The Multiple Bluegrass Award Winners

Jamie Dailey and Darrin Vincent -Multiple Bluegrass Award Winners

Op donderdag, 2 oktober werden in het Walhalla van de Country muziek “The Ryman Auditorium” in Nashville TN de “Bluegrass Music Awards” uitgereikt.

In dit programma o.a. de grote winnaars Jamie Daily & Darrin Vincent evenals de bluegrassgroep “Blue Highway” en Dale Ann Bradley.

Ook alvast een voorproefje op het optreden van de bekende Los Super Seven en Tex-Mex countryzanger/gitarist Rick Trevino a.s. vrijdag op in Volendam.

Woensdag, 8 oktober in Amsterdam in Paradiso Stephen Stills vanavond in dit programma met mooie herinneringen en “Alone”.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met zoals altijd aandacht voor de countrymuziek uit Nederland met dit keer nog een telefonisch interview met Wim Pols van o.a. Calyx over de presentatie van nieuwe album “History of Country Music” en natuurlijk muziek van deze dubbel CD.

Daarna gaan we naar Nashvile TN met hedendaagse countrymuziek door o.a. Jessica Simpson en treedt Brad Paisley samen met Andy Griffith op als uitsmijter van dit programma.

Dailey and Vincent - Don't You Call My Name

Zoals aangekondigd begonnen we de uitzending met de song “Don’t You Call My Name” door de Award Winners Daily & Vincent.

“Het is een leuke avond om de naam Vincent te hebben” verklaarde Vince (Vincent Grant) Gill , die op het podium kwam om de “Entertainer of the Yeard Award” tijdens de 19e jaarlijkse IBMA Award Show in de Ryman Auditorium uit te reiken.

Dailey and Vincent nemen de Award

En deze prijs ging naar het nieuwe duo “Dailey & Vincent” , die nog nooit eerder vertoond zeven Awards kregen uitgereikt, waaronder ook nog de Award “Vocal Group of the Year”, “Album of the Year “ de “Gospel Recorded Performance of the Year ”, “Emerging Artist of the Year”, “Male Vocalist of the Year” ( Jamie Dailey), and “Recorded Event of the Year” voor Darrin Vincent’s deelname aan het album “Everett Lilly & Everybody and Their Brother”.

Hoog tijd om nog eens een video-clip te bekekijken van Dailey & Vincent tijdens een “live” optreden met de song “Don’t You Call My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blue Highway - Through the Window of a Train

Vervolgens in het programma de titelsong van het album “Through the Window of a Train” door de groep “Blue Highway” dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

De 5 ervaren leden van deze groep hebben gespeeld tal van zeer bekende bluegrassgroepen zoals Alison Krauss & Union Station, Ricky Skaggs, Larry Sparks en Doyle Lawson & Quicksilver. Blue Highway uit Tennessee waren al eens eerder genomineerd voor een aantal Awards. Blue Highway mocht voor deze song de Award voor “Song of the Year” in ontvangst nemen.

Natuurlijk hier nog de leden van Blue Highway met achtergrond informatie van hun nieuwste album “Through the Window of a Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Ann Bradley en Larry Sparks - Pass Me Not

Dan ook nog de bluegrassgospel “Pass Me Not” door Dale Ann Bradley samen met Larry Sparks hier met de song, die staat op het album “Catch Tomorrow” in 2006 uitgebracht door Compass Records.

Dale Ann Bradley afkomstig en opgegroeid in de Bluegrass State Kentucky ging in 1991 spelen bij de groep New Coon Creek Girls en bracht in 1994 via Pinecastle Records de albums “The L&B Don’t Stop Here Anymore” en “Ain’t Love a Good Thing”.

Daarna ging zij verder op de solotour en bracht in 1997 het album “East Kentucky Morning “ uit met eigen songs en een aantal van Vicky Simmons eveneens afkomstig van New Coon Creek.

Op dit album stond trouwens ook nog een cover van U-2’s “I still Haven’t Found, What I’m looking For” en dat bracht dit album zowel in de TOP 10 van de Americana als in de Bluegrass overzichten.

Dale Ann Bradley nam op 2 oktober j.l. voor de 2e achtereenvolgende keer de Award als “Female Vocalist of the Year” in ontvangst.

Ook van de “Bluegrass Female Vocalist of the Year” een mooie video-clip tijdens een “live” optreden met de song “Live Forever”, de 2e track van haar album “Catch Tomorrow”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rick Trevion con Los Super Seven - Paloma Guarumera

Dan zoals aangekondigd alvast een voorproefje op het optreden van Rick Trevino in Volendam hier met de song “Paloma Guarumera”, die staat op het album “Canto” in 2001 uitgebracht door Columbia Records.

Een album van Los Super Seven met dit keer ook nog met naast de bekende namen ook nog Raul Malo, de Cubaanse Amerikaan uit Florida van zeer bekend van o.a. The Mavericks.

Vervolgens de song `El Ausente` of te wel `De afwezige` weer door super Tex Mex-groep Los Super Seven met hier lead-zang door Rick Trevino en natuurlijk Flaco Jeminez  op de accordeon.

Deze song staat op het album “Los Super Seven”met 13 tracks van het muzikale collectief Los Super Seven met Cesar Rosas en David Hidalgo van Los Lobos, countryzanger-schrijver Rick Trevino, Tejano-ster Ruben Ramos met de zeer herkenbare accordenoist Flaco Jeminez en de Texanen Joe Ely o.a. zeer bekend van The Flatlanders en tenslotte Doug Sahm met z´n `Spanglish` of te wel Spaans-Engelse uitspraak.

Voor u als lezer hoog tijd om eens een “live” optreden van Los Super Seven mee te maken met de song “La Morena” met lead-zang door Ruben Ramos rechts naast hem gitarist David Hidalgo en daar weer naast Rick Trevino eveneens op gitaar en tevens met zang en natuurlijk niet te vergeten “La Morena”, die mooie donkere zingende en dansende vrouw Martha Gonzales!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rick Trevino - Autumn Rose

En deze muzikale bijdrage uit het grensgebied van Texas en Mexico heeft natuurlijk tot doel uw aandacht te vestigen op het a.s. optreden van Rick Trevino samen met een Mexicaanse Mariachi Band in Nederland op 10 oktober a.s. in Volendam waarover straks in de agenda natuurlijk meer informatie.

En “last but not least” “Autumn Rose” of te wel heel toepasselijk voor de tijd van het jaar “Herfst Roos” door Rick Trevino hier met de song, die staat op z’n album “The Whole Town Blue” op 23 oktober vorig jaar uitgebracht door Warner Bros Nashville.

Een mooi album , want naast deze sensuele bolero “Autumn Rose” ook nog mooie country ballade’s als “Seperate ways” en via de stevige South Texas Swing  “Better in Texas” en naar Honky Tonker “Because of You”.

Rick Trevino heeft enige digitale ruimte gereserveerd door de promotie van de muziek van z’n laatste album “Whole Town Blue” en “In My Dreams”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Suzy Boguss, Alison Krauss and Kathy Mattea - Teach Your Children

Dan alvast herinneringen ophalen en een voorproefje van het optreden van Stephen Stills op woensdag, 8 oktober a.s. in Paradiso in Amsterdam, een soort deja vu met “Teach Your Children Well”, maar nu in een vertolking door drie country zangvogels n.l. Suzy Boguss, Alison Krauss en Kathy Mattea.

David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash verzorgden de achter-grondzang.

De oorspronkelijk versie stond o.a. op het zeer bekende album “Déjà Vu” het klassieke rock album van de groep “Crosby, Stills, Nash & Young” uit 1970 met ook nog songs als “I Almost Cut My Hair” en “Our House”.

Maar deze uitvoering met Suzy Boguss, Alison Krauss en Kathy Mathea staat op het album “Red Hot + Country in 1994 uitgebracht door Mercury records.

De baten van dit album kwamen ten goede aan het onderzoek naar AIDS en een speciaal opvoedingsproject voor kleine landelijke gemeente in de V.S.

De toepasselijke song “Teach Your Children” werd tijdens de 37ste Jaarlijkse Grammy Award Festival genomineerd voor de Award “Best Country Vocal Collaboration”.

Stephen Stills - Isn't It So

“Isn’t It So” door Stephen Stills, de eerste song van het mooie album “Stills Alone” uit 1991 uitgebracht door Gold Hill Records.

Een mooi album, waar de fans van Stephen Stills in 1991 op zaten te wachten een Stephen, die doet waar hij goed in is, mooi gitaar spelen en zingen .

Voor meer informatie en zijn muziek adviseer ik u eens de website van Stephen Stills te bezoeken!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Texaan Stephen Stills uit Dallas geboren op 3 januari 1945 is een gitarist en zanger/schrijver, die het meest bekend is als lid van de groepen Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young.

In 1965 vormde Stills samen met Neil Young en Richie Furay de groep Buffalo Springfield. Hij schreef hun bekendste nummer For What It’s Worth.

Na het uiteenvallen van Buffalo Springfield in 1968 vormde Stills samen met ex-Byrd David Crosby en ex-Hollie Graham Nash in 1969 de supergroep Crosby, Stills & Nash (CSN). Later kwam daar ook Neil Young bij, en werd het Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY).

In 1971 richtte Stills de groep Manassas op met onder anderen Chris Hillman en Al Perkins. Manassas bracht 2 albums uit, Manassas en Down The Road. CSNY viel uiteen in 1972, waarna de leden elk een solocarrière opbouwden. Stills heeft een 12-tal solo-albums uitgebracht. Af en toe waren er nog reünies met Crosby, Nash en ook Young, zoals tijdens een “live” optreden in 1977 met de song“Teach Your Children Well” door Stills, Crosby en Nash.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Calyx - Wild Side of Live/It Wasn't God Who made Honky Tonk Angels

Na de agenda is het hoog tijd voor het nieuwe album van Wim Pols en Calyx met de titel “History of Country Music”. En van dit album beginnen we de song “Wild Side of Life/It wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels”. (In de jaren ’50 zeer bekend geworden van de vertolking door Hank Thompson, inmiddels 83 jaar en Kitty Wells, inmiddels ruim 90 jaar). De echte geschiedenis dus van de countrymuziek, waar zanger/schrijver/gitarist Wim Pols en de groep Calyx veel over kunnen vertellen, zingen en muziek spelen.

En daarom tijdens het programma een telefonisch interview, waar u als lezer natuurlijk nog even naar kunt luisteren!

Interview Wim Pols – Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Ook nog even een “link” naar een optreden van Thecla Rutting met Calyx met de song “I wanne be a Cowboy’s Sweetheart” tijdens de muzikale show “History of Country Music”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor de liefhebbers nog even ver terug in de tijd naar 1935 en de oorspronkelijk versie door Patsy Montana. Het was de eerste opname van een countrysong door een vrouw en waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht! Terecht dus thuishorend in Calyx “History of Country Music” show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dat het niet alleen maar gaat over de countrymuziek uit een ver verleden aan het einde van het interview nog een schitterende countrysong zeer bekend van de vertolking door Gart Brooks “If Tomorrow Never Comes” met lead-zang door Thecla Rutting.

Wilt u als lezer nog nog even de orginele uitvoering horen van de song “If Tomorrow Never Comes” door Garth Brooks. Dat kan!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville TN met Jessica Simpson met de song “Come on Over”, die staat op haar album “Do You Know” uitgebracht door Sony.

Door het internet en kabelcountryradiostation Nashville FM is de song “Remember That “ voor deze week gekozen voor de smash-play en daar doen wij in dit programma graag aan mee.

Jessica Simpson hier met de hedendaagse pop-country song “Come On Over”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Waitin' On a Woman

En dan zijn we al weer aan het einde gekomen van dit programma en zijn van mening, dat we onze tijd goed hebben besteed aan de countrymuziek en dus tot slot een mooie song van het album “Time Well Wasted” van Brad Paisley “Waitin’On a Woman” en deze song stond van oorsprong op z’n album “Time Well Wasted” in 2005 uitgebracht door Arista Nashville.

Er is op dit moment nieuwe uitvoering van deze song als “single” uitgebracht met een mooie videoclip, waarin Andy Griffith, de bekende acteur en filmspeler met destijds z’n eigen bekende Andy Griffith Show, ook nog nog meespeelt.

En dus als echte uitsmijter hier de “link” van Brad Paisley feat. Andy Griffith “Waitin’ on a Woman”

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 7 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 11 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Dailey & Vincent   ***   Don’t You Call My Name   ***   Rounder Records

3. Blue Highway   ***   Throught the Window of a Train   ***   Rounder Records

4. Dale Ann Bradley   ***   Pass Me Not   ***   Compass Records

5. Los Super Seven/Rick Trevino   ***   Paloma Guarumera   ***   Columbia Records

6. Los Super Seven/Rick Trevino   ***   El Ausente   ***   RCA

7. Rick Trevino   ***   Autumn Rose   ***   WB Nashville

8. Suzy Boguss/Alison Krauss & Kathy Mattea   ***   Teach Your Children   ***   Mercury

9. Stephen Stills   ***   Isn’t It So   ***   Gold Hill Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   Mercury

11. Wim Pols & Calyx   ***   The Wild Side of Life/It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels   ***   LW Music

12. Telefonisch interview met Wim Pols over presentatie album “History of Country Music” op 17 oktober a.s. in de Torpedoloods te Hoek van Holland etc.      

13. Thecla Rutting & Calyx   ***   If Tomorrow Never Comes   ***   LW Music

14. Jessica Simpson   ***   Come On Over   ***   Sony

15. Brad Paisley feat. Andy Griffith   ***   Waitin’ On a Woman   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *