilden we duidelijk maken, dat het echt een bestaande groep is”, zei Charles Humphrey, die alle songs van dit album schreef en in een aantal gevallen samen met een andere collega.

De groep bestaat verder nog uit Sam Wharton op gitaar, Mark Schimick op mandoline, gitaar en piano, Andy Thorn op de banjo em Nicky Sanders op viool en accordion en allemaal zingen zij natuurlijk.

Verder kregen zijn nog vokale steun door Robert Greer, Lance Milles en Shannon Whitworth met nog een schitterende bijdrage van Clyde Mattocks op steel en dobro, John Stickley op gitaar, Kevin Brocke op drums en Jill Fromewick op harmica.

“Songs From The Road” Band met het bijzonder fraaie album “As The Crow Flies” in januari van dit jaar uitgebracht door Lucks Dumpy Toad Records.

The “Songs From the Road” Band heeft inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek en albums.

Daar moet u beslist even naar toegaan!! Ook de song “Give Me a Ring Sometime” kunt u daar beluisteren. Zeer de moeite waard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!.

The Grascals at the Country Bluegrass Homecoming Vol.2

Dan nu naar een “live” optreden van the Grascals met de gospelsong “Did You Forgot God Today” tijdens de “Country Bluegrass Homecoming” bijeenkomst georganiseerd door Bill en Gloria Gaither in Nashville TN.

De Grascals is een bluegrassgroep bestaande uit zes meer dan uitstekende jonge musici uit de omgeving van Nashville en die in 2004 werd opgericht en sindsdien zeer bekend zijn geworden van hun optredens in de Grand Ole Opry en bluegrass festivals in het land.

In 2005 werden zij tijdens de IBMA Award Show niet alleen onderscheiden met de “Emerging Artist of the Year Award”, maar ook nog de “Song of the Year Award” voor de song “Me and John and Paul.

In zowel 2006 als 2007 werden zij door de IBMA uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”. Tot dusver heeft de groep succesvol drie bluegrass albums uitgebracht, waarvan het album “Long List of Heartaches” met medewerking van countrysterren als Steve Wariner, George Jones en Dierks Bentley.

Tijd om weer eens kennis te maken met The Grascals hier samen met Vince Gill met de song “Sad Wind Sighs” tijdens een “live” optreden in de Grand Ole Opry Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones - The Gospel Collection

Vervolgens “Just a Closer Walk with Thee” gezongen door George Jones samen met Wesley Pritchard, Reggie & Ladey Love Smith en Brittany Allen met natuurlijk meer dan uitekende muzikale ondersteuning tijdens een “live” optreden in november 2007 bij Bill & Gloria Gaither in “Stage One” in Nashville Tennessee.

Jong en oud, nieuw talent en oudgedienden werden in dat jaar door Bill & Gloria Gaither verzameld om gospel, country en bluegrass te introduceren in de geliefde Homecoming reeks!

Bill & Gloria Gaither verwelkomen muzikale gasten als Vince Gill, Buddy Greene ,The Booth Brothers, de Cherryholmes, het dueo Dailey & Vincent”, Larry Sparks & The Lonesome Ramblers e.v.a. op een warme muzikale bijeenkomst met één gemene deler: het geloof waar al deze artiesten hun basis in vinden.

Vaste gasten in de Homecoming reeks als Ernie Haase & Signature Sound, The Isaacs, Gordon Mote en The Gaither Vocal Band zijn natuurlijk ook weer van de partij.

Van die bijeenkomsten zijn DVD’s en CD’s uitgebracht en de bijeenkomst met tal van bluegrass en countrysterren staat op het album met de titel “Country Bluegrass Homecoming Vol.2” uitgebracht door Spring Home Productions of te wel The Gaither Music Group

Door Bill en Gloria Gaither zijn tal van dergelijk Homecomings georganiseerd zoals een Christmas Homecoming, Homecoming Picnic & Campfires.

Maar voor de countrymuziekfans vooral aandacht voor het album “Country Bluegrass Homecoming Vol.2 “ met 20 schitterende songs op zowel CD als op DVD mee te maken. Zeer de moeite waard. Kijk en luister maar eens naar de volgende link met George Jones tijdens z’n optreden bij de opnames van de “Country Bluegrass Homecoming Vol.2” met de song “Just a Closer Walk with Thee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Grant Peeples - I Am Empty Now

Vervolgens naar de staat Florida met “I Am Empty Now” of te wel “Ik heb ook geen ideen meer” geschreven, gezongen en gespeeld door Grant Peepels hier dus met een song, die staat op z’n nieuwste album “It’s Later Than You Think” vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Een album met songs om naar te luisteren en dat is tijdens een optreden niet altijd gemakkelijk.

Mensen komen bij een optreden in een zaal bij elkaar en gaan vaak met elkaar babbelen en eigenlijk is de muziek dan ondergeschikt.

In zo’n geval kun je als organisator beter voor achtergrondmuziek kiezen en dus geen luistermuziek zoals op dit album.

Grant Peeples, die na vele baantjes in allerlei landen zoals Nicaragua, waar hij een hotel en watersportschool runde en vervolgens weer vertrok naar Florida en al jaren liedjes schreef, speelde en optrad en bij het bereiken van de middelbare leeftijd bedacht dat het nu toch wel eens tijd werd om de songs op een album uit te brengen.

In maart 2007 bracht hij zelf het album “Down Here in the Country” uit met 12 songs waaronder wel heel typisch voor hem de opener met “This Is Real Country (And It Ain’t Pretty)” de bittere waarheid dus.

Ook op z’n nieuwe album “It’s Later Than You Think” weer tal van bijzondere verhalen.

U kunt nog even een optreden van Grant Peeples, bijgestaan door “The Lonesome Doves”,  in het Dixie Theatre in Apalachicola Florida meemaken met de titelsong van z’n eerste album “This Is Real Country (And It Ain’t Pretty)”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dun the Veil - Tears on the Window Pane

Vervolgens de song “Tears on the Window Pane” door de Engels/Ierse groep “Dun the Veil”.Deze song staat op een EP met drie versie’s van deze song in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestaat uit Paul Murray, zanger/schrijver/gitarist, Phil Rynhart eveneens op gitaar, Richard Spooner op drums en Antonia Pagulatos op viool.

Deze song staat  in Engeland en Ierland behoorlijk in de belangstelling en de vorige week hoorde ik de song ook nog via het internet in het radioprogramma Neo-Country of te wel “Nieuwkoop en Omstreken Country” van Cor Sanne en dus ook meer bekendheid op het vaste land van Europa.

Paul Murray van “Dun the Veil” hier met de promotie van hun EP “Tears on the Window Pane”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery on The Road Goes on Forever

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici met om te beginnen Cash of Delivery hier met de song  “ Endless Road” met bas-gitarist Ad Welten in de schijnwerpers.

Deze song staat oorspronkelijk op het album “Moondance”, toen Ad Welten nog deel uitmaakte van de succesvolle “The Moonlight Riders”. Dit album werd destijds onderscheiden met een Gram Award. Deze track staat ook op het verzamelalbum van de DCMA, waarover straks meer.

Na de opheffing van deze groep in 1996 besloten Ad Welten, Johan Jansen, Loek van Heijster en Michael Hamane een nieuwe groep te starten en waarbij resp. Wim van de Vliert en Ilse de Lange werden aangetrokken als lead-zanger/gitarist en zangeres. En zo onstond in 1996 de meer dan uitstekende countrygroep “Cash on Deliver” , waarbij na het vertrek van Ilse  en tijdelijke waarneming door Rachel Kramer hun plaats zeer succesvol is ingenomen door Jaqueline van der Griend.

Natuurlijk ook nog even een “link” naar een optreden van “Cash on Delivery” met o.a. de song “Hard to Forget” tijdens het Starriders Festival in De Werft Kaatsheuvel 2008.

Ga er maar even lekker voorzitten!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Aces - Truck Driving Man

Vervolgens “Truck Driving Man” gezongen en gespeeld door de Dixie Aces met Gerry van Koot vroeger reeds bekend als zangeres Terry White en inmiddels getrouwd met de drummer Wout van Koot, Louis en zoon Bert Smeets op resp keyboards en rhythm-gitaar, Dennis Berkelie op steel-gitaar, Frans Kirkels op accordion en tenslotte Erik Schmitz op basgitaar.

Deze song staat op hun album “The Early Years” uit 1994 door HCD en is door de groep aangeboden voor plaatsing op het promotie album “The Road Goes On Forever” in 2008 uitgebracht door de DCMA

De “Dixie Aces” hier tijdens een optreden voor TV Limburg in het programma “Sterrenpalet” met de song “Since I Met You Baby” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“The Road Goes on Forever” was het thema vorig jaar van DCMA Awards Gala 2008 en veel van de genomineerde artiesten en/of groepen hebben een song ter kennismaking en promotie ter beschikking gesteld van de DCMA.

De “Dutch Country Music Association”, die de countrymuziek in Nederland promoot en de jaarlijkse Award Gala organiseert heeft dus  mooi verzamelalbum uitgebracht met muziek van 24 Nederlandse countrymusici en/of groepen. Nog steeds te verkrijgen via hun website!

George Strait - River of Love

Dan nu naar een van de bekendste en populairste countryzangers van Texas George Strait hier met de song “River of Love”, die staat op z’n album “Troubadour” op 1 april 2008 uitgebracht door MCA Nashville.

Een album met twaalf songs, waaronder een duet samen met Patty Loveless (The House of Cash) en eentje samen met singer/songwriter Dean Dillon (West Texas Town).

U kunt nog even naar de CMA Award Show 2008 met een optreden van George Strait met de song “River of Love” , die ook als single is uitgebracht, maar ook staat op z’n album “Troubadour” in 2008  uitgebracht door MCA Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robin and Linda Williams - Going, Going, Gone

Vervolgens naar Virginia voor “Going, Going, Gone” een schitterende song door Robin en Linda Williams, die staat op hun album “Buena Vista” in september 2008 uitgebracht door  Red House Records.

Het echtpaar Williams begonnen in hun muzikale samenwerking in 1971 in Nashville TN met optredens in diverse clubs aldaar.

Robin en Linda namen in 1976 voor het eerst deel aan de zeer succesvolle en populaire  radioshow “A Prairie Home Companion” van Garrison Keillor en traden zij ook op in de gelijknamige film.

Robin and Linda Williams - A Prairie Home Companion

In 2006 werd deze aanbevelenswaardige film “A Prairie Home Companion” uitgebracht, waarbij een kijkje achter de schermen van de “allerlaatste” radiouitzending van deze serie wordt geboden. Na 30 jaar moeten de kleurrijke personages, die het programma maken, afscheid nemen.

Te midden van veel muziek wordt kennisgemaakt met zingende zussen en cowboys. Achter de schermen brengt een mysterieuze vrouwelijke verschijning en een plotseling sterfgeval de artiesten in verwarring, terwijl het publiek in de zaal zoasl altijd van A Prairie Home Companion geniet.

Naast Robin en Linda Williams oa. ook nog Meryl Streep als een van de zingende zussen, Tommy Lee Jones, Kevin Kline en John C. Reilly. Nogmaals zeer aanbevelenswaardig!

Een schitterende finale van het Oak Grove Folk Festival 2008 met Robin & Linda Williams met Jimmy Gaudreau op de mandoline met Francis Collins en de song “All the Good Times Are Past and Gone” ter ere van z’n ouders Margaret en Fletcher Collins.

Dit festival wordt al sedert 30 jaar gehouden in Verona even ten noorden van Staunton in Virginia in de schaduw van mooie oude eikenbomen.

Dit mag u echt niet missen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Confederate Railroad - Hard Livin'

En dan is het altijd voor onze stevige uitsmijters van “The Confederate Railroadband” met de song “Hard Livin’”, die staat op hun album “Cheap Thrills” in april 2007 uitgebracht door Sanachie Records.

Deze country-rock groep werd in 1984 opgericht door Danny Shirley, Michael Lamb, Gates Nichols, Chris McDaniel, Wayne Secrest en Mark Dufresne.

De zes leden begonnen met spelen in bars in en rond Atlanta Georgia en hebben in het verleden ook nog gewerkt als “back-up” band voor de Outlaw countryartiesten David Allan Coe en Johnny Paycheck.

Hier nog eens Confederate Railroad tijdens de CMA Award Show aangekondigd door Vince Gill met de song “Father Never Was The Cadillac Kind”. Deze song staat op hun album “Notorious” in 1994 uitgebracht door Atlantic Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 20 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 24 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Songs From The Road   ***   As The Crow Flies   ***   Lucks Dumpy Toad Records

3. Songs From The Road   ***   Give Me a Ring Sometime   ***   Lucks Dumpy Toad Records

4. Songs From The Road   ***   God Bless the Outlaws   ***   Lucks Dumpy Toad Records

5. The Grascals   ***   Did You Forget God Today   ***   Spring House Productions

6. George Jones and Friends.   ***   Just a Closer Walk with Thee   ***   Spring House Productions

7. Grant Peeples   ***   I Am Empty Now   ***   Grant Peeples

8. Dun the Veil   ***   Tears on the Window Pane   ***   Dun the Veil

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

10. Cash on Delivery feat. Ad Welten   ***   Endless Road   ***   DCMA

11. Dixie Aces   ***   Truck Driving Man   ***   DCMA 

12. George Strait   ***   River of Love   ***   MCA Nashville

13. Robin & Linda Williams   ***   Going, Going Gone   ***   Red House Records

14. Confederate Railroad   ***   Hard Livin’   ***   Shanachie

Be There Next Week!  Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *