Christmas Time Is Coming!

O Christmas Tree - Christmas Is Near

In deze donkere en gure dagen van december besteden we in dit programma ook alvast aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer. Niet de overbekende Kerstsongs, die U via  diverse radiostations kunt horen, maar “iets heel anders” bluegrassversies en eigen songs van oa. Open Road, Jeannie Kendall, The Wildwood Valley Boys en ook nog The Country Gentlemen. Vervolgens nog the James King Band en Alison Krauss met de tongbreker “Shimmy down the Chimney” of te wel “Kruip door de schoorsteen”.

Vervolgens aandacht voor het nieuwe Kerstalbum van Michelle Wright of te wel “A Wright Christmas” en ook nog een “Eenzame Kerst” met Kate en Anna McGarricle.

Halverwege het programma de “Vrolek’s Country Round-up” agenda met

een overzicht van de countryevenementen in de regio. Daarna gaan we gewoon door met Nederlandse country in Kerstsfeer met Cash on Delivery en Frank Jansen.

Vervolgens nog even proeven aan een humoristiche Kerst met Brad Paisley en Ray Stevens en is de groep Lonestar onze uitsmijter met een bijzondere uitvoering van de song “Santa Claus is Coming to Town”

Open Road - Christmas Is Near

Zoals aangekondigd beginnen we met de bluegrassgroep “Open Road” met de song “Christmas is near “, die staat op het verzamelalbum “O Christmas Tree” in 2002 uitgebracht door Rounder records.

Vroeger of later komt elke artiest bij de keuze: Neem ik wel of geen Kerstsongs op en de vraag is dan eigenlijk ook wel terecht of we werkelijk zitten te wachten op een andere versie van “Rudolph the red-Nosed Reindeer” of “Winter Wonderland”, maar op dit bluegrass album treffen we een aantal verrassende en leuke versie’s aan met natuurlijk bluegrass instrumenten als violen, banjoé, mandoline’s en gitaren bespeeld door meer dan uitstekende musici en met schitterende samenzang.

Een mooie verzameling op dit verzamelalbum “O Christmas Tree”.

Om alvast een beetje in de bluegrass Kerststemming te komen hier de eerste link naar een “slide-show”  van de “The Stanley Brothers met de song “Christmas is Near” uit 1958 gevolgd door “I’m Goin’ Home, It’s Christmas Time” door Ralp Stanley & The Clinch Mountain Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Open Road” een top bluegrass-groep uit Colorado en terug naar de basis is hun stijl met schitterende samenzang “prima de luxe” vastgelegd door de tenorzang van Bradford Lee Folk, die ook nog de gitaar voor zijn rekening neemt, Jim Runnels op banjo en met zang, Robert Brit op de viool, Caleb Roberts op mandoline en tevens baritonzang en tenslotte nog Eric Thorin op de staande bas.

“Open Road” rond 1 microfoon  te vergelijken met weer eens een adem frisse lucht in de countrymuziek.

Jeannie Kendall - Smoky Maintain Christmas

Vervolgens “Smoky Mountain Christmas” door Jeannie Kendall hier met een song, die staat op hetzelfde album “O Christmas Tree”.

Jeannie maakte in de eind jaren 70 en de jaren 80 deel uit van één van de zeldzame vader en dochter duo’s in de countrymuziek. Met meestal Jeannie met lead-zang en vader Royce met achtergrondzang en allebei afkomstig uit St Louis Missouri.

Zij maakten samen talrijke albums met de tradionele countrymuziek bij diverse platenmaatschappijen. In 1997 kregen zij een contract bij Rounder records en gingen aan de slag met een bluegrassalbum.

Een aantal songs waren al opgenomen, toen vader Royce vlak voor een optreden op 22 mei werd getroffen door een hartverlamming.

Nog even terug in de tijd met Jeannie en Royce Kendall via een link naar een “slide-show” van dit duo uit 1979 met de song “Here Today, Gone Tomorrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jeannie Kendall - Bluegrass

Na enige jaren ging Jeannie weer verder met het project als een soort solo-album, dat in begin 2003 werd uitgebracht met haar naam Jeannie Kendall als titel.

In 2005 werd via het Golden label het countryalbum “All the girls I am “ uitgebracht. Zeer de moeite waard.

Voor de aardigheid ook nog even terug naar de trailer van de film “A Smoky Mountain Christmas” uit 1986 met Dolly Parton in de hoofdrol samen met Lee Majors.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Wildwood Valley Boys - Christmas Time

Dan nu bluegrassmuziek van een ander album n.l. “Christmas in the Mountains” met “The Wildwood Valley Boys” en hun song, hoe kan het ook anders “Christmas Time”.

The Wildwood Valley Boys uit de Midwest met sterke herinneringen aan de legendarische groep “The Boys from Indiana” hier met de song, die is geschreven door Tony Holt op gitaar en met lead-zang, David Long op de mandoline en tenor, Wes Vanderpool op de banjo en bariton, Evan McGregor op viool en tenslotte Kevin Kehrberg op de bas.

Tony is de zoon van Aubrey Holt de schrijver en een van de drijvende krachten van “The Boys of Indiana”, terwijl zijn ooms Tom en Jerry en oud-oom Harley Gabbard ook deel uitmaakten van “Those Boys from Indiana”zoals zij ook vaak werden aangekondigd.

The Wildwood Valley Boys hebben ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek met o.a. een aantal tracks van hun album “Daylight’s Burnin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Wildwood Valley Boys - Daylight's Burnin'

In 2006 verscheen er nog een fraai album met de titel “Daylight’s Burnin’” eveneens uitgebracht door Rebel Records evenals dus dit speciale verzamel Kerstalbum met 14 songs van diverse groepen waaronder Larry Sparks, “Lost & Found”, Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en ook nog “The Country Gentlemen” in de beginformatie met de door John Duffey geschreven song “Christmas Time Back Home” met John natuurlijk op mandoline en met lead-zang, Eddie Adcock op de banjo en bariton, Charlie Waller op gitaar en ook met zang, Tom Gray op de staande bas en tenslotte voor deze Kerstgelegenheid Ray Marshall op “vibes’ of te wel de vibrafoon.

James King - Call Collect for Christmas

Vervolgens nog weer even terug naar het album “O Christmas Tree” voor de James King Band met de song “Call Collect on Christmas”

“Call Collect for Christmas” betekent natuurlijk het vriendelijke verzoek om voor de Kerst toch vooral telefonisch contact op te nemen en waarbij de kosten van het gesprek zullen worden betaald door de ontvanger.

James King, geboren in 1958 in heel toepasselijk Carrol County Virginia, maakte in de jaren 80 als zanger/gitarist deel uit van Ralph Stanley’s Clinch Mountain Boys.

In 1985 begon hij voor zichzelf met albums als “It’s a Cold Cold World” en ook nog eentje met z’n eigen naam.

Na z’n overstap naar Rounder Records kwam zijn carriere in een stroomversnelling terecht, waarbij hij veel samenwerkte met leden van de John Mountain Boys met o.a. Dudley Cornell en de Lynn Morris Band met o.a.  Marshall Willborn

Vooral met z’n album “These Old Pictures” behaalde hij veel succes met ook nog een nominatie voor de Award “ Emerging Artist of the year” door de IBMA.

Voor u als lezer hierbij nog de “James King Band” tijdens een “live” optreden met de dramatisch schitterende tenor Kevin Prater  in de “The Station Inn” in Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss - Shimmy Down the Chimney

Dan ”Shimmy Down the Chimney” door Alison Krauss de titelsong van het album, dat in 2004 werd uitgebracht door Capitol records. Een verzamelalbum met 18 songs door verschillende countruzangers zoals Dwight Yoakam, Toby Keith, Glen Campbell, Willie Nelson, Merle Haggard en Dolly Parton.

Tijd voor een slideshow van Alison Krauss met haar song “Shimmy Down the Chimney”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met allemaal bekende songs behalve deze “Shimmy Down the Chimney” of te wel “Zorg, dat je door de schoorsteen komt”door Alison Krauss zelf geschreven voor deze gelegenheid.

Nog even een beetje reclame voor dit album “Shimmy Down the Chimney” via Wal-Mart Television.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Michelle Wright - Winter Wonderland

Dan nu voor op naar de meer hedendaagse countrymuziek met de Canadse zangeres Michelle Wright en een song van haar nieuwe album “A Wright Christmas” een heel andere versie van de bekende “Winter Wonderland”.

Dit nieuwe album “A Wright Christmas” in oktober van dit jaar voor de internationale markt  uitgebracht door Savannah Music.

Een “Wright Christmas”, het eerste Kerstalbum van de Canadese countryster Michelle Wright, reeds meerdere malen uitgeroepen tot Canadese countryzangeres van het Jaar. Een album met 12 Kerstsongs met een aantal traditionele songs in een verrassende nieuwe versie en een aantal songs uit deze donkere December periode van haar keuze en een originele Kerstsong.

Sinds zij haar eerste Award in 1989 heeft Michelle Wright in veel muziek theaters zoals Los Angeles en Toronto in totaal 31 Awards in ontvangst genomen. Zeer recentelijk bracht zij nog haar album “Everything & More” internationaal uit via Savannah Music. Vanavond 16 december treedt zij op in Kings Wharf Theatre in Penetanguishene Ontario, woensdag in Ottawa en zo gaat dat deze hele week door.

En dan is het tijd een video-clip met een heel andere Kerstsong “I Know Santa’s Been Here” door Michelle Wright van haar album “A Wright Christmas”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kate and Anna McGarricle - Blue Christmas

Dan “Blue Christmas” in een “folk-sfeer” tijdens een Kerstviering bij Kate & Anna McCarrigle hier met lead-zang door Chaim Tannenbaum. Deze bijzondere uitvoering staat op het album “The McGarrigle Christmas Hour” in 2005 uitgebracht door Nonesuch.

Kate en Ann McCarrigle nodigden een aantal familieleden en vrienden uit om een mooi Kerstalbum te maken.

Zoon en dochter van Kate, Rufus en Martha Wainwright waren aanwezig evenals collega’s van het 1ste uur, zoals Chaim Tannenbaum en getalenteerde vrienden zoals Emmylou Harris en Teddy Thompson.

Teddy Thompson was de vorige week nog in het radioprogramma “Country Music Round-Up” aanwezig met “In My Arms” van z’n nieuwe aanbevelenswaardig album “A Piece of What You Need”.

Kate en Anna treden in hun Kerst-uur voornamelijk op als gastvrouwen op de achtergrond met drie eigen songs, terwijl Rufus en Martha, allebei op gitaar en Rufus ook nog op de piano met zang, ook nog een song hadden meegebracht..

Kate & Anna zijn vooral schitterend vokaal aanwezig bij de songs “Wise Men” en “Post Starboard Sox”.

Rufus Wainright (l.) and Chaim Tannenbaum (R.) at the X-Mas Hour

Maar in deze song “Blue Christmas” dus een hoofdrol voor hun vriend en collega Chaim Tannenbaum op de mandoline en met lead-zang!

Cash on Delivery - December

Zijn er nog optredens in deze regio?? Daarvoor natuurlijk naar de agenda van het radioprogramma en daarna is het tijd voor de Nederlandse countrymusici in Kerstsfeer met om te beginnen Cash on Delivery, de Nederlandse elektrisch spelende Countrygroep van het Jaar, met de song “December”.

Deze song staat op het verzamelalbum “The best of Country Christmas”, dat in 1999 werd uitgebracht door Mirasound Red Hat.

Tijd voor een optreden van Cash on Delivery zeer recent tijdens een optreden op 8 november j.l. in Kaatsheuvel. Ga er maar even voor zitten!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“The Best of Country Christmas, een verzamelalbum met tal van andere bekende Nederlandse countrymusici als Jany Szabo, Savannah, Ruud Hermans & Cor Mutsers en 4 Wheel Drive en Frank Jansen.

En van Frank de song “Old Toy Trains” in dit programma.

Frank Jansen - Old Toy Trains

Frank Jansen uit Tholen is actief sinds 1994 en heeft drie CD’s opgenomen in Nashville met begeleiding door topmuzikanten zoals de steelgitarist van Vince Gill. De eerste CD “You’re a phonecall I need to make” won een Gram Award voor Dutch Country Music album of the year in 1997.

Met de tweede CD “My way or the highway” won Frank 2 prijzen: Gram Award voor de song: ” If you ever need a fool”, een eigen compositie van Frank, en een Europese award voor Album of the year 1999 door de Europese CMA. Lolene, zijn derde album, dat in het voorjaar van 2002 verscheen, werd eveneens zeer enthousiast ontvangen door de countryliefhebbers. Maar voor deze gelegenheid dus de Roger Miller Kerstsong “Old Toy Trains door Frank Jansen.

Hier nog even de originele uitvoering van “Old Toy Trains” door Roger Miller.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Santa Looked a Lot Like Daddy

Dan nu naar een aantal humoristische Kerstsongs zoals deze van Brad Paisley “Santa Looked a Lot Like Daddy” en dat staat op z’n album “Brad Paisley Christmas” vorig jaar uitgebracht door Arista Nashville.

Brad Paisley, die dit jaar  voor de 2e achtereenvolgende keer de CMA Award als “ Countryzanger van het Jaar” ontving evenals de Award “Music Video of The Year” voor “Waiting on a Woman”, hier met een Christmas album met niet alleen “Christmas-standards” maar ook met het grappige “Penguin, James Penguin.

U kunt nog even luisteren naar “Daddy Looked a Lot Like Daddy” via een “slide-what?”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Stevens - Nightmare Before Christmas

Daarna Ray Stevens met de humoristische song “Nightmare Before Christmas van z’n bijzondere Kerstalbum “Ray Stevens Christmas: Through a Different Window” in 1997 uitgebracht door MCA Nashville.

Een album met 13 gekke Kerstsongs met titels als “I Wan’t Be Home for Christmas”, “Xerox Xmas Letter”, “The Little Drummer Boy-Next Door”, “Santa Claus Is Watching You”.

En natuurlijk dit verhaal over de zogenaamde politieke correctheid, waarbij Santa Claus wordt gearresteerd wegens zijn wrede behandeling van rendieren en het feit, dat hij alleen maar “elfen” inhuurt, discriminatie dus.

Mooie en weer eens wat anders verhalen op de CD “Christmas Through a Different Window”.

Ook nog een grappige slide-show met “The Nightmare Before Christmas” door Ray Stevens.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lonestar - Santa Claus Is Coming to Town

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter de groep Lonestar met hun versie van “Santa Claus is Coming to Town”, dat o.a. staat op het mooie Canadese verzamelalbum “Country Heat Christmas 3” op 14 oktober van dit jaar uitgebracht door Sony/BMG.

Lonestar heeft trouwens in 2000 ook zelf een Kerstalbum via BNA uitgebracht met de titel “ This Christmas Time” met 11 bekende Kerstsongs in een gladde country-popstijl.

Maar als uitsmijter is deze “Santa Claus is Coming to Town” toch wel geschikt.

En alvast maar weer mededeling, dat het radioprogramma op 23 december natuurlijk ook weer helemaal bol zal staan van de Kerstsongs in countrystijl!

Hier tot slot nog de “My Christmas List” van de Lonestars opgenomen in Gaylord’s Opryland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt i.v.m. een incidentele programmawijziging a.s. zaterdag, 20 december van 11.00-12.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete country “Kerst”-song horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 16 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 20 ‘08 11.00 – 12.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Open Road   ***   Christmas Is Near   ***   Rounder Records

3. Jeannie Kendall   ***   Smoky Mountain Christmas   ***   Rounder Records

4. The Wildwood Valley Boys   ***   Christmas Time   ***   Rebel Records

5. The Country Gentlemen   ***   Christmas Time Back Home   ***   Rebel Records

6. James King Band   ***   Call Collect on Christmas   ***   Rounder Records

7. Alison Krauss   ***   Shimmy Down the Chimney   ***   Capitol Records

8. Michelle Wright   ***   Winter Wonderland   ***   Savannah Music

9. Kate & Anna McGarricle   ***   Blue Christmas   ***   Nonesuch  

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Cash on Delivery   ***   December   ***   Mirasound Red Hat

12. Frank Jansen   ***   Old Toy Trains   ***   Mirasound Red Hat

13. Brad Paisley   ***   Santa Looked a Lot Like Daddy   ***   Arista Nashville

14. Ray Stevens   ***   Nightmare Before Christmas   ***   MCA

15. Lonestar   ***   Santa Claus is Coming to Town   ***   Sony/BMG

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *