Moneyland

The Del McCoury Band - Moneyland

Net als de vorige week ook in deze uitzending alvast bluegrassmuziek even vooruitlopend op het “World of Bluegrass Festival”, dat wordt georganiseerd door Internationale Bluegrass Music Association gedurende de periode van 29 September tot en met 5 oktober a.s.

U hoort een aantal genomineerden, zoals “Rhonda Vincent” en “The Steeldrivers” en ook nog de gastheer van de show en tevens de genomineerde Del McCoury.

We gaan ook nog even terug in de tijd met bluegrass-gospel muziek door Carl Story & His Rambling Mountaineers en de hedendaagse The Bluegrass Brothers.

Vervolgens traditionele countrymuziek met aandacht voor het nieuwe album “Leona Williams Sings Merle Haggard”.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna de Nederlandse musici met dit keer het duo John Schets en Jody Lynn Mitchell en ook nog Wim Pols samen met Calyx.

Daarna de huidige Europese “Countryzanger van het Jaar” Billy Yates gevolgd door Josh Gracin met de song “Unbelievable (Ann Marie) en treedt de groep Sugarland op als uitsmijter van deze uitzending.

The Del McCoury Band - Moneyland

We begonnen dit programma met de gastheer van de IBMA Bluegrass Award Show op donderdag, 2 oktober a.s. in de Ryman Auditorium Del McCoury met de titelsong van zijn album “Moneyland” op 8 juli van dit jaar door de familie McCoury zelf uitgebracht.

Tijd voor de eerste video-clip van dit bericht met Del McCoury en z’n groep tijdens de CD-presentatie van z’n album met de titelsong “Moneyland” in Grimey’s Music Shop op 8th Avenue in South Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Del McCoury Band heeft vier nominaties ontvangen voor een Award, waaronder als “Entertainer of the Year” en voor z’n zoon Ronnie McCoury de nominatie voor “Mandolin Player of the Year.

Het album “Moneyland” begint en eindigt met een “praatje” van Franklin D. Roosevelt bij de haard, waarbij hij als democratische president het Amerikaanse volk toespreekt en oproept tot meer solidariteit en samenhang.

Moneyland, een voor deze moeilijke financiele periode wel zeer toepasselijk album, waarin de boodschap richting de politici in Washington wel heel duidelijk is n.l. de laatste tientallen jaren hebben jullie alleen maar oog gehad voor het grote geld, het platteland van Amerika vernietigd en dat inmiddels kan worden aangeduid met “Het Vergeten Amerika”.

Een album met een boodschap dus en met songs over kleine steden en het platteland en hun genegeerde problemen.

Waar dat naar heeft geleid kunt u o.a. vernemen in een preview van “In Debt We Trust” , een persiflage op het Amerikaanse motto “In God We Trust”, dat ook op veel munten en bankbiljetten staat.

Een bijzondere video-clip met achtergrond informatie over “The American Life-Style”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rhonda Vincet - Good Thing Goin'

Vervolgens Rhonda Vincent met de titelsong van haar album “Good Thing Goin’” op 8 januari van dit jaar uitgebracht door Rounder Records. Rhonda Vincent werd gedurende de periode 2000 tot en met 2006 uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year”.

Ook dit jaar heeft zij met haar groep “The Rage” vier nominaties ontvangen en zij zullen tijdens de Award Show natuurlijk aanwezig zijn.

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van een bijzondere video-clip van Rhonda Vincent met ook achtergrondnieuws over haar laatste album “Good Thing Goin’ “.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Steeldrivers - Blue Side of the Mountain

The “Blue Side of the Mountains” door “The Steeldrivers” hier met een song van hun debuutalbum op 15 januari van dit jaar uitgebracht door Rounder records.

Een bijzondere mix van bluegrass en soul door de Steeldrivers uit Nashville Tennessee, een groep samengesteld uit doorgewinterde Nashville sessiemuzikanten met Richard Bailey op de banjo, Mike Fleming op de bass en met zang, Mike Henderson op de mandoline, de enige dame van het gezelschap Tammy Rogers op viool en met zang en tenslotte Chris Stapleton op gitaar en met leadzang. De bluesachtige rauwe stem van Stapleton vormt het grote verschil met andere hedendaagse bluegrassmuziek, waarbij een hoge en eenzame tenorstem het hart van deze muziek vormt. “The Steeldrivers” zijn al snel zeer populair geworden in het bluegrass festival circuit en zij brachten dus via Rounder Records hun debuutalbum uit met hun eigen naam als titel. The Steeldrivers met een geheel nieuw fris geluid uit Nashville Tennessee met een mix van bluegrass en “Delta Soul” op hun debuutalbum.”The Steeldrivers”. Zij zijn tevens genomineerd voor een aantal Awards waaronder voor de Award “Album of The Year” en “Emerging Artist of the Year”.

Hoog tijd voor de eerste video-clip van dit bericht met The Steeldrivers hier tijdens een “live” optreden tijdens het Grey Fox Bluegrass Festival in the Walsh Farm in Oak Hill N.Y. in juli 2008 met de song “Blue Side of the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bluegrass Brothers - Everybody Wants to Go to Heaven

Ook muziek met een boodschap is de bluegrass-gospel dit keer door The Bluegrass Brothers met de song “Everybody Wants to Go to Heaven”.

De volledige titel luidt eigenlijk “Everybody Wants To Go To Heaven”( But Nobody Wants To Die) en deze song staat op hun album met de naam “Church of Yesterday” in 2004 uitgebracht door Hay Holler Records

Een album bestaande uit 12 bluegrass-gospelsongs door de broers Victor en Robert Dowdy uit Zuidwest Virginia die in 1989 begonnen met hun eigen groep, nadat zij deel hadden uitgemaakt van een andere familiegroep met de naam “The Bluegrass Playboys”. Hun andere broers Donald, Steven Dowdy en tenslotte Brandon Farley op bas en viool maken inmiddels ook deel uit van de Bluegrass Brothers.

De groep heeft inmiddels een aantal albums uitgebracht via Hay Holler Records uit Blacksburg Virginia, een bluegrass recordmaatschappij met een groot aantal bluegrassgroepen zoals ook nog Big Country Bluegrass, The Gibson Brothers en Billie Joe Foster onder contract.

Even kennismaken met The Bluegrass Brothers hier met een “Tribute” aan de The Stanley Brothers tijdens een “live” optreden op 21 september 2008 tijdens al het Bluegrass Foothills Festival op de Amador County Fairgrounds in Plymouth, California.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carl Story and His Rambling Mountaineers - Will You Miss Me When I'm Gone

Vervolgens de bekende A.P. Carter song “Will You Miss Me When I’m Gone” door Carl Story & His Rambling Mountaineers.

Deze song staat op hun album “The Bluegrass Gospel Collection” oorspronkelijk uit 1976, maar in 2004 op CD uitgebracht door CMH Records.

CMH staat voor Country Martin Hearle, de oprichter van deze countrymuziek recordmaatschappij, die sedert 1975 in Los Angeles is gevestigd.

Carl Story & His Rambling Mountaineers met Carl Story hier op gitaar en met lead-zang. Hij werd gedurende zijn carriere van tientallen jaren ook wel eens aangesproken met de bijnaam “Father of the Bluegrass Gospel Music”.

Carl, geboren in 1916 in Lenoir, North Carolina, was voor de 2e Wereldoorlog al actief met z’n Rambling Mountaineers, met in de eind jaren ‘40 en ‘50 bekende bluegrass musici als Tater Tate en de in Nederland zeker bekende Red Rector op de mandoline.

Tot de begin jaren ‘70 zeer actief met optredens of bluegrass festivals, maar na z’n pensionering nog steeds actief als country DJ in Greenville, South Carolina. Hij overleed op 30 maart 1995 op 79 jarige leeftijd, waarbij z’n begrafenis werd bijgewoond door tal van bekende bluegrass musici, waaronder Bill Monroe.

Voor de “senior” lezers nog even herinneringen ophalen in dit bericht, want voor het luisteren naar de song met een dramatische tekst “Family Reunion” door Carl Story en z’n Rambling Mountaineers kunt u nog even gebruikmaken van de “link”. Terug in de tijd!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leona Williams - Workin' Girl Blues

Dan nu naar Missouri en Leona Williams met de song “Workin’ Girl Blues” met ook nog de songs “The Bottle Let Me Down”en de bekende “You Take Me For Granted” natuurlijk al zeer bekend door Merle Haggard, maar nu dan gezongen en gespeeld door Leona Williams, die ook de schrijfster was van deze song.

Deze song staat op het album “Leona Williams Sings Merle Haggard” op 21 juli van dit jaar uitgebracht door Ah-Ha Music.

En voor degene, die het nog niet wist nog het volgende: Leona Williams en Merle Haggard vormden in de eind jaren ‘70 een duo voor de opname van de song “The Bull & The Beaver” en Leona ging deel uitmaken van de band van Merle Haggard als achtergrondzangeres, maar verving als snel Bonnie Owens, toen de vrouw van Merle Haggard.

Toen The Bull & The Beaver een Top 10 hit werd, namen zij vervolgens het duet-album met de titel “Heart to Heart” op.

Dat ging allemaal zo voorspoedig en leuk, dat het tweetal ook in het werkelijk leven samen verder gingen en in 1978 trouwden.

Gedurende hun huwelijk schreef Leona een paar van de grootste hits van Merle inclusief deze “You Take Me For Granted” en natuurlijk samen de songs “The Way I Am”, The Roots of My Raising” en “Big City”.

Hun huwelijk was trouwens op duur niet zo harmonieus als hun muziek. In 1983 kwamen zij nog met hun song “We’re Strangers Again” en dat was een beetje symbolisch, zij scheidden in 1984, maar bleven wel goede vrienden.

In 1982 trad zij al op met een bijzonder toepasselijke song en dus tijd voor een leuke video-clip van Leona Williams hier met de song “Crying My Heart Out Over You” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Geen reden trouwens voor Leona Williams om zich uit de muziek terug te trekken, zij bleef opnamen en albums maken en werkte o.a. samen met Vince Gill en Johnny Bush bij een aantal van hun albums. In 1999 bracht zij nog het album “Meld Down Memories” uit en trad vaak op in “The US Girls’, een Musical Variety Show met Jean Sheppard in Branson Missouri.

Tijd voor een heel bijzondere video-clip van “Grand Ole Opry” legende Jean Sheppard hier samen met Leona Williams tijdens een spontaan “live”-optreden in Rudi’s Country Music Cafe in de Music Valley Drive in Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En vergeet ook niet om voor  echte countrymuziek even een bezoek te brengen aan Rudi’s Country Music Cafe!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu dus mooie herinneringen aan de muziek uit de tijd met Merle Haggard op een schitterend album met traditionele countrymuziek”Leona Williams Sings Merle Haggard”. Zeer de moeite waard!

Wim Pols en Calyx - Don't Fence Me In

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek muziekevenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse musici met dit keer aandacht voor het nieuwe album “The History of Country Music” van Calyx.

“Don’t Fence Me In” hier met lead-zang van Wim Pols samen met Calyx bestaande uit Thecla Rutting met lead & achtergrondzang, Leo van Reeven op electrische gitaar & dobro, Ralph Vinje op acoustische gitaar en viool, Paul van Dongen op de bas & banjo, Ton van Leeuwen op keyboards en tenslotte Ruud van de Meeberg op drums.

“Don’t Fence Me In” ooit geschreven Robert Fletcher en vervolgens door Cole Porter gekocht en bewerkt en in 1944 door Roy Rogers gezongen in de film “Hollywood Canteen”, maar toch in 1944-‘45 vooral zeer bekend geworden van de versie door Bing Crosby & The Andrew Sisters. In 1945 verscheen er vervolgens ook nog een film met Roy Rogers met de titelsong “Don’t Fence Me In”.

Allemaal geschiedenis en zo luidt dus ook de titel van het album bestaande uit 2 CD’s, dat op 17 oktober a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Calyx in de Torpedoloods te Hoek van Holland.

Voor de lezer, die niet in staat is om de presentatie in Hoek van Holland bij te wonen nog even het volgende : Op 11 oktober 2008 treden zij met deze show op in het Swanla Theater te Zevenhuizen! Zie de linkerkolom van m’n thuispagina!

Alvast even een “preview” van Wim Pols met lead-zang en op gitaar samen met Calyx met de Jimmy Rodgers song “Waiting for a Train” tijdens hun “History of Country Music” Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Schets and Jody Lynn Mitchell - If I Could Only Fly

Op 29 juli j.l. waren John Schets en Jody Lynn Mitchell in de studio van de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ter promotie van hun mooie album “Crossroads” en van dit album nog eens de Red Foley song “If I Could Only Fly” zeer bekend van de vertolking door Merle Haggard.

Voor meer informatie en het interview met John & Jody kunt u nog eens m’n weblog bericht van 1 augustus lezen.

Op zondag, 2 november a.s. organiseert John weer een bijzondere luistermiddag in “Theater De Schuur” aan de Kerkstraat 23 te Zevenbergen met medewerking van Jacqueline van der Griend en Wim van de Vliert van “Cash on Delivery” en Ruud de Bruin en Mireille Spijk van “Except 2”.

Voor meer informatie en het reserveren van een mooi luisterplekje even naar de website van John Schets!

Billy Yates - All By My Lonesome

Dan nu naar de “Europese Countryzanger van het Jaar” de Amerikaan Billy Yates hier met de song “All By My Lonesome”, die staat op z’n album “Anywhere But Nashville” in 2004 uitgebracht door het M.O.D. Label.

En inderdaad mooie tradionele countrymuziek door een zanger/gitarist, die een graag geziene gast is in Europa en ook regelmatig optreedt in Nederland. Hij heeft ondermeer opgetreden in Nieuwkoop samen met de Nederlandse top countrygroep Savannah en ook is hij weer gedurende de periode 9 mei tot en met 21 mei 2009 in Europa voor een aantal mooie optredens in samenwerking met de vermelde groep.

Billy Yates European Tour 2009

Scherp de agenda van Cor Sanne in de gaten houden!

Billy Yates heeft enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek en daar kunt u als lezer van dit bericht natuurlijk even gebruik van maken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Josh Gracin - Unbelievable (Ann Marie)

Vervolgens is het tijd voor de “smashplay”song “Unbelievable (Ann Marie) door Josh Gracin van z’n album “We Weren’t Crazy” op 1 april van dit jaar uitgebracht door Lyric Street.

Josh Gracin uit Westland Michigan trad al op als zanger/gitarist en maakte op 16 jarige leeftijd in Nashville een demo van de song “She loves Me”. Maar de echte kans kwam toen hij deelnam aan de Amerikaanse televisie show “American Idol” gedurende het 2e seizoen.

In 2004 werd eerst door Lyrict Street de single “I Want to Live” uitgebracht en vervolgens nog datzelfde jaar z’n eerste succesvolle album met z’n eigen naam “Josh Gracin”.

Vervolgens na vele optredens aan de slag voor het volgende album, dat oorspronkelijk als titel “I Keep Coming Back” in 2006 zou verschijnen.

Maar Josh wilde geheel nieuwe songs en ook dankzij z’n trouwe fans, die geduldig wachten op z’n nieuwe album en hem niet zijn vergeten in die vier jaar nu dus het album “We Weren’t Crazy”.

Het kabel en internet countryradiostation Nashville FM heeft deze song voor week 40 uitgeroepen voor de “smashplay” en daar doen wij natuurlijk graag aan mee!

Josh Gracin hier met de titelsong van z’n album “We Weren’t Crazy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sugarland - It Happens

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter “Sugarland” hier met de hedendaagse country-pop/rock song “It Happens” van het album “Love On the Inside” op 22 juli uitgebracht door Mercury Nashville.

Neem ook eens een kijkje in de website van Sugarland met natuurlijk de muziek van hun laatste album “Love on the Inside”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot nog een slide-show van Sugarland hier met de song “It Happens” met voor u nog even de tekst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down For Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep.30 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 4 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Del McCoury   ***   Moneyland   ***   McCoury Music

3. Rhonda Vincent   ***   Good Thing Goin’  ***   Rounder Records

4. The Steeldrivers   ***   Blue Side of the Mountain   ***   Rounder Records

5. The Bluegrass Brothers   ***   Everybody Wants to Go to Heaven   ***   Hay Holler

6. Carl Story & His Rambling Mountaineers   ***   Will You Miss Me When I’m Gone   ***   CMH

7. Leona Williams   ***   Workin’ Girl Blues   ***   Ah-Ha Music

8. Leona Williams   ***   Bottle Let Me Down   ***   Ah-Ha Music

9. Leona Williams   ***   You Take Me For Granted   ***   Ah-Ha Music

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Calyx   ***   Don’t Fence Me In   ***   LW Music

12. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   If I Could Only Fly   ***   D & J

13. Billy Yates   ***   All By My Lonesome   ***   M.O.D. Record Label

14. Josh Gracin   ***   Unbelievable (Ann Marie)   ***   Lyric Street

15. Sugarland   ***   It Happens   ***   Mercury Nashville

Be There! Next Week, Same Time, Same Wavelength And Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *