Country Music’s Biggest Night

CMA-Award Gala 2008

Op woensdag, 19 november treden vanaf 20.00 Jerry Lee Lewis & Chuck Berry op in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

In dit programma nog even herinneringen ophalen aan The Killer, de bijnaam van Jerry Lee Lewis, niet alleen bekend als één van de pioneers van de Rock & Roll, maar daarnaast heeft hij ook een aantal countrymuziek albums gemaakt.

De vorige week had ik reeds aangekondigd in dit programma veel aandacht te besteden aan het 42ste jaarlijkse Country Music Association Award Festival, dat op 12 november j.l. plaatsvond. Niet alleen nog informatie, maar nog veel belangrijker de muziek van de meeste Award-winnaars

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

ook een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met zoals altijd ook aandacht voor de countrymusici uit Nederland met vanavond de countrygroep Savannah en ook nog Colonel Hammond’s Four .

Daarna gaan we gewoon door met de CMA Award winnaars, zoals Kenney Chesney samen met MacMcAnally, Carrie Underwood en is Brad Paisley met z’n ïnstrumental “Cliffs of Rock City” onze uitsmijter van het 1ste uur van de uitzending.

The Rice Brothers - That's When I Stop Loving You

We begonnen de uitzending met “That’s When I’ll Stop Loving You” door The Rice Brothers een song, die staat op hun album “Rice Brothers 2” in 1994 uitgebracht door Rounder Records.

Deze song staat ook op het verzamelalbum “The Best of Bluegrass” in 2003 uitgebracht door Sanctuary Records.

Alle vier broers toen nog bij elkaar en dat waren Tony op gitaar met zang, Larry op mandoline met zang, Ronnie op de akoestische bas en Wyatt Rice op gitaar met daarbij nog Jerry Douglas op dobro, Bill Emerson op banjo eveneens met zang, Frank Pointdexter op dobro, Rickie Simpkins op viool en tenslotte Jon Carroll op de piano.

De vier broers hier nog in betere tijden met een schitterend album, maar daar is een eind aangekomen, want Larry Rice overleed ten gevolge van asbestkanker in mei 2006.

Larry was een buitengewone mandolinespeler, die heeft gespeeld in tal van zeer goede bluegrass en akoestische groepen. Hij begon net als z’n broers met te spelen in de groep van z’n vader “The Golden State Boys”.

Daarna vormde hij met z’n broers de groep “The Haphazards en in 1970 ging hij spelen bij J.D. Crowe & The Kentucky Mountain Boys, waarna de naam werd gewijzigd in J.D. Crowe en The New South.

Tijd voor de 1ste video-clip van dit bericht met een gastoptreden van Larry Rice in 1990 met de song “Crazy Heart” bij de Bottom Dollar Boy$ uit Tallahassee Florida.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij heeft op z’n minst 25 verschillende  albums opgenomen met z’n broers, J.D. Crowe, Chris Hillman, Herb Pedersen en een aantal van hemzelf.

Als een eerbetoon aan de legendarische mandolinespeler Larry Rice is er enige digitale ruimte gereserveerd om de herinnering aan hem en zijn muziek levendig te houden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Best of Bluegrass - Emmylou Harris

Vervolgens “Roses in the Snow” door Emmylou Harris, een song, die eveneens staat op het album “The Best of Bluegrass” ,een mooi album met 12 songs van diverse countrymusici zoals Alison Krauss, Ricky Skaggs, Bill Monroe & His Blue Grass Boys, The Carter Family.

Emmylou Harris - Roses in the Snow

“Roses in the Snow” is trouwens de titelsong van het album van Emmylou Harris, dat in 1980 op LP werd uitgebracht door Warner Brothers, vervolgens in 1987 op CD. Dit album werd in 2002 door Rhino/Wea geremastered en met de twee bonus-tracks “You’re Gonna Change” en “Root Like a Rose” opnieuw uitgebracht.

Emmylou Harris hier met topsterrenbijdrage door o.a. Tony Rice op akoestische gitaar, Albert Lee op mandoline, Ricky Skaggs op viool, Jerry Douglas op dobro met ook nog vokale ondersteuning door Linda Ronstadt, Dolly Parton, The Whites en zelfs nog Johnny Cash met ook een aantal traditionele toppers als de Flatt & Scruggs “I’ll Go Stepping Too” en de Ralph Staley song “Darkest Hour is Just Before Dawn”, The Louvin Brothers’s “You’re Learning” en de traditionals “Wayfaring Stranger” en “Green Pastures”.

Het mooie nieuwe album met 12 songs met een mooie mix van bluegrass en songs uit het Appalachie-gebied.

Hierbij nog even een link naar de originele uitvoering van “Roses in the Snow” door Emmylou Harris.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - I Saw God Today

Op 12 november 2008 werd het 42ste jaarlijkse Country Music Association Award Festival vanuit het Sommet Centre in Nashville TN uitgezonden door het ABC Televisie Netwerk. Het feest was al op 9 november begonnen, maar op die. woensdagavond dus het hoogtepunt met de uitreiking van de Country Music Awards, waarbij de huidige Countryzanger van het Jaar, Brad Paisley en countryzangeres van het Jaar, Carrie Underwood, als medepresentatie-duo optraden.

George Strait ontving voor de song “I Saw God Today” de “Single of the Year” en ook “Album of the Year” Award voor z’n album “Troubadour”.

Na z’n vorige album “It Just Comes Natural”, waarvoor George Strait in 2007 de CMA-Award “Album of the Year” ontving, had men misschien verwacht, dat George op dezelfde pure Texas Honky Tonk toer zou doorgaan, maar dit album is toch weer anders en daardoor ook weer zeer aantrekkelijk voor de countrymuziekliefhebber.

Een George ietsjes zachter en melancholiser misschien maar dan wel zonder echt droevig te worden.

Met de bovenvermelde Awards werd hij de artiest met de meeste CMA Awards in de geschiedenis en met de 22 Awards verbrak hij het record van Brooks & Dunn, die totdusver 19 CMA countrymuziekonderscheidingen ontvingen.

En met zo’n resultaat is het niet meer dan gewoon om nog een 2e song van dit album te laten horen met dit keer speciaal voor de truckers “Brothers of the Highway”.

Natuurlijk in dit bericht een link naar de website van MCA Nashville met de song “I Saw God Today”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Plant and Alison Krauss - Killing the Blues

Vervolgens Led Zeppelin-zanger Robert Plant samen met Alison Krauss met de song “Killing the Blues” van het album “Raising Sand”, want Robert ontving voor de eerste keer een CMA Award voor de song “Gone, Gone, Gone ( Don is Moved On )”, die ook staat op het vermelde album.

Deze song werd ooit geschreven en in 1964 uitgebracht door Don en Phil Everly of te wel “The Everly Brothers”.

De vertolking door Robert Plant en Alison Krauss werd onderscheiden met “Musical Event of the Year” Award.

Tijd voor die mooie video-clip met deze twee topartiesten met de song “Gone, Gone, Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis - Rock and Roll

Vervolgens voor de luisteraars alvast even een voorproefje op het concert van Jerry Lee Lewis op woensdag, 19 november in de Heineken Music Hall.

Jerry Lee Lewis , geboren op 29 september 1935 in Louisiana is een Amerikaanse rock-‘n-rollzanger/pianist, één van de pioniers van de rock-‘n-roll en die daarom in 1986 een plaatsje kreeg in de Rock and Roll Hall of Fame.

Eén van de laatst overgebleven rockers uit de mid-jaren 50 of te wel “The Last Man Standing” en daarom in dit programma de eerste track van het album “Rock & Roll” met Jimmy Page medebewoner van de “Rock & Roll Hall of Fame” voor zijn invloed en spel bij o.a. The Yardbirds en Led Zeppelin.

1957 ver terug in onze herinnering met de toen 22-jarige Lee met de song “Great Balls of Fire”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis - Sixteen Candles

 In het radioprogramma “Country Music Round-Up vervolgens Jerry Lee Lewis met de song “SixteenCandle”, die staat op het album “Class of ’55: Memphis Rock and Roll Homecoming” in 1986 uitgebracht door Mercury en in 2004 wederom op CD uitgebracht door Polygram International. Een bijzonder album met Roy Orbison, Johnny Cash, Carl Perkins en natuurlijk Jerry Lee.

 En 28 jaar later tijdens de Nashville Now show met de song “Boogie Woogie Country Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis - Fraulein

Vervolgens in het radioprogramma ook nog de song “Fraulein”, een track van het album “Jerry Lee LewisSings the Country Music” met “Hall of Fame Hits Vol. 1 & II, een verzamelalbum door BGO Records in 2002 uitgebracht.

En nu we toch even de rand van de countrymuziek hebben opgezocht kunnen we ook nog wel even naar een uniek optreden van Ray Charles, Jerry Lee Lewis en Fats Domino met “Boogie Live” en “Jambalaya(on the Bayou)”. Jerry Lee Lewis weer The Last Man Standing!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tja, een optreden van Jerry Lee Lewis in de Heineken Hall “of Fame” in Amsterdam met nog zo’n oude rocker Chuck Berry en daarom in het programma ook nog de Chuck Berry song “Johnny B. Goode” door Jerry Lee Lewis tijdens z’n legendarisch concert in 1972 te London.

Jerry Lee Lewis - Johnny B. Goode

Oorspronkelijk een bijzonder fraai dubbelalbum in 1973 op vinyluitgebracht en later jammer genoeg enigzins ingekort op CD uitgebracht door Phonogram en waarbij Jerry wordt bijgestaan door o.a. Peter Frampton en Albert Lee.

Lewis is nooit gestopt met optreden, en fans die hem hebben gezien zijn zonder uitzondering enthousiast. In februari 2005 kreeg Lewis de “Lifetime Achievement Award. In 2006 verscheen het album Last man standing, opgenomen samen met B.B. King, Eric Clapton, Jimmy Page, Bruce Springsteen, Mick Jagger en Keith Richards. Vorig jaar trad hij op in in Eindhoven en in Brussel.en dus op 19 november in de Heineken Music Hall voor zijn laatste Europese tournee.

En dan nu tot slot uit 2006 een link naar de video-clip van de DVD “Last Man Standing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Six Days on the Road

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen uit de regio is het tijd voor de Nederlandse artiesten met om te beginnen de truckerssong “Six Days on the Road” door Savannah van het album “Lights in the Night” uitgebracht door Rapids Records. Deze song staat trouwens ook op het verzamelalbum “The Road Goes on Forever”, die is uitgebracht door de DCMA ( Dutch Country Music Association) ter kennismaking en promotie van de Nederlandse countrymuziek en de DCMA Awards Gala 2008.

Een bijzonder fraai en mooi album met 24 songs van tal van Award-genomineerden, zoals Savannah, Colonel Hammond’s Four, Cash on Delivery enz.

Indien u dit album nog niet in uw bezit heeft, adviseer ik u via de website eens kennis te maken met de DCMA, waarbij u gelijk dit bijzondere album tegen zeer aantrekkelijke prijs kunt bestellen!

Savannah - Somewhere Between/American Tunes!

Even terug naar Savannah. Na hun uiterst succesvolle deelname aan de uitvoeringen van Country Road Part One en Part Two gaan zij nu weer verder met: “Somewhere Between/ American Tunes”!

De veelzijdige band Savannah en Bluegrass formatie 4 Wheel Drive brengen samen met solisten Jolanda Peters en Cor Sanne opnieuw een juweel van een concert op de planken dat, net als de vorige keren, weer voorbij zal zijn voordat u het in de gaten heeft.

U zult weer op het puntje van uw stoel zitten bij de stevige, spetterende solo’s op gitaar, banjo, fiddle en mandoline om daarna weer kippenvel te krijgen bij de ingetogen ballads met de prachtige meerstemmige zang. Oorspronkelijk zou ook Ruud Hermans aan deze nieuwe show deelnemen en als gastheer/presentator optreden. Maar zoals u in m’n vorig bericht heeft kunnen lezen, heeft Ruud al zijn afspraken afgezegd en zal zijn rol kennelijk worden overgenomen door Cor Sanne.

Natuurlijk heeft de countrygroep Savannah enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Colonel Hammond's Four - Keep on Tryin'

Vervolgens in het programma “Country Music Round-up” de groep Colonel Hammond’s Four met de song “Keep on Tryin’” , die niet alleen staat op hun album “Between the Lines” uitgebracht door Multisound, maar ook op het reeds eerder vermelde verzamelalbum “The Road Goes on Forever” uitgebracht door de DCMA.

Voor meer informatie over deze inmiddels 5-mans countryformatie, die ook zeer geliefd is bij de country line-dansers, kunt u natuurlijk gebruik maken van hun mooie website!

Kenny Chesney and MacMcAnally - Down the Road

Dan is het weer hoog tijd voor een vervolg van het radioprogramma met de CMA Award winnaars met de song “Down the Road”  door Kenney Chesney hier samen met Mac McAnally. Deze song staat op het album “Lucky Old Sun” uitgebracht door Blue Chair/BNA en is geschreven door gitarist MacMcAnally.

Twee Award-winnaars in één song, want Kenney Chesney staat bekend als één van de beste countryshowers met deze keer wederom en dat al voor de 4e keer de Award als “Entertainer of the Year”, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Garth Brooks.

Chesney trad tijdens het Award festival ook nog op met de reggae groep The Wailers met z’n Caribbean geluid bij de songs “Everybody Wants to Go to Heaven” en de Bob Marley klassieker “Three Little Birds”.

Zijn mede-zanger en gitarist MacMcAnally ontving voor de éérste keer een CMA Award en wel werd hij uitgeroepen tot “Musician of the Year”.

U kunt nog even luisteren naar dit tweetal middels de aangebrachte link.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Whenever You Remember

Dan zijn we al bijna weer aan het einde van het 1ste uur met de song “Whenever You Remember” door Carrie Underwood, die staat op haar album “Some Hearts” uitgebracht door Arista Nashville.

Carrie trad samen met Brad Paisley voor de éérste keer op als mede-gastpresentators tijdens het prestieuze CMA Award Gala vanuit het Sommet Center in het centrum van Nashville.

Zij merkten op, dat zij in hun jeugd allebei ieder jaar keken naar de CMA festivals en dat is natuurlijk niet zo vreemd voor deze twintigers van dit was al de 42ste editie van de jaarlijkse countrymuziek gala.

Maar ook voor hen pakte “Country Music’s Biggest Night” goed uit. Carrie werd voor de3e achtereenvolgende keer uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar”, terwijl Brad Paisley voor  2e achtereenvolgende keer werd uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” en voor de 4e keer de Award “Musical Video of the Year” ontving.

Het zal de lezers geen verrassing zijn, dat het hier ging om de video-clip “Waitin’ on a Woman”, waarbij Brad werd geassisteerd door de legendarische filmacteur Andy Griffith.

En aan het einde van dit bericht nog even een slideshow met de song “Whenever You Remember door Carrie Underwood.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek) met nog een extra uurtje bijna non-stop countrymuziek van 20.00-21.00

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Nov. 18 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 22 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie: Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Rice Brothers   ***   That’s When I’ll Stop Loving You   ***   Sanctuary Records

3. Emmylou Harris   ***   Roses in the Snow   ***   Sanctuary Records

4. George Strait   ***   I Saw God Today   ***   MCA Nashville

5. George Strait   ***   Brothers on the Highway   ***   MCA Nashville

6. Robert Plant & Alison Krauss   ***   Killing the Blues   ***   Rounder Records

7. Jerry Lee Lewis   ***   Rock & Roll   ***   Artist First 

8. Jerry Lee Lewis   ***   16 Candles   ***   Mercury Records

9. Jerry Lee Lewis   ***   Fraulein   ***   BGO Records

10. Jerry Lee Lewis   ***   Johnny B Goode   ***   Mercury Records

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***    Mercury Records

12. Savannah   ***    Six Days on the Road   ***   DCMA/ Rapid Records

13. Colonel Hammond’s Four   ***   Keep on Tryin’   ***   DCMA/Multisound

14. Kenny Chesney & MacMcAnally   ***   Down the Road   ***   Blue Chair/BNA

15. Carrie Underwood   ***   Whenever You Remember   ***   Arista Nashville

16. Brad Paisley   *** Cliffs of Rock City   *** Arista Nashville

Texas Outlaws

Speellijst Deel II  ” Country Music Round-up ”  Datum: Nov. 18 ‘08 20.00 – 21.00 uur

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Brad Paisley feat. Andy Grifftith   ***   Waitin’ On a Woman   ***   Arista Nashville 

3. Sugarland   ***   Fall into Me   ***   Mercury Nashville

4. Sugarland   ***   Love   ***   Mercury Nashville

5. Rascall Flatts   ***   Here   ***   Lyric Street

6. Lady Antebellum   ***   Lookin’ for a Good Time   ***   Capitol Nashville

Kimmie Rhodes and Willie Nelson - Contrabandistas

7. Kimmie Rhodes & Willie Nelson   ***     Contrabandistas   ***   Sunbird Records

8. Pat Green   ***    Me and Billy the Kid (live)   ***   Compadre Records

9. Jack Ingram   ***   Only Daddy That’ll Walk the Line   ***   Compadre Records

Dave Alvin - I'm a Fugitive

10. Dave Alvin   ***   I’m a Lonesome Fugitive   ***   Back Porch Records

11. Grant Lee Phillips   ***   Me and this City   ***   Back Porch Records

Kimmie Rhodes and Waylon Jennings -Maybe We Just Dissapear

12. Kimmie Rhodes and Waylon Jennings   ***   Maybe We Just Dissapear   ***   Transatlantic Records

13. Roger Creager   ***   Guitar Town   ***   Compadre Records

14. Cooder Graw   ***   Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Compadre Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *