Welcome Aboard!

Mike and Amy Aiken at the Country Music Round-Up

En dat geldt natuurlijk ook voor u als lezer van dit weblogbericht om eens een muzikale reis met de Amerikaanse zanger/schrijver/gitarist Mike Aiken en z’n vrouw Amy mee te maken in het programma “Country Music Round-Up”.

Zij zijn namelijk op een rondtoer door Nederland, Belgie en Frankrijk ter promotie van hun nieuwe album “Hula Girl Highway” en daarvoor ook te gast in de studio van Radio Vrolek te Lekkerkerk.

In dit programma niet alleen veel muziek van Mike Aiken, maar ook van zijn favoriete singer/songwriters zoals Guy Clark, Greg Trooper, Natalie Merchant, Teddy Thompson en John Prine.

In afwijking van mijn normale radioprogramma’s dit keer

geen agenda noch een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en ook geen Nederlandse countrymusici, maar dat komt dan de volgende week wel weer.

Mike Aiken - Find Me

Met twee Amerikaanse gasten in de studio “All the Way from Norfolk VA , The Old Dominion State” is het logisch, dat wordt begonnen met de muziek van hun nieuwste album “Hula Girl Highway” en wel met de song “Find Me”.

Als eerste natuurlijk een link naar een video-clip van onze gast Mike Aiken hier op het strand als Hillbilly Beachbum met vokale steun van z’n vrouw Amy, z’n band met lekkere drankjes enz. lekker in de zon en alles wat je kunt verlangen met mooi uitzicht op voorbijkomende zeilschepen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Guy Clark - South Coast of Texas

Vervolgens is het de beurt aan Guy Clark met de song “South Coast of Texas” en de keuze voor deze song heeft natuurlijk te maken met het zeemansleven van Mike & Amy Aiken.

De song staat op het album “Keepers” in 1997 uitgebracht door Sugar Hill Records en het is het eerste “live” album van Guy Clark, dat in het jaar daarvoor werd opgenomen tijdens een concert voor een klein publiek in het gezellige theater “Daniel’s Corner” in Nashvegas. Nashvegas is een spotnaam voor Nashville TN met een knipoog naar alle “countryglamour & glitter” in die stad.

Een schitterend album van zanger/schrijver/gitarist Guy Clark, geboren op 6 novbember 1941 in Monahans in West Texas, van wie wordt gezegd, dat hij niet zo maar songs schrijft, maar dat hij ze met z’n handen maakt net als een meester-timmerman, die met z’n gereedschap mooie dingen maakt. En als hij denkt dat het resultaat te mager is, gooit hij de kleine vis net als een hengelaar weer terug, maar de “Keepers” blijven bewaard!

De term meester-timmerman is helemaal op z’n plaats, want hij heeft ook in werkelijkheid een eigen timmermanswerkplaats.

Guy heeft in Los Angeles ook nog gewerkt bij de “Dopera Brothers”, de uitvinders van de dobro. Verder muzikaal in het verleden veel samengewerkt met Townes van Zandt, de blueszangers Lightning Hopkins en Mance Lipscombe. Guy Clark hier op gitaar met zang, Verlon Thompson eveneens op gitaar met zang, de multi-instrumentalist Darrel Scott op de mandoline, Suzy Ragsdale op accordion en met zang en Travis Clark op bas.

Natuurlijk nog even de link naar een bijzonder fraai optreden van Guy Clark op de solo-tour met de song “The South Coast of Texas” & “Texas Cooking”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Over de achtergrond van Mike & z’n vrouw Amy heb ik niet zoveel verteld, want u kunt het interview met Mike in een aantal deelgesprekken nog eens beluisteren.

Tijd voor het eerste interview en zoals altijd is de inhoud van het gesprek voor een snelle weergave digitaal “gestript”, maar dat gaat weer enigszins ten koste van de kwaliteit!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link! Interview deel 1!

Mike Aiken - Back to the Beach

Vervolgens gaan we door met Mike  met de song”Back to the Beach” die staat op z’n album “Just Add Salt” in 2007 uitgebracht door Aspiron/Northwind.

Greg Trooper - I Love It When She Lies

Dan nu weer door met de Americana en muzikale verhalen door Sugar Hill Songwriters met Greg Trooper hier met de song “I Love It When She Lies” van zijn album “Make It Through This World ”. Dit album uit 2005 omvat 12 songs, die allemaal door singer/songwriter/gitarist Greg zijn geschreven voor blues, folk en countrymuziek liefhebbers met ondersteuning van oa.de electrische gitaar van Bill Kirchen, Kevin McKendree op piano en Steve Fishell op dobro.

Voor U als lezer van dit bericht Greg Trooper solo met de song “When My Tears Break Through” tijdens een optreden bij “Bloombox House Concerts” in Bloomingdale Il. op 16 februari j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor het volgende gesprek met Mike over het uitbrengen van z’n nieuwe album “Hula Girl Highway”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link! Interview deel 2!

Eerst dacht ik nog even, dat er een stevige joint zou worden gepaft, maar bij de Amerikaanse zeilers in de Golf van Mexico wordt hiermee een orkaan bedoeld en dus gewoon luisteren naar “Blowing Like a Bandit” door Mike Aiken. Lees maar eens een gedeelte van de tekst van deze song.

 “Cause out there in the gulf the wind is blowin’ like a bandit

And I’m talkin’ bout a hurricane and your riggin’ will not stand it

There’s an ill wind a blowin’ you better get back to your moorin’

Don’t you dare take that boat out to sea

You better take a weather warnin’ you’ll be shark bait in the mornin’

If you dare take that boat out to sea”

Natalie Merchant - Motherland

Dan het schitterende “Motherland” door Natalie Merchant, de titelsong van haar album, dat in 2001 werd uitgebracht door Elektra/Asylum.

Natalie afkomstig uit Jamestown New York kwam op 17 jarige leeftijd bij de de populaire folk-rock groep 10.000 Maniacs en werd al snel de artistieke sturende kracht achter de groep, die in de periode 1985-1994 een aantal albums uitbracht via het label Elektra.

Daarna ging zij verder op de solo-tour en bracht in 1995 met veel succes het album “Tigerlily” uit. De song “Carnival” van dit album werd een hit-single.

Natalie is tevens een sociale activiste, die regelmatige campagne voert voor onderwerpen als “dierenrechten”, “huiselijk geweld” en “daklozen”.

In 2001 dus dit album “Motherland”, het laatste album, dat werd uitgebracht via Elektra.

De tekst van de titelsong geeft heel duidelijk haar betrokkenheid aan bij de gang van zaken in Amerika en dat geldt ook voor de overige songs van dit album.

In 2004 werd via het label Rhino het folk album “Campfire Songs” uitgebracht.

Deze moet echt even bekijken en beluisteren!

Een zeer bijzondere video-clip/slideshow met de song “Motherland” door Natalie Merchant.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mike komt vervolgens nog even het verhaal achter de titel van z’n album “Hula Girl Highway” vertellen en u kunt daarnaar luisteren door gebruik te maken van de link. Interview deel 3!

Pahinui Bros. - Mele of My Tutu E

Mooie dromen over schitterende bergen, palmbomen en “Hula Girls” in de Pacific of het precies deze volgorde is? Daar laat hij zich dus niet over uit. Een reden temeer om nog eens te luisteren naar de zoons van de bekende Hawaiian slack-gitaar speler Gaby Pahinui, de Pahinui Brothers, met de song “Mele of My Tutu E” met assistentie van o.a. Ry Cooder en Jim Keltner uitgebracht door Panini Records.

Om even de sfeer te proeven voor u als lezer toch nog even een uitstapje naar Hawai maar nu met het duo Ledward Kaapana en het snarenwonder Bob Brozman en zij spelen “Ua Like”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Helemaal enthousiast het volgende gesprek. Interview deel 4!

Mike Aiken and His Hula Girl - This Here Mandoline

Waarna we doorgaan met de song “This Here Mandoline” van z’n album “Hula Girl Highway”.

Teddy Thompson - In My Arms

Vervolgens de song “In My Arms” door zanger/schrijver/gitarist Teddy Thompson, jawel zoon van de bekende folksinger/songwriters Richard en Linda Thompson, hier met een song, die staat op het nieuwe album “A Piece of What You Need” op 17 juni van dit jaar uitgebracht door het label Verve Forecast.

Verve Forecast ooit ook met de naam label uit de jaren ’50 vervolgens nog met de naam “Verve Folkways” en eigenlijk van oorsprong een Amerikaanse Jazz platen label behoort thans tot de Universal Music Group.

Maar snel terug naar Teddy Thompson hier met 11 zelfgeschreven schitterende songs iets meer in de popsfeer, tenminste dat wordt heel aardig op het album vermeld.

Het is al weer z’n vierde album en met nog verse herinneringen aan z’n vorige album “Upfront & Down Low” met 13 schitterende countrysongs, waarvan 12 uit de gouden jaren van de countrymuziek met songs van Ernest Tubb, John Anderson, The Bailes Brothers, Dolly Parton, en o.a. bekend geworden door de vertolking van Elvis Presley van de song “I’m left, You’re Right, She’s Gone” en door George Jones van de song “She thinks I still care”.

Teddy, woonachtig in New York en zoals reeds aangegeven zoon van destijds het folkechtpaar Linda en Richard Thompson uit Engeland.

“A Piece of What You Need” het album van Teddy Thompson uitgebracht door Verve Forecast zeer aanbevelenswaardig! Op dit album wordt hij weer vokaal bijgestaan door Jenny Muldauer, een dochter van de bekende Maria en Geoff Muldauer van hun deelname aan Jim Kweskin & The Jug Band. Marius de Vries als een meer dan uitstekende toetsenist en producer van dit album. Klasse!!

Een fraaie video-clip van singer/songwriter/gitarist Teddy Thompson hier met de song “In My Arms”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Dan is het weer tijd voor het volgende gesprek met Mike & Amy Aiken in de Vrolek-studio en dus voor u tijd om de link te gebruiken voor:Interview deel 5!

En dan is het weer tijd voor onze “Hillbilly Beach Bum” uit Norfolk VA met de gelijknamige track van z’n album.

John Prine - Everything Is Cool

Dan met een kijkje op de kalender , 9 december 2008 op naar “Everything is cool” een bijzondere satrische Kerstsong door zanger/schrijver/gitarist John Prine uit Maywood Illinois en dat staat op het album “John Prine Christmas” uitgebracht in 1993 door zijn eigen platenmaatschappij “Oh Boy” .

John Prine hier tijdens een “live” optreden voor de Britse TV in 1990 met de song “Everything Is Cool”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Dan volgt het voorlaatste gesprek met Mike Aiken, dus gewoon even doorschakelen naar: Interview deel 6!

En dus vervolgens tijd voor onze uitsmijters Mike & Amy Aiken met de songs “Jump-Up” en “Jagger & Jones” het verhaal van Mick en Brian.

Vervolgens tijd voor het afscheid met natuurlijk hun muziek op de achtergrond: Interview deel 7!

Tot slot van dit weblogbericht nog de link naar een video-clip van onze gast Mike Aiken hier met de song “90 Miles to Hemmingway”, die staat op z’n album “Just Add Salt”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” -Datume: Dec. 9 ‘08 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*Artiest/groep *** Titel muziek ***Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek*BGO Records

2. Mike Aiken   ***  Find Me   ***  Aspiron/Northwind

3. Guy Clark   ***   South Coast Texas   ***   Sugar Hill Records

4. Mike Aiken   ***   Back to the Beach   ***   Aspiron/Northwind

5. Greg Trooper   ***   Love It When She Lies   ***   Sugar Hill Records

6. Mike Aiken   ***   Blowin’ Like a Bandit   ***   Aspiron/Northwind

7. Natalie Merchant   ***   Motherland   ***   Elektra/Asylum

8. The Pahinui Bros.   ***   Mele of My Tutu E   ***   Panini Records

9. Mike Aiken   ***   This Here Mandoline   ***   Aspiron/Northwind

10. Teddy Thompson   ***   In My Arms   ***   Verve Forecast

11. Mike Aiken   ***   Hillbilly Beach Bum   ***   Aspiron/Northwind

12. John Prine   ***   Everything Is Cool   ***   Oh Boy

13. Mike Aiken   ***   Jump-Up   ***   Aspiron/Northwind

14. Mike Aiken   ***   Jagger & Jones   ***   Aspiron/Northwind

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and Via the Internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *